Joulu 2023 & Hyväntekeväisyys 🎄

Aikaisempina vuosina täällä foorumilla on nostettu esille hyväntekeväisyyskohteita, joihin yritykset tai yksityishenkilöt voivat antaa oman joululahjansa.

Huomasin, että tämänkaltaista ketjua ei ole täksi jouluksi perustettu tai ainakaan ei omaan silmään sattunut, joten tuumasta toimeen.

Ideana näkisin, että jokainen voi nostaa oman ehdotuksensa hyväntekeväisyyskohteeksi ja jokainen voi esimerkiksi kertoa, mihin on lahjoittanut tai mitä tahoa tukenut.

Nostan tässä esimerkiksi kohteen, jossa yhdistyvät itselleni tärkeät aiheet - lapset ja liikunta. Jos täältä löytyy muita kenelle teemat resonoivat, niin tässä on hyvä lahjoituskohde.

Toivottavasti saadaan paljon hyviä lahjoituskohteita foorumilaisten tietoon ja tehtyä yhdessä hyvää! :heart:

Lue lisää: Lasten Liike

45 tykkäystä

Ole joulun tähti ja osallistu keräykseen, joulupuun alle voi tuoda paketin kuka tahansa! Jokainen lapsi on joululahjansa ansainnut, ja jokainen lahjoitettu lahja tuo joulumielen jollekin lapselle!
Keräys toteutetaan non profit -periaatteella eli toiminnalla ei tuoteta voittoa.

Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään Helsingissä yli 10 000.

Lahjat jaetaan perille saajilleen luotettavien tahojen, kuten kaupungin sosiaalihuollon kautta. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Joulupuu on Joulupuu ry:n omistama tavaramerkki.

Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa erilaiset yhdistykset eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Virallisen Joulupuu-keräyksen tunnistat Joulupuun logosta ja tiedon mukana olevista keräyksistä löydät tältä sivustolta paikalliskeräykset-osiosta.

image

Joulupuu-keräyksessä voi ostaa konkreettisen lahjan, jonka voi itse paketoida ja tuoda keräykseen. Kirjoittaa esim. leluauto ikä 3-4v poika. Tarkemmat ohjeet sivuilla. Pidän tästä, ettei tarvitse aina antaa suoranaisesti rahaa keräykseen. Jos ostaa omille-/sukulais-/kummilapsille lahjaa, niin samalla voi harkita Joulupuu-keräykseen ostamista myös.

24 tykkäystä

Toki on mahdollista perustaa myös foorumin yhteinen Joulupata.

Edit: Tartuinkin tuumasta toimeen ja Inderes-foorumin pata on valmis.

https://oma.pelastusarmeija.fi/team/inderesfoorumi

43 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Voisiko tämän ketjun muuten kiinnittää sivun ylälaitaan joulukuun ajaksi?

10 tykkäystä

Moikka!

Mä kiinnitin. :slight_smile:

Tämä on tärkeä hyvän mielen ketju niin siksi tämä on nyt kiinnitettynä joulukuun ajaksi tuonne ylälaitaan. Tosi hyvä juttu, kun @Viikinki on perustanut ketjun ja muut ovat laittaneet tänne lisää hyviä ehdotuksia!

22 tykkäystä

Hieno homma että ketju saatiin pystyyn. Viikinkipäällikkö aikaisemmin tuolla kahvihuoneella kertoi omista joulusuunnitelmistaan.
Jos on taloudellisesti tiukkaa ja elämässä on vähän kolhuja tullut sarvikypärään,niin pieni lämmin ele tuntuu paremmalta kuin suuri määrä lahjoja. Näin miettii Viikinkipäällikkö Takkuparta. Siksipä suosittelinkin jokaiselle että kurkkaatte oman alueenne katulähetyksen toimipisteiltä josko siellä tarvittaisiin auttavia käsiä. Viikinkipäällikkö pistää sotakirveen hyvään käyttöön ja käy ainakin yhdelle perheelle kuusen kantamassa methästä ja laittaa perheelle jouluruuat pöytään.

23 tykkäystä

Tuolla oli hyvä listaus. Tärkee asia!

10 tykkäystä

Punainen Risti ja siellä lahjoitus Ukrainalle. Eiköhän lahja mene tosi tarpeeseen esim. puhdasta vettä, viltti peitoksi ja hieman ruokaa.

7 tykkäystä

Itse lahjoitan Tukilinjalle. Varat menevät kotimaisille vammaisten ja pitkäaikaissairaiden tukemiseen. Alta näkee mihin apurahoja on myönnetty. Apurahoja käytetään mm. opiskeluiden ja ammatin hankinnan tukemiseen. Mielestäni tämä on paitsi apua, myös tuottavaa toimintaa yhteiskunnalle. :+1:

Ja toinen vakitukikohteeni on tietysti Ukraina. Nyt tärkeämpää kuin koskaan, kun Venäjä on jo sotataloudessa. Apua voi antaa myös humanitaariseen ja lääkinnälliseen työhön, eli pakko ei ole tukea aseiden hankintaa.

Hyvää Joulun odotusta kaikille! Tehdään Joulu myös niille, joille sitä ei muuten tule. :christmas_tree: :santa:

10 tykkäystä

Me ollaan kaverini kanssa hoideltu tällaista yksityistä hyväntekeväisyyttä pienessä (reilu 1000asukasta) köyhässä kalastajakylässä Filippiineillä Leyteläisessä provinssissa. Nytkin on tarkoitus jakaa jouluaattona riisiä ja säilykkeitä valituille perheille.

