Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Olisiko Hesuli samanlainen tosikkotesti kuin lämminhenkinen hellittelynimi Turkkunen?

Tai olisiko Hesuli ns. sanatasku viime vuosien ajankuvasta? Mitä teki Helsingin pörssi? Suli.

6 tykkäystä

Tänään on merkittävä yhtiökokous, mihin en valitettavasti itse ennätä mutta Yhteisötiimistä @Sara_Antonacci on paikalla johtamassa järjestelyitä.

Norjan seismologian laitos, NASA, Suomen viranomaiset, Yhdysvaltain laivasto ja muut värähtelyä havaitsevat organisaatiot ympäri maailmaa ovat hälytysvalmiudessa suureen jysähdykseen.

Nimittäin tänään on Mandatumin yhtiökokous ja huomenna irtoaa osinko.

39 tykkäystä

Moi @TomPettynyt !

Kiitos osoittamastasi mielenkiinnosta osakkeenomistajadataa ja siihen liittyviä työkaluja kohtaan! Alasvetovalikkossa näkyvä historiatieto lähtee kertymään siitä kuukaudesta, kun yhtiö siirtyy käyttämään meidän osaketyökaluja. Emme ole vielä kehittäneet sellaista ratkaisua, jossa saisimme kattavan arkistonäkymän suoraan alasvetovalikkoon. Olemme kompensoineet tätä puutetta tuomalla vanhemmat omistajalistat ladattavaksi Excel-tiedostoina erilliselle välilehdelle. Harmiksemme huomasimme, että Glastonin kohdalla tuo arkistonäkymä oli pienen teknisen bugin vuoksi kadonnut. Ryhdymme heti toimiin, jotta saamme ominaisuuden palautettua.

Mitä tulee omistusten seuraamiseen, niin mainitsemasi ominaisuus omistusten muutosten seurantaan eri aikaväleillä on ehdottomasti hyödyllinen ominaisuus, ja se löytyy myös tuotekehitysputkestamme. Toistaiseksi näytämme vain omistuksen kehittymisen edellisestä kuukaudesta. Otamme mielellämme vastaan muutakin palautetta hyödyllisiin ominaisuuksiin ja osaketyökaluihin liittyen!

13 tykkäystä

Mutta hyvä puolihan tuossa Nesteen negarissa on, että ainakaan se ei ole salkussa kohta enää ylipainossa.

Tuntuu kyllä joka vuosi löytyvän uusi miina mihin ajaa näillä suorilla osakesijoituksilla. Olisinpa minäkin kuin @Verneri_Pulkkinen, kylmän rationaalinen toimija, joka ratsastaa voitosta voittoon hevosia vaihdellen samalla varoitellen paskalaitosten marginaalien kestävyydestä :sweat_smile:

Viime vuodesta kyllä otin opiksi tuosta Nokia -sekoilustani kun myin laput siihen ATT-uutiseen mikä oli aikalailla pohja. Nythän noista pääsisi jo pienehköllä tappiolla irti, mutta sen sijaan menin kokeilemaan turskaa turskalle Aallonissa. Huoh. Jospa tämän myrskyn katsoisi rauhassa.

23 tykkäystä

Mikset halua olla kuten minä:

Myin Marimekot helmikuun puolivälin jälkeen hintaan 11,90.

Marimekko Q1/24:

Marimekon liikevaihto oli q1:ssa 37,7 miljoonaa vs. vertailukauden luku oli 35,3 miljoonaa.

Marimekon liikevoitto (oik) 5,2 miljoonaa ja analyytikoiden konsensusennuste oli 3,7 miljoonaa euroa.

Mekko ennen pörssin avautumista Marimekko 13,38.


LIsäsin Mekko-rahoilla Boreota ja Nestettä. :slight_smile:

33 tykkäystä

Termi ‘lapsentuottaja’ saattaisi mielikuvatasolla kärsiä julkissektorilla vakiintuneesta termistä ‘tilaaja-tuottajamalli’.

5 tykkäystä

Vahva tämä juuri! Katselin, että itselläni enää 3% salkusta tämä pian, joten saa negailla jatkossakin, kun ei näy kokonaisuudessa ihmeemmin. Lisäostoaktivoidun 17 eurossa, kun (mitä sitä jossittelemaan) -50%:iin omistukset valahtaa. Kyllä tästä 20 vuodessa omani pois saan ja pitää muistaa, että omistus se on tappiollinenkin omistus, ei se minun silmissäni ole voitollista yhtään sen huonompi, kokonaisuus ratkaisee.

