Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Hyvvee Joulua foorumille ja oikein tuottoisaa vuotta 2024. Tehkää hyviä sijoituspäätöksiä. :smile::santa:t2::santa:t2:

36 tykkäystä

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2024 kaikille foorumilaisille!:santa::santa::santa::christmas_tree: On meillä hieno foorumi! ja miten se menikään: lukekaa analyysia ja tehkää hyviä osakepoimintoja :christmas_tree::santa::smiling_face:

41 tykkäystä

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille niin omasta kuin koko tiimin puolesta! :santa:t2::christmas_tree:

55 tykkäystä

Jouluevankeliumi Tampereen kiälellä:

(1) Kyähäh herrojem metkut tiäretää. Tietysti tää Aukustus-keisarikin aikonaas kekkas, että kaikkien tarttiskim maksaa jotaiv veroo.

(2) Se muuten olikin siäpäi ensmänen kerta. Aukustuksen apumiähenä hääräs joku Kyrenius taikka kekäseny oli. Se oli sen seurun käskyhhaltia.

(3) Kaikkien tartti siihem mailmanaikaar rahata itte ne verorahansa semmottelle karuupaikalle, kerta ei viä ollu ennakompirätyksiä eikä eres maksullista maksupalvelua eikä mitää. Niitä veroja keräiltii siä eri kaupunkeissa.

(4) Ne kyä oli nöyrää porukkaa siä suunnalla. Ne totteli hövelisti keisaria. Joka miäs kuulemma lähti talsii justiinsa sille verommaksupaikalle, mikä oli sille käsketty. Semmottesta kai aika piänestä Nasareetin kaupunkista jostain Kalileasta ampas liikkeelle yks Joosevi. Se lähti vetelee ylämäkee kohti Petlehemiä, joka taas sijaittee Juureassa. Tää Joosevi nääs oli sukujaan Raavireja, ja tää Petlehemi oli Raavirin sukukunnan semmonen nimikkokaupunki. Petlehemi oli siks varten sej Jooseviv verommaksupaikka.

(5) Reisussa oli Joosevin kans sem morsiam Maria. Se vartos lasta.

(6) Siä Petlehemissä Maria huamas, että nys se vavva taitaa syntyäkki.

(7) Kaikki Petlehemim matkustajakorit oli täpösen täynnä niitä verommaksajia, eikä Joosevim perhe ollu saanu kortteeria ei sittem mistään. Ne joutu nukkuu jossaki navetassa. Siä tää Marian esikoispoika syntyki. Maria-äite kääräs sem pilttinsä johki tuukeihi ja nosti sev varovasti nukkuun semmotteer ruakakaukaloo, mistä kotieläimet syä.

(8) Jossaki kerolla ihan samoilla nurkilla sattu oleem paimenia yätöissä.

(9) Yhtäkkiä tuli ihan kirkasta, keskellä yätä! Paimenet tiätysti ällisteli mikänyo, mutta sitten ne honas enkelij joka seiso siinä niitten eressä ja sano:

(10) "Älkää hyvät miähet hualestuko! Mullom meinaa ilonen tiarotus, joka kuuluu joka iikalle missä maassa vaan:

(11) Tossa Raavirin kaupunkissa ommeinaa justiinsa tänäpänä syntyny Ristus, Vapauttaja.

(12) Löyrätte sev Vapauttajan kelveesti: se nääs uinuu tiviisti kapaloituna tossa navetassa, yhrem pilttuum perällä."

(13) Siihen samaan syssyy enkelin taakse ilmesty taivaallista sotaväkee tiäs kunka monta komppanijaa ja lutuunaa, ja ne porukalla ylisti Jumalaa:

(14) “Hunööriä Jumalalle, kerta Se tahtoo vaar rauhaa ja kaikensorttista hyvää ihmisillem maam päällä.”

(15) Jakka enkelisoltut oli loinassu takasi taivaallisille harjotuskentille, niin siinä paimennusmiästen yätuurissa alko melkonen kuhina: " Josmentäski kattoom Petlehemiin, mimmosta siä on tapahtunut, meinaankuh Herra suvaitti meille tommottia ilmottaa."

24 tykkäystä

Lämmintä joulua vain kaikille Tyynen valtameren tienoilta :smiley:

T. Papa Amerikano

52 tykkäystä

Kiitos vielä kaikille mukavasta suhtautumisesta haastatteluuni, se merkitsi paljon mulle, että siihen suhtauduttiin kivasti. :heart:

Upea joululahja oli se, että @Mikko_Makinen suostuu haastateltavakseni. :slight_smile:


Joulu on useille meistä hyvin tärkeää aikaa jolloin vietämme aikaa rakkaittemme kanssa. Toki joillekin taas joulu ei ole niin tärkeää aikaa syystä taikka toisesta.

Joulu voi olla hyvin raskasta aikaa monille… erityisesti heille, jotka eivät haluaisi viettää jouluaan yksin, mutta ovat silti yksin. Monille ihmiselle tämä joulun aika korostaa myös surua, jos läheinen on poistunut keskuudesta ja muutenkin joulu voi syystä taikka toisesta ahdistaa.

Jos sinulla on raskasta olla niin hae apua. Se on rohkea, joka pyytää apua ja itsensä auttaminen ei ole itsekästä, jos autat itseäsi niin voit paremmin ja se on iloksi muillekin.

Nuorten numero on tässä:

MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa[ 09 2525 0111](tel:09 2525 0111). Voit soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.

Jos sinulla on raskasta olla tai muuten koet yksinäisyyttä, niin olen Foorumilla ja laita privaviestiä, jos kaipaat juttuseuraa tai kuuntelijaa. Vietän jouluani läheisten kanssa ja priorisoin heihin, mutta käyn täällä Foorumilla aina välillä mahdollisuuksien mukaan.

Toivon voimia kaikille niille erityisesti, joilla on nyt vaikeaa! :pray:

Lopuksi toivotan vielä tälle upealle foorumiyhteisölle upeaa joulua, tehdään toistemme joulusta mahdollisimman mukava! :slight_smile:

Tämä herkistää aina:

Varpunen jouluaamuna (ruots. Sparven om julmorgonen) on Zacharias Topeliuksen runo vuodelta 1859. Sen on suomentanut Konrad Alexis Hougberg (myöh. Waaranen). Runossa kajastaa Topeliuksen oma suru: hänen poikansa Rafael kuoli vain vuoden ikäisenä[1] runon kirjoittamista edeltäneen vuoden keväänä.[2]

(lapsikuoron kanssa ei voi ikinä hävitä :slight_smile: )

92 tykkäystä

Aamujumppa tehty ja palautusjuomat laitettu viileään, kinkku oli yön uunissa ja mehevältähän tuo näyttääpi (JEE!), kelpaa vierailla kohta saapua tänne mökille ja lumiseen kansallispuiston maisemaan. Hyvää ja rauhallista joulua kaikille tasapuolisesti!

31 tykkäystä

Onko Inderesin tulevaisuuden arvioissa vähennetty Mandatumin EPS-osuus pois?
Inderesin tavoitehinta 39, analyytikot yhteensä 44.19:

Inderesin ennusteissa ei ole Mandatumia millään tavalla Sammossa.

Molemmat ovat nyt täysin itsenäisiä yhtiöitä :blush:

1 tykkäys

Ovatkohan muut analyytikot sitten päivittäneet suosituksensa?
Tuo 4 heitto tavoitehinnassa vastaa juurikin mandatumin osuutta. Splitin jälkeen osake tippui 40.90 → 36.90. Vuoden alussa oltiin ATH ja osake on tullut siitä -11%. Katsoin googlesta, joka erottaa splitin automaattisesti. Applen pörssisovelluksessa tuo dippi näkyy.
Ensi vuodelle Inderes povaa P/E 17, joka on melko maltillinen hyvälle osinkokoneelle?

Hyvää joulua kanssafoorumisteille. Erityisen rauhallista joulua toivoisin Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 2) - Osakkeet - Osakesijoittaminen (inderes.fi) keskustelijoille, jotka voisivat keskittyä kinkun syömiseen ja muuhun mieltä rauhoittavaan toimintaan näin joulun ajaksi. :christmas_tree:

24 tykkäystä

Hyvää joulua ja kiitos korvaamattoman opettavaisista kolmesta vuodesta foorumilla! Ennen kaikkea yhtiö- & pörssiketjujen viisaille jotka tekevät suoranaista joulupukin työtä ympäri vuoden. Ja Inderesin/moderaation väelle.

Muistetaan kaikki että ystävällisyyttä ja muiden huomioon ottamista ei kannata aliarvioida!

56 tykkäystä

Kyllä se on näin.

Hän, joka uskaltaa alentaa itsensä palvellakseen muita, pärjää elämässä. Ja ihmiset kyllä auttavat kun uskaltaa vain pyytää, altruismi on meihin (useimpiin) sisäänkoodattu.

17 tykkäystä

Mukavaa Joulunaikaa kaikille :saluting_face:

8adeam

35 tykkäystä

@Juha_Kinnunen, sijoitukset ja joulun toivotukset! :slight_smile:

40 tykkäystä

Mukavaa huomata että euroopan paras analyytikko on ihan samanlainen bullero kun minäkin. Kaikki kiinni osakkeissa ja toivotaan nousua.

71 tykkäystä

Jos tämä on mandatum traderista, niin noi analyytikko luokitukset päivittyy tuonne puolivuosittain tai maks. neljännesvuosittain. Noi voi olla aika vanhaa tietoa.

hyvää joulua ja menestykästä tulevaa vuotta kaikille Nokiaa seuraaville :mx_claus:

@Oxymoron_007

Kevennyksenä voidaan kysyä maksaakohan Inderes Nokialle lisenssimaksuja videoiden osalta?

4 tykkäystä

Ei vipuu ei hyötyy

Nyt joku roti tähän hommaan siellä!

33 tykkäystä

No hitto. Näkeekö noita analyytikoiden arvioita mistään muualta?