Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Onni on, kun vivutettu small cappiin painottunut pölhex-salkku laskee jo toista päivää putkeen indeksiä hitaammin.

3 tykkäystä

En ole ainakaan heti ostamassa Kempoweria.

Kyllähän se kalliilta tuntuu ja siinä on erilaisia riskejä. En ymmärrä, kuinka nopeasti yhtiön tiettyjä teknisiä kilpailuetuja voi kiriä enkä tiedä kilpailijoista juuri mitään, vaikka vähän olen niistä lukenut. Laskeeko kilpailun kovennettua kannattavuus jne.

Kempower toisaalta on kasvavalla alalla ja sillä on kivat marginaalit. Sillä on ilmeisen hyvin teknistä etumatkaa, vaikka en ymmärrä konkreettisesti mitään tekniikasta. Kassaaki sillä on viel kait ihan kivasti.

Pitää kai tutkia kunnolla lisää, jos tämä on sellainen joka kasvaa hurjasti sekä kannattavasti ja pitää samalla kilpailueduistaan huoli, ni meno jatkunee hurjana tulevaisuutenkin.

Tosiaan en vielä ymmärrä yhtiöstä juuri mitään, kuten juuri saitte lukea, mutta pitää ihan pahuuttaan alkaa tutkimaan yhtiötä kunnolla. Wanha bumtsibumisti vois ottaa yhden “hurjan” salkkuunsa boomeriosinko-osakkeiden joukkoon. :imp:

Lisäksi:
Mulla on kokemusta entisestään firmoista, joiden yhteydessä käytetään fantsuja havainnekuvia mm. raskaista ajoneuvoista:
image

25 tykkäystä

Mä luulin, että ostit jo viime perjantaina :grin:

15 tykkäystä

Perkele, katselin pölhexiä ja sovittelin lainalla ostettuja ostohousuja jalkaan ja lähdin reippaana nostamaan opintolainaa tuhlattavaksi -EV kasinolle, eli Veliosakkeiden markkinapaikalle. No, opintolainaan täytyy olla erikseen haettu takaus kelalta kun opiskelee aikuiskoulutustuella. En usko kerkeäväni tänään loppuhuutokauppaan.

:dizzy_face: :dizzy_face: :dizzy_face:

20 tykkäystä

Rahoituksen professori Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta jakoi pitkän ja sisältörikkaan tviittikejtun. Vastaus tviittiketjun aloituksen kysymykseen on: kyllä ja ei. :slight_smile:

Otan yhden lainauksen aika loppupäästä tviittiketjua:

"Lopuksi: on mielestäni lohdullista, etteivät osakesijoitusten riskit katoa maagisesti pitkälläkään aikavälillä.

Osakkeiden suhteellisen korkea odotettu tuotto on suora seuraus niihin liittyvästä riskistä.

Jos tätä riskiä ei olisi pitkällä aikavälillä, ei meillä olisi myöskään mahdollisuutta saavuttaa suuria odotettuja osaketuottoja pitkäaikaisella sijoittamisella. (15/)"

7 tykkäystä

Pientä vipuvartta. Viikinkipäällikön vipuvarreksi riittää metrinen kanki stahlwillen momentti avaimeen…

7 tykkäystä

65 tykkäystä

Kaikki eivät julkituo pelisalkun liikkeitä :melting_face:

1 tykkäys

Nykyään kun menen katsomaan salkun tilanteen niin oletan jo valmiiksi, että tietysti salkku punertaa. Nykyään on kysymys siitä, kuinka paljon salkku on laskenut. Ehkä ikävintä tässä laskussa on se, että minulla ei ole harmainta aavistustakaan siitä miksi joka päivä vain lasketaan.

