Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Eikö AP Areenallakin ollut Fakiiri, jolla oli aika samanlainen ulosanti. Vai onkohan tämä vähän Jonnet ei muista osastoa.

3 tykkäystä

Eläkeyhtiöiden varainhoitokulut ovat olleet rajussa nousussa viimeisen vuosikymmenen aikana, ja haastateltavilla sijoitusjohtajilla ei tunnu olevan ymmärrystä kulujen karseasta merkityksestä hyvin pitkällä aikavälillä. Hedge-rahastoille ja kaiken maailman varainhoitohimmeleille eläkeyhtiöt ovat kultakaivos. (Taitaa olla maksumuuri.)

62 tykkäystä

On kyllä aika käsittämättömät kustannukset…melkein ärsyttäisi, jos ei olisi jo tottunut tähän touhuun. Oikeasti kuulostaa jo sellaiselta sijoitustuotteelta mitä kaikki pankitkin tyrkyttää. Varmaan vielä 1% varainnostopalkkio lyödään päälle :smiley:

29 tykkäystä

Näille yhtiöille ei saisi olla muuta laillista sijoitustuotetta kuin se kaikkein matalakuluisin koko maailman ETF (VTI?). En viitsi edes miettiä kuinka paljon enemmän olisivat tienanneet viimeiset vuosikymmenet.

8 tykkäystä

Fakiirilla löytyy vankka tuntemus teollisuuslaitoksista eli huolto, korjaus tai modernisointiseisokkeja ei tarvita, ne haittaavat tuloksentekoa. Tämän lisäksi empiiriset kokemukset pas… tavaran nielemisestä.

Ei voi muuta kuin arvostaa.

10 tykkäystä

juu, kaikilla muilla paitsi Fivalla on aina tietoa. Fiva joutuu navigoimaan sokeana säkkipimeässä.

1 tykkäys

Olisi muuten ihanaa, jos politiikka- ja pressanvaaliketjut menisivät koko joulunajaksi kiinni :grin: Voisin toki itsekin vältellä lukemasta ketjuja, mutta vaikeaa se tekee. Ja vielä vaikeampaa tekee olla kirjoittamatta, kun meno äityy liian sakeaksi. Pressanvaaliketju on ollut vähän laadukkaampi, mutta nyt sekin ainakin hetkellisesti kävi pohjamudissa.

Tai ehkä pitäisi vaan heittää kaikki sähköiset viestintävälineet jouluksi mäkeen ja olla kokonaan tavoittamattomissa.

1 tykkäys

Ostin tätä Finskin lennolla viime viikolla. Maku yllätti positiivisesti. Pullo jouluksi Jeesuksen kunniaksi :heart:

:smiley:

Jos nyt puolustelisin vielä Kyrö viskiä, niin kaikki maistuu lomareissulla tavallista paremmalta.

Oma suosikkiviskini on Dead Rabbit

6 tykkäystä

Muistaako joku vielä Nikolan?

6 tykkäystä

1 tykkäys

On ihan jees, tätä kyseistä et tosin voinut ostaa kun on tilattu oma tynnyri. Kyrön ruisviski on kyllä ok ja tämäkin erä on hyvää. Maistettu siis on, vaikka ei tästä pullosta.

2 tykkäystä

Suomessa toimitusjohtaja oma esimies, kun laajennetaan pääkonttorille ulkomaille, tulee vielä kaksi johtajaa väliin ennen herra isointa.

Hyvinvoinnin johto on todella kankea ja vastuunkantajia on todella hankala löytää. Kuulostanut siltä näin sivusta seuraajana, että esimiehet eivät aina tiedä rooliaan tai vastuutaan, ja isomman varpaille ei haluta astua. Tämä siis vain huomio yhdeltä alueelta

2 tykkäystä

Ollut mielenkiintoisia keissejä seurata. :smiley: Pidän jokseenkin käsittämättömänä, että Nikola on edes pystyssä ja firman arvo on lähemmäs miljardin markkinoilla.

Sama juttu Hyzonin kanssa ja firman arvo kuitenkin 200 miljoonaa tällä hetkellä.

