Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tein nyt perus-Vartinkin tällä uudelle “diashow” formaatilla, kun Erikoisjakso sai niin valtavasti hyvää palautetta.

Voisin seuraavaksi udella, toimiiko kuvaajat hyvin katsojalle? Käytän nyt vaaleampaa pohjaa aiemman tumman sinisen sijaan ja blummankin käppyrät yritän värjätä valkoisiksi selkeyden vuoksi. Yritän huomioida, että monet katsovat näitä puhelimiltakin jolloin pitää olla selkeä visuaalisesti myös pienellä näytöllä.

20 tykkäystä

Kuuluisa sijoituslauselma kuuluu ‘sentimentti syö fundamentit aamupalaksi’ tjsp.

Olen miettinyt silloin tällöin kuinka tärkeä yritykseen pesiytynyt yrityskulttuuri on firman menestykselle.

‘Pesiytynyt’ lienee väärä sana mutta on vaikea määritellä mistä osasista yrityskulttuuri koostuu. Ehkäpä palstalta löytyy asiaan vihkiytyneitä.

Mutta asiaan: Kuulin aamulla töissä iskulauseen joka sopii tähän aiheeseen ja kiteyttää asian aika timangisti. Tämä siis on peräisin yritysjohdolta. (sanonnan on interwebin mukaan alun perin kehittänyt Peter Drucker)

‘Kulttuuri syö strategian aamupalaksi’

Hyvää huomenta :slight_smile:

8 tykkäystä

Nyt on @Sijoittaja-alokas vaikean päätöksen edessä. Jos haluaa maksimoida Lidl:n uuden edun (eli käyttää sen päivittäin) niin pitää alkaa moninkertaistamaan päivittäiskauppalaskut. :sweat_smile:

Lidl:n uusi kamppis antaa 5€ alennusta 40€ ostoista, mobiilisovelluksella käytettävissä vaikka päivittäin 30.11. alkaen jouluun asti

Vaikuttaisi siltä, että Lidl haluaa isomman osan joulumarkkinasta itselleen S:ltä ja K:lta. Onhan tuo ihan tuntuva alennus jos jaksaa optimoida (optimiostoksella 12,5%) .

9 tykkäystä

Mulla on pakastinkin täynnä ettei pyyge ostamaan varastoonkaan. :grimacing:

Toisaalta ehkä täytän sitten vanhempien ja sisarrustenkin “pakkaset”. :smiley:

7 tykkäystä

Paljonko terve luonto tuottaa vapaata kassavirtaa?

Jos vastaus on nolla, niin oikea taho hoitamaan luontoasioita on sijoittajatoiminnan sijaan tehokas lainsäädäntö.

14 tykkäystä

Tein tällaisen yhteisökyselyn Inderesin hallitukseen ja sen palkkioihin liittyen. Nimitystoimikunta kiittää ja kumartaa kaikkia, jotka suovat kallisarvoista aikaansa tälle kyselylle:

11 tykkäystä

Käytän katseluun älypuhelinta melko tavanomaisella 6,4" näytöllä. Pääsääntöisesti toimii hyvin. Pienimmät printit jää tämän kokoisella näytöllä huonosti luettaviksi, tästä vartista lähinnä “EKP:n euroalueen talousennusteet” -dian taulukot. Ei mikään valtava ongelma, koska kun avaat käppyröitä puheella riittää yleensä pelkän grafiikan näkeminen havainnollistamaan asian. Tarkempaa syynäystä varten voi toiston pysäyttää ja zoomata ne pienet präntit. Mutta jos tuohon pitäisi tässä nyt jotain lausua niin ehkä tuossa ko. diassa voisi olla jokunen prosentti varaa taulukkojen kokoa kasvattaa asettelun kärsimättä :slight_smile:

Tumma vai vaalea teema, taitaa olla ennen kaikkea kysymys mieltymyksistä.

2 tykkäystä

Kavereitten kanssa jaetaan viikonpäivät jolloin kukin ostaa muidenkin tilaamat tavarat ja wesharella jaetaan kustannukset.

