Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Huoh mikä liputus.

Yritetäänpä uudestaan. Ketjussako ei voi keskustella siitä mikä ketjuun kuuluu, vai pitäisikö asialle kenties olla uusi ketju?

Eli sanoin että olisi kiva jos olisi “treidasin tänään” -ketju jossa keskitytään päiväkauppaan tai yön yli swingeihin.

11 tykkäystä

Jaahas ja viime viikon ihme raketoinnin jälkeen ollaankin ilmeisesti palattu vanhaan tuttuun ja turvalliseen “indeksi nousee, salkku laskee” -ympäristöön :hugs:. Tosin voinee johtua salkun suurimman osakkeen laskusta kun osari 2pv päästä.

1 tykkäys

Mutta jos kulut nousee samaa tahtia kaikkialla muualla niin ei jää lyhentämiseen sen enempää rahaa. Säästöaste taitaa olla se avainsana paljonko sitä riihikuivaa jää lyhennyksiin. Korkojen laskukin saattaa avittaa työsarkaa.

Tuossa ketjussa on tiukka ja selkeä sääntö. Anyway, välillä on tullut itsekin mietittyä ostin/myin ketjun olemusta. Eri strategioilla sijoittavat keskustelijat kertovat peliliikkeistään. Treidaajat ja ikiholdaajat samassa paikassa. Tietämättä toisen taustaa ei kyllä voi tehdä kummoisia johtopäätöksiä kannattaako välttämättä itse tehdä samoin. Etenkin tuossa ketjussa olisi loistavaa, kun viestin loppuun tulisi jonkinlainen automaattinen lisäys, jossa on käyttäjän sijoitusstrategian ydin tiivistettynä :smile:

Ketjun hyödyntäminen on hyvinkin käyttäjän omalla vastuulla ja aloittelijat ovat pahimmassa vaarassa. Onpahan tuon perusteella tullut oltua joskus itsekin sopulina. Ne ei välttämättä ole olleet ihan niitä parhaita poimintoja :sweat_smile: Ihan hyvä sentimenttimittari ja saattaa sieltä vähemmällä vaivalla törmätä tutustumisen arvoisiin yhtiöihin.

13 tykkäystä

Lisätään vielä että henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään intressiä pölhexin osakkeisiin joiden osto/myynti-ilmoista suurin osa koostuu enkä niitä voisi edes täältä rapakon takaa ostaa. Eikä ne muutenkaan mitään treidaajan unelmalappuja ehkä ole heikon volyymin takia. (Ennen kuin joku alkaa urputtamaan miksi sitten täällä indellä roikun, niin sen takia kun täällä on erittäin laadukasta keskustelua :heart: ja ettei tuo suomen Kieli unohdu).

Tuo olisi tosiaan optimaalista että postauksen kyljessä olisi maininta käytetystä strategiasta / setupista tai sen puutteesta (FOMO, bored, sopuli, jne), ja sitten vielä positiota suljettaessa maininta että pääsikö targettiin ja miksi/miksi ei (oliko edes targettia, kunhan lottosin…).

15 tykkäystä

Mun mielestä Kypsytelijän tarinaosakemarkkinakritiikissä yleisesti on oma logiikkansa.

Jos teesinä on että maailmassa on liikaa puppunarratiivia ja alas mennään, on luontevaa että korjaukset tapahtuu ylöspäin kunnes ao peilimaailmassa osakkeet jatkaa matkaansa yleisesti alaspäin.

Haaste on vain löytää ne tarinan kannattelemat sisältä ontot pyramidit. Ehkä Metan korjaus on ohi ja voi alkaa hakea uusia(?) tuhon vuosituhannen pohjia. Ehkä UPM rojahtaa sellutuppukylän käryiseen 10 euroon. Ja itse ennustemekaniikalle tulee ATH ja on pakko myöntää että enpä olisi itse hoksannut.

1 tykkäys

Siirrän tänne.