25 tykkäystä

On sitä rahahuolia tosin nähty paremmissakin piireissä. Vielä hankalampia talousvaikeuksia oli noin 40-vuotiaalla Barack Obamalla, jolla ei lisäks muutenkaan mennyt avioliitossa saati politiikassa kauhean hyvin, sitten hänestä tuli presidentti. Ei kannata liikaa lokeroida ihmistä vaikkei hommat menekään aina aivan putkeen (ja eikä tässä mitään katastrofia olekaan vielä käynyt, suunta vain pitäisi saada käännettyä).

Obama on ylipätäänsä kyllä loistava esimerkki, ettei koskaan kannata luovuttaa.

5 tykkäystä

Vaikken aikuisten oikeasti ikinä palaisikaan menneisyyteen, tiettyjä elementtejä kaipaan sieltä. Ei koskaan, milloinkaan tullut pieneen mieleenkään ottaa (hyi) autolainaa (yhhyh). Ostin muutamalla tonnilla huoltovapaa avensiksen ja ajelin sillä iloisena. Öljytkin vaihdoin itse. (Minkä takia mulla edes oli auto? olen jälkikäteen miettinyt).

Kun postilaatikosta tuli lasku, juoksin maksamaan sen liki samantien ja sujautin määrätietoisesti maksetun laskun pöytälaatikkoon, merkattuna kuoreen ‘OK’ sekä maksupäivä. Jostain joskus kuulin, että maksetut laskut kannattaisi säilyttää vähän aikaa maksun jälkeen, siksi kai toimin näin.

Kaikki ylityörahat, bonukset, lomarahat, jok’ikinen ylimääräinen penni sujahti säästöön, koska olin virittänyt talouteni 'normi’tiliin nojaten (voidaan sanoa, että leijonanosa salkun pohjasta on muodostunutkin näistä ylimääräisistä virroista - kiitos menneisyyden Kimi kun säästit!).

Jos halusin uuden telkkarin tahi puhelimen kaupasta, laitoin rahaa niin kauan jemmaan (säästötilin perussumman lisäksi) kunnes minulla oli sivussa se raha, millä sain telkkarin tai luurin itselleni. Ei kytkyjä. Telkkari oli muutenkin ihan vaatimaton ja puhelinkin käytettiin loppuun asti.

Kaikinpuolin mitään hienouksia ei ollut, juuri se mitä tarvitsin. Ei ylimääräistä sälää missään. Ei ylimääräistä tavaraa, mistä pitäisi olla huolissaan. Huonekalut vanhoja, käytettyjä, ei haittaa vaikka humalapäiten tölkki kaatuu ja vähän hörppää jokin sohva olutta tai tulee pöytään lommo muutossa. Jääkaapissa täsmälleen se ruoka minkä päätin syödä. Paikat siistinä. Sitten alkoi ihana perheonni.

No on se oikeasti ihanaa, mutta you now what I mean. Joskus vain tekisi mieli paeta takaisin menneisyyteen, tiettyihin olosuhteisiin, edes hetkeksi. Tuntea se ihana turvallisuus, kun on vaan oman onnensa seppä sekä vastuussa vain ja ainoastaan itsestään.

56 tykkäystä

Automatkalla tuli radiosta Anssi Kelan Puistossa, josta en ole sen masentavuuden vuoksi koskaan pitänyt, mutta sitten tajusin mihin kontekstiin biisin tunnevire sopii.

Kapteeni tyhjän päällä on
Käytyään huonon tutkinnon
Päätti alkaa sijoittaa
Matka alkaa kohti vapautta
Mut joutui Kapu vaikeuksiin
Rahat OMX Helsinkiin
Päätti alkaa sijoittaa
Ikuiseen laskumarkkinaan

Maailma matkaa radallaan
Laskupäivä uudestaan
Ei mikään muutu milloinkaan
Sataa turskaa ainiaan
Varallisuus katoaa
Ei palkka riitä korvaamaan
Miksi piti sijoittaa
Pörssiin umpisurkeaan

