Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Sisäpiiritieto, tulosvaroitus: Heeros laskee vuoden 2023 ohjeistustaan transaktiovolyymien laskun takia | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Ja kuinkas monta niitä Helsingin pörssin osakkeita olikaan? :smiley:. Onko joku pitänyt kirjaa kuinka monta yhtiötä ei vielä ole antanut minkäänlaista tulosvaroitusta 2023 aikana? :rofl:

9 tykkäystä

Jos kurssi laskee alle 5% :smiling_face_with_tear::face_holding_back_tears:

25 tykkäystä

No nyt on kyllä melkoinen titteli jo :smiley:

Täällä tulikin jo joillakin muillakin asiallisia vastauksia tähän. Noin yleisesti voisi sanoa että ei ihan tarkkaan ja täysin aukottomasti pystyä sanomaan kaikkia niitä mekanismeja, joilla semaglutidi (kauppanimenä esim. Ozempic) vaikuttaa. Kyseessä on GLP-1-analogi eli se “matkii” / toimii kuten elimistössä luontaisestikin esiintyvä GLP1-hormoni. Noin yleisesti kyllä ajatellaan, että GLP-1:n painonpudotusta edistävä vaikutus tulee kahta kautta:

  1. Ruokasula kulkee hitaammin GI-kanavassa etenee
  2. Hillitsee näläntunnetta / lisää kylläisyyden tunnetta

Kohta 1) jo sinällään edistää kylläisyyden tunnetta / vähentää näläntunnetta, mutta käsittääkseni se ei liity vain tähän vaan on myös itsenäisiä vaikutuksia.

Valitettavasti GLP-1-analogien hyödyt kyllä menetetään jos lääkkeen käyttö lopetetaan. Lääkefirmoille sikäli erinomainen juttu, potilaille ei tietysti niinkään. En kyllä usko mitenkään että nämä nyt tiedossa olevat laihdutuslääkkeet vaikuttaa mitenkään roskaruoan menekkiin, pikemminkin päin vastoin! Minullakin on potilaita jotka sanoo että mukavempi käydä ulkona syömässä kun tulee automaattisesti syötyä buffetissakin vähemmän niin ei tuu niin huonoa omatuntoakaan :smiley:

Semaglutidilla on toki haittavaikutuksiakin raportoitu, mutta noin yleisesti verrattuna markkinoilla oleviin lääkkeisiin, ei semaglutidi kyllä erotu mitenkään “melkoisilla sivuvaikutuksilla”. Pahoinvointia/ripulointia etenkin suun kautta otetuissa valmisteissa voi esiintyä, mutta injektiomuotoisena vähemmän jo. Harvinaisena vakavana haittana on raportoitu mahalaukun lamaantumista, mutta tämä ei tosiaankaan ole mikään yleinen suuresti pelätty haitta.

Noin yleisesti, lihavuuden lääkehoidon kokonaismarkkina on varmastikin aivan valtaisa, sillä kunnon (= hyvään tutkimusnäyttöön pohjautuvaa) lääkehoitoa siihen ei aikaisemmin ole ollut. Nykyisin markkinoilla on käytännössä ollut vain puhtaita GLP-1-analogeja (semaglutidi + liraglutidi), mutta etenkin Eli Lillyltä on tulossa tirtsepatidi (GLP1 + GIP) niminen lääkeaine joka on kaksoisagonisti, lisäksi pipelinessa on vielä retatrutidi -niminen lääkeaine tulossa, joka on jo kolmoisagonisti (GLP1 + GIP + glukakonireseptorini vaikuttava). Novollakin on eräs kaksoisvalmiste pipelinessa, mutta siinä toinen vaikuttava aine on hyvin erilainen. Kirjoitin aiheesta tuonne “Globaalit laatuyhtiöt” -ketjuun, kun tein viestin Novo Nordiskista. Suosittelen lukemaaan viestin tästä aiheesta kiinnostuneille.

41 tykkäystä

Omassa portfoliossa ei ole yhtään negatiivista tulosvaroitusta, ellei sitten lasketa joutumista OP parhaat - listalle. Tokmanni kyllä muutti ohjeistusta yrityskaupan johdosta.

Ei, mutta sillä olisi todennäköisesti positiivinen vaikutus mielenterveyteeni :sweat_smile:

24 tykkäystä

VIHDOIN BOREO :gem: :gem: :gem: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

2 tykkäystä

Erinomainen arvaus… itse asiassa sekin on saattanut olla mielessä. :wink:

Mut ensimmäiseksi on ainakin yks toinen yhtiö. :slight_smile:

4 tykkäystä

Pyysiks Nummelan Juhon Ponssen negarin kunniaksi haastateltavaksi? :grin:

4 tykkäystä

:sweat_smile:
En mä niin julmuri oo, ehkä voin uskaltaa pyytää Mikaelin, jos Inderes taas negaroi. :cowboy_hat_face:

Katsotaan, miten ensimmäinen haastis sujuu teiän ja yhtiön mielestä, että toimiiko se vai ei. Menen taas itsepäisesti eka omalla tyylillä ja katsotaan, mihin se riittää. Olisi kiva saada jotain irti, mitä media tai lyytikot ei saa. Onnea yritykselle Alokas! :sweat_smile:

10 tykkäystä

Ja heti seuraavaksi ärsyttävintä on kun edessä istuu joku pituuskasvurajoittunut henkilö joka ei hahmota kuinka kriittisiä ne selkänojan kallistuksessa menetetyt sentit ovat sille takana istuvalle pidemmälle henkilölle.

12 tykkäystä

Hyytyikö muillakin Nordnet, vai onko ongelma vain omassa salkussa??

1 tykkäys

Miinusta näyttää täälläkin. Varmaan yleinen ongelma.

28 tykkäystä

Sitä kutsutaan “salkun arvostustasojen tervehtymiseksi” :grimacing:

10 tykkäystä

Kyseessähän on Vaisala :blush:

2 tykkäystä

Itse asiassa olen monta kertaa ihmetellyt, miksi tuosta yhtiöstä ei puhuta.

Ehkä Vepun pitäisi ostaa sitä ja Ekan tulla kirjoittelemaan sen ketjuun positiivisesti, niin johan olisimme ostelemassa sitä ihan omien dcf:ien ja tutkiskelujemme jälkeen. :cowboy_hat_face:

12 tykkäystä

Siellä koneen ihan edessä on paremmin tilaa, jos on vaikeata matkustaa erilaisten ihmisten kanssa :rofl: :wink:

4 tykkäystä

Me sijoitetaan täällä Helsingin pörssiin. Juuri ja juuri riittää rahat lentolippuihin ilman laukkuja…

13 tykkäystä

7 tykkäystä

tarkoitat varmaan:
Juuri ja juuri riittää rahat kahteen finnairin osakkeeseen…

8 tykkäystä

Eniten tässä harmittaa se, että menee excelit uusiksi ja vuosien työ hukkaan…

10 tykkäystä