Nyt täällä kaukana kotoa täkäläinen valtio myönsi virallisen oleskeluluvan siihen asti kunnes paluulentoni lähtee suunnitellusti helmikuun alussa.
Olisi ollut melko hankalaa keksiä syitä, että miksi hakisin Suomalaisena turvapaikkaa.
Kotona saan olla montaakin erillaista poliittista mielipidettä, housuissa saa olla vaikka molemmat värkit ja eivätkä poliisitkaan kummemmin pamputtele.
Tässähän taidan olla mallikansalainen koko maailmalle. Matkustelemaan ja omilla rahoilla kotiin.

Olit oikeassa.

Siinä vaiheessa kun alat unohtaa asioita joita sinun ei pitäisi unohtaa, olisin huolissani. Sovit vaikka lastesi kanssa tapaamisen ja sitten et saavu paikalle.
Tuon kaltaisista jutuista se lähti liikkeelle lähiomaisellani.
Tsemppiä tulevaan ja muista rentoutua hyvin! Luonto piristää erinomaisesti jos siihen on mahdollisuus.

11 tykkäystä

Taksikuski ja hälytysajossa ollut poliisi suojatierikkomusten äärellä. Tässä lopputulokset. Molemmista tapauksista on jutuissa videot.

=> Kukaan ei loukkaantunut. 26 päiväsakkoa ja kortti hyllylle.

=> Poliisin suojatiellä yliajamalle lukuisia murtumia ja aivotärähdys. Oulun käräjäoikeus hylkäsi kaikki konstaapelin syytteet.

Ei tämä ihan oikeustajuun mene. Poliisin suorittama yliajo ei tainnut olla ihan puhdas giljotiini, sillä viereisen kaistan auto taisi hieman liikkua. Mutta vastuu ei koskaan voi olla jalankulkijalla. Ei kai poliisikaan voi teloittaa seuraamuksetta ihmisiä suojatielle – edes hälytysajossa – ja edes Oulussa? Vai voiko tosiaan? :slight_smile:

4 tykkäystä

Jos kävelee kuulokkeet korvilla ja ei näe hälytysajossa olevaa poliisiia niin ehkä kannattaisi ottaa ne kuulokkeet korvilta jos ympäristön havannointi on tota tasoa😅

24 tykkäystä

Sillä ei ole mitään merkitystä. Giljotiiniä pidetään yhtenä pahimmista rikkomuksista juuri sen takia, että sekä auton kuljettajan että jalankulkijan on vaikea nähdä toisiaan. Vastuu on yksiselitteisesti autoilijalla.

Tarkkana saa tosiaan olla. Näitä näkee paljon sekä autoilijana että jalankulkijana. Rangaistukset ovat kovia (paitsi poliisin ollessa yliajaja). Se on ihan oikein.

9 tykkäystä

Myös jalankulkijan pitää antaa tilaa pillit päällä ajavalle.

19 tykkäystä

Tottakai, ei kai kukaan poliisiautonkaan alle kävele – sen enempää kuin muunkaan auton. Vai ajattelitko, että jos poliisiauto ajaa suojatiellä jalankulkijan yli, se on jalankulkijan syy? Niin se ei onneksi ole. :slight_smile:

Tässä tapauksessa syyttäjä haki rangaistusta liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta, vamman­tuottamuksesta ja tuottamuksellisesta virka­velvollisuuden rikkomisesta. Oulun käräjäoikeus katsoi, että poliisiautoa kuljettanut ei rikkonut huolellisuusvelvoitettaan, joka liittyy Poliisin hälytysajoon. Tämä siis huolimatta vakavista vammoista ja erittäin raskauttavasta rikkomuksesta (yliajo suojatiellä).

