Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ei nyt ihan kaikelle ruoalle veron nousua, mutta ns sokerivero voisi olla hyvä. Vastaavasti terveellisten ruokien vero alemmas. Se kyllä ohjailisi valintoja.

6 tykkäystä

Jopa jenkeissä tämä lisäisi yli puolen ihmisten ruokailukustannuksia. Suurin osa ihmisistä ei kaikesta huolimatta ole lihavia, eivätkä toki voi ruokaa hirveästi vähennellä.

1 tykkäys

Väärin. Valtaosa aikuisista on ylipainoisia eli heidän pitäisi syödä vähemmän:

Yli 30-vuotiaista suomalaisista aikuisista ylipainoa (ml. lihavuus) on 63 prosentilla naisista ja 72 prosentilla miehistä. Lihavuuden yleisyys on naisilla 28 ja miehillä 26 prosenttia. Lähes joka toisella (46 %) miehellä ja naisella on vyötärölihavuutta.

Lähteenä THL

13 tykkäystä

Vuosittain kuolleista lähes 100% on käyttänyt ruokaa päivittäin mutta vain pieni osa heistä on tupakoinut. Syömisessä varsinkin pitkäaikainen altistus läpi elämän on ongelmallista ja ennen pitkää on edessä kuolema.
Tätä ei tietenkään kerrota valtamediassa kun ruokamafian bisnekseltä putoaisi pohja.

66 tykkäystä

Jep. Ja surullisia on myös tilastot suomalaisista lapsista ja nuorista miten ylipaino on aina vaan laajempi ilmiö. On arvioitu että nykyiset uudet sukupolvet saattavat olla ensimmäisiä sukupolvia jotka eivät enää eläkään vanhemmiksi kuin edellinen sukupolvi. Tämä oli muistaakseni jenkeistä mutta turha elää harhakuvitelmassa että Suomessa oltaisiin mitenkään oleellisesti paremmassa tilanteessa.

3 tykkäystä

Vähän sellaiset 2021 QT / Harvia / Revenio vibat tulee näistä osakkeen hintaa viikkotasolla pohtivista analyytikko kommenteista? :sweat_smile:

9 tykkäystä

Sano vielä, että kuten k0r0n4pass1 tähänki liittyy joku kuluttajia seuraava systeemi? Ikäänkuin järjestelmä mihin kirjataan kaikki kulutustottumukset :thinking:.

Lopettakaa niiden b0nu5k0r77i3n käyttö!! Ei anneta valtaa ‘niille’.

Ps. Salakieli, jottei heti bannata. He ketkä ymmärtävät, pelastuvat.

22 tykkäystä

Ensiksi kielletään käteinen. Sen jälkeen aiheutetaan tahallaan globaali-inflaatio jotta yksinkertaisesti ei vain enää pärjää ilman kyttäyskortteja. Sattumalta Lidlikin otti ”kanta-asikas” kortin käyttöön. Ei varmaan vapaaehtoisesti!!!

15 tykkäystä

Ja taas kerran USA, vapaamuurarit ja eliitti pääsee pälkähästä.

4 tykkäystä

Onneksi enää nykyään ei tarvitse pullonpalautuskuitteja allekirjoittaa. Voin täysin näkymättömästi kerätä varallisuutta.

10 tykkäystä

Mitähän ylipainoon (lihavuuden) poistoon tähtäävän busineksen globaali arvo mahtaakaan olla joskus 20 vuoden päästä? Sinne saattaisi kannattaa tosiaan panostaa.

Kaveri tuossa kertoi, että oli katsellut ulkomailta vaimonsa hoitolaan jotain ulkolaisia vihreän laserin vehkeitä rasvanpoistoon. Näitähän on ollut ennenkin, mutta nyt on kuulemma löytänyt oikein jotain kovaa.

