Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Sinä löit ne :slight_smile: (Coin money → lyödä rahaa)

4 tykkäystä

tsk tsk se termi on ‘coined’ ja anglismi ‘coinasin’ :ok_hand:

3 tykkäystä

Miten tuon verotus sitten menee? Ja merkit täyteen.Sijoittamisen- ja yrityksen verotus

Uups passi eksyi pesukoneeseen.

Onneksi oli jo valmiiksi vanha ja oon juuri menossa hakemaan uutta.

10 tykkäystä

Tässä on vähän samaa fibaa tämän kanssa.

21 tykkäystä

giphy (10)

98 tykkäystä

Osinkopuolueen levittämä misinformaatio saavuttaa uusia tasoja

5 tykkäystä

Suomessa on käynnissä älymystön valtava kielellinen köyhtyminen, kun nykyään osataan vain englantia ja seurataan pelkästään englanninkielistä mediaa samalla kun suomenkielisen kirjallisuuden lukeminen vähentyy. Myös yritysten nimissä hävetään suomalaisuutta ja joku Varsinais-Suomen Työnvälitys Oy kuulostaa vanhanaikaiselta verrattuna siihen että yhtiön nimi olisi vaikkapa Workia Oy.

Itse taistelen tätä vastaan arkielämässä ääntämällä kaikki englanninkieliset sanat tahallani suomalaisittain, mikä herättää usein suurta hilpeyttä ihmisissä, jotka normaalisti paskantärkeinä yrittävät lähtökohtaisesti aina puhua täydellistä englantia. On pähkähullua että vieraan kielen slangisanojen käytöstä on tullut normaalia eikä sanoja enää suomenneta.

81 tykkäystä

Lainaus OP:n sivuilta:

“Tuotto-osuutta verotetaan kevyemmin kuin useimpia muita sijoituksia. Tuotto-osuudelle maksettava korko on henkilöverotuksessa pääomatuloa. Tuotto-osuuksille maksettavasta korosta 75 prosenttia on verovapaata pääomatuloa ja 25 prosenttia veronalaista tuloa 5 000 euroon saakka.”

Ja kaikkien kuluttajien saatavilla olevia tuotto-osuuksia markkinoivat siis Tradeka ja OP. Tosin ainakin mun paikallisessa OP:ssä uudet annit merkitään yleensä melkein heti täyteen.

2 tykkäystä

Siis faittaat kasuaaleissa tilsuis jauhamal suomee, ja sit gangi repee, ku kaikki sigmat fr aina vääntää lontoota?

24 tykkäystä

Yritän samaa! :smiley:

Tästä pitäisi perustaa suoranainen liike ellei jopa puolue!

“Paskantärkeät” ihmiset ovat kyllä oikea työelämän vitsaus. :smiley:

50 tykkäystä

Elikkäs menee samoin kuin listaamattoman yhtiön osingot. Tuota en ollutkaan huomannut, kiitos valistuksesta Juha.

2 tykkäystä

Ehdottaisin puolueen kunniapuheenjohtajaksi @Marianne_Palmu joka urheasti puolustaa suomenkieltä ja kielenrikkautta makrokatsauksissaan ja Inderesin aamukatsauksessa.

38 tykkäystä

Suomen kieli ei ole yhdyssana. Bannia tuollaisesta!

6 tykkäystä

Tai jos suomennetaankin, niin sitten käytetään sitä huonompaa sanaa, kun olisi olemassa suomesta parempiakin. Esim. challenging on haastava, kun erittäin monessa yhteydessä sana vaikea, monimutkaine tai hankala kuvaisivat paljon paremmin. Myös kaikkea ymmärtävä ilmapiiri lisää tuon typerän haastava-sanan käyttöä. Esimerkiksi kouluissa oppilailla ei ole nykyisin enää vaikeuksia - pelkästään haasteita ja pulmia.

7 tykkäystä

Eniten rusinat rasahtaa siitä että nykyään sanotaan hahmo kun tarkoitetaan HENKILÖÄ, pelisäännöt kun tarkoitetaan SÄÄNTÖJÄ ja pateettinen (=paatoksellinen) kun tarkoitetaan SÄÄLITTÄVÄÄ.

Lisäksi sanaa Yhdysvallat pelätään kuin ruttoa ja puhutaan jostain ihme usasta :rage:

11 tykkäystä

Onnea kaikille uusille ylioppilaille ja heidän vanhemmilleen,omakin tyttö sai lakin,jännittävä aamu monelle nuorelle ja miksei äideille ja isillekin. :rose:

26 tykkäystä

Olenko hirviö kun omassa puheessa yhdysvallat tuntuu kuuluvan lähes poikkeuksetta ‘jenkit’ tai ‘jenkeissä’ :grimacing:

5 tykkäystä

Tämä ura Suomen Kielipuolueessa jäikin lyhyeksi ja keskityn jatkossa tehtäviini Suomen Osinkopuolueen agendan edistämiseksi.

resign_gif_6166840598081980

48 tykkäystä

Jos työyhteisö kärsii burnoutista, niin siinä tarvitaan konsultti, joka kertoo lifecoachitsenstäänselvyyksiä vaarallisuuksitoimistoslangifinglishillä.

Olette vetäneet hyvää träkkiä kovassa tahtotilassa tulipaloja sammutellen. Olis tärkeä kloussata diilit tuulia kuunnellen, kannattaa ennakoida ja tehdä kerralla oikein, niin on helpompaa.

Teidän gangi kaipaa fr asap uuden ERP-systeemin sekä pöhinää että muistaakaa et kokonaisuus pitää olla handuis; koti, työ ja ystävät - se on se teidän life castle, mikä pitää teiät futures.

Tätä lähetään nyt viemään läpi johtoryhmässä suunnitelluilla “EBIT, Clout and säkrifaisson”-metodilla.

Masentuneet työuupuneet työntekijät kuuntelevat ylipirteeä konsulttia joka kirjoittaa fläppitaululle ERP

11 tykkäystä