Musti Group - Kotieläinten megatrendiin mukaan?

Jotenkin sellainen tuntuma, että asiakkaatkin lukevat näitä juttuja ja kommentteja mielenkiinnolla. Minä en ainakaan kuuna päivänä ostaisi mitään tuotteita tuollaiselta firmalta. Kuka näitä uskaltaa lemmikeillensä syöttää, kun ei voi tietää missä kaikessa muussa yhtiö huijaa?

Yhtiö on ilmeisesti aiemmin kunnostautunut laaturuoan myyjänä. Nythän tuo on vedetty täysin vessasta alas.

“Musti Group on markkinoinut Smaak-tuotteita kotimaisina. Yritys myönsi vasta koirien sairastumisten jälkeen, että tuotteeseen oli ”saatavuusongelmien” takia ostettu ulkomaalaista perunahiutaletta.”

Yhtiö käytti siis ihan pokkana ulkomaista raaka-ainetta, vaikka myi tuotetta kotimaisena. Tämä on jäänyt hieman taka-alalle, kun sairastumiset ovat vieneet enimmän huomion. Aiempien kohujen mukaisesti yhtiö jäi ensin kiinni pahanteosta ja alkaa sitten vasta sammutella tulipaloja. Vasta ongelmien ilmaannuttua lisättiin tuo teksti eli kukaan ei voi tietää kuinka kauan näin on toimittu, mutta joka tapauksessa tuo olisi ollut helppo mainita välittömästi, kun ulkomaista tuotetta aletaan käyttämään. “Saatavuusongelmiin” uskominenkin jää täysin lukijan vastuulle, vaikka se ei paikkaansa pitävänäkään selittäisi ilmoittamatta jättämistä.

Yhtiö on siis ihan tietoisesti huijannut asiakkaita maksamaan kotimaisesta laadusta, mutta samalla he ovat tunkeneet tuotteeseen ainetta sellaiselta firmalta, joka ihan mainostaa antavansa tuotteille “toisen mahdollisuuden”.

Jäädään odottelemaan seuraavaa juttua…

19 tykkäystä

Tuo kotimaisuudella markkinointi on vähän kaksipiippuinen miekka. Esim. monen tunteman Suomalaisen työn liiton Avainlippu-merkin saantiin riittää että tuotteesta vähintään 50% on valmistettu tai tuotettu Suomessa.
Tuohon verrattuna näitä ruokia voidaan siis hyvinkin pitää kotimaisina.

4 tykkäystä

Avainlippu nyt on silkkaa k***tusta. Siihen saatat törmätä vaikka cd-levyssä, joka sisältää suoja-ajoista vapautunutta amerikkalaista musiikkia ja joka on painettu jossain Baltian maassa. Suomalainen työ rajoittuu wavien kokoamiseen ja kannen suunnitteluun.

Ps. Puolentoista viikon takainen reklamaatio Musti Groupille ötököitä vilisevästä kaninruokapussista ei ole tuottanut vieläkään mitään vastausta. Hyvin toimii asiakaspalvelu!

6 tykkäystä

Musti leikkii tulella. Maineensa voi useassa tapauksessa pilata vain kerran. Varmasti on hyvä tapa kohottaa voittomarginaaleja myymällä silmänkääntötempulla paskaa timantteina, mutta vahinko on peruuttamaton kun siitä jää kiinni ja menettää asiakkaiden luottamuksen - unohtamatta että tällä tavoin ihmisille rakkaita lemmekkejä on jopa menehtynyt.

Musti on yksi surullinen keissi lisää yhtiöistä, jotka treidaavat laadun voitontavoittelun vuoksi. Tämä on ollut havaittavissa jo myymälän tarjontaa seuraamalla. Esimerkiksi kissanruuissa valikoima on supistunut ja laatu heikentynyt selvästi viiden vuoden takaisesta.