“Never stop the madness ja seuraavaan seikkailuun” on lie se sijoitusmetodi taustalla. :melting_face:

5 tykkäystä

@Isa_Hudd, vähän jouluterveisiä. :slight_smile:

7 tykkäystä

Sote-alan organisaatioesimerkki, muutaman sadan hengen organisaatio:
-minusta yksi porras alaspäin on se hyödyllisin osa ja tekevät suurimman osan laskutettavasta työstä.
-koen itse olevani ainakin semihyödyllinen konsultanttiroolissani ja teen myös melko paljon laskutettavaa työtä
-kaksi esimiesporrasta ylöspäin koen hyödyllisenä; toinen on merkittävä substanssiasiantuntija ja toinen huolehtii työsopimuksista, ylemmälle johdolle raportoinnista, tiedottamisesta johdon ja tykinruoan välillä jne.
-seuraavista puolenkymmenestä hallintoportaasta, sisältäen n. parikymmentä eri johtajaa, vastuualuenönnönnöötä ja päällikköä en tiedä juuri mitään mitä he tekevät enkä ole heitä nähnyt koskaan livenä. Voivat toki tehdä jotain hyödyllistäkin, en sano sitä. Mutta laskutettava toiminta viedään kokonaan läpi tuossa kahdessa esimiestasossa.

19 tykkäystä

Vuosina 2004-2019 S&P tuotti keskimäärin n. 30% per nelivuotiskausi, Russell vastaavasti n. 31%. Vuoden 2020 alusta joulukuuhun 2023 Seppo on +46% mutta Rasse vain +21%. Nyt marras-joulukuussa Rasse on alkanut tuottaa Seppoa paremmin. Hypoteesini on, että tästä alkaisi mahdollisesti suurempikin aliarvostuksen purkautuminen.

Olen alkanut hamstrata Russell-turboja uhkapelitarkoituksessa. Tästä saa varsinaisen salkun* kylkeen ihan kivan “kaikki tai ei mitään” -pelin, jossa riski on kuitenkin rahoitustasojen kautta rajattu. Suunnitelma on ostaa dipeistä lisää ja mahdollisesti kevennellä kovimpien nousujen päätteeksi.

*Noin 80%:sti suomiosakkeista koostuva salkku, jonka sijoitusaste nostettiin lokakuussa ensimmäistä kertaa hieman päälle sadan prosentin. Salkun YTD tätä kirjoittaessa +25,7%, ja lienen nimenomaan sen johdosta (yli-)itsevarma tämän Russelin suhteen.

4 tykkäystä

Mitä jos sepe onkin yliarvostettu?

1 tykkäys

Kuvassa tämänhetkiset turbot. Lähiviikkoina Rasse on noussut yllättävänkin pirteästi. Melkein toivoisi muutaman prosentin korjausliikettä seuraavaksi, niin saisi position täyteen.

Puru viime twiittien perusteella alkanut epäilemään, minä en. Käykö tässä niin että jään ainoaksi karhuksi? Siitä voi vetää johtopäätöksiä.

Päivän teollisuusdata jenkeistä oli minulle yllätyksetön.

Omistamalla osaketta jostakin yrityksestä, omistajan pitäisi odottaa omistamansa yrityksen tuottavan kulujen jälkeen omistajilleen vuosittain yli riskittömän koron ja vähän päälle. Tässä on isoja haasteita, nyt on totuttu spekuloimaan kurssilla, kun ne on nousseet. Mitä tapahtuu jos kurssit laskee edes jonkun aikaa? Ne romahtaa?

Omistamalla kryptoja oletuksena että tulee uusia kryptosijoittajia, muutenhan nämä ei tuota mitään? Vaikka otettaisiin käyttöön jossakin tärkeässä palvelussa, niin mistä tuotto tulee? Mielellään kuulen ylläoleviin kysymyksiin vastauksia.

1 tykkäys

Noh, uhkapelatessa mitä vaan voi sattua. Harkitsin myös sellaista pelikirjaa, jossa olisin myös shorttina Seppoon. Mutta ei markkinan “timanttia” oikein viitsi shortata. Saatamme hyvinkin olla megateknojen orjia 40-luvulla, ja megateknoja lukuunottamatta Seppo ei ole välttämättä mikään kuplaisen kallis. Menkööt Seppo ylösalas minne vaan, Russelissa odotusarvo on parempi.

2 tykkäystä