Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tuohon Toyota/Hino kuvioon on syytä lisätä MB/Fuso. Fuson ja Hinon fuusio lienee aika pitkällä.

Fordhan on tuskaillut jo jonkun aikaa myös muiden syiden takia. Eli oli tarvetta tehtaalle tai ei, niin rahaa on palanut hankaluuksiin.

Ford Motor Co. joutui antamaan synkän näkymän sähköautojen liiketoiminnastaan maanantaina, kun se ilmoitti, että sen sähköautojen tuotantoa ja toimituksia rajoittaa globaali puolijohdepula, joka on vaivannut koko autoteollisuutta jo yli vuoden ajan ja aiheuttanut miljardien dollarien menetyksiä.

Yhtiö sanoi, että sen sähköautojen tuotanto on laskenut 70 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä verrattuna vuoden toiseen neljännekseen, ja että sen sähköautojen toimitukset ovat laskeneet 60 prosenttia samalla ajanjaksolla. Yhtiö arvioi, että puolijohdepula vähentää sen liikevoittoa 2,5 miljardilla dollarilla tänä vuonna, ja että sen kokonaismyynti laskee 10 prosenttia.

Vähän tulee nyt negatiivinen viesti tästä, mutta kannentiivisteistä on ollu pulaa volkkarillakin.

Haasteellinen yhtälö kaiken kaikkiaan, kun on painetta saada valmistuskustannuksia alemmaksi (jotta sähköautoista saisi edullisempia), mutta komponentit tuskin ovat halpenemassa.

1 tykkäys

Tai jos sijoitti vetyrekkoihin :smiley:

1 tykkäys

Ainoa kannattava vetysijoitus taitaa tällä hetkellä löytyä Lappeenrannan grilliltä :grin:

37 tykkäystä

Tuohon, kun lisää MG:n Euroopan edustajan eli Hedin Automoiven MG:n dumppauksen Suomen markkinoille, kun autot jäivät käsiin Euroopassa.

1 tykkäys

Vasta @Wallet_Nahlroos:in viestin jälkeen aloin katsomaan tarkemmin välilehtiäsi. :grimacing: Nyt olis hyvä hetki lukea laajoja rapsoja! :cowboy_hat_face:

Suosittelen sulle ja muille:

  1. Lukemaan @Rauli_Juva:n tekemän Purmon tuoreen laajan rapsan (laajat rapsat aina kaikkien luettavissa):
    Tehostamalla ja kasvulla tulosparannusta
    Vähän boomerifirma tavallaan, mutta osake vaikuttaa aika halvalta. :slight_smile:

  2. Lukemaan @Pauli_Lohi tekemän Vaisalan laajan rapsan, olin vähällä ostaa tätä ja ehkä kaduttaa myöhemmin kuin en ostanutt:
    Tehostamalla ja kasvulla tulosparannusta

Näissä kahdessa on turhan hiljaiset yhtiöketjut. :frowning:


Sitten suosittelen kuuntelemaan kolme neljä kertaa läpikuuntelemani Indepodin, jossa oli vieraana @Mikko_Makinen:

Mikko Mäkinen on monille sijoittajille tuttu hänen blogikirjoituksistaan ja kommenteistaan twitterissä. Podissa käsitellään sijoitusyhtiö Nomad Investin sijoitusstrategiaa ja keskustellaan ammattisijoittajan arjesta.


Villinä korttina suosittelen tutustumaan tähän yhtiöketjuun:

8 tykkäystä

Itu :smiling_face_with_three_hearts:

@Ituhippinen

31 tykkäystä

Okei, no nämä Purmon laajat rapsat nyt ei ihan niin hirveesti kyllä kiinnosta, mutta tokihan mie ne luen kun siinä nyt kerran vähän painostat. Olisi ollu kyllä vähän muutakin tekemistä tässä :unamused:

85pzzk

36 tykkäystä

Veikkaan, että sun oli tarkoitus…

  1. lukea Ilkan, Piipon ja Punamusta Median laajat raportit

  2. lukea tää Alastalon salissa – Wikipedia

EDIT:

Ja kyllä tuolla hymyllä ja sillä, että lukee Volter Kilpeä niin pitäisi päästä edes rehveille. :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Luin mediasta että Finnair olisi tekemässä käänteistä osakesplittiä. On se kyllä kätevää, ensin tehdään massiivinen (tai monia) osakeanti, ja sitten käänteisplitataan osake niin, että hinta on sama kuin ennen. Omistajien omaisuus siis säilyy, yhtiö saa rahaa ja kaikki ovat tyytyväisiä :sunglasses:. Eikö? :melting_face:
insert the Anakin + Padme “Right?” meme

2 tykkäystä

image

Myös isyydestä haaveilevat! :heavy_heart_exclamation:

Pidetään lapsista ja perheestä huolta, kasvatetaan heidät parhaamme mukaan ja keskitytään niihin asioihin, joilla on oikeasti merkitystä.

