Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Laitetaanpa tännekin että saa lisää näkyvyyttä, lienee aiheellista.

7 tykkäystä

Joulu on kiitosten ja muistamisten aikaa.

Tässä sijoittamisen maailmassa ei minulla noviisina olisi ollut mitään mahdollisuuksia onnistua ilman tätä foorumia. Kiitos teille kaikille kirjoittajille! Ja vielä erityiskiitos teille, jotka olette kysymyksiini vastailleet yksityisviesteinkin. Olette vastailleet arvostavasti ja ystävällisesti, vaikka kysymykset eivät niin täsmällisiä ja asiantuntevia ole olleetkaan.

Olen siis juuri teidän ansiostanne edelleen mukana, tästä aloittelijan kohtaamasta jyrkähköstä alamäestä huolimatta. Olen myös yhtä tosissani ja innoissani kuin aloittaessani kolme vuotta sitten - foorumin ansiota sekin.

Kiitos teille foorumin väki! Ja hyvää joulunaikaa! :green_heart:

32 tykkäystä

Vuoden 2023 joulutarina:

“Minä en saa jouluna rahaa, kun mummi päätti heittää veivit. Se jätti mulle aina kuuseen kuoren. Ja mistä mä saan synttäreinä nyt rahaa? Tädiltä?”

  • aikalaiskertomus kuultuna Helsingin metrossa 23.12. 2023 klo 15.40

Hyvää joulua kaikille♥️

66 tykkäystä

Ensin oli Olkiluoto, sitten oli sote, sitten oli taas Olkiluoto, ja nyt median lempi lapsi tuntuu olevan “Ruotsin Natojäsenyys saattaa edetä jo (n. sadatta kertaa 6kk aikana) x-päivänä”.

XXRuotsiNato.

Turkki hyväksyy Ruotsin Natojäsenyyden:

  • 2023
  • Keväällä
  • Myöhemmin 2024 aikana
  • “Pian”
0 äänestäjää

Pilsner Urquell oli vetäytynyt olympialaisten sponsorihommista ku Venäläiset saa osallistua, niin piti sitten kannatuksen vuoksi ostaa sitä joulukaljaksi.
Hyvää joulua kaikille!

85 tykkäystä

Olen huomennakin täällä, joten toivotan silloin vielä virallisesti hyvää joulua, mutta tässä yllä olevassa ketjussa on erilaisia erinomaisia joululahjaideoita.

Pienikin apu on todella kova juttu avunsaajille.

On erilaisia hyviä tapoja auttaa toisia ja tuosta em. ketjusta löytyy useita hyviä ideoita, miten voi tuoda toisten elämään hyvää. :slight_smile:

4 tykkäystä


TervanKypsyttelija

Wallet_Buffet_Omahan

4 min

Jostakin ihmeellisestä syystä eilinen viesti liputettiin ja se vielä moderaattorin toimesta poistettiin. Alla tärkeimmät uudelleen koska kyllä nämä pitää voida kahvihuoneessa tuoda tiedoksi kaikille.

twitter.com

*Walter Bloomberg

@DeItaone

$FDX :small_orange_diamond: FEDEX SINKS 12% AT THE OPEN AFTER CUTTING FY 2024 SALES OUTLOOK

2:31 PM - 20 Dec 20237217

twitter.com

CNBC

@CNBC

Nike unveils plan to cut $2 billion in costs, warns of soft revenue cnbc.com/2023/12/21/nik…

9:49 PM - 21 Dec 202313032

Lisäksi elämässään rahallisesti ja muutenkin menestyneiden näkemyksiä. Kryptot on ei ikinä ja osakkeet melkein sama. Tässä on aika iso ero miten foorumilla näihin suhdaututaan, haastateltavat ovat nähneet monta nousua ja laskua. Nykyisin kun on lähes ilmaisia indeksi etf:iä niin nyt kun minun mielestä ollaan indekseissä kaikkien aikojen kuplassa, todennäköisesti tämä vaan vahvistaa sen että todella ollaan kaikkien aikojen kuplassa. Mistä indeksisijoittajalle uutta porkkanaa? Nyt on kaikki vaurastumisesta unelmoivat markkinalla. Uusia tulijoita tuskin on.
Helsingin Sanomat – 21 Dec 23