Eihän nuo tapaukset vertaudu mitenkään toisiinsa. Kuten jutussakin mainitaan. Poliisilla on ollut oikeus ajaa tuolla tavalla, koska se on ollut hälytysajossa. Taksikuski taasen on ollut yksiselitteisesti velvoitettu pysähtymään. Lisäksi jalankulkijalla on ollut velvollisuus antaa hälytysajossa olevalle ajoneuvolle esteetön kulku, ei siis astua sen eteen suojatiellä.

Tässä on siis kyse siitä, onko poliisi toiminut riittävän huolellisesti ajaessaan hälytysajoa ja käräjäoikeuden mukaan ei ole kyetty riittävällä varmuudella tätä huolimattomuutta toteamaan, huomioon ottaen olosuhteet ja ennakoimattomat tekijät.

Ei ole helppoa poliisillakaan. Aarne luokan tehtävä eli todella kova kiire olisi päästä paikalle, mahdollisesti ihmishenki välittömästi vaarassa. Ja samalla pitäisi kyetä 100% varmuudella väistelemään kuulokkeet päässä sokkona tielle käveleviä kansalaisia.

53 tykkäystä

Ei varmasti ole helppoa, mutta jos on matkalla Aarne-tehtävälle ajotyylillä, jolla tappaa potentiaalisesti muita ihmisiä oma ja syyttäjän näkemys on, että riittävää huolellisuutta ei olla noudatettu. Tästä tietenkin todisteena tässä tapauksessa myös yliajetun vakavat vammat.

Vielä törkeämmäksi teon tekee suojatien eteen pysähtynyt (tai pysähtymässä oleva) auto ja poliisin ajaminen tähän giljotiiniin.

Tapaturmahan se oli joka tapauksessa. Ei kai jalankulkija halunnut kävellä poliisiauton yli eikä poliisi ajaa jalankulkijan yli.

Mielestäni poliisille ei pidä antaa avointa valtakirjaa ajaa ihmisten yli kaupungissa suojateillä. Videolta näkee, että poliisi ajaa holtittomasti kaupunkiympäristössä muuhun liikenteeseen verrattuna. Tässä tilanteessa “tapaturma” oli jopa todennäköinen.

Toivottavasti syyttäjä valittaa käräjäoikeuden päätöksestä.

Onneksi tässä tapauksessa oli kyse ainoastaan yhdestä holtittomasta kuskista, jonka ajotyyli oli syyttäjän mielestä tuomittavaa keskellä kaupunkia. Poliisilta ei olla vaadittu mitään uutta. Huolellisuus liittyy jo nyt hälytysajon oikeutukseen. On niitä tuomioita saanut ambulanssikuskitkin.

4 tykkäystä

Käräjäoikeuden mukaan kyseessä on ollut tapaturma ja minä kallistun samalle kannalle. Tapaturmia valitettavasti tapahtuu, vaikka kuinka noudattaisi vaadittua huolellisuutta.

Omaan mielipiteeseen voi toki vaikuttaa sekin, että on tullut joskus hälytysajoa ajettua ja tunnen sympatiaa paitsi tietysti tapaturman uhria, myös kuljettajaa kohtaan. Ei ole helppo paikka tuollainen. On menty työhön kuuluen pelastamaan ihmishenkiä mutta onnistuttukin tuottamaan vammoja toiselle. Olisi voinut tapahtua ihan hyvin omallekin kohdalle. Toivottavasti ei jää pysyviä (henkisiä) vammoja tai lukkoja, ja kykenee tehtäviinsä jatkossakin.

22 tykkäystä

Jos kaikki hälytysajoneuvot rupeavat ajamaan todella tarkasti ja rauhallisesti (eivätkä luota siihen että sireenit ja vilkkuvalot nähdään). Kuolee 100% varmasti enemmän porukkaa kun ei keretä ajoissa paikalle. Jos palomieskuski päättää että ei halua joutua oikeuteen ja saada tuomioita → on syytä ajaa erittäin paljon tarkemmin ja rauhallisemmin. Eli jos tuosta tulisi kovat tuomiot poliisille → ajaisivat kaikki hälytyskuskit hitaammin paikalle.

37 tykkäystä