Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tuossahan ei tietenkään muistanut mainita sitä olennaisinta eli termin keksijää @SijoitusSeppo :rocket:

31 tykkäystä

Onko muilla nämä ketjut hukassa?

3 tykkäystä

Sama. Aiemmin kyl pelitti.

Itse asiassa, mulla ei toimi tällä hetkellä Äxä kunnolla.

Tässä mun uutisvirtani. :smiley:

image

5 tykkäystä

Ei aukee koko X sovellus :joy: Mihin tästä voi valittaa

2 tykkäystä

X aukeaa useimmille käyttäjille mutta twiitit puuttuvat.

X/Twitter down, platform shows ‘Welcome to your timeline’ and ads instead of tweets | Technology News - The Indian Express

E: Ilmeisesti toimii taas

3 tykkäystä

Hieno himmeli, jota rakennettiin vuosikymmeniä rauhassa ja harkiten.

95 tykkäystä

Julkkarikusetukset eivät ole yksin konsulttitalojen oikeus :wink:

5 tykkäystä

Tuosta kun miettii montako askelta itsellä on ison globaalin yrityksen toimitusjohtajaan niin vaikea ymmärtää mihin noita kaikkia portaita tarvittaisiin :sweat_smile:

23 tykkäystä

Juuri näin, itse olin myynnin esimiehenä 1300 hengen yrityksessä ja minun esimiehen esimies oli Toimari. Minusta alaspäin yksi taso, jossain tapauksissa saattoi olla 2.

Kertokaa jos tiedätte, miten tuohon voisi vaikuttaa, tuossahan ei ole järjen hiventä.
Onneksi noissa ei ole palkkoja kerrottu…älkää vaan kertoko :fearful:
Johtamis ongelmista paljon puhutaan tuolla alalla, aika ihme.

36 tykkäystä

Joku voi korjata, mutta olen ymmärtänyt, että hoiva-alalla on aika tiukkaa hierarkiaa ja siiloutumista mikä tekee kyllä mistä tahansa organisaatiosta kömpelön. Kuunneltaisiinpa sitä alinta porrasta enemmän ja siivottaisiin rohkeasti noita tasoja.

13 tykkäystä

Meillä on reilu 500 ihmistä. Sisäinen tittelini on programmer. Minun ja toimitusjohtajan välissä yksi henkilö.

40 tykkäystä

Tuli vielä mieleen, että mitenköhän se tieto ja/tai palaute tuolta ensimmäiseltä tasolta kulkee ja mahdollisesti muuttuu matkalla tuonne ylimpään portaaseen.

No kyllä se ilmapiiritutkimuksella hoidetaan kunhan kaikki vain ymmärtävät kysymykset oikein :wink:.

13 tykkäystä

Valitettavasti nuo portaat eivät taida lopulta kuvata todellisia esimies-alais -suhteita vaan usein on epäselvää missä asioissa kukakin heistä on sinun esimies. Esim. lääketieteellisen puolen henkilöt saattavat vastata vain joistakin asioista ja jossain tilanteissa taas oikea taho palveluesimies/palvelualue-esimies tjsp.

Eli nuo eivät ole vertailukelpoisia tavallisiin yrityksiin. Ja tuo siis varmasti osa ongelmaa että vastuut jäävät epäselviksi.

6 tykkäystä

Täällä on jo ketju mitä osaketta aiot pitää pitkään (5–10 vuotta). Entä ketju mitä osaketta et aio pitää pitkään? En hae veivausjuttuja, vaan mitä aioit näillä näkymin pitää 1–5 vuotta. Olisiko sellaiselle ketjulle aihetta? Minua tämä aihe voisi kiinnostaa, sillä toistaiseksi tuossa on minun horisonttini. Vai olisiko ketju yksinkertaisesti kasvusijoitusketju? Ketju maturisoitumista odottavista osakkeista. Tai ketju myymistä odottavista osakkeista.

2 tykkäystä

Eli siis jonkunlainen matriisi helvetti…

1 tykkäys

Koitat siis sanoa että tilanne ei ole näin huono vaan huonompi?

23 tykkäystä

En tiedä, mutta tämä vielä pakko laittaa kun pisti silmään. Palkat ilmeisesti määritellään tonnin tarkkuudella. Työ on määräaikainen, mutta useinhan noita jatketaan. Aikamoinen rahannielijä tästä saatiin tehtyä.

Matriisi: “- kykyä johtaa matriisiroolissa toiminnan muutosta”

3 tykkäystä

Neljäs vuosi sijoittamista takana ja ensimmäinen tappiollinen vuosi tulossa. Täytyy sanoa, että olen ollut onnekas, kun kohtaan tappiollisen vuoden kokeneempana enkä vasta-alkajana.

Tappioista huolimatta tää vuosi oli miellyttävin. Onnistuin taas vähentämään aikaani, mitä käytin kurssien seurantaan (ekana vuonna meni päivässä monta tuntia pelkästään kurssien tuijottamiseen) tänä vuonna päästiin jo todella vähälle.

Aikaa jäi enemmän muuhun elämään ja omistamieni yhtiöiden seuraamiseen. Ensi vuonna voisin yrittää panostaa uusiin löytöihin, tällä hetkellä salkussa on kaksi osaketta, joita oon holdannut jo vuosia. Hyviä ideoita vaan ei tule vastaan. Ja mieluummin sijoitan vain parhaisiin ideoihini kuin alan roiskimaan. Oma periaatteeni on, että vaikka sijoittaisin yhtiöön vain 2% varullisuudestani, niin kohtelen kohdetta niin kuin menisin sen kanssa all-in. Näin olen välttänyt houkutuksen pelata uhkapeliä arpalapuilla. Casinolle voin mennä, jos uhkapelit kiinnostaa.

24 tykkäystä

Inderes premium tuntuu rahan haaskaukselta, kun sharevillessäkin näin timanttista analyysiä tarjolla Nesteestä.

Neste analyysi

Edit Sisältää Myy-suosituksen. Tavoitehinta 0€ ja analyytikkokommentit päälle.

102 tykkäystä

Piti tarkistaa itsellä. 6 päällikköä/johtajaa itseni ja toimarin välissä… Leikattavaa varmasti löytyisi meidänkin organisaatiosta.

2 tykkäystä