63 tykkäystä

Nokia vaan on niiiiin syvältä…

3 tykkäystä

Latasin televisiooni Katsomon. Varmaankin urheilut on katsottava jatkossa sieltä. Kaksi kertaa yrittänyt ja molemmilla kertaa jotain bugia, joten palannut äkkiä kesken ottelun Cmoreen.

Katsoin tänään MTV:n uutiset katsomosta. Aivan kuin jonkin opiskelijaporukan tekemä koulutyö.

Toivotaan nyt onnea ja menestystä tuolle silti, näin Telian omistajana.

Sitten siivosiin hellanlevyjen päältä muoviastiat pois. Päähäni pälkähti, että sähkövika käynnistäisi levyn yöllä. Kytkin on kuitenkin mekaaninen ja en tiedä mitä se on syönyt sisäänsä. Onko sellainen edes teoriassa mahdollista? Ehkä siihen voisi tulla “kerran miljoonasta vika”. Lienee kuitenkin todennäköisempää saada “kerran miljoonasta vika”, kuin vaikkapa pörssissä “kerran miljoonasta onnistuminen”.

9 tykkäystä

Hyvää isänpäivää kaikille palstan isille, myös itselleni!

Tänään on tupla-juhla, kun täytän 4 vuotta Inderesin Foorumilla :metal:

55 tykkäystä

Olihan tuo epäilemättä vaikea valinta :grin:

42 tykkäystä

Isoisän haudalle kynttilää. Merkinnän perusteella saa jännittää syttyykö kynttilä vai onko se palanut loppuun jo ennen ensimmäistä sytytystä :thinking:

44 tykkäystä

Oon ite hommannu niitä 110h kynttilöitä ja vieny haudalle semmosen lyhdyn mihinkä siis saa tuon kynttilän ettei tuuli sammuta sitä. Nuo herkästi kaatuu/sammuu

Tämä 110h siksikin ettei tarvi mennä sinne hautuumaalle samaan aikaan kun koko kylä on siellä ja parkkipaikalla tilaa 20 autolle. No joo mutta sitä tässä ei kysytty.

3 tykkäystä

Tänään on tärkeä ja kaunis päivä, eli isänpäivä.

Eipä ole mitään, mitä eivät isät tekisi lastensa puolesta. Isäksi tuleminen on varmasti miehen elämässä suurin ja vaikuttavin kokemus, jota on mahdotonta kuvailla niille, jotka eivät ole sitä kokeneet.

Olen itse lapseton. Haluaisin lapsia ja se on suurin haaveeni. Iloitsen kuitenkin omasta isästäni ja muiden isien puolesta. On hienoa ja koskettavaa lukea erilaisten isien kokemuksista. (ymmärrän myös heitä, joille lapsettomuus on tietoinen valinta)

Pieni ja surullinen, mutta koskettava tarina isyydestä:
Miehen lapsi oli kuollut ennen syntymää (nimen he olivat antaneet lapselle) ja mies ei pienokaisesta juuri puhellut, mutta kuolinvuoteellaan 90-vuotiaana oli kuitenkin maininnut pienen pienokaisensa nimen. Pienokainen oli hyvin syvällä sydämessään ja vahvana mielessä läpi elämän.

Niin monet ovat kokeneet keskenmenon, jota on viime vuosikymmeniin asti, jos edelleenkin vähän vähätelty. Haluan tällaisenakin päivänä toivottaa voimia lapsensa menettäneille ja heille, jotka ovat menettäneet isänsä liian aikaisisn. :hearts:


Foorumilla on paljon isiä, isoisiä, isähahmoja, isäksi haluavia - toivotan teilla kaikille oikein hyvää isänpäivää! :slight_smile:

image

134 tykkäystä

Isänpäivän alla olen sattumoisin lukenut Wil Wheatonin (mm. Stand By Me, Star Trek The Next Generation, Big Bang Theory) omaelämäkertaa.

Kirjassa hän mainitsee monta kertaa, kuinka hänen vanhempansa pakottivat hänet olemaan näyttelijä lapsena ja nuorena ja käyttivät tästä syntyneet tulot vielä vuosikymmeniä myöhemmin omiin menoihinsa sen sijaan että olisivat hoitaneet niitä lapsensa nimissä olevina säästöinä. Wheaton kysyy: kuka vanhempi tekee niin lapselleen?

Itselläni on nelivuotias poika. Vastuu painaa, en halua tehdä lapselleni pahaa edes vahingossa tai tietämättömyyttäni. Teen parhaani, mutta parhaani ei ole niin hyvä kuin haluaisin. Aika hyvin meillä silti menee.

Lapsi on tärkein osa elämääni.

Edit: tarkennus että Wheatonin mukaan lapsen tulojen käyttö jatkui vuosikymmeniä lapsen aikuistumisen jälkeen

11 tykkäystä

:slightly_frowning_face:

59 tykkäystä