Osakesijoittaminen

Musti Group: kotieläinten megatrendiin mukaan?

Musti ja Mirri harkitsee pörssiin listautumista. Onko täällä kiinnostuneita sijoittajia? Tätä nykyä Suomessa syntyy tai Suomeen tuodaan enemmän pelkästään koiria vuosittain, kuin ihmislapsia.

Poiminta yhtiökuvauksesta Mustin ja Mirrin omilta sivuilta:

Tietoa yrityksestä

Musti ja Mirri on vuonna 1988 perustettu lemmikkieläintarvikkeiden erikoisliikeketju. Liikkeitä on yli sata ympäri Suomen Helsingistä aina Rovaniemelle saakka. Musti ja Mirri on Suomen sekä samalla koko Skandinavian suurin lemmikkieläintarvikeketju.

Tuotevalikoima

Tuotteistamme pääosa on koirille ja kissoille, mutta myös jyrsijöille, kaneille, akvaariokaloille ja linnuille löytyvät omat tuotevalikoimansa. Verkkokaupan lisäksi jokaisesta Musti ja Mirri -myymälästä löytyy perusvalikoima samoja tuotteita ja sen lisäksi kukin myymälä laajentaa valikoimaansa kysynnän mukaisesti.

Tuotevalikoima kattaa kuivat ja kosteat ruoat, kissanhiekat sekä laajan valikoiman tarvikkeita pannoista kuppeihin ja leluista turkinhoitotuotteisiin. Myös lemmikkien omistajille löytyy tuotteita, kuten treeniliivejä ja makupalapusseja.
Lemmikkitarvikeketjuna Musteissa ja Mirreissä ei myydä lainkaan eläimiä, vaan ainoastaan ruokia ja tarvikkeita lemmikkien jokapäiväiseen hyvinvointiin.

8 tykkäystä

Ei oo vielä tiedossa ainakaan webcastiä roadshowsta :frowning: Mutta laitan tänne jos tulee.

1 tykkäys

Itseä kyllä kiinnostaa lemmikkeihin liittyvä markkina. Ihmiset rakastavat eläimiä ja ihmisten vaurastuessa on enemmän rahaa käyttää omiin koiriin ja kissoihin. Pitää tietysti hieman katsoa mahdollista listautumishintaa, mutta uskon yhtiön toimialan kasvuun pitkällä tähtäimellä.

5 tykkäystä

Sijoitustiedon keskustelufoorumilta löytyy myös näkemystä aiheesta. Suosittelen tutustumaan. Ihan asiallista pohdintaa paikoin.

1 tykkäys

Aion kyllä katsoa M&M kylmät luvut ja miettiä sen pohjalta, mutta bisneksenä en näe suurta hohtoa.

Meidän perheessä käytetään päättömiä summia eläinten hyvinvointiin. En kuitenkaan näe M&Mllä mitään erilaistavaa tekijää, joka houkuttelisi heidän asiakkaaksi. Laadukaskin eläimen ruoka on bulkkia, jota kannattaa tilata iso satsi matalan katteen verkkokaupasta kerralla. Muihin tarvikkeisiin menee ihan peanuts rahoja ja niitä saa marketeista ilman eri käynnin vaivaa. Palvelua, joka ylittää netistä luettavien ohjeiden ja yleisen kokemuksen sisältämän tiedon, saa eläinlääkäristä.

Olisinkin erittäin kiinnostunut, jos joku eläinlääkäriketju olisi listautumassa… laskupinon perusteella sen täytyy olla kullan vuolemista.

13 tykkäystä

Isot katteet on lemmikkibisneksessä ja sillähän Musti&Mirri on noussut. Katteet tavallista kaupanalaa paljon suuremmat. Koiranruoka on kilohinnaltaan aika tyyristä tavaraa. Ja herkkupalat yms. luut vasta ovatkin! Olenkin aina miettinyt, että joku tienaa tällä! :smile: no mustimirrin tj:han oli vaurastunut aika hyvää tahtia.

Mutta pelkällä eläinruoalla ja leluilla/tarvikkeilla ei pitkälle pötkitä? Olisiko bisneksessä kasvunmahdollisuuksia tarjota eläintenhoitoa/eläinhotelleita. Entä jotakin muuta palvelua?

Itsekin koiranomistajana laitan aika avokätisesti rahaa kaikkeen koiraani liittyvään. Mutta itseasiassa juuri Musti&Mirri on jäänyt liikkeeksi, johon ei ole jäänyt minun rahaa. En osaa sanoa miksi, minulla ei ole mitään vastaan tätä liikettä, voisin aivan hyvin ostaa sieltä. En osaa analysoida miksi he eivät ole tavoittaneet minua :thinking:

Musti&Mirrissä oon tykännyt siitä logosta älyttömän paljon :smile: tulen aina hyvälle mielelle kun näen sen logon, sellanen hyväntuulinen logo.

3 tykkäystä

Muistaakseni verkkokauppa.com astui näiden tontille pari vuotta sitten ja siitä alkoi M&M:n näkyminen vähän joka tuutissa. Minulle haiskahti siltä, että tajusivat jäävänsä pian jalkoihin sekä kotimaisen, että ulkomaisen verkkokaupan viedessä markkinaosuutta keveämmillä kuluillaan tai vähintäänkin kurtistavan marginaaleista, kunnes kivijalkaisuus alkaa upottaa koko busineksen lammen pohjaan. Ja saman tien ankara salonkikuntoon valmistautuminen (pörssiin ja pian) ennen kuin jäljellä on enää kaluttu luu.

