Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Älytön inflaatio… Korkoa lisää…

19 tykkäystä

Jätä omasp rauhaan! :smiley:

8 tykkäystä

Hei oliko jollain täällä mennyt Aamari roskapostiin? Jos oli, niin arvostamme suuresti jos voitte merkata viestin normaaliksi “non-junk” -nappia painamalla :pray:

6 tykkäystä

Case revenio…
Huono osari… osakekurssin pudotus +40e → 30e Toukokuu

Elokuussa ennen osaria… 30e---->23e

Tässtä Lokakuun osaria kohden ja osarista alle 20e. Ylilyönti ja takaisin kohti Elokuun osarin jälkeisiä 23 tasoja… Kahvihuone kamaa koska ei varsinaista kauhistelua… Onko pikavoittojen ottajia vai tehokkaat markkinat

3 tykkäystä

Tehokkaat markkinat yrittää näyttää, että pohjat oli jo :smirk:

1 tykkäys

Tässä on projektio Kempowerin tulevista kurssiliikkeistä. Perustuu tekniseen analyysiin ja oletukseen, että pikavoittojen hakijat tiputellaan ensin pois kyydistä. Todennäköisyys 50%

35 tykkäystä

Duellin pörssimatka Keijon silmin:

“Keijo ei tiedä eikä Keijo pysty todistamaan, mutta Keijosta tuntuu että täällä on tänään käytetty jonkunnäköstä fiilunkia. Ja mahdollisesti myös muina iltoina on käytetty samaa fiilunkia. Voimakas_tunne_on_Keijolla_nyt.”

Edit. jatkuu.

Duell Joukolle tulevasta annista: “Pyydä Keijo Pilviltä rahhaa kassalta.”
Keijo: “Pilvi ei anna Keijolle rahaa kassalta!”

7 tykkäystä

Voitko listata esimerkkejä näistä rahastoista?

Se on kuin asuntolainan korkokatto. Kaikki näyttää ruusuiselta kunnes alkaa sataa ja huomaa, että eihän siinä ole kattoa laisinkaan. Haiskahtaa pikkupikku koijaamiselta!

Hyvin on katto pitänyt :thinking:

Miksi Inderesiltä irtisanoutuu analyytikkoja kuin sotehenkilökuntaa HUS:ista? Ovatko työolot kuin terkkalääkärillä vai onko analyytikon työ ponnahduslauta kohti ihania salkunhoitajahommia?

11 tykkäystä

Menneet viimeaikaiset suositukset niin pahasti metsään, että analyytikot varmaan heräilevät öisin omaan huutoonsa. :smiley:

16 tykkäystä

Nostatko tyhmiltä tuulipuvuilta 2% komissiota ja holdaat alla MSCI All World indeksiä vai teet oikeita töitä?

Niin minäkin luulen :blush:

18 tykkäystä

Kuinka suurta tämä vaihtuvuus nyt on ollutkaan?

2 tykkäystä


Tähtien sota IX: Veliosakkeiden paluu.
@Sijoittaja-alokas tää alkaa olla jo liian helppoa.

27 tykkäystä

En osaa tarkasti sanoa, mutta muutamassa vuodessa verrattain pienestä poolista puolenkymmentä on lähtenyt.

Oletko verrannut tuotetta vastaaviin korkorahastoihin ilman inflaatiosuojaa? Viime vuotena korot nousivat ennätysvauhtia joten kaikki pitkän koron rahatot ottivat kunnolla turpaan.

1 tykkäys

No kun lukee materiaalia OP:n sivuilta, niin kyllä tuossa on nousevien korkojen vaikutus kuvattu aika suorasanaisesti:

Rahaston korkoherkkyyttä mittaava modifioitu duraatio on tyypillisesti välillä 8–13, joka tarkoittaa rahaston negatiivista arvon muutosta prosentteina, jos korkotaso nousee yhden prosenttiyksikön. Korkotason laskiessa rahaston arvo nousee vastaavasti.

Ei pitäisi tulla sijoittajalle yllätyksenä siis heikko tuotto nousevien korkojen markkinassa, jos on lukenut yhtään materiaalia otsikkoa pidemmälle.