Presidentinvaalit | ”Valitsen samppanjan sijasta kuohuviinin.” HS Visio kysyi…

Mihin presidenttiehdokkaat sijoittavat? Entä millaisia rahaan liittyviä mokia heille on käynyt? HS Visio kysyi presidenttiehdokkailta, millainen on heidän suhteensa rahaan.

4 tykkäystä

Tuossa vaan Inden mallisalkkua katselin, niin Inde kevensi Harviaa 13.12. kurssiin 24.05 ja nyt olis 27,44. Myivät 580kpl eli ei ihan pikkujuttu, eli n. 14.000e kevennys.
Eli olisi nyt 14% parempi kurssitaso ja aikaa mennyt vaaan reilu viikko.
Ajoitus on aina hankalaa… myös ammattilaisille… saati meille tuulipuvuille…

3 tykkäystä

Hyvän mielen video näin jouluksi. Kiltteys on peliteorisestikin paras strategia. Olkaa siis kilttejä toisille.
Hyvää joulua.

18 tykkäystä

Kysyin tekoälyltä, että miltä Inderesin Foorumin joulujuhlat näyttävät. :point_down:

Hauskaahan meillä näkyy olevan - kiitos kaikille juhliin osallistuneille. Erinomaista joulun aikaa jokaiselle tämän hienon Foorumin upealle jäsenelle! :heart:

Yours,
KuHa

106 tykkäystä

Kyyhkyt paistettu lautaselle ja haukat lentää. Kaikki juhlii, ku saadaa usan pörssit tuottamaan samaa kuin hesuli. Suomalainen on valmis maksamaa satasen siitä, että naapuri menettää viiskymppiä.

4 tykkäystä

Kiitos samoin!

Bongain meidät hyzonistit:
image
(hyzonisti on aina hyzonisti, vaikka ois osakkeet myyny)

26 tykkäystä

Sitä ajatteli näin joulun kynnyksellä laittavan hetkeksi aikaa ajatukset syrjään pörsseistä ja osakkeista. Mutta eihän niitä pääse viime hetken jouluostoksillakaan pakoon, kun Harvian ex toimari Tapio Pajuharju tulee vastaan :sweat_smile:

Hyvää joulua foorumilaisille ja muistakaa saunoa! :fire:

Terveisin
Tyytyväinen osakkeenomistaja

29 tykkäystä

Minäkin kysyin, mutta rajasin kyselyn mestarien loungeen. Tunnelma on pari kertaluokkaa hillitympi, mutta niinhän täällä yleensäkin on. Hyvää joulua kaikille, sekä salin puolelle että loungeen!

christmas party of an investment forum. cheerful, stylish, opulence, master’s lounge, crowd, minimal modernism, photorealism --v 6.0 --s 800)

27 tykkäystä

Tämä oli melkoinen bluffi kaikenkaikkiaan. Kuka laittaa hupun päähänsä?

2 tykkäystä

Eikai kukaan tähän oikeasti uskonut Suomessa, eihän? Muistelen, että ex-Rovio satusetä Vesterbacka visioi jossain vaiheessa tämmöistä Helsingin ja Tallinnan välille, mutta menee samaan sarjaan kuin kaverin muut huumoripuheet kuten se, että Rovio on kohta suurempi kuin Disney.