Todellisuudessa uskon lemmikkibusinekseen, koska esim. koirista on tullut lapsi “kakkosia”, ja niiden juttuihin työnnetään surutta rahaa…oli se sitten psykologia, fysioterapeuttia, premiummuonaa tai asusteita. Kuitenkin uskon, että verkkokauppa (sekä kotimainen että ulkomainen) markettien lisäksi todennäköisesti vetää tässä erässä pidemmällä juoksulla sen pisimmän korren, koska tämä on heidän koneistossaan vain yksi lisäosio, joka pyörinee liki jo olemassa olevilla kuluilla, toisin kuin M&M. Ainahan on niin, että siellä missä kovat katteet, siellä myös kasvava kilpailu ja ne kovat katteet nuijitaan siinä sodassa ostajan iloksi pohjamutiin. (Ellei satu olemaan apteekki tai siirtoverkkoyhtiö.)

2 tykkäystä

Todellakin! Eläinlääkäriketju, tai mahdollisesti koirahoitolaketju, joka sitten franchisaa…kunnon brändi (sellainen premiummesta, lämpimän lempeä, asiantunteva ja rakastava hoitopaikka pitäisi saada mielleyhtymänä syntymään) ja joka kylässä on tarvetta ja sitten tovin päästä Kotipizza-tyyliin puljuja muiden avaamina pystyyn valmiilla konseptilla. Koirahoitolassa pitäminen on ihan hiivatin kallista puuhaa ja ihmiset liikkuu, joten tarvetta on. Osa varmaan toisi päivähoitoonkin :smiley:

2 tykkäystä

todellakin kiinnostaisi omistaa tätä yhtiöta nykyäänhän omistajat pistää eläimiinsä kyllä rahaa palamaan :grinning:

Lähtökohtaisesti kiinnostaa toki lukujen räknäämisen jälkeen.

Jotenkin olen aistinut, että kahteen asiaan ihmiset panostaa tulotasosta riippumatta - eläimiin ja lastenvaatteisiin.

Odotusarvo on se, että anti hinnoitellaan niin, ettei pätkääkään kiinnosta. Tällaisella matalan kasvun kivijalkaputiikilla P/S pitäisi olla reilusti alle 0,5 annissa ja noin 250 miljoonan liikevaihdolla se tarkoittaa hieman päälle 100 miljoonan valuaatiota.

3 tykkäystä

No, katsotaan se kannattavuus vielä niin voi miettiä EV/Salesia :smiley:

4 tykkäystä

Ei jatkoon minun puolestani. Amazon -uhka (ja verkkis ja se saksalainen eläinruokafirma josta kaikki tilaa kuulemma) on liian suuri murhe ohitettavaksi. Eläinten RUOKAA ei tarvii ostaa fyysisesti kivijalasta mistään syystä. Postin kautta helpompikin, jos sitä ei siis cittarista halua ostaa. Lelujen ja koppien myynnillä ei voi tehdä huimaa tulosta.

1 tykkäys

Musti ja Mirri on myös eläinlääkäri, fysio ja hieroja
https://www.mustijamirri.fi/elainlaakari

2 tykkäystä

Tuo kivijalkakauppojen dissaus on kyllä jenkeissä mennyt jo vähän yli. Esimerkiksi CONN laskee päivästä toiseen, vaikka P/E enää reilut 3 ja P/S 0,17 (72 prossaa shorttina, kohta voi tulla squeeze :joy:). Samankaltaisilla luvuilla vois varmaan laittaa Mustiin ja Mirriin jo vähän enemmän panosta.

1 tykkäys

Tästä tulee uusi Kamux: tämä vaikuttaa niin älyttömältä listautumiselta ja läpipaskalta bisnekseltä, niin eihän tämä voi kuin onnistua.

Vielä kun P.Kajaani ottaa Mustin ja Mirrin listautumisen haltuun, niin Kajaanin maaginen brändi/kuluttajapuolen analyysin taika tartuu tähänkin

24 tykkäystä

Ei maistu. Kahden koiran omistajana en juuri koskaan asioi M&M, vaikka sellainen on lähellä. Koirien safkat ja tarvikkeet ostetaan netistä. Puruluut ja lelut saa edullisemmin esimerkiksi Puuilosta.

1 tykkäys

Tätä en tiennyt, kiitos tiedosta. Haun perusteella on kuitenkin ilmeisesti vain yksi toimipiste eläinlääkäripalveluille.

Epäilen, että orgaaninen kasvaminen toimialalla on haastavaa, koska asiakassuhteet ovat pitkiä ja jossain määrin sitovia. Ja parhaiten tuottavat erikoisosaamisella mainetta keränneet toimijat.

Tuskin kukaan hyvää eläinlääkäriketjua koskaan listaa muuten kuin rahastaakseen, koska pääomatarpeet ovat mitättömiä.

Mielenkintoista seurata. Eläinlääkärialalla saattaa tapahtua sama kuin ihmisten terveydenhuollossa eli ketjut yhdistyvät suuremmiksi. Terveystalo ja Mehiläinen ovat tästä ehkä ulkona, koska voi olla vaikea markkinoida samalta luukulta eläinlääkäri- ja ihmislääkäri palveluita. Mutta mistäpä tätä tietää.

1 tykkäys

Ketjuuntumista ja ketjujen konsolidointia on nähty jo eläinlääkäripalveluissa. Suomessa esimerkiksi Animagia osteli praktiikoita ja lopuksi 2015 ketju myytiin Evidensialle, joka on Euroopan suurin toimija.

2 tykkäystä