1 tykkäys

Äkkiä määritelmä muuttui lihavuudesta ylipainoksi :slight_smile: Toisekseen ymmärtääkseni myös alle 30-vuotiaat syövät ruokaa, mutta on toki kivempi ottaa tilastosta pois ne väestönosat, joissa ylipaino on harvinaisempaa. Puhtaasti laskettuna muistaakseni 54 % suomalaisista täyttää ylipainoisen määritelmän (Lähteenä myös THL). Tämä puhtaasti BMI:llä laskettuna eli tilastollisesti iso osa salilla käyvistä ja urheilijoista on myös sitten ylipainoisia, vaikka harva pitäisi näitä varmaan lihavina, kun puhutaan terveydestä kuitenkin. Muistaakseni käytännössä jokainen jääkiekkoilija on esimerkiksi ylipainoinen.

2 tykkäystä

Se olit kyllä sinä joka esitti väitteen ettei valtaosa voi vähentää syömistään ja minä kumosin sen. Ruokailu herättää paljon tunteita, mutta ainoa toimiva ratkaisu tähän epidemiaan on syömisen vähentäminen ja tähän vaaditaan joko lainsäädäntöä (valtio päättää mitä syöt) tai ruuan hinnan nousua (kysyntä vähenee). Muuten liikasyönti kasvaa elintason noustessa ja ajan myötä aiheuttaa isoja haittavaikutuksia terveydenhuollon menoissa ja kulttuurissa (läskipositiivisuus).

2 tykkäystä

Kyllähän kaikki tietää, että way to Chad Thudercockstordom on IF-IIFYM-CARNIVORE dieetti. Jos käy katsomassa esim Kaivopihan Unicafen vegaanimäskiä syövää kansaa niin ei siellä kyllä ainakaan testosteroni tuoksu. Nykyajan jonnet on niin estrogeenistä porukkaa ettei ne jaksa edes tapella. Unicafella “What is a woman” on ihan validi kysymys kun kaikki ihmiset näyttävät Vili Vompateilta.

Tätä ei valtamedia halua sinun tietävän.

33 tykkäystä

Ei tarvitse allekirjoituksia kun ottavat sormenjäljet siitä kuitista. Tämän takia pitää olla aina hanskat kädessä. Ellei ole jo poistanut sormenpäitään.

7 tykkäystä

Kaikken seksikkäimmät yhtiöt antavat posareita. :cowboy_hat_face:

Sisäpiiritieto, positiivinen tulosvaroitus: Apetit nostaa tulosohjeistustaan vuoden 2023 jatkuvien toimintojen liikevoiton osalta

Apetit nostaa tulosohjeistustaan vuoden 2023 jatkuvien toimintojen liikevoiton osalta. Apetit odottaa jatkuvien liiketoimintojen liikevoiton paranevan selvästi vertailuvuodesta (vuonna 2022: 3,5 miljoonaa euroa).

Öljykasvituotteiden raaka-ainehankinta on ollut läpi vuoden onnistunutta. Kansainväliset puristusmarginaalit ovat olleet korkealla tasolla koko kalenterivuoden eikä marginaalien tasaantumisen uskota kohdistuvan kuluvaan tilikauteen.

Ruokaratkaisujen myynti on kehittynyt suotuisasti ja tuloskehitystä rajoittavaa inflaatiovaikutusta on onnistuneesti kurottu kiinni. Ruokaratkaisujen tulokseen keskeisesti vaikuttava sadonkorjuu on edennyt siten, että kuluvaan tilikauteen kohdistuva riski on rajoittumassa arvioitua vähäisemmäksi.

Päivitetty ohjeistus vuodelle 2023:

Koko vuoden jatkuvien toimintojen liikevoiton arvioidaan paranevan selvästi vertailuvuodesta (vuonna 2022: 3,5 miljoonaa euroa).

Aikaisempi ohjeistus vuodelle 2023 (julkaistu 16.2.2023 ja toistettu 17.8.2023):

Koko vuoden jatkuvien toimintojen liikevoiton arvioidaan paranevan vertailuvuodesta (vuonna 2022: 3,5 miljoonaa euroa).

Apetit Oyj julkaisee liiketoimintakatsauksen ajalta 1.1.-30.9.2023 torstaina 26.10.2023. Hiljaisen jakson vuoksi Apetit ei kommentoi tulostaan enempää ennen liiketoimintakatsauksen julkistamista.