9 tykkäystä

Siis mitä ihmettä Avainlipun kriteerit liittyvät tähän asiaan? Jos markkinoidaan, että tuote valmistetaan kotimaisista raaka-aineista, mutta se sisältääkin ulkomaisia raaka-aineita niin sitä ei voi todellakaan “pitää kotimaisena”. Tämä ei ole mikään mielipidekysymys, että kuka mitäkin pitää kotimaisena, vaan tuote on valmistettu kotimaisista raaka-aineista tai sitten ei ole. Kun tiedetään tuotteessa olevan ulkomaisia raaka-aineita, mutta silti sitä mainostetaan kotimaisena, niin silloin valehdellaan tahallaan. Tässä ei ole mitään kaksipiippuisuutta, vaan kyseessä on hyvin yksinkertainen asia.

6 tykkäystä

Sulla on aika usein agressiivinen tapa artikuloida. Kyllähän vaikka mitä tuotteita myydään kotimaisina, ilman että kaikki on kotimaista.
Olisiko Mustin mainonta sulle ok mikäli peruna olisi suomalaista ja sen kasvualustaa olisi lannoitettu/ myrkytetty venäläisillä aineilla?

1 tykkäys

Hyvä vai huono juttu, salailla koirauhrien määrää, osakkeiden omistajien kannalta?

2 tykkäystä

Mustilta Smaak-kohuun nähden mielenkiintoinen uutuuslanseeraus. Hatunnosto rehellisyydestä.

Mustin hallitus suosittaa hyväksymään kohtuullisen tarjoushinnan ja pitää epätodennäköisenä kilpailevaa tarjousta: https://mb.cision.com/Main/19082/3892685/2489858.pdf

Riskeistä ja epävarmuuksista jatkaa itsenäisenä yhtiönä mainitaan esimerkiksi tämä: “Mustin äskettäiseen tuotteita koskevaan takaisinvetoon liittyvä mahdollinen brändikohtainen riski”.

Olisiko tuota lausetta kuultu johdon suusta ilman ostotarjousta!?

30 tykkäystä

Edelleen haluaisin kuulla miten Governance-mielessä Musti&Mirrin hallituksen jäsenet ja tj. ovat tuosta ostotarjouksesta neuvotelleet niin, että se maksimoi osakkeenomistajien edun - kun ovat itse ostavalla puolella.

Tuntuu, että FIVAn pitäisi olla myös kiinnostunut asiasta.

23 tykkäystä

Yllättyneitä?

4 tykkäystä

Oikein kyyninen ihminen toteaisi että kaikki on strategiaa.

1 tykkäys

Samson Rock Capital LLP:n (”Samson Rock”) omistusosuus Yhtiön äänistä nousi yli viiden (5) prosentin 10.1.2024.

Samson Rock:lla on yhteensä 1 800 000 ääntä, mikä vastaa 5,37 prosenttia Yhtiön äänistä.

Muutkin kuin konsortio on ollut imuroimassa laitoja.

Edit:

8 tykkäystä

Tarjouksentekijällä kyseisessä tilanteessa on korotusvelvollisuus eli velvollisuus maksaa korkein hinta kaikille. Ja tästä pitäisi tiedottaa. Eli ei, konsortio ei todellakaan ole imuroimassa laitoja.

Sand Grove Capital Management LLP liputtaa 5,18 prosenttia Yhtiön äänistä/osakkeista. Yksi ostaneista rahastoista Amundi Sand Grove Event Driven Fund kuvailee itseään seuraavasti:

. Available on the Amundi Alternatives UCITS platform, the Fund employs a global event-driven[1] equity strategy with a European tilt and seeks to capitalise on mispricings in corporate events such as takeovers, mergers, exchange offers, restructurings and liquidations.

Liputtava taho on ilmeisesti sama, joka iski myös Tikkurilan ostotarjoukseen aikoinaan. Hedgerahasto Sand Grove iski kiinni Tikkurilaan | Kauppalehti

11 tykkäystä

Ostotarjouksen läpimeno oli alun perinkin aika epätodennäköistä, viimeistään nyt se on myös matemaattisesti mahdotonta - ainakin ennen uutta päivitettyä tarjousta.

