Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mielestäni on hyvä, että Inderes otti tämänkin roskan seurantaan, ja on ladannut negatiivisia suosituksia pöytään alusta asti.
image

Muutenhan bulleroivat piensijoittajat olisivat ostaneet tätä K2 peesissä salkut täyteen.

24 tykkäystä

Nokialla varmaan sen verran laaja myyntiverkosto, että voisi ostaa vaikka QTn pikkupreemiolla 5G masseilla ja olisi omistajillekkin vielä järkevä treidi.

4 tykkäystä

Vaikka kärsii miten paljon tappioita tai kyntää syvällä niin aina voi silti tunnelin päässä olla Valoe.

30 tykkäystä

Sivulta episodi.fi löytyi mukava testi, kuka olisit Tuntemattomassa Sotilaassa.
Minä olen nähtävästi Rokka ja kahviakin jäi juomatta… :wink:

Sijoittajan näkökulmasta tilanne on hyvin erilainen. Qt tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn heikolla raudalla, vähäbugiset työkalut ja toimivan tuen yrityksille ja riittävän osaajapoolin, joka tekee siitä houkuttelevan tietynlaisille yrityksille tänään ja myös lähitulevaisuudessa.

Kehittäjien työkalut kuitenkin elävät jatkuvasti eikä pitkäkestoisia kilpailukykyjä ole helppoa rakentaa. Esimerkiksi framework-sodissa jQuery oli pitkään täysin suvereeni, mutta tänä päivänä kaikki käyttävät Reactia. Jonain päivänä Reactinkin asema murretaan ja tilalle tulee aivan jotain muuta.

Ohjelmointikielissä sama homma. Joskus muinoin kannatti vielä opiskella C++, Javaa ja Pythonia, mutta uusi sukupolvi on innostunut Rust, Go, Swift, Kotlin ja Elixir. Mikäli funktionaalisesta ohjelmoinnista tulee jossain vaiheessa mainstreamia olioiden sijaan, niin pelikortit jaetaan sitten taas uusiksi.

Kannattaa luottaa siihen, että mitään terminaalia Qt:lle ei ole olemassa vaan yhtiölle tulee huippuvuosi jonka jälkeen alkaa alamäki. Vertailukohtaa voi hakea vaikkapa lääkeyhtiöistä, joilla on rajallinen patentti johonkin lääkkeeseen. Rajallisen elinkaaren yhtiöissä lyhyen aikavälin tuotot on se juttu :cowboy_hat_face:

13 tykkäystä

Merkkailin nuolilla kyseisen sentimentti-indikaattorin pohjat sp500 indeksille ja melko heikolta näyttää korrelaatio omaan silmään. Tuon pohjalta en shortiksi kääntyisi.

15 tykkäystä

@CitizenJ



Haluaisin kovasti olla optimisti!

Ihan hyvä pointti. Näitä aikaikkunoita, että koska ja minkäsuuntainen muutos tulee tapahtumaan on vaikea arvioida. Ja mikä on Qt:n kyky mukautua tilanteeseen. Voihan sieltä tulla ulos innovaationa se seuraavaksi kaikkein halutuin työkalu!

JQuery/Reach vertaus on hyvä, mutta ohjelmointikielissä en tuota vertausta ihan purematta niele. Väitän että “C++, Javaa ja Python” stack on edelleen paljon halutumpi verrattuna vaikka Rust, Go, Swift. Vaihdoin juuri Rustista takas Pythoniin data science hommissa, kun on niin paljon laajemmin tukea/kirjastoja ja kaikkea saatavilla. Ja kun suorituskykyä tarvitaan, niin C:llä mennään lokaalisti tai sitten pilvialustalla Spark (Python/Scala). Nykyään kaikki kielet, jopa visual basic on multi-paradigmainen ja voit vapaasti valita funtionaalisen, oliopohjaisen, iteratiivisen, jne. väliltä. :smiley:

9 tykkäystä

Joo, oikeassa olet ja ohjelmointikielissä toi siirtymä on huomattavasti hitaampaa kuin javascriptin frameworkeissa. En silti lähtisi uutena devinä tänä päivänä aloittamaan uusia hankkeita Javalla tai kilpailisi työmarkkinoilla C++ veteraanien kanssa. Python on toki paskoista ohjelmointikielistä paras ja vielä ihan semitrendikäs erityisesti tieteilijöiden keskuudessa, mutta ellei ole kirjastojen takia aivan pakko käyttää, niin kyllä Go pieksee sen 100-0. Swift ja Kotlin taas saavat vahvasti tukea Applelta ja Androidilta, joten niiden käyttö on vain kasvamaan päin.

