Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mika Heikkilä ja @Sauli_Vilen:

Joulujakso 2023 | Heikkilä&Vilén Show :christmas_tree: :slight_smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:30 Edellinen joulujakso
13:31 Pörssit
20:20 Suurimmat yllätykset
23:40 ”2023 on lainan ja velan vuosi”
32:00 Talousnäkymät 2024
44:43 Valuaatiot
53:30 2024 fiilikset
59:11 IPOt
01:02:33 Joululahjat

21 tykkäystä

Olipahan hyvä deepfake! Hetken jo uskoin, että Verneri puhuu kriittiseen sävyyn osingoista.

Kaikkeen se teknologia nykyään pystyy :thinking:

28 tykkäystä

Paras ’työpaikkajoululahja’ :smiling_face_with_three_hearts:

Siitä vaan printteri laulamaan ja saksii koko poppoolle lahjat

8 tykkäystä

Yuletiden kunniaksi voisi avata pullon ja syventyä kandin pariin. Joulu tuo itselle suorastaan seisteisen, rauhallisen fiiliksen.

Parisen vuotta yliopisto-opintoja takana, ja vuodet tuntuvat menevän kuin siivillä, ja tuntuu ettei elämää ehdi pohtimaan sen syvällisemmin. Jouluksi, kun palaa aina maaseudun rauhaan oman suvun kestittäväksi, valmiiseen pöytään elämään stressitöntä elämää viikoksi, huomaa että sitä asettuu eräänlaiseen ZEN -modeen ilman huolen häivää!

Rauhallista joulunaikaa foorumille!

ps. aivan huippu viski jos löytyy sympatiaa Armagnaceille, lämmin, hedelmäinen, lievän savuinen+pippurinen. Alkon valikoimista ei taida löytyä, mutta jos esimerkiksi Pyreneiden seudulla eksyy viskikaupoille, niin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

17 tykkäystä

En tiedä sitten, että onko tuolla jotain ylilämpösuojaa ja voiko se laueta jo sadassa asteessa :thinking:

Sekä lämpötila että ohjelmasäätö kuitenkin on toiminut tähän asti normaalisti. Ehkä se 10h oli uunille liian pitkä aika sitten.

Kiitos foorumilaisille kuluneesta vuodesta. :star2:

Huolimatta hesulin menosta on tunnelma pysynyt pääosin hyvänä ja rakentavana. Foorumin laadun ylläpito on minun ja moderaattorien keskeisiä huomion kohteita joka päivä. Vertailu on toki monesti turhaa, mutta tämä on omalla tavallaan varmasti vaikeimpien työtehtävien joukossa. Niinpä siinä onnistumisessa pitää välillä myös nauttia.

Kiitos kaikille hyvän keskusteluilmapiirin kannosta. :santa:

Kuten @Sijoittaja-alokas muotoili hyvin @Kale-possu teettämässä haastattelussa, foorumin merkitystä on mahdonta korostaa liikaa. Vaikka yhteisöllä tarkoitetaan laajasti Inderesin palvelun jäseniä eikä heistä läheskään kaikki ole rekisteröityneet foorumille, on foorumilla ehdottomasti yhteisön sydän ja aivot. Foorumi on vaihdellen vastannut yksistään 50-65 % kaikesta Inderesin sivuston liikenteestä, mikä kuvaa hyvin sen suosiota. Ilman tätä paikkaa Inderes olisi melkoisesti pienempi ilmiö Suomen loppupeleissä melko pienessä sijoitusskenessä.