5 tykkäystä

Hyvvee Joulua foorumille ja oikein tuottoisaa vuotta 2024. Tehkää hyviä sijoituspäätöksiä. :smile::santa:t2::santa:t2:

36 tykkäystä

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2024 kaikille foorumilaisille!:santa::santa::santa::christmas_tree: On meillä hieno foorumi! ja miten se menikään: lukekaa analyysia ja tehkää hyviä osakepoimintoja :christmas_tree::santa::smiling_face:

41 tykkäystä

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille niin omasta kuin koko tiimin puolesta! :santa:t2::christmas_tree:

55 tykkäystä

Jouluevankeliumi Tampereen kiälellä:

(1) Kyähäh herrojem metkut tiäretää. Tietysti tää Aukustus-keisarikin aikonaas kekkas, että kaikkien tarttiskim maksaa jotaiv veroo.

(2) Se muuten olikin siäpäi ensmänen kerta. Aukustuksen apumiähenä hääräs joku Kyrenius taikka kekäseny oli. Se oli sen seurun käskyhhaltia.

(3) Kaikkien tartti siihem mailmanaikaar rahata itte ne verorahansa semmottelle karuupaikalle, kerta ei viä ollu ennakompirätyksiä eikä eres maksullista maksupalvelua eikä mitää. Niitä veroja keräiltii siä eri kaupunkeissa.

(4) Ne kyä oli nöyrää porukkaa siä suunnalla. Ne totteli hövelisti keisaria. Joka miäs kuulemma lähti talsii justiinsa sille verommaksupaikalle, mikä oli sille käsketty. Semmottesta kai aika piänestä Nasareetin kaupunkista jostain Kalileasta ampas liikkeelle yks Joosevi. Se lähti vetelee ylämäkee kohti Petlehemiä, joka taas sijaittee Juureassa. Tää Joosevi nääs oli sukujaan Raavireja, ja tää Petlehemi oli Raavirin sukukunnan semmonen nimikkokaupunki. Petlehemi oli siks varten sej Jooseviv verommaksupaikka.

(5) Reisussa oli Joosevin kans sem morsiam Maria. Se vartos lasta.

(6) Siä Petlehemissä Maria huamas, että nys se vavva taitaa syntyäkki.

(7) Kaikki Petlehemim matkustajakorit oli täpösen täynnä niitä verommaksajia, eikä Joosevim perhe ollu saanu kortteeria ei sittem mistään. Ne joutu nukkuu jossaki navetassa. Siä tää Marian esikoispoika syntyki. Maria-äite kääräs sem pilttinsä johki tuukeihi ja nosti sev varovasti nukkuun semmotteer ruakakaukaloo, mistä kotieläimet syä.

(8) Jossaki kerolla ihan samoilla nurkilla sattu oleem paimenia yätöissä.

(9) Yhtäkkiä tuli ihan kirkasta, keskellä yätä! Paimenet tiätysti ällisteli mikänyo, mutta sitten ne honas enkelij joka seiso siinä niitten eressä ja sano:

(10) "Älkää hyvät miähet hualestuko! Mullom meinaa ilonen tiarotus, joka kuuluu joka iikalle missä maassa vaan:

(11) Tossa Raavirin kaupunkissa ommeinaa justiinsa tänäpänä syntyny Ristus, Vapauttaja.

(12) Löyrätte sev Vapauttajan kelveesti: se nääs uinuu tiviisti kapaloituna tossa navetassa, yhrem pilttuum perällä."

(13) Siihen samaan syssyy enkelin taakse ilmesty taivaallista sotaväkee tiäs kunka monta komppanijaa ja lutuunaa, ja ne porukalla ylisti Jumalaa:

(14) “Hunööriä Jumalalle, kerta Se tahtoo vaar rauhaa ja kaikensorttista hyvää ihmisillem maam päällä.”

(15) Jakka enkelisoltut oli loinassu takasi taivaallisille harjotuskentille, niin siinä paimennusmiästen yätuurissa alko melkonen kuhina: " Josmentäski kattoom Petlehemiin, mimmosta siä on tapahtunut, meinaankuh Herra suvaitti meille tommottia ilmottaa."

24 tykkäystä