Välillä ihan ällöttää itseänikin tämä äärioptimistinen sijoitustyyli, mutta tällainen positiivinen omistajamyönteinen hesulihäslääjäsäheltäjä mä vain olen aina ollut ja tulen aina olemaan… :smiley:

Imperfektissä. YTD 6,25% ja 6 kk 10,61%. Plussaa!!!

Sentimentti ei näy vielä täällä kääntyneen, mitä pidän positiivisena seikkana. Huolista ja murheista on härkämarkkinat tehty :wink:

1 tykkäys

No joo vakavasti ottaen SAF on edelleen iso juttu, mutta kyllä tänä vuonna tulee lunta tupaan kesälläkin. Kyllä minäkin sipaisen rajusti lisää, jos lähdetään kovastikin liikkumaan jotain P/B 1 -tasoja kohti :sweat_smile:

1 tykkäys

@Iikka on tehnyt mainion tviittiketjun liittyen kehityskuluihin ja PE-lukuun. Admicom, Bittium ja Teknopuu mainittu. :slight_smile:

https://twitter.com/IikkaNumminen/status/1790613198585933847

Loput tviittiketjusta, mutta kannattaa katsoa Äxästä, jos mahdollista

image
Kuva
image
Kuva
image
image
Kuva


image

15 tykkäystä

Saataispa Nesteeseen ihan kunnon kusinen -50% droppi samantien niin vois ostaa vähän lisää. Mitään kahden vuoden pulkkamäkeä ei jaksaisi…

@Lafe Veikkaisin tälläistä: Jura ENA 8 Metropolitan Black -kahviautomaatti, musta – Verkkokauppa.com Ainakaan kovin kauas ei voi jäädä.

10 tykkäystä

Mikä tuote kuvaa tänään salkkuunne aiheutuvan Neste-tappion määrää? Minä saanen rajattua tappion yhteen shamppanjapulloon, sillä omistuksessa oli vain “seurantapositio”.
https://www.alko.fi/tuotteet/008681/Lanson-Le-Black-Cr-ation-Champagne-Brut/

Disclaimer: en ole ikinä ostanut shampanjapulloa, toki maistanut kuohuviiniä jossain tilaisuuksissa. Tämän tappion myötä myös jatkossa shamppanjadieetti jää aloittamatta.

4 tykkäystä

Mä myin viimeisetkin rippeet nesteestä kun Malinen valittiin ceoksi. Nyt enää altistus seligson omx25 indeksissä eli voinen ostaa bollingerin. Tai sit ostan bollinger grande anneen ja nautin 10 vuoden päästä - pitkäjänteinen samppanjasijoittaja palkitaan makunautinnolla.

7 tykkäystä

Ajankuva tosiaankin on sentimenttijuttuja. OMXHGI on noussut 10/2023 alkaen, mutta pitkän laskukauden senti-sementti murtuu hitaasti.

Helsingin pörssin nousukausi on alkanut, mutta todeksi se muuttuu vasta, kun se saa uuden yleisesti käyttöön otetun nimen.

Jos Helsingin pörssi suli = Hesuli, niin Helsingin pörssin bull market = Hebulli tai Hebuli, tuttujen kesken Hepuli vaan.

15 tykkäystä

Taitaa mennä rivarin päädyn verran. Vaan onneksi ei tartte Kemiin muuttaa :exploding_head:

26 tykkäystä

Jaa taitaa mennä 10 diesel auton tankkausta tänään. Ei positio ihan niin suuri ollut kun tuli pieni paniikkikevennys tehtyä “halpojen” lisäysten jälkeen. Salkku on muutenkin nyt rönsyillyt turhan moneen kohteeseen. No nyt hajautus oli ihan hyvä.

3 tykkäystä

Voisitko linkittää viestin, jossa tuollaista on väitetty. Omituiseksi menee keskustelu, kun esitetään väitteitä älyttömistä väitteistä, joita voidaan sitten taivastella.

Ja ehkä tämä on taas jo enemmän kahvihuoneeseen kuuluvaa keskustelua.

3 tykkäystä

Onko täällä muita 3M omistavia? Onkohan kenellekään tullut vielä rahoja siitä solventum -spin offin jakojäännöksistä?

Aikoinaan AT&T kohdalla wbd spinoffin jälkeen rahat tulivat 3 viikossa tilille ja nyt mennyt puolitoista kuukautta eikä ole kuulunut.

2 tykkäystä

Piti ihan käydä katsomassa milloin ne tuli kun on niin pitkä aika. Mulle tuli Nordnettiin 4.4.2024.

Okei, kiitos tiedosta. Täytyy sitten laittaa Nordeaa viestiä ja kysellä niiden perään.

1 tykkäys