Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tämä johtuu siitä, kun henkilökunta ja alihankkijat ovat “valtuutettu” palavereissa aploodeeraamaan sekä Foorumilla tykkäilemään, jos tällainen ei kiinnostele niin sitten voi etsiä uusia haasteita.

Verneri seuraa paperilta palavereissa Mikaelin puhetta, joissa lukee aina tietyissä kohdin “aplodeja” tai esim. “raivoisia aplodeja”.

Tässä ansioituneet analyytikot innolla vastaanottavat toimarin idean uudesta “raketti”-suosituksesta.
21 Congratulatory Responses for Every Occasion | Gif, Funny cute, North  korea

90 tykkäystä

Vilkasin salkkuu ja huomasin, että tammiralli kesti tänävuonna 15minuuttia. Onneks ehti ottaa kuvakaappauksen positiivisesta ytd:stä

63 tykkäystä

Hieman off-topic mutta yllätyin tänään kun löysin uuden yhtiön Helsingin pörssistä: EcoUp

“EcoUp on valmistusteollisuudessa toimiva yritys. Se tarjoaa omaa tekniikkaansa, jolla voidaan muuttaa rakennus- ja purkujäte uudelleenkäytettäväksi geopolymeeriksi. Asiakkaita löytyy monilta toimialoilta, kuten rakennusteollisuudesta. Pääliiketoiminnan lisäksi EcoUp tarjoaa jälkimarkkinapalvelua, tukea ja ylläpitoa. Päämarkkina-alue on tällä hetkellä Euroopassa.”

En ollut koskaan kuullut tästä tai nähnyt sitä listoilla. Nimikin on jo hieman hassu :grin:
Löytyisiköhän Heikkilän sormenjäljet tästä?

Firma teki meillä runsas vuosi sitten avaimet käteen yläpohjaremontin. Vanhat hiirenpaskaiset villat pois ja ekovilla (paperisilppu) tilalle.

Pieniä kommelluksia tuli vastaan, mutta pääosin olen tyytyväinen remppaan. Hiiret ja oravat lakkasivat ramppaamasta yläpohjassa, kun silppuun taitaisi jyrsijä tukehtua.

Hiukan yli 10 k€. Siihen sisältyi myös läpivientien uudet eristeet (savupiippu sun muut) ja uudet tuuletuksen ohjaukset. Eristettä tuli 500 mm ja pinta-ala n. 150 m2. Suosittelen kyllä, varsinkin jos on jyrsijä ongelmia.

Onhan tässä vielä sitä ekoa, kun vanhat villat jyystetään pesun jälkeen uudeksi eristeeksi

9 tykkäystä

Meillä vähän sama ongelma. Jokainen kohde on tietysti yksilö, mutta missä hinnoissa tuo liikkui?

EcoUp - Inderes

Ketju löytyy täältä

EcoUp - tuotteita ja palveluita vähähiiliseen rakentamiseen - Osakkeet - Osakesijoittaminen (inderes.fi)

On kai tuossa joskus omaakin rahaa lojunut, muistaakseni analyytikon lause oli jossain vaiheessa tyyliin ‘kun sijoituskeissiltä putoaa pohja’ tjsp.

2 tykkäystä

Pitää lopettaa Rush Factoryn ketjuun kirjoittaminen ja alkaa farmaamaan S/V -lukemaa🤔

Vielä, kun lopettaisi yhtiöön sijoittamisen ja alkaisi tekemään rahaa…

36 tykkäystä

Lyhyen teknisen analyysin perusteella salkkuun alkaa muodostua aika selkeä Hesuli2023-kuvio.

110 tykkäystä

Alias Black Rock hesuli-algoritmi :metal:

4 tykkäystä

Aloitin vuoden 2020 alkaessa hyvin yksityiskohtaisen oman talouden tulojen, menojen, säästämisen ja sijoittamisen seurannan @Omavaraisuushaaste innoittamana. Tänään sai taas kirjata päättyneen kuukauden lukemat ja samalla sain kokonaisen vuoden lukemat vertailuun. Voin kyllä erittäin lämpimästi suositella tätä touhua kaikille!

