Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Samaa mieltä, että foorumin linja on vähän epäselvä. Foorumin sääntöjen UKK - Osakesijoittaminen mukaan keskustelu sijoittamisesta olisi tervetullutta.

Politiikkaketjussa ollaan välillä kaukana sijoittamisesta. Toisaalta poliittista vuoropuhelua ei pitäisi rajoittaa. Oma ketju on hyvä, koska sinne ei ole kenenkään pakko mennä lukemaan.

Mutta kuuluuko poliittisen keskustelun moderoiminen Inderesin tehtäviin? Mielestäni kyllä, koska se on tällä foorumilla aikoinaan sallittu. Se on vastuun kantamista.

Ping @Verneri_Pulkkinen

1 tykkäys

Salasanan hallintaohjelma käyttöön esim. Bitwarden

1 tykkäys

Tähän on helppo selitys. Sijoituslainan määrä on suhteessa sijoitusten arvoon. Kun hesuli menee alas nousee lainan suhde ylös.

7 tykkäystä

“Viimeisten viidentoista vuoden aikana olemme saaneet muutamaa lyhyttä dippiä lukuun ottamatta nauttia lähes yhtäjaksoisesta pörssinoususta, varsinkin Yhdysvalloissa.”

Eikö olekin ollut mukavaa aikaa tämä 15 vuoden tauoton pörssinousu? =) Riemukasta, suorastaan.
Maltan tuskin odottaa niitä heikkoja vuosia, Reloadin salkku 0,00e? Miinuksellehan ei voi mennä, eihän? :pleading_face:

17 tykkäystä

Yhtäjaksoinen pörssinousu varsinkin Yhdysvalloissa, vuosien karhumarkkina kaikkialla paitsi viidessä jenkkifirmassa, mitä näitä nyt on

4 tykkäystä

Anteeksi tulitko paikalle aikaportista vuodesta 2021?

Minäpä kerron miksi, koska kukaan ei enää yli 2v jälkeen jaksa katsella tätä laskettelua. Itse myin suksetkin pois kun vituttaa nähdä ne autotallissa vinkkaamassa laskettelusta.

42 tykkäystä

Kassit täyteen S&P 7:ää ja eläkettä odottamaan :wink:

1 tykkäys

Vaikka en alkuperää tiedäkään, niin minä luen sen lyhenteenä Helsingin surkea lista :upside_down_face:

26 tykkäystä

Aivan, ja siis ihan niinkuin tämä kahvihuonekin on olemassa. Täälläkin on todella paljon kaikkea muuta kuin sijoittamiseen edes löyhästi liittyvää asiaa.
Politiikan sentään voidaan katsoa liittyvän sijoittamiseen jotenkin, koska se pahimmillaan/parhaimmillaan vaikuttaa siihen. Mutta esimerkiksi punttien nostamisen ja sijoittamisen yhteydestä toisiinsa, no siinä saa käyttää mutkikasta ja luovaa mielikuvistusta.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia. Peace and love!

8 tykkäystä

Joskus on vaikea päättää mihin ketjuun kirjoituksen laittaisi.Olen nyt pari kertaa nähnyt eroottisia unia Sanna Marinista,en tiedä kuuluisiko tämän julkituominen politiikkaketjuun,ehkä kuitenkin sopii paremmin tänne kahvihuoneelle,mikä lie nuokin unet aiheuttanut,no mukavampia kuitenkin kuin painajaiset,joillekin taitaisi kyllä nuo olla painajaisia ainakin poliittisessa mielessä.

29 tykkäystä

Laittaisin nuo suoraan tuonne keski-iän konfliktit, kauhistelut ja hehkutukset-ketjuun.

50 tykkäystä

Hienoa kun kerroit!

(Näin vertaistukihengessä uskallan paljastaa vastaavan ilmiön omalta kohdaltani Sofia Virran suhteen. Unet alkoivat jo joskus eduskuntavaalien alla. Onneksi niistä oli sopivasti vähän taukoa ennen äänestyspäivää niin en sentään hairahtanut vihreitä äänestämään. Upea nainen joka tapauksessa.)

