Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tämä kaiketi kuvaa Suomen tämänhetkistä rakennusmarkkinaa

25 tykkäystä

Huomenta.

Vieläkö joku odottaa urheilu-uutiset, tulosruudun tms suoraa lähetystä, kuullakseen miten joku aitajuoksentelija juoksenteli tai pituushyppelehtijä hyppeli kaltaistensa seurassa?
Mielestäni resurssien tuhlausta tuottaa moista ainakaan Ylellä
verovaroin.

Penkkiurheilijat ovat kuitenkin saaneet ongittua haluamansa tulokset jo netistä tai muualta.
Eikä aiheen kiireellisyystaso muutenkaan ole sillä tasolla ertä vaatisi uutislähetyksen.

Aamukahvihuone hetkessä tehty havainto, kun TV lähetti urheilu-uutisia salonkiini, ja aloin miettimään että miksi ja kenelle näitä enään nykyaikana tuotetaan.

Lisää kahvia.

11 tykkäystä

EIkös tuo sama logiikka päde sitten normaaliin uutislähetykseen myös. Kaikki uutiset saa aina myös jostain muualta ongittua.

Se lisäarvo on valmiiksi koostettu paketti, jossa saat pääuutiset kompaktisti ilman suurta vaivaa tiedon etsimisestä. Samalla saatat kaupanpäälle altistua vaikka jonkin uuden oppimiselle (esim uutinen lajista josta et ole kuullutkaan).

27 tykkäystä

Termistöä lisää.

  • Velidointi: Kun osake on huomattu hyväksi eli löydetty salkusta.
  • Velikviditeetti: Käteisen määrä patjan välissä.
  • Veliherra: Kuin vapaaherra mutta käy töissä ihan normaalisti.
  • Velifoitu: Kun osake löytyy jonkun toisen veljen salkusta. Katso: Velidointi.
  • Velihinta: Kun osaketta saa puoleen hintaan huipuista.(splitti korjaamaton)
40 tykkäystä

Eikös tällainen tavallaan ole jo. Nimittäin pankkitalletus tai rahamarkkinarahasto. Vaatii toki sen että joutuu alentumaan ylhäisistä osakesijoituksista korkomarkkinoille :cold_face:

2 tykkäystä

Haha luulin noita aluksi läpäksi, mutta Mallisalkun graafi oli oikeasti tehty uusiksi. :smiley:

Starmine-palkintojen jako loppui kieltämättä kreivin aikaan 2020…

Lisäys: laitoin sisäisesti palautetta putoaa silmät häpeästä päästä vaikka miten huumorilla tätä myös yrittää ottaa. :smiley: Come on :smiley:

78 tykkäystä

Vuoden 2021 voittajaksi olisi varmaan päätynyt joko BroHydrogenInvestment twitter tili jonka ”analyysit” sisältävät kaksi lausetta ja tavoitehinnan.

13 tykkäystä

Jos tämä “dippikorjattu” graafi on saatavilla myös Nordnettiin, voi laittaa privana miten saa käyttöön. Olisi massiiviset turskat, jotka mieluusti palauttaisin käteiseksi, kiitos :sunglasses:

29 tykkäystä

Kaksi lausetta ja tavoitehinta = analyysiä minun makuuni. Hätätingassa yksinkin lause, tai pelkkä tavoitehinta riittää.

7 tykkäystä

Tämä on kyllä täydellinen esimerkki Veliratkaisusta. :cowboy_hat_face:

26 tykkäystä

On kyllä kieltämättä erikoinen ratkaisu tuo graafin “päivitys”.
Anttikin joutuu korvat punaisena selittelemään, ettei se oikeasti tuolta näytä :sweat_smile:

13 tykkäystä

Jatkan vielä vaikka olenkin vain hyvin kaukainen amerikan velimies indeksipapan kautta:

Veliraging Down = Panoksen tuplaamisella myös tuotto-odotus tuplaantuu, jos ceteris paribus Tavoitehinta ei muutu.

Velikulaatio = Kaksoismerkitys. Joko huipennuksen täyttyminen, kun veliosake keulii pois y-akselilta tai kun Nordnetin risk managementin automaattiviesti ilmoittaa salkun lopullisesta likvidoinnista.

7 tykkäystä

Kyllä se vain Alokkaan analyysi Wulffista oli kohdillaan :face_with_monocle:

Voisikohan tästä oppia omalla kohdalla taas jotain🤔 Kenties sen, että viisainta lisätä vain indeksien painoa jatkossa.

11 tykkäystä

Kevyet 30% nousuvaraa nyt tähän Myy- suosituksen tavoitehintaan. Onko tämä ihan turhaa äimistelyä, kun taas ihmettelen, että miksi suositus pitää antaa ennen tiedossa olevaa rajua kurssireaktiota?

“Tuotto-odotus jääkin mielestämme nyt heikoksi lyhyellä aikavälillä.”

Tämähän on välittömästi vanhentunut näkemys ja tuotto-odotus on tämän hetken hinnalla pirun hyvä. Ymmärrän siis hyvin, että ennusteet, tavoitehinta ja koko muu raportti tulee ennen pörssin aukeamista, mutta tuo suositus pitäisi antaa silloin, kun pörssi on ollut yhden päivän auki uutisen jälkeen.

9 tykkäystä

Minäkin antaisin uuden suosituksen nopeasti aamulla. Näin ollaan suosituksessa oikealla puolella kun rommaus alkaa ja pärjätään paremmin analyytikkokisassa.

:grimacing: Tämä menee mun piikkiin - olisi pitänyt fiksata tuosta vanhasta esityksestä kaivetulta sivulta myös tuo graafikuva :raising_hand_man: hölmöltähän tuo näyttää, viime vuodet on ollut vuoristoradan jälkeen kokonaisuutena mörnintää ja tuo graafi antaa tuosta väärän kuvan :man_facepalming:

Oikaisin tässä väärässä kohtaa kun graafin muokkaus oli rikki, pidin vanhan kuvan ja sanoin esittäessä (4:50>) että matkalla on kyllä ollut kuvaa enemmän pomppuja. Mutta selitykset pois, nyt tuli oikaistua väärässä kohtaa. Iso kiitos kun annatte näistä palautetta! :saluting_face:

52 tykkäystä

Juttelin eilen urheiluharrastuksen lomassa tiimikaverin kanssa joka on töissä Fivalla, jos Nokian voisi pudottaa pois pölhexin indeksistä. Ei kuulema ”Veliosake” ole vielä riittävä syy.

Pitää varmaan ottaa puheeksi Nordnetin kanssa jos heidän NN Suomi esg rahastosta sen saisi ulos, vaikka jollain hiilidioksidi-verukkeella. Nousee savu päästä kun miettii tuota roskaa.

Hyvää Veljantaita!

18 tykkäystä

Kirjallinen suomenkielinen suositus yhdellä sanalla on oikeastaan ainoa mitä tavoitehinnan lisäksi tarvitsee. Alle 4 kirjainta on liian lyhyt ja yli 4 kirjainta liian pitkä. Pidä-suosituksen voi jättää pois liian monimutkaisena.

3 tykkäystä

Vastuuttomasti spekuloin, että onkohan Inderes ottamassa uutta seurantakohdetta haltuun Ruotsin markkinalla. Saadaanko kohta Inderes-laatuista raporttia “Ruotsin Incapista”?

14 tykkäystä

Aamukatsauksen otsikossa pieni kirjoitusvirhe, jonka korjasin.

7 tykkäystä