Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kasvatetun joulukuusen ekologisuuden miettiminen on kyllä jonkinlaisen superpalmfacen arvoinen suoritus. #ensimmäisenmaailmanongelma

13 tykkäystä

Tällaiset tarjoilut KH Groupin pääomapäivässä tuli lautaselle tänään.

68 tykkäystä

Pieniäsuuria lausahduksia kahvikupin ääreen pohdittavaksi Charlie Mungerilta: https://www.hs.fi/visio/art-2000010024265.html

9 tykkäystä

Treidauslive alkoi tuossa jokin aika sitten. :slight_smile:

4 tykkäystä

Äh olin ihan unohtanut tuon treidausliven, onneksi muistutit :pray:

1 tykkäys

Ikoninen sijoittaja Charlie Munger on kuollut 99 vuotiaana. Charlie tunnetaan parhaiten maailman menestyneimmän sijoittajan Warren Buffettin aisaparina, mutta löytyy häneltä omiakin sijoituksia paljon. Kävin Charlien pitkää elämää läpi Vartissa.:candle:

81 tykkäystä

Miksi sun ohrapirtelössä on pilli?

Ekologinen vaihtoehto on olla hankkimatta mitään.
Toiseksi paras vaihtoehto on käydä iskän kanssa illan pimetessä kaupungin metästä salaa kaatamassa sellanen kauhea toispuoleinen riuku josta äiti muistaa vieläkin mainita 30 vuoden jälkeenkin.

24 tykkäystä

Voisiko terveystilanne vaihdella vai onko sinulla kokonaiskäsitys molempien tilanteesta? B on kyllä hidas.
Hyvä jos nuo on suurimmat ihmettelyt maailmassa, niin ja pois sieltä ikkunasta kyttäämistä :joy::joy::+1:

16 tykkäystä

:rofl:

20 tykkäystä

Katselin muutaman minuutin. Voi voi sitä finglishtä. Youtube varmaan tarjoaa tekstitykset automaattisesti enkuks tähän. Support-resistance flip mainittu. Olo on kuin katsoisi lumilautailun olympialaisia.

11 tykkäystä

Jos tuon henkilön A puoliso on se jolle se invakortti on myönnetty.

1 tykkäys

Tarkoitat henkilö B, huonosti liikkuva miesoletettu?

Tänään on Musti-sijoittajan (:dog: :cat:) tilipäivä. Sen kunniaksi lasissa onkin Macallan 18 y Triple Cask ja koiralla järsittävänä iso herkkuluu.

Yleisesti moni harmittelee ostotarjouksen sattuessa että liian halvalle menee, vaikka osaketta olisi pitkän aikaa saanut alle lunastushinnan. Jotenkin sitä aina herätään osakkeen halpuuteen vasta sen lunastustarjouksen yhteydessä. Itsellä on Musti Group keskitetyn Suomi-salkun neljänneksi suurin sijoitus ja jos eilen olisi kysytty, että olenko valmis lisäämään omistustani 26 euron osakekohtaiseen hintaan, niin en varmasti olisi lisännyt. Näin ollen voinkin olla tyytyväinen ostotarjoukseen.

Muistelen Anders Oldenburgin joskus kirjoittaneen, että maailmassa on noin 40 000 pörssiyritystä. Eiköhän sieltä joku löydy lunastetun yhtiön tilalle salkkuun, kun jaksaa vaan tonkia.

19 tykkäystä

Ei päästy tuntipalkoille tälläkään kertaa.

24 tykkäystä

Mielestäni jakson idea ei olekaan saada eeppisiä päivätuloja, vaan näyttää vilaus treidaajan arkea.

Toisaalta päivätuottohan oli hurja: Lepiköllä n. 2.5%.

Tämä annualisoituna (laskettu 150:llä pörssipäivällä) olisi n. 4000% tuotto.

26 tykkäystä

@Sauli_Vilen ja Mika Heikkilä keskustelivat varsin herkullisesta aiheesta. :smiley:

Aiheet:

00:00 Aloitus
01:55 Kiinnostuminen pienyhtiöihin
14:01 Parhaiten tuottaneet osakkeet
21:49 Pienyhtiöiden anatomia

24 tykkäystä

Voi olla toki puolison luvasta kysymys, mutta invaluvan myöntäminen on toisaalta myös varsin villi länsi. Virallisesti luvan kriteerit ovat niin tiukat, että jos ne täyttyvät niin on kysyttävä onko tällaiselle henkilölle turvallista myöntää sitten toisaalta ajokorttia. Mutta lupaan riittää yksi raksi yhdessä lomakkeessa, jonka paikkansapitävyyttä kukaan ei vahdi. Tästä seuraa se oikea epäkohta, että lääkärit myöntävät näitä todella erilaisin subjektiivisin kriteerein, mikä tietysti johtaa epäreiluihin tilanteisiin.

3 tykkäystä

Mitä ostaa joululahjaksi sijoittajalle, jolla on jo kaikkea? Tästä lähtisi pronssiset rintakuvat Buffetista ja Mungerista, vain noin 1200 dollaria kappale. Kyllä näitä kehtaisi vieraille esitellä sekä myös rukoilla johdatusta, kun käsi vapisisi ostonapin päällä.

https://www.berkshirenerds.store/

27 tykkäystä

Hesulisijottajan pyöristys, hinta on 1299 dollaria, niin noin 1200 dollaria. Sen verran hesulin osakkeet taitaa laskee viikossa… Kuljetukset ja tullit, niin 2000e suomeen toimitettuna.

1 tykkäys