Tausta:kaikki lähti liikkeelle joulukuussa 2021 tapahtuneen hirmumyrsky Odetten jälkeen. Rohkaistuin kysymään Twitteristä ja ystäviltä apua ja saatiin rakennettua 14-15 taloa talonsa menettäneille - virallinen apu kun on hyvin byrokraattista ja hidasta.

Tämän jälkeen suurin lahjoittaja tulikin käymään täällä ja sai livenä nähdä tulokset ja on sen jälkeen aina toisinaan lähettänyt mulle rahaa joilla on jaettu ruoka-apua köyhimmille, avustettu kylän ala-asteen uusien koululuokkien rakentamisessa sekä jaettu koululaisille kyniä, paperia ja keittoakin.

Seuraus: antamamme apu on tietysti väliaikaista ja vähän kuin laastarilla suojataan haavoja.Osittain kuitenkin näiden apupakettien ansiosta saimme myös viime vaaleissa “oman miehemme” kylävaltuustoon - ongelmat kun ovat kuitenkin rakenteellisia ja niiden sisällekin tulisi päästä. Toki vaikeaa koska kylän budjetissa ei ole liiemmälti mitään ylimääräistä, n.40k€ /vuosi kun kattaa n.30 henkilön (valtuutetut,terveyshenkilöstö,kyläpoliisit,muut virkailijat palkat + lain vaatimat rahastoinnit merkittyihin kohteisiin, nuorisotyön, urheilun ym.

Edut: Jo myrskytuhojen korjauskohteiden osalta lahjoittajat olivat tyytyväisiä siihen, että apu meni täysimääräisesti perille lyhentämättömänä. Kaikki paikalliset avustajani ovat vapaaehtoisia. Rahaa ei koskaan anneta, tuhojen korjauksessa avunsaajille ostettiin materiaaleja ja valvottiin, että he myös käyttävät ne.

Kun kaverini (en tuntenut häntä ennen ko.projektia) tuli käymään (nyt jo 2 kertaa), hän halusi jatkaa toimintaa ja olemme aina sopineet yhdessä miten ne käytetään ja hän saanut kuvina todisteet että apu on mennyt myös perille eli avoimuus on ehdotonta.

Haitat: tällaisia kyliä tässä maassa lienee yli 100 000 ja kohde on ainoastaan oma kotikyläni.

Ekstra: Tarkoituksemme on ollut omien nimiemme sijasta painottaa meidän kotimaatamme Suomea ja tehdä tuntematonta maata tässä pienessä yhteisössä tunnetuksi ja kieltämättä juorut ovat toki levinneet naapurikyliinkin.

Tällainen on siis meidän joulun hyväntekeväisyyskohteemme.


31 tykkäystä

Inderes-Foorumin Joulupata sujahti yhdessä viikonlopussa jo tiimien TOP5:n tuntumaan.

Vielä olisi edellä mm. Jatkoajan sekä Hommafoorumin keskustelupalstat, mutta eiköhän me tämä homma hoideta :slight_smile:

https://oma.pelastusarmeija.fi/team/inderesfoorumi

12 tykkäystä

Paljon on hyviä keräyskohteita mainittu. :+1:

Osallistuin Pataan. Laitoin myös haasteen samalla eritysesti yhteisötiimille. :slight_smile:

15 tykkäystä

Tuolla päästiin top3 ja lähellä ollaan toista sijaa👍

11 tykkäystä

Kiitos jälleen keräysten organisoinnista foorumilaisille! Tämä on hieno perinne.

Nostetaan esiin myös meidän Ukraina-keräys, jossa on hulppeat 56 tuhatta euroa

40 tykkäystä

Että edes joillakin olisi lämmin Joulu kylmän sodan keskellä.

https://www.proukraina.fi/index.php/osta-kamiina/?fbclid=IwAR32dshjy3x-IPMi8p1NZR4Dm1hveHPncbNGhywuNjDkhUpGaRLFycbSo_A_aem_AQ7_1ZRNpaF3N2NmLY8qMKoN7lFGYFoa6HsI2p6-CoeEufNGzUa6UtNZ2K8Fi5gj8h4

7 tykkäystä

Wow! Jos tuo on tänäkin vuonna niin pitää repiä fyrkat jostain siihenkin :hugs:

1 tykkäys

Ja hienosti ensimmäisen viikon aikana Inderesin foorumi otti ykkössijan haltuun! Näytetään saavan hyvä haastaja tietokonefoorumi TechBBS:sta, mutta tässä kisassa ei ole kuin voittajia :slight_smile:

Hyvää itsenäisyyspäivää foorumin väelle! :finland: :tada: :finland: :champagne: :finland:

22 tykkäystä

https://tukikummit.fi/tukikummien-joulu-2023/

10 tykkäystä

Vuonna 2021 foorumin voimalla saimme kerättyä peräti 23 641€, jolla sijoitutaan edelleen kaikkien aikojen kolmanneksi parhaaksi Pelastusarmeijan keräykseksi. Tämä oli kyllä todella hieno saavutus ja olemmehan tälläkin kertaa jo oikein hyvässä vauhdissa, sillä tätä kirjoittaessa kasassa jo 2330€. :santa:

Tässä vielä linkki tämän vuoden keräykseen, vaikka se tänne onkin jo laitettu. Kiitos vielä tämän vuoden keräyksen perustamisesta @Needles :heart:

https://oma.pelastusarmeija.fi/team/inderesfoorumi

E: @N.K ehtikin juuri tuoda saman huomion esille kahvihuoneen puolella. :sweat_smile:

19 tykkäystä