4 tykkäystä

Analyysi kuuluu kaikille konkurssiin asti.

60 tykkäystä

Tästä voikin kohta vetää yli 2 firmaa :smiley:

Milloin otatte Afarakin seurantaan? Voidaanko kerätä kolehti kerta-analyysiä varten? Haluaisin kuulla analyytikon näkemyksen siitä, että milloin Danko Končar lunastaa osakkeet pois ja/tai joutuu linnaan :disguised_face:

22 tykkäystä

Ainakin ML/AI scenessä Python on kyllä ykkönen vielä pitkään. Itse käytän Googlen Tensorflow:ta syvien neuroverkkojen (DL) kanssa ja siitä ainakin loppui tuki Go:lle kokonaan. Metan vastaavasta frameworkistas (PyTorch) en osaa sanoa. Nämä ovat kyllä parhaita viitekehyksiä mitä minulle on tullut vastaan DL projekteissa. Vastaavia esimerkkejä missä joko Python tai C++ ovat parhaita vaihtoehtoja monta. Sitten kun viime aikoina vaihdoin Databricks alustalle lisälaskentatehon perässä, niin sielläkin homma menee hankalaksi jos et käytä PySparkkia tai Scalaa. Mutta ehkä tämä datatieteily tosiaan on poikkeus ja antaa väärän kuvan kun verrataan perinteiseen softakehitykseen jossa Python ei missään nimessä ole se ykkösvaihtoehto. Toki jotkut tunnetut työkalut jotka tukevat Pythonia ovat kokonaan koodattu Pythonilla, mikä tietty tuo jonkinlaista kilpailuetua. :smiley:

EDIT: Lähti vähän sivuraiteille, mutta aihe on lähellä sydäntä. Pahoittelut. :hearts:

4 tykkäystä

Se on ollut seurannassa ja on tuota jossain määrin kommentoitukin :smiley:

6 tykkäystä

Mäkiselle tulossa taas “perusvuosi” YTD +25%

22 tykkäystä

Laaja vuodelta 2017, yhtiöseuranta päättynyt 2020 :pensive:

3 tykkäystä

Nythän Nokian kannattaisi ottaa tuo Valoe tuotteineen ja johtajineen remmiin mukaan.Äkkiäkös ne lanseeraa jonkin uuden uraauurtavan puhelimeen integroitavan aurinkokennoratkaisun ettei tarvi enää ladata kännykkää ja Nokia uudelleensyntyy merkittävänä puhelinvalmistajana,kaikista kyseisten firmojen osakkeenomistajista tulee sikarikkaita (harmi etten omista kumpaakaan).

3 tykkäystä

Laitetaan nyt tänne vielä lyhyesti saman toistaminen. Jos mainostetaan, että tuote valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, mutta yksi raaka-aine onkin alankomaista, niin silloin on mainostettu valheellisesti. En pysty tämän selvemmin tuota kirjoittamaan.

4 tykkäystä

Sammon osakkeen kurssi päälle 40,5 €. Inderesin tavoitehinta osakkeelle 39,00 € ja suositus vähennä. Mitähän tästäkin pitäisi ajatella?

2 tykkäystä

Ja suurimmat omistajat mukaan kehittämään Nokiaa. Siellähän Valoen TOP10:stä löytyy mm. yksi Ollilan Jorma. Tänään Nokian osakkeidensa parissa itkeville lohdutukseksi, että olisi ne asiat huonomminkin voineet mennä; esim. Ollilan lailla myydä laput pois ja ostaa Valoeta tilalle. Jorma tosin taisi sijoitella eurojaan muuallekin, mutta ei puututa yksityiskohtiin.

2 tykkäystä