Kiireisessä arjessa meinaa välillä vaipua epätoivoon milloin mistäkin syystä, mutta kuukausittainen excel-harjoitus toimii erittäin hyvänä muistutuksena, että pitkällä tähtäimellä asiat menevät oikein mukavasti hyvään suuntaan. Aloittaessa ajattelin, että teen tätä ainakin viisi vuotta ja tuona aikana varallisuus nousisi sen “vaikeimman” ensimmäisen 100k€ yli ennen vuotta 2025.

Seurannan aikana nettovarallisuus on jo nelinkertaistunut ja näyttää melko lupaavasti siltä, että tuo 100k tulee täyteen vuoden aikana. Tämä tuntuu melko uskomattomalta, kun tässä on samana aikana tullut tehtyä melko huonojakin sijoituspäätöksiä ja on seilattu pörssiromahduksen läpi. Toki suurin osa varallisuuden karttumisesta on tullut tässä vaiheessa palkkatöistä tai muista sivutuloista. Kuinkakohan korkealle uskallan asettaa seuraavan viiden vuoden tavoitteen :smiley:

24 tykkäystä

Onkos muilla Nordnet nurin, vai jouduinko kolmen iloisen rosvon kiipeliin?

8 tykkäystä

Nurin täälläki, huoli pois. :slight_smile:

13 tykkäystä

Äsken sain päivitettyä salkkunäkymän, mutta muita sivuja avatessa tahmaa ja lopulta tulee virheilmoitus “no healthy upstream”.

3 tykkäystä

Tätä on tullut itsekkin tehtyä jokusen vuoden. Seuranta alkaa vuodesta 2016.

9 tykkäystä

Aika hämmentävä graafi kun tulot ovat myös menojen kaverina negatiivisella puolella. Siitä saisi kenties havainnollisemman, jos tulot olisivat positiivisella puolella ja sitten siinä nollan kahden puolin poukkoilisi lopputuleman nettoviiva. Vai jääkö minulla jotain oleellista hoksaamatta?

13 tykkäystä

Tulot toki positiivista. Halusin tulot samaan graafiin. Jos haluaisi kikkailla niin tulot olisi positiivisia ja kääntäisi akselin toisinpäin.

Jos tekisin kuten ehdotit jäisi graafiin paljon “tyhjää”.

1 tykkäys

Joo ymmärrän pointin. Graafihan on siis itsessään tosi mielenkiintoinen. Hieman harmillista on se, että mielenkiintoisimmassa graafin osassa on pallerot päällä. Muutenkin koitan keksiä miksi tarkkailla liukuvaa tilannetta ihan kuukausittaisten arvojen asemasta, vai siloitellaanko sillä kulmikkuutta?

Edit: ”Mitäs jos jättäisikin tulopallerot kokonaan pois ja laittaisi tuon jäljellä viivan sitten sen nollan tuntumaan poukkoilemaan? Hehehe, älä huoli jos ihmettelet miksi koen tarvetta muuttaa graafiasi. Kiva se siis on noinkin.”

Laajemmin jäin pohdiskelemaan, että monellakohan täällä on korvamerkittynä johonkin se viimeinenkin kuukausittainen sentti? Tästä graafista tulkitsen, että sijoituksista/säästämisestä huolimatta voit tehdä positiivisen tuloksen jokin kuukausi. Sehän on sitten oiva strategia kerätä täysin stressivapaata hulivilikassaa.

Kuukausitasolla saattaa olla isojakin heittelyitä tuloissa ja menoissa esim bonuksia, matkoja jne. Liukuva keskiarvo kertoo paremmin trendiä. Toki löytyy taulukosta myös 1, 3 ja 6kk versiot.

Viimeiset kolme vuotta olen tehnyt “nolla tulosta” mutta tosiaan, maksan itselleni (säästäminen) noin 15% nettotuloista. Joten jos