Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Et kai ole luovuttamassa :roll_eyes: Karhua ihmeessä perusteluiden kera. Minä ainakin haluan nähdä myös karhuja.

6 tykkäystä

Fed samalla kannalla kuin mitä eilen laitoin LAUSEITA pyynnöstä. Fed vaan vielä kyyhkynä. Työttömyys työttömyys työttömyys ja lol loppuun @Divinesia pyynnöstä. @JHeiskanen

Tuottavuus saattaa myös kasvaa, koska podcastit ja äänikirjat mahdollistavat multitaskaamisen. Olen kuunnellut satoja tunteja podcasteja ja äänikirjoja esim. ajaessani tai lenkkeillessäni.

6 tykkäystä

Hyvä kun olet löytänyt feminiinisen puolen itsestäsi :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Kyllähän nuo podcastit ym. sopivat asioiden poimimiseen sieltä täällä sillai vähän puolivillaisesti. Oikeasti jos pitää sisäistää niin välillä pitää palata hieman takaisin ja painettu kirja on tähän pettämätön väline

8 tykkäystä

Aikankin tällein lukihäiriöisenä pakko liputtaa vaihtoehtoisten opiskelutapojen puolesta. Yliopistoon asti en juuri opiskellut ja yliopisto kahlattiin läpi Wikipedian tiivistelmä artikkeleilla ja Youtube videoilla.

Lukunopeus minulla on noin 10 sivua tuntiin tällaisessa saariomaisessa mukavan lennokkaassa asiasisällössä. Lukemisen laatu taas on vähän niin ja näin ja melkeinpä sen kappaleen saa kahteen kertaan lukea.

Toki edelleen lukeminen on ehkä laadukkaampi tapa oppia, mutta vaatii melkoisesti aikaa ja energiaa. Podcastit ja äänikirjat eivät varmasti jää yhtä paljon päähän, mutta niitä on helppo opiskella passiivisesti ja samalla määrä on vain niin paljon suurempia, että ainakin uskon myös opin olevan suurempi. Samalla kun määrät on niin paljon suurempia, on se yhdistyvien langanpäiden määrä huomattavasti suurempi ja tämän myötä ahaa-elämyksiä huomattavasti enemmän vaikka nyanssioppimminen varmasti vähäisempää onkin.

17 tykkäystä

Selailin päivän viestejä pikaisesti ja pysähdyin tuon kuvan kohdalle kun luulin Ronin ja Aten tehneen uuden videon- tecnotree sijoituskohteena. Tarkemmin katsottuani tajusin, että tuskin vanhaa ASA TV tä lähetukseen ottaisivat kuitenkaan, joten joku vanhempi jakso vissiin.

4 tykkäystä

Powell sai laitettua madon korvaan

11 tykkäystä

Äänikirjojakin voi kelata taaksepäin. Usein kuuntelen hyvän tietokirjan useita kertoja kun osa menee ohi nukkuessa. Molempia medioita kuluttaessa pitää oikeasti keskittyä tai sitä saattaa huomata että ei muista edellisestä kappaleesta yhtään mitään.

13 tykkäystä

Joulukalenterin 14. luukussa @Frans-Mikael_Rostedt käy läpi P/E-lukua ja sen sudenkuoppia. :snowman_with_snow:

11 tykkäystä

Luen foorumin Suomen presidenttivaaliketjun keskustelua Paavo Väyrysestä ja mietin vilpittömästi, mitä jos jokaisella suomalaisella olisi Paavon sitkeys: missä suomalaisten materiaalinen elintaso ja henkinen rikkaus voisivat ollakaan tuollaisella loputtoman yrittämisen peräänantamattomuudella.

60 tykkäystä

Tuo loputon sitkeys ei ole kuin lakkoilemiseen.

14 tykkäystä

Ruuhkaa olisi ollut jos kaikki suomalaiset olisivat jalasmökkejään vedelleet pitkin maata ‘back in the day’

4 tykkäystä

Frans-Mikael sai helpon, mutta siihenkin nähden sieltä tuli hyvin artikuloitu luento… ihan kuin olisi opetellut tuon setin etukäteen. :cowboy_hat_face:

Olen jutellut analyytikoista eniten kasvotusten Fransin kanssa ja täytyy sanoa, että hirmuisen mukava ja todella monipuolisesti fiksu kaveri. :slight_smile: :+1:

11 tykkäystä

Varo vaan ettei Paavo lähesty tämän kuvan käytön johdosta :grin:

7 tykkäystä

Kun Väyryseltä ensi viikolla edelleenkin puuttuu hiha-arviona 75% kannattajakorteista, pitää miettiä muita porsaanreikiä. Yksi jota voisi yrittää olisi, että eduskunnan 5/6-enemmistö runnaisi Väyrysen poikkeuslailla presidentiksi neljän vuoden ajaksi, sivuuttaen vaalit. Väyrysellä olisi äänestyksessä juuri ja juuri varaa menettää vihreät, vasemmistoliitto ja RKP, jos Henriksson YYA-hengessä kuitenkin äänestäisi puolesta ja muuten rintama pitäisi sataprosenttisesti. Tällöin siis 33 vastaan.

28 tykkäystä

Kannattaa huomioida että kannattajakortin lähettämällä osallistuu arvontaan jossa palkintoina kylpyläloma, paavon kirja ja mikä kaikista paras palkinto on, niin tietenkin paavon muki!

7 tykkäystä

Vastauksesi on 75%:sti asiallista, 25%:sti mielensäpahoittamista. Yhteisöllisyyttä ei rakenneta sillä, että kehotetaan heti kiertoilmauksin suksimaan vittuun, jos joku on jostain asiasta eri mieltä tai uskaltaa kyseenalaistaa toimintaa ja näkemyksiä. Luulisin, että suurin osa foorumin lukijoista ei lue prosentin murto-osaakaan kaikista foorumille tulevista viesteistä, joten samankaltaisia kysymyksiä tulee varmasti jatkossakin aina välillä. Yrittäkää kestää te foorumin suurkuluttajat. Me kokemattomat sijoittajat luemme foorumia ja analyysejä oppiaksemme lisää sijoittamisesta.

Asia on omalta osaltani loppuunkäsitelty. Pahoittelut, jos aiheutin mielipahaa.

5 tykkäystä

Monille uusille liikkeille tekee hyvää saada kärkihahmoiksi kansalle tuttuja kasvoja. Ehkäpä Osinkopuolueen pitäisi lähestyä Paavoa? Toisaalta hän tuntuu haaveilevan vallan omavaltaisesta Suomesta, siinä missä Osinkopuolueen intressit eivät liity demokratian kaatamiseen vaan osinkojen roolin nostamista yhteiskunnan keskiöön. Väyrysläinen osinkodiktatuuri olisi kuitenkin monelle puolueen liberaalille liikaa.

23 tykkäystä

Väyrysen malli saattaa olla enemmän Viron vivahteinen, jossa koko yritysverotus tapahtuukin vasta yhtiön varojen jaon yhteydessä. Osingot 50% verolle.

Paavo ei ole omista lastensullomislaitoksistaan omien sanojensa mukaan ikinä jakanut osinkoa vaan tulos on aina investoitu takaisin yhtiön toimintaan. Ken tietää.

3 tykkäystä

Ai niin unohdin tämän tuplahäpeätahran hänen menneisyydessään. Annetaan siis asian olla.

4 tykkäystä