Eikö koronnostot riittäis
Mut ei Powell auta laisinkaan
Se sanoo tervetuloa maailmaan
Sijoittaisit pörssiin USA:an.
Kapu viettää päivät kiroillen
Keskihintaa alentaen
~~~
61 tykkäystä

Lauluista puheen ollen. Kuuleman mukaan 2Pac laittoi eläkepottinsa Hesulin pörssiin kiinni 90-luvulla, mutta muutaman vuoden jälkeen harmistui. Sai laulunsa sanoituksiin inspiraation niistä kokemuksista kuvaamaan sijoittajan mielen maisemaa

6 tykkäystä

Joku veli aikaisemmin tänään laski omis turskiaan. No tein samat ja… ei olisi pitänyt.

Näillä karhumarkkinan tuomilla turskilla olisin elänyt 18kk kotona vapaaherrana tai reissannut maailman ympäri.

On kyllä paska harrastus.

58 tykkäystä

Tämä kaksoistragediaan johtanut pihvihän syntyi alunperin siitä kun Tupac panosti Hesuliin ja Biggie Jenkkeihin.

Tupac kuoli kuitenkin ilman ongelmia elämässä.

9 tykkäystä

Puistossa on hieno tarina laulun muodossa, mutta kyllä sen positiivisempi jatko-osa Petri Ruusunen on selvästi parempi.

Myönnettäköön, että Puistossa kuvastaa paremmin foorumin nykyisiä tunnelmia :cowboy_hat_face:

Pörssissä ilta hiljenee.
P1 viivoja hädissään pirtelee.
Kursseja katsoo kiroillen,
ostaa vielä dipin viimeisen.
Foorumin priimus oli nousussa,
nyt kurjistuu, putoavassa puukossa,
eikä tappioista jaksa välittää,
tuottoja ei oo nähnytkään.

Sijoitusideat tulee kuin itsestään,
eilen sai viestin frendiltään:
"Nyt olis helpot massit tiedossa,
jos tuut Kempoon, nähdään ketjussa."
P1 salkkuun nostaa lainakset
ja pelaa superluotot viimeiset.
Vielä kerran miettii mielessään,
ei oo mitään menetettävää...
67 tykkäystä

Peukku tälle. Itselläni oli tapana kirjoittaa laskuun ”Maks.” eli maksettu. Isältäni varmaan opin tuon saman laskujen jemmauksen ja niitä olikin muistaakseni yhdessä muutossa pois heitettäväksi useita kiloja. Siinä oli sitten kiva niitä repiä palasiksi ennen pois heittoa, koska tällainen toimintatapa oli myös perheeltäni opittu :grin:

21 tykkäystä

Ostin… eiku tein elämäni parhaan sijoituspäätöksen jo kuluvan vuoden heinäkuussa, jolla kumosin muutamaa kuukautta aiemmin, huhtikuussa, tehdyn päätöksen. Huhtikuussa tein pieniä lisäyksiä muutamiin osakkeisiin ja päätin varata käteistä heinäkuussa tehtäviä isompia lisäyksiä varten. Heinäkuussa näytti pirun huonolta ostaa mitään, joten käteiset jäi tilille. Nyt voi sanoa, että melko monta tuhatlappusta on säästynyt syksyn mittaan putoavia puukkoja sivusta seuraten. Sotakassan lihottaminen jatkukoon vielä toistaiseksi.

4 tykkäystä

Foorumilla alkaa olla ihan mehukasta epätoivon ja vihan tunnelmaa. Ei tämä kauhean äärimmäiseltä vielä vaikuta, mutta jokohan pian nähdään kunnon kapitulaatio :thinking:

Ei nuo hesulin stonksit kauhean kalliilta vaikuta, mutta olisi aika kreisiä, jos nykykertoimiinkin tulisi vielä vaikkapa 30% alennus. Siinä kohtaa pitäisi varmaan ottaa Egyptin Sinuhelta mallia ja myydä vanhempienkin talo, ja sijoittaa kaikki Nokia Nokia Nokiaan.

24 tykkäystä

No pain, no gain…vai miten se meni…

4 tykkäystä