3 tykkäystä

Maksumuurin takana Kauppalehdessä juttua ostotarjouksen tekijän Sonaen näkökulmasta, haastateltava talousjohtaja Joao Dolores: Musti Groupin haluava ostaja on korottanut tarjoustaan jo kerran – Näin tarina alkoi | Kauppalehti

Pari nostoa: ”Musti nousi Euroopassa esiin yhtenä johtavista yhtiöistä ja päädyimme lopulta tekemään yhtiöön sijoituksen 2022 lopussa. Sen jälkeen meillä oli tilaisuus sijoittajina tavata yhtiön johtoa”, Dolores kertoo.

Mustin johto teki Sonaen edustajiin vaikutuksen, ja Mustin kiinnostavuus sijoituskohteena kasvoi. Myöhemmin Sonae otti yhteyttä kahteen hallituksen jäseneen ja toimitusjohtajaan ja ehdotti yhteistyötä sekä ostotarjouksen valmistelua.

”Prosessia käytiin läpi vuoden 2023 ajan. Sovimme yhteistyöstä ostokonsortion jäsenten kanssa paljon ennen kesää ja aloimme valmistella kauppaa toukokuussa. Ensimmäinen tarjous jätettiin hallitukselle lokakuun alussa ennen kuin Musti joutui tekemään tuotteiden takaisinvetoja. Takaisinvetojen jälkeen hintaa vielä korotettiin”, Dolores kertoo.

Sitten nämä sisäpiirin ostot, toimitusjohtaja ja kaksi hallituksen jäsentä, varsin tiukka aikajana siis, mitä tulee yhteistyön sopimisesta “hallituksen kahden jäsenen” ja toimitusjohtajan kanssa:

|23.12.2022|Musti Group|David Rönnberg|Hankinta|15,32EUR|5 800|88 856EUR|

|21.12.2022|Musti Group|Ilkka Laurila|Hankinta|15,01EUR|2 751|41 293EUR|

|19.12.2022|Musti Group|Inka Mero|Hankinta|15,04EUR|2 500|37 600EUR|

|12.12.2022|Musti Group|David Rönnberg|Hankinta|15,59EUR|5 800|90 422EUR|

Lisäys: Täytyy kuitenkin selvyyden vuoksi mainita, että ostokonsortioon osallistuvat hallituksen jäsenet ovat eri henkilöitä kuin noita sisäpiiriostoja suorittaneet.

7 tykkäystä

Palomuurin paksuutta ja korkeutta voikin sitten jokainen halutessaan miettiä… Se on ainakin varma, että Fivan porukka ei näitä ehdi kampaviineripalavereiden lomassa tutkimaan.

Mustista puheen ollen, uskon että kevään aikana tullaan näkemään 20-30 % korkeampi ostotarjous joko samalta konsortiolta tai joltain toiselta.

1 tykkäys

Mihin tälläinen pähkäily perustuu? Tuloskertoimilla ihan törkyisen kallis jo tarjoushintaan eikä ala ole mitenkään disruptiovapaa esim. markettien osalta. Kasvuhan on ollut ihan kivaa, vaan alkaako ilmaset olemaan hiljalleen otettu?

Perustuu mm. siihen, että osittain yrityksen sisäpiiristä koostuva konsortio Flybird Holding tarjoaa yrityksestä tiettyä hintaa, jossa ei edes ole mitenkään erityistä preemiota kurssihistoriaan nähden. Aivan varmasti ostotarjouksen tehnyt joukko näkee tässä enemmän potentiaalia kuin 26e/osake.

Ostotarjouksen jälkeen kaksi isoa instikkaa on jo liputtanut +5% rajan ylityksestä, joten 26e tarjous ei edes voi toteutua, koska 90 % hyväksyttyjä ostotarjouksia ei tule täyteen.

1 tykkäys