Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Intiaan sijoittaville pieni varoitus

5 tykkäystä

Oldfekin kanssa olin usein eri mieltä asioista. Kuitenkin hänen poistuminen täältä tarkoittaa, että yksi värikäs ja räiskyvä keskustelija, joka samalla elävöitti tätä foorumia, ei enää ole täällä kommentoimassa. Sääli.

11 tykkäystä

… ja samalla todettakoon, että niin loppuu myös meikäläisen kirjoittelut täällä. Syitä tähän on monia, mutta ehkä kaikki sanottava on tullut sanottua politiikkafoorumilla ja finanssipuolella twitter on kuitenkin käyttäliittymänä paljon helpompi ja foorumina laajempi. Hyvää jatkoa kaikille ja voikaa hyvin!

14 tykkäystä

@OldFeki Kiitos seikkaperäisistä ja hyvin laadituista kirjoituksistasi. :slight_smile: Sinulla on erinomainen taito sanoittaa monimutkaisia teemoja, ilmaista asioita selkeästi ja kirjoittaa mielenkiintoisesti.

Oivallisia pohdintojasi esimerkiksi teknologiaosakkeisiin liittyviin teemoihin olisi super-innostavaa lukea jatkossakin. Sinulla on selvästi hyvin laaja-alaista osaamista ja näkemystä hyvin monimutkaisistakin teknologioista, arkkitehtuureista, ohjelmistoista ja systeemeistä. Olisi hienoa, mikäli edelleen löytäisit aikaa kirjoitella tänne, ja kirjoittamisen kautta jakaa meille osaamistasi.

Ymmärrän toki, että aika on rajallinen resurssi sen priorisoiminen mitä oleellisinta. Toivon kuitenkin lämpimästi, että saisin jatkossakin lukea kirjoituksiasi. Erityisesti puolijohdealaan, ohjelmistoihin ja matkapuhelinverkkoihin liittyvät teemat kiinnostavat. Yhtenä esimerkkinä, toivoisin, että kirjoittaisit Intelin strategian etenemisestä ja sen onnistumisen todennäköisyyksistä. Toisena esimerkkinä, olisi inspiroivaa lukea, mitä ajattelet siitä, että Nokia ei saanut ATT diiliä.

Tervetuloa takaisin kirjoittelemaan! :slight_smile:

20 tykkäystä

Markkinaraadissa käytiin läpi tätä bördevuotta ja ennustetaan ensi vuotta. Linkin takaa löytyy parissa minuutissa luettava juttu ja tuorein markkinaraatijaksovideo. Ei muuria. :slight_smile:

Yhdysvaltain, mutta myös Kiinan ensi vuoden talousnäkymä on iso asia etenkin Helsingin pörssin syklisille yhtiöille. Miten sijoittajan tulisi ottaa nyt huomioon Yhdysvaltain ja Kiinan tilanne?

”Se uhka ja suurin riski tulee Kiinasta”, Heikkilä sanoo.

Syynä on se, ettei kukaan oikein tiedä, mitä Kiinassa tapahtuu. Nyt nähdään selvästi, että Kiinan talouskasvu on heikentynyt ja rakentaminen hyytynyt, mutta toisaalta on muistettava, että Kiina on valtava markkina, Heikkilä huomauttaa.

Vieraina olivat Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Mika Heikkilä ja Aktian salkunhoitaja Juuso Kenkkilä.

Markkinaraadin juonsi Uuden Suomen toimittaja Minna Karkkola.

2 tykkäystä

Erinomaista.

Eikös se mene niin, että niin kauan kuin osakkeet nousevat kaikenlaisista huolista riippumatta (wall of worry sanoisi joku), niin ollaan vielä suht turvallisilla vesillä? Sitten kun alkaa olemaan enemmän kirjoittelua miten kaikki näyttää ruusuiselta, eikä huolen häivää näkyvissä, silloin kannattaa todella huolestua.

3 tykkäystä

Joulukalenterin 15. luukussa @Pauli_Lohi muistelee, kuinka joskus ennen vanhaan hyvinä aikoina on ollut IPO:ja, joita tuoreet sijoittajat eivät välttämättä ole päässeet ikinä todistamaan, elleivät historian kirjoista ole lukeneet. :sauropod: Toivottavasti ensi vuodesta tulisi kuitenkin parempi IPO-vuosi. :santa:

7 tykkäystä

Riemukasta perjantaita koko foorumille :smiling_face_with_three_hearts:

image

44 tykkäystä

Tästä 100% samaa mieltä, muuten en olisi myynyt ikivanhoja 7,xx € hintaisia Sampoja, joissa osinkotuotto tähtitieteellinen :moneybag: :moneybag: .

2 tykkäystä

Itellä menis varmaan tuplasti enemmän röökiin, mikäli lakko ei pitäis.

Ihanan kallista

6 tykkäystä

Röökiä ostamalla saa ajanvietettä ja nautintoa, eikös sillä laske ressikin. Tuossa kaverit tuskailee kun autojensa arvo laskee 1000€/kk, se vasta onkin kallista ja ressaavaa.

4 tykkäystä

Kyllä ja 6/2006 alkaen tupakoitsijat ovat lisänneet säännöllistä ulkoiluaan huomattavasti muuta väestöä enemmän. Selkeä terveyvaikutus saatavissa tilastoihin tästäkin niin halutessaan.

10 tykkäystä

Vielä kun teidät tupakoitsijat saisi pois taloyhtiön alueilta, takapihoilta ja bussipysäkeiltä tupruttelemaan niin ettei muiden tarvitse kärsiä. Eli, askin hintaa ylös vaan niin kauan että paatuneimmankin sauhuttelijan kipukynnys ylittyy ja tilalle vaihtuu nikotiinipussit tai purkka jos on pakko saada ainetta verenkiertoon :sunglasses: ugh!

26 tykkäystä

Minäkin tein oman varjobudjettini hallitukselle ennen vaaleja, ja budjetin kivijalka oli se, että tupakkavero (ja alkoholivero, anteeksi suomalaiset, en juo), ylös 100% :sunglasses: :tada: :grin:. Ja kaupanpäälle julkisella paikalla tupakoinnista sakkoa 100e niin loppuisi sekin toivottavasti.

8 tykkäystä

Onneksi omakotitalot on keksitty. Saa ryyppää, röökaa ja rällästää oman maun mukaan…

11 tykkäystä

Anyone? :face_holding_back_tears:


9 tykkäystä

Sitten kun aski maksaa satasen lähetään Loungesta kattoterassille polttamaan tupakkaa kun on vain herrojen huvia.

8 tykkäystä

image

13 tykkäystä

Nyt on todistettu, että @Sijoittaja-alokas on Raumalta. Profiilikuvan väritkin on samanlaisia Rauman Lukon kanssa.

26 tykkäystä

Filtterit pitäisi kieltää. Ei se savuun vaikuta, mutta ainakin roskat maatuisivat edes joskus.

4 tykkäystä