Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Jatketaas nyt vielä toisella postauksella tänne kaffetupaan.

Mulla on aina joululahjakriisi. Ennen oli helppoa, kun pojat oli pieniä. Legoja ja leluja. Ei taitaisi muovinpalat enää lämmittää jonnejen mieliä. Nyt keksin tämmösen. Saatte ottaa ideasta mallia halutessanne. Vähän noloo “vaan” satanen. Mielellään antaisin 500-1000, mutta kun ei ole mistä antaa. Mutta ei se mitään. Äkkiäkös nuoret bongaavat jonkun tenbäggerin ja homma done :smile:

zzz

83 tykkäystä

tuo tarkoittaa jotain parannusta,ei edes tavoitteet ole noin korkeat.

image

Varmasti parempi lahja kuin mikä tahansa muovihärpäke. Eikä sillä summalla ole mitään väliä, koska tärkeintä on se kasvatuksellinen puoli ja kiinnostuksen herättäminen. Taloustaitoja on vaikea antaa lahjaksi, mutta tässä hyvä alku herättelemään keskustelua päivällispöytään.

Ps. Jos et vielä tulostanut, niin korjaa tuo AI-EFT → AI-ETF tai voi tulla pojilta kuittia mikäli ovat jo opiskelleet termejä. :santa:t2:

14 tykkäystä

Myöhästyit, meni jo.

10 tykkäystä

Se on ROCEn painotus kannustinohjelmassa.

Hetken mietin, mistä se @Aili puhuu, mutta kyse olikin autoista😃

34 tykkäystä

Joulukalenterin 17. luukussa @Arttu_Heikura ja reaaliosingot. :coffee::croissant:

10 tykkäystä

Hyvin ollaan Nukuttajan kanssa samalla aaltopituudella. Meinasin kirjoitaa vielä ”meidän uusi vauva”, sillä odotusaika oli samanmoinen ja innostus samaten.

Tätä vauvaa kohtaa olemme hieman käytännöllisempiä ja luovumme siitä sitten muutaman vuoden kuluttua ja toivottavasti uusi odotusaika on tuolloin alkuvuotta lyhyempi.

7 tykkäystä

Saahan niitä kaikkia piirejä paperilla perustaa :roll_eyes:

1 tykkäys

Alla on Helsinki Capital Partnersin salkunhoitaja Pasi Havian mielenkiintoinen kirjoitus joulupukinrallista. :slight_smile:

Joulu lähestyy ja pian ihmiset hiljentyvät juhlapyhien viettoon. Perinteisesti joulun aika on ollut myös pörsseissä tavanomaista rauhallisempaa vaihdon käydessä verkkaisemmin. Eräänlaisiin perinteisiin lukeutuu myös niin sanottu joulupukkiralli, jota moni sijoittaja odottaa hartaasti.

5 tykkäystä

MTV tarjoaa Francis Ford Coppolan uskomattoman Kummisetä-triologian. Trilogiassa esiintyvät mm. Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Marlon Brando (osa 1) ja Robert De Niro (osa 2).

Osien 1 ja 2 musiikista vastasi italialainen säveltäjä Nino Rota ja haluankin todeta, että omasta mielestäni elokuvien sävellyspuoli vastaa hyvinkin elokuvien tasoa.

Elokuvat järkyttävät ja vaikuttavat - mielestäni tästä trilogiasta voi kokonaisuudessaan puhua mestariteoksesta. Jos näitä elokuvia ei ole nähnyt niin voinen sanoa, että sitten on iso aukko yleissivistyksessä, mutta elokuvia en suosittele herkille enkä lapsille.

Oscar-palkitun rikosdraamatrilogian ensimmäisessä osassa pelätty ja kunnioitettu mafiaperheen pää don Vito Corleone on suopea ystävilleen mutta armoton vihollisilleen.

Vitossa ja Mummissani oli jotain samaa; Mummini oli pelätty ja kunnioitettu “perheemme” pää, joka oli suopea ystävilleen mutta armoton vihollisilleen. :slight_smile:

16 tykkäystä

Sen lisäksi että Kummisetä on sitä mystifioitua mutta oikeasti yllättävän kausaalista ja harkittua cinemaa taidemuotona, se on tarina joka pyrkii kertomaan ja rohkaisemaan ajattelemaan viihdyttämisen lisäksi. Siinä missä Jokerit ja monet kritisoidut viime vuosien suurtuotannot ovat täynnä valmiita kaiken jo osaavia superihmisiä tai olosuhteiden uhreja, Kummisetä on tarina ihmisten ja maailman muuttumisesta. Ja että siinä valinnoilla on väliä. Itselle ja muille.

Pieni spoiler alert videoihin elokuvia näkemättömille.

11 tykkäystä

Sunnuntaisin on hyvä aina rauhoittua ja miettiä kulunutta viikkoa.
Pörssissä salkkuni kehitys oli yksi kaikkien aikojen parhaista ainakin absoluuttisesti mitattuna. Arvoa kertyi reilusti yli kymppitonni.
Kuitenkin viikkoon mahtui myös isoja taloudellisia pettymyksiä. Flunssa sotki aikataulut ja en päässyt käymään Lidlissä joten 5 euron arvoinen alennuskuponki jäi käyttämättä. Salkun arvo heiluu jatkuvasti mutta tälläiset lopulliset arvon tuhoamiset tulevat näkymään varallisuudessa loppuelämäni ajan. Seuraava kuponki pitää käyttää sitten tarkemmin.

Ps. Kuponki on säästäjän palkka.

Edit: Korjattu.

54 tykkäystä

Oles huoleti KalleH. 3 päivää vielä virtaa kupongissa :smiley:

:disappointed_relieved:

1 tykkäys

Tämä on jo seuraava kuponki. Edellinen meni vanhaksi jo ellei keksitä aikakonetta.

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen ilmaisu. Onko reilusti yli viisinumeroinen siis esim. kuusi-tai seitsemännumeroinen summa?

4 tykkäystä

Onnittelut, et turhaan ole ansainnut Mestari-titteliä. :money_mouth_face:

Oman salkun viimeiset 4 viikkoa on ollut aika surkeaa mörnintää (kuten koko vuosi):
vko 50 -0,21%
vko 49 +0,31%
vko 48 -0,47%
vko 47 -1,36%

4 tykkäystä

Nuo Lidlin kupongit ovat kyllä raivostuttava juttu. Lidlissä aikaisemmin kivaa oli juuri se mutkattomuus, nyt pitää sielläkin puhelin kourassa aktivoida jotain hiton kuponkeja ja tarjouksia. Miksi niitä ei vaan kaikkia saa jos näyttää Lidlin Plussakorttia?

Muutenkin rasittaa asioida siellä kaupassa niin ei toi kuponkien ronklaaminen siitä yhtään helpompaa tee.

Viimeksi päätin aktivoida tuon 5€ alennuksen jotka sai 40€ ostoksesta, minun ostokset 42€. No enpä saanutkaan sitä koska ilman pullopantteja ostokset oli alle 40€. Teki mieli sanoa että tunkekaa ne kupongit nyt hanuriinne, mutta sanoin vaan että ”hieman hankalaa on näitä laskea” ja marssin ulos kaupasta ja purnasin kotona vaimolle.

30 tykkäystä

Ööö…, eli noin kuusinumeroinen summa, jossa eka numero ei ole ykkönen :open_mouth:

3 tykkäystä

image

2 tykkäystä