6 tykkäystä

Inderesin aamun tulosjulkkarista se olennaisin terveinen kaikille sijoittajakollegoille:

49 tykkäystä

Olen pitkään yrittänyt kieltää tätä itseltäni. Sijoittanut hypeosakkeisiin. Ollut sopulina Hyzon bussissa mukana aivan liian pitkään. Tehnyt lyhyttä kauppaa 5 min chartilla mm. double bottom ja TC triggereinä. Katsonut Harvian nousua ja tuhoa aitiopaikalta. Saanut jopa ihan reipasta voittoa viisaalla silmällä.

Mutta nyt on tullut se hetki jossa joutuu myöntää itselleen että on tullut uskoon. Nimittäin osinko-uskoon. :grimacing:

Tästä ei kai ole enää paluuta. Mestarien Loungen™ ovet pysynevät tästä eteenpäin ikuisesti säpissä, P/E on ainoa merkittävä tunnusluku, ja liityn Vernerin ja muiden arvo-osakkeiden metsästäjien kunnioitettuun mutta hieman hyljeksittyyn seuraan.

Mutta, miten tähän on tultu? Mikä on saanut päivittäin TradingView daily charttia tuijottavan ja longipossia metsästävän kurssinousuihin kaiken panostaneen sijoittajan katseen kääntymään kohti alttaria, jossa osinkokalenteri loistaa kuin kullattu ikoni, tuomassa lohtua hesulin ikuisessa laskuputkessa kärvistelevälle sijoituskansalle?

Kaikki alkoi virheestä. Kun aikanaan avasin arvo-osuustilin, olin köyhä opiskelija ja ylimääräiset tilit maksoivat rahaa. Eli halvinta oli valita AOT:n hoitotiliksi käyttötili. No tästähän ei ole muuta kuin harmia, koska jokaista kauppaa varten pitää aina varata käyttötilille vastaava määrä ylimääräistä rahaa pariksi päiväksi transaktioiden läpimenoajaksi. Tämä käytännössä tarkoittaa sitä, että jos kauppoja tekee vaikka vain 1-2 kertaa viikossa, niin melkein koskaan ei tiedä kuinka paljon rahaa tilillä oikeasti on. Kun menee kauppaan, joko pankkikortilla ei ole katetta tai sitten pankki hermostuu, kun osakeostoille varatut rahat eivät löydykään oikeana päivänä tililtä. Lisäksi osingot tulevat samalle tilille joten jos haluaa nauttia korkoa korolle efektistä, niin ne pitää kiireen vilkkaa siirtää toiselle tilille turvaan. Melko työläs valinta siis.

Mutta laiska ihminenhän tottuu kaikkeen, ja niin itsekin tuohon jatkuvaan puljaamiseen ja tilin saldon sahaamiseen milloin mihinkin suuntaan, ja sentään useimmiten plussan puolella olemiseen. Ja olihan sitä ihan mukava kerran pari vuodessa huomata että hei, on tullut osinkoa kun tilin saldo onkin hieman aikaisempaa korkeammalla. Lisäksi en ole koskaan ollut mitenkään huippu säästeliästä tyyppiä, kaikkea pientä (usein luokkaa 5-30€) tulee osteltua ihan fiiliksen mukaan kun tuntuu siltä. Oli se sitten latte kahvilasta tai bisse kaverillekin baarissa. Pitäähän sitä elää kun kerran vielä henki pihisee.

Mutta edelleen, miten tämä liittyy nyt tähän osinko-uskoon tulemiseen? Noh, viime aikoina on tullut sijoitettua hieman enemmän varoja myös yhtiöihin, jotka maksavat kuukausi/kvartaaliosinkoja. Ja nyt olen törmännyt ongelmaan että tuo käyttötilin saldo ei tahdo enää pysyä nollassa. Joka kerta kun katsoo käyttötiliä ja ajattelee että pitää varmaan laittaa sinne lisää rahaa pikkuostoksia varten niin, aha taas joku REIT on jo hoitanut tämän asian mun puolesta, ja itse asiassa tilin saldo vain kasvaa. Tämähän on ihan naurettava tilanne. Arjen pikkuporvarillinen elämä hoituu efektiivisesti täysin automaattisesti. Vähemmästäkin sitä näkee valon.

54 tykkäystä