8 tykkäystä

Olisiko sinulla antaa vinkkejä miten minäkin voisin näitä eroottisia unia Sannasta nähdä?

9 tykkäystä

Mun mielestä kuuluisi sekä tänne kahvihuoneeseen että politiikkaketjuun. :slight_smile:

4 tykkäystä

Parhaat eroottiset unet päättyvät painajaisiin.

8 tykkäystä

Kohta voi olla taas Euroopan taivas tyhjä. Toivottavasti kenelläkään ei ole lentosuunnitelmia.

13 tykkäystä

Aktia -pankin salkunhoitaja Paavo Ahonen, Proprius Partnersin Mika Heikkilä ja @Antti_Viljakainen olivat keskustelemassa markkinaraadissa. Kannattaa kuunnella jakso (kesto n. 15 minuuttia), ei ole muurin takana.

”Aika moni firma on miettimässä jakautumista tai ehkä ennemmin fokusoitumista. Ja sijoittajan kannalta se on minusta kyllä hyvä! Sanotaan, että on viisi jalkaa ja yksi meni hyvin, kaksi meni huonosti, niin lopputulos on sitten samanlainen kuin tämä meidän sää tällä hetkellä”, Heikkilä sanoo ja jatkaa:

”Sijoittajan kannalta on aina parempi, kun saa valita, jos tykkää esimerkiksi enemmän Hiabista tai MacGregorista. Tervehdin ilolla sitä, että keskitytään, fokusoidutaan ja ollaan ytimessä.”

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen väite, tai oikeastaan kaksi vaihtoehtoista: 1. kestokassin käyttökertojen luvattu määrä ja 2. kestokassin korvaavuus suhteessa tavallisiin muovipusseihin.

Olisiko antaa minkäänlaista lähdettä? Kiitos.

Tämän parempaa lähdettä ei nyt guuglettamalla löytynyt: https://www.kassikeskus.fi/post/paperikassit-muovipussit-ja-kestokassit-mikä-on-ekologisin-ja-kestävin-vaihtoehto

“Kestävämmästä muovista valmistettuja kasseja on käytettävä uudelleen noin yksitoista kertaa, jotta ne alittaisivat tavanomaisen muovikassin ympäristövaikutuksen.”

Juurikille on vuosikymmenten saatossa kertynyt kymmenisen kestopussia ja vanhin niistä on valokuvien perusteella vuosituhannen vaihteesta. Hyvin ovat kestäneet, vaikka eihän niitä jokapäiväisessä käytössä tarvitse. Ainoa ongelma on ollut kantokahvojen heikot ompeleet, mutta siitä Juurikki syyttää omaa heikkoa harkintaansa, kun on unohtanut selvittää suositellut maksimipainot.

Voisikohan saumojen ompelun korvata muovin yhteensulattamisella?

5 tykkäystä

Tässä on Juha Variksen tviitti liittyen konepajoihin, laitoin erikseen hänen lainaamansa tviitin, jotta se näkyy kokonaan.

2 tykkäystä

Vähävaraisen joulu - Anna ja saa apua (kultainto.com)

Joulu alkaa taas lähestyä. Täällä on aikaisempina vuosina ollut joulukeräystä. Itsekkin on viikinkipäällikkö osallistunut.

Aikaisemmin olen etsinyt Jouluapua sivustolta oman alueen vähäosaisempia ja apua tarvitsevia.

Tämä tuleva joulu menee seuraavalla kaavalla.
Viikinkipäällikkö emäntänsä kanssa auttaa jouluruuan jakamisessa yhteisölleen.
Varmistamme että ainakin yksi perhe saa jouluruuat,kuusen ja lahjat.

Muistetaan tässä omassa sijoituskuplassamme että vähävaraisuus hyvinvointivaltiossamme on tosiasia.

Sadantonnin salkusta,sijoitus varallisuudesta,netto-ostamisesta,säästöasteesta yms… saa paljon enemmän iloa kun sitä kerran vuodessa tekee hyvän teon.

29 tykkäystä