@Pauli_Lohi:n yhtiöt suorittavat, Pauli vois analysoida munkin yhtiöitäni. :thinking:

20 tykkäystä

En puhu aspartaamin puolesta (tai vahvasti sokeria vastaan), mutta olen ymmärtänyt hyvin HYVIN luotettavan elintarvike-alan lähteen kautta, että aspartaamin haittoja etsivät tutkimukset ovat vahvasti sokeriteollisuuden lobbaamia.

Tasolla “aspartaami on tällä hetkellä maailman eniten tutkittu lisäaine”.

Ehkä joillakin sokerin puolesta ajattelua leimannee se että “kun sokeri tulee luonnosta, niin se on parempi ihmiselle”. Luonnosta, kuten kärpässienetkin.

En myöskään tiedä tätä jenkkidirektiiviä, jossa jokin määritellään syöpää aiheuttavien listaan, mutta ostin äskettäin monitoimityökalun (erilaisia 6-kulma-avaimia ja ruuvaria jne), jonka paketissa mainittiin jenkkidirikka xy:n mukaisesti työkalun aiheuttavan syöpää.

Ajattelin tästä syystä ainakin välttää työkalun imemistä suussa liian pitkiä aikoja.

7 tykkäystä

Tuosta vaikutuksesta on todella paljon juttuja ja omassa uutisvirrassa viimeaikainen lasku on nimenomaan “perusteltu” laihdutuslääkkeiden pelolla.

Pari juttua jotka nyt ekana tuli vastaan.

Why McDonald’s stock has lost a few pounds (yahoo.com)

Coke And Pepsi Fall Victim To Ozempic - RIA (realinvestmentadvice.com)

1 tykkäys

Oma ajatus on enemmän tasoa sokeria on syöty jossain muodossa vuosituhansia vs aspartaami on syntetisoitu alle 100 v sitten. En minä toki aspartaamiakaan oikeasti välttele, mutta itse syön runsaasti sokeria sisältäviä asioita niin harvoin, että ei tarvitse sokerin määrästä juuri huolestua. Toki voi se sokerikin lopulta aiheuttaa syöpää. Vaikea varmaan vain erotella lihavuus vs. liika sokeri. Ehkä aspartaamissa sama. En ole tutustunut noihin tutkimuksiin, mutta nopeasti luin tuota aspartaamin historiaa, kun tuo aspartaamin kieltäminen nousi taas pinnalle kesällä.

Enkä yhtään ihmettelisi, vaikka noita tutkimuksia lukemalla tulisi tulokseen, että kaikki sokeriteollisuuden rahoittamia. Tosin vastapainona varmaan aspartaami on täysin turvallista -tutkimuksissa saattaa myös löytyä rahoituskuvioita, jos tutkisi. Pidän vain huvittavana, että kaiken tämän tutkimisen jälkeen kukaan (ainakaan terveysvirastot) ei edelleenkään uskalla todeta aineesta juuri mitään. Tuolla lasikommentilla vähän viittasinkin, että monesti näissä syöpätutkimuksissa tilataan lopputulos eikä tutkimusta.

Muutenkin terveelliset ruoat vaihtelevat viikoittain, joten on melkein muotikysymys, että miten tänään syödään terveellisesti. Tutkimukset x-aine aiheuttaa syöpää tai joku yleinen aine onkin jostain kulmasta terveydelle hyväksi luovat erittäin hyviä uutisia. Ja uutisointi tapahtuu usein nopeasti ennen kuin joku ehtii vain kyseenalaistamaan tutkimusmetodit.

Luin eilen jonkun tekstin muistaakseni kolesterolista, jonka mukaan liian vähän kolesterolia ja liian paljon aiheuttavat molemmat dementiaa. Toivoa sopii, että sopivan määrän kolesterolia haarukka jäi isoksi.

2 tykkäystä

Kaffehuone aina välillä yllättää timanteillaan.

29 tykkäystä