Tämän Balmer-kommentin linkkasin konsernin toimitusjohtajalle asti, etteivät missaa vahingossakaan haastattelua. :smiley:

Alokkaan viittaus meidän sisäisiin Slack-keskusteluihin Inderesin Slackin “foorumipoliisit”-kanavalla antoi myös mukavan työkeskeisen kuvan keskusteluista. Ehkäpä tosiaan 25 % keskustelusta liittyy suoraan moderointityöhön, loppu on hauskanpitoa. :smiley:


Haluan kiittää erikseen vielä myös Vartin katsojia. Huolimatta pidemmistä lomista Vartteja ilmestyi lopulta 73 jaksoa 2023. Katselumäärät pysyivät käytännössä samalla tasolla (viimeisimmät jaksot keräävät vielä katseluita), kuin viime vuonna huolimatta kusetusmarkkinasta. Koen myös konseptin kehittyneen edelleen parempaan suuntaan. Siitä on virkeä ja uudentuntuinen tunne, vaikka Vartteja taitaa olla ilmestynyt vuodesta 2018 alkaen. :smiley:

Kaiken kaikkiaan Varttien parissa vietettiin 10 vuotta aikaa tänä vuonna. Suuri kiitos katsojille viihtymisestä ja luottamuksesta. Ei videoihin kannata käyttää aikaa jos niistä ei saa mitään irti, ja nämä luvut kertovat minulle että tästä konseptista moni saa paljonkin irti.

Pitkän aikavälin tavoitteita Vartilla on pitää ihmiset ajan tasalla sijoitusmaailman menosta, kytkien ilmiöt laajempaan kontekstiin ja historiaan. Toisin sanoen, tehdä yhteisön jäsenistä parempia sijoittajia ja omistajia.

Vartti on samalla uutismainen, mutta toisaalta myös syväluotaava ja opettavainen konsepti etenkin Erikoisjaksoineen. Yksi kehityskohta on edelleen tehdä Varteista aikaa kestävämpiä. Samalla ne on myös mielenkiintoinen ikkuna kunkin ajan ajatteluun ja tunnelmaan.

Jos videon katselu ei kiinnosta, mainittakoon että näistä ilmestyy (yleensä) lyhyempi englanninkielinen käännös inderes.se:n puolelle. Sen lisäksi @Marianne_Palmu loistoehdotuksesta jatkossa leikkaan kässäristä palan Inderesin suosittuun aamukatsaukseen.


Muistutan myös hyväntekeväisyydestä. Avun tarve Suomessa ja maailmalla on huutava. Suomessa esimerkiksi melkein viidennes pojista valmistuu peruskoulusta ilman riittävää lukutaitoa, mikä kertoo nuorten oireilusta! Tytöistä yhä useampi voi pahoin. Moni lapsi joutuu ottamaan jo lapsuudessa vastuuta ja roolia elämästä, mikä kuuluisi aikuiselle.

Osinkopuolueen kanta on, että hyvää voi laittaa kiertämään jo nyt. Kaikkia elämä ei kohtele hyvin, ja he tarvitsevat apua. Täältä ketjusta voi valita mieluisensa kohteen, Suomessa tai maailmalla.

Vähän pidempi jouluviesti… Tässä vaiheessa siirryn pienelle lomalle, mutta en ajatellut pitäytyä täysin poissa pörssistä.

Rauhallista joulua ja menestyksekästä uutta vuotta! :santa: :stars:

159 tykkäystä

Ansaittu kesäloma alkaa. Tällä kertaa joulu Suomessa ja lähtö Benaan vasta 27. päivä. Takaisin Suomeen ja sorvin ääreen vasta tammikuun lopulla - tätä on odotettu.

Yritän pitää taukoa foorumilta. Tarkoitus on keskittyä perheeseen, joka suureksi riemukseni tulee lapset mukaan lukien mukaan. En pysty lupaamaan täydellistä pimentoa kuten minua vahvemmat ovat ilmoittaneet, mutta vähennän joka tapauksessa piipahdukset alustalla minimiin.

Joulu vietetään isolla perheellä, kaikki sisarukset lapsineen, isä ja äiti.

Rauhallista Joulua kaikille.

Puusepän paketti kaikille kilteille foorumisteille.
Tämä on jostain vuodelta 2015, kun olin unohtanut paketoida vaimon lahjan, toimi se noinkin.

59 tykkäystä

Tarkoitin siis sitä, että normaali termostaatti/lämpötilasäädin ei ole pitänyt lämpöä sadassa asteessa, vaan uuni olisi käynyt kuumempana. Se selittäisi myös, miksi kinkun lämpötila oli noussut odotettua kovemmaksi. Ja sitten lopulta turvamekanismi on katkaissut virran, kun uuni on lämmennyt liikaa. Tämä yhdistelmä selittäisi miksi se uuni oli pois päältä, mutta kinkun lämpötila silti yli tavoitteen.

Niin ne minullakin oli toiminut kunnes sitten kerran ei enää toiminutkaan :sweat_smile:

Kun ei Massea ole näkynyt, niin tätä lähemmäs perinteistä joulupähkinää ei taideta päästä.

10 tykkäystä

Kun tätä RahatonMiehen uunin sammumisen (onneksi ei uuniin sammumisen) mysteeriä nyt täällä näin perusteellisesti käsitellään, heitän sekaan oman ehdotukseni: lyhyt sähkökatko.

Ja hyvää joulua kaikille.

8 tykkäystä

Luulen, että vastaan monen foorumilaisen puolesta, mutta erityiskiitos myös sinulle Verneri kuluneesta vuodesta. Uskallan väittää, että sinulta on moni saanut paljon oppia sijoittamiseen liittyen, unohtamatta muita tärkeitä varteissa ja foorumilla esiin nousseita asioita/kommentteja. Voisi siis sanoa, että kiitos sivistämisestä!

Loppuun hyvät joulun toivotukset sinulle ja oikein mahtavaa uutta vuotta niin pörssissä kuin arkielämässäkin!

44 tykkäystä

Onko sopimatonta ilmaista halukkuutensa työpaikkaan ja soittaa henkilölle joka vastaan työpaikkaa koskevista kysymyksistä Joulukuun 23. Päivä?

Ehkä se on.

Tämän vuosia kestänyt vuorotyö on tehnyt. Kaiken maailman pyhät ja viikonloput ovat menettäneet täysin kaiken merkityksen :S

26 tykkäystä

Allekirjoitan, pyhät viikonloput ja arjet. Ero on ajan saatossa hävinnyt.

Ehkä viestillä pieni tiedustelu ensin. Viestiin voisi ympätä innostuksen uudesta työstä ja pienen pahoittelun ajankohdasta. Samalla voisi kysyä mahdollisuutta puheluun.

Näin toimisin itse.

8 tykkäystä

Näköjään 12h automaattinen katkaisu, jos on virransäästö (heh, uunissa) käytössä:

7 tykkäystä

Itse olen allekirjoittanut yhden työsopimuksen 31.12. :wink:

2 tykkäystä

En tiedä olisiko tuo aika tässä mallissa vielä lyhyempi, mutta vaikuttaa ainoalta järkevältä selitykseltä.

Sähkökatkoa ei ole ollut ja uuni lämpenee ihan normaalisti, kun juuri testasin. @Musti

Tähän kaipaisin vähän perustelua. En ole Venäjä-fani tai asiantuntija, mutta minusta Neuvostoliiton parhaat yliopistot ja tutkimusinstituutit olivat pääosin Pietarissa ja Moskovassa.

2 tykkäystä

Hyvää ja rauhallista alkavaa Joulua kaikille :slight_smile:

19 tykkäystä

Ydinvoimaopistot olivat kaupungeissa nimeltä Kiova, Harkova ja Donetsk. Harkovassa ydintutkimus on alkanut jo 1920-luvulla(!)

Sivuseikkana tuosta artikkelista: ukrainalaiset tutkijat saivat tehtyä toimivan ydinpommin valmistusdokumentaation jo vuonna 1940, jonka venäläiset kollegat onneksi torppasivat “mahdottomana”.

15 tykkäystä

En mitenkään usko sodan loppuvan 2024.
Ja vaikka loppuisi, en usko venäläisten antavan lentää edes sitä kautta länsimaitten heti, ihan vain vittuillakseen.

4 tykkäystä

Nyt Joulun viettohon, hyvää ja rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille :santa:t3::christmas_tree::sparkler:

22 tykkäystä