Ja tuo on englannin biljoonaa eli Suomen miljardia. :smiley:

13 tykkäystä

Onko kaikki foorumistit Messukeskuksessa rivissä istumassa, kun täällä kahvihuoneella ei näy ketään :smile:

Kauppalehti-lava | Sijoittaja 2023 ti 14.11. klo 9:00 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

8 tykkäystä

Aamukatsaus: Inderesin käyntikortti ja palvelun promoottori.

Myös aamukatsaus:

13 tykkäystä

Tästä aiheesta olen kirjoitellut pitkin vuotta ja naureskellut aiheelle että inflaatiota ylläpitää enää korot joilla yritetään hillitä inflaatiota…

Kirjoitellut myös kuinka eurooppa tulee ajamaan seinään näillä “ikuisilla” koroilla. Ja että korkoja lasketaan hyvin paljon aikaisemmin kuin konsensus luulee.

“Keskuskauppakamarin pääekonomistin mukaan ilman korkojen vaikutusta Suomessa ollaan inflaation osalta tavanomaisissa lukemissa. Bruttokansantuotteen supistuminen oli kuitenkin murheellinen tieto ja Suomen talous on etenemässä kohti taantumaa.”

6 tykkäystä

Jos palkka nousee 3k->6k ja kulut taas 2k->4k (vaikka palkka toivottavasti kasvaisi nopeammin kuin kulut), jää siinä myös enemmän millä lyhentää velkoja.

2 tykkäystä

Voi olla, mutta sillä on tuskin kovin paljon tekemistä sen kanssa, miten Euroalueelle hyvin poikkeuksellisesti Suomessa ja Ruotsissa korkojen nousu nostaa inflaatiota.

Totta, mutta tarkoitan kyllä että euroopan talous ajaa seinään joka tapauksessa. Jos ei nollakorkoaikana saatu kasvua aikaiseksi niin näissä rahoitusoloissa se on itsemurha.

1 tykkäys

6k palkasta maksat veroja tuon erotuksen verran.

5 tykkäystä

Kun bruttopalkka nousee 3000 eurosta 6000 euroon kuussa niin nettopalkka nousee vain 65%.
Toivon tosissaan että verorajat tulevat nousemaan inflaation tahtia tai kohta kaupankassakin maksaa 50% veroja.

14 tykkäystä

Miten olet positioitunut tämän näkemyksen kanssa? Salkku täynnä pitkiä korkoja?

Veroasteet kerkiää muuttumaan suuntaan jos toiseen siinä ajassa kun kuluttajahintaindeksi tuplaa, ei ole välttämättä mielekästä katsoa 30v päästä tapahtuvia juttuja nyky säädöksien mukaan.

1 tykkäys

Uutisia Suomen kielto-, paheksumis-, moitittavuus- ja loukkaantumisrintamilta.

Homoseksuaalisuutta saa tästä lähin kutsua psykoseksuaalisen kehityksen häiriöksi.

Ohessa myös tuore juttu ryssä-sanan käyttöoikeudesta, joka siis riippuu uusimpien kieltoanalyysien perusteella asiayhteydestä. Toisin sanoen ryssä-sanaa saa käyttää, jos se ei loukkaa venäläisten ihmisarvoa. (Tämän totesi julkisen sanan neuvosto jo vuonna 2022)

Ei siis ole moitittavaa, jos toteaa ryssän hyökänneen Ukrainaan tai ryssän ampuvan ohjuksia Ukrainan asutuskeskuksiin. Se taas on moitittavaa, jos toteaa kaikkien ryssien kokevan psykoseksuaalisen kehityksen häiriöitä, vaikka kumpikin erikseen on ihan ok…

8 tykkäystä

Ei ole korkoja. Osakkeita ja asuntoja. Sijoitusaste 100%+ velat asunnoista

1 tykkäys

Katsotaan, miten menee. Ei kauheasti aikaa vuoteen 2028.

image


Acumenin tviitistä bongattua, kallein Ferrari koskaan on myyty.

962 Ferrari 330 LM / 250 GTO by Scaglietti

$51,705,000 USD | Sold

3 tykkäystä