Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ei taida Suomella mennä yhtään paremmin noissakaan viisuissa :wink:

1 tykkäys

Vartti tuli kuunneltua samalla, kun vein päiväkoti-ikäistä lasta harrastukseen. Ekan 3min aikana tuli 6 x “Hesuli”, jonka takia lapsi tietenkin lopulta kysyi, että Isi mikä se Hesuli on.

Pitääkö vastaus sisällään negatiivisen vai positiivisen pohjavireen? Tuus ny @Verneri_Pulkkinen itte selittään!

24 tykkäystä

Tuliko ykkösen jälkeen pilkku?

merkkejä, merkkejä…

2 tykkäystä

Jos ihminen kykenee tunnistamaan oman ajattelunsa vinoumia ja suoranaisia virhepäätelmiä sekä loogisia ristiriitoja, osoittaa hän kyllä pitkälle kehittynyttä ajattelua. Etenkin jos vielä tunnistaa oman ajattelun taustalla vaikuttavat biakset eli tavallaan ne linssit, joiden läpi asioita tulkitsee. Toisaalta - toisaalta -ajattelu on hyvä lähtökohta.

Hiljattain julkaistiin HS:ssä tiedeartikkeli, jonka mukaan mitä älykkäämpi ihminen on sitä neutraalimmin hän reagoi erilaisiin tapahtumiin elämässä. Joku tulkitsee sen virheellisesti tunnekylmyydeksi, vaikka oikeasti se on sitä, ettei ole tunteen vietävissä. Älykkyyden sijaan pitäisi kuitenkin puhua viisaudesta. (Biasoituneena nostin juuri tämän omaan ajatusmaailmaani sopivan ja sitä vahvistavan tutkimuksen esiin.)

Olen samaa mieltä kuin @Pohjolan_Eka , että älykkäät ihmiset ilman viisautta kuuluvat niihin vaarallisimpiin ihmiskunnan kannalta. Heidän toimintansa polttoaineena voi toimia esimerkiksi kateus, viha, katkeruus, ilkeys ja pahansuopuus, joihin taas viisas ihminen ei sorru, vaan pääsee irti tunteesta.

Tässä tämä on hyvin kiteytetty, mitä todellinen älykkyys ei oikeastaan vielä ole:

22 tykkäystä

Kyllä mä miellän Hesulin sellaisena positiivisena, lämminhenkisenä hellittelynimenä. :relieved:

22 tykkäystä

Lontoon pörssistä voi kattella vaihtoja, ehkä myös ostopaikkoja 27.5. jälkeen jos oikeus on suosiollinen.

Tämä selviää myös googlella

Ei sijoitussuositus.

2 tykkäystä

Edes Hesuli ei ole niin yllätyksiä täynnä… :unamused:
Koska itsekin hiljattain menin haukkaamaan tätä mutakakkua, teemme nyt niin, että otan vanhan Nokian kännykän mukaan, kaivan itseni kuoppaan ja soitatte sitten kun Nesteen osake on 25 € niin tulen ulos.

giphy

9 tykkäystä

Tulipa itsekin aloitettua eilen nesteen osto-ohjelma. Se taitaakin vaihtua myyntiohjelmaksi tämän päivän aikana. Toki mukava että riskiä noista uusiutuvien katemarginaaleista ei tarvinnut mietiskellä pitkään.

Kun omistaa vanhan auton ja ostelee tieto evryä ja nestettä niin ei tarvitse stressitöntä kesäpäivää viettää. Oiskohan elämän laadun kannalta parasta myydä noi rivit ja vaihtaa auto? :smiling_face_with_tear:

15 tykkäystä

“Aidommat” - Toisella ukolla on kuusi sormea ja ekstra peukalo valuu käsivartta pitkin.

7 tykkäystä

Olisiko Hesuli samanlainen tosikkotesti kuin lämminhenkinen hellittelynimi Turkkunen?

Tai olisiko Hesuli ns. sanatasku viime vuosien ajankuvasta? Mitä teki Helsingin pörssi? Suli.

6 tykkäystä

Tänään on merkittävä yhtiökokous, mihin en valitettavasti itse ennätä mutta Yhteisötiimistä @Sara_Antonacci on paikalla johtamassa järjestelyitä.

Norjan seismologian laitos, NASA, Suomen viranomaiset, Yhdysvaltain laivasto ja muut värähtelyä havaitsevat organisaatiot ympäri maailmaa ovat hälytysvalmiudessa suureen jysähdykseen.

Nimittäin tänään on Mandatumin yhtiökokous ja huomenna irtoaa osinko.

39 tykkäystä

Moi @TomPettynyt !

Kiitos osoittamastasi mielenkiinnosta osakkeenomistajadataa ja siihen liittyviä työkaluja kohtaan! Alasvetovalikkossa näkyvä historiatieto lähtee kertymään siitä kuukaudesta, kun yhtiö siirtyy käyttämään meidän osaketyökaluja. Emme ole vielä kehittäneet sellaista ratkaisua, jossa saisimme kattavan arkistonäkymän suoraan alasvetovalikkoon. Olemme kompensoineet tätä puutetta tuomalla vanhemmat omistajalistat ladattavaksi Excel-tiedostoina erilliselle välilehdelle. Harmiksemme huomasimme, että Glastonin kohdalla tuo arkistonäkymä oli pienen teknisen bugin vuoksi kadonnut. Ryhdymme heti toimiin, jotta saamme ominaisuuden palautettua.

Mitä tulee omistusten seuraamiseen, niin mainitsemasi ominaisuus omistusten muutosten seurantaan eri aikaväleillä on ehdottomasti hyödyllinen ominaisuus, ja se löytyy myös tuotekehitysputkestamme. Toistaiseksi näytämme vain omistuksen kehittymisen edellisestä kuukaudesta. Otamme mielellämme vastaan muutakin palautetta hyödyllisiin ominaisuuksiin ja osaketyökaluihin liittyen!

13 tykkäystä

Mutta hyvä puolihan tuossa Nesteen negarissa on, että ainakaan se ei ole salkussa kohta enää ylipainossa.

Tuntuu kyllä joka vuosi löytyvän uusi miina mihin ajaa näillä suorilla osakesijoituksilla. Olisinpa minäkin kuin @Verneri_Pulkkinen, kylmän rationaalinen toimija, joka ratsastaa voitosta voittoon hevosia vaihdellen samalla varoitellen paskalaitosten marginaalien kestävyydestä :sweat_smile:

Viime vuodesta kyllä otin opiksi tuosta Nokia -sekoilustani kun myin laput siihen ATT-uutiseen mikä oli aikalailla pohja. Nythän noista pääsisi jo pienehköllä tappiolla irti, mutta sen sijaan menin kokeilemaan turskaa turskalle Aallonissa. Huoh. Jospa tämän myrskyn katsoisi rauhassa.

23 tykkäystä

Mikset halua olla kuten minä:

Myin Marimekot helmikuun puolivälin jälkeen hintaan 11,90.

Marimekko Q1/24:

Marimekon liikevaihto oli q1:ssa 37,7 miljoonaa vs. vertailukauden luku oli 35,3 miljoonaa.

Marimekon liikevoitto (oik) 5,2 miljoonaa ja analyytikoiden konsensusennuste oli 3,7 miljoonaa euroa.

Mekko ennen pörssin avautumista Marimekko 13,38.


LIsäsin Mekko-rahoilla Boreota ja Nestettä. :slight_smile:

33 tykkäystä

Termi ‘lapsentuottaja’ saattaisi mielikuvatasolla kärsiä julkissektorilla vakiintuneesta termistä ‘tilaaja-tuottajamalli’.

5 tykkäystä

Vahva tämä juuri! Katselin, että itselläni enää 3% salkusta tämä pian, joten saa negailla jatkossakin, kun ei näy kokonaisuudessa ihmeemmin. Lisäostoaktivoidun 17 eurossa, kun (mitä sitä jossittelemaan) -50%:iin omistukset valahtaa. Kyllä tästä 20 vuodessa omani pois saan ja pitää muistaa, että omistus se on tappiollinenkin omistus, ei se minun silmissäni ole voitollista yhtään sen huonompi, kokonaisuus ratkaisee.

Välillä ihan ällöttää itseänikin tämä äärioptimistinen sijoitustyyli, mutta tällainen positiivinen omistajamyönteinen hesulihäslääjäsäheltäjä mä vain olen aina ollut ja tulen aina olemaan… :smiley:

Imperfektissä. YTD 6,25% ja 6 kk 10,61%. Plussaa!!!

Sentimentti ei näy vielä täällä kääntyneen, mitä pidän positiivisena seikkana. Huolista ja murheista on härkämarkkinat tehty :wink:

1 tykkäys

No joo vakavasti ottaen SAF on edelleen iso juttu, mutta kyllä tänä vuonna tulee lunta tupaan kesälläkin. Kyllä minäkin sipaisen rajusti lisää, jos lähdetään kovastikin liikkumaan jotain P/B 1 -tasoja kohti :sweat_smile:

1 tykkäys

@Iikka on tehnyt mainion tviittiketjun liittyen kehityskuluihin ja PE-lukuun. Admicom, Bittium ja Teknopuu mainittu. :slight_smile:

https://twitter.com/IikkaNumminen/status/1790613198585933847

Loput tviittiketjusta, mutta kannattaa katsoa Äxästä, jos mahdollista

image
Kuva
image
Kuva
image
image
Kuva


image

15 tykkäystä

Saataispa Nesteeseen ihan kunnon kusinen -50% droppi samantien niin vois ostaa vähän lisää. Mitään kahden vuoden pulkkamäkeä ei jaksaisi…

@Lafe Veikkaisin tälläistä: Jura ENA 8 Metropolitan Black -kahviautomaatti, musta – Verkkokauppa.com Ainakaan kovin kauas ei voi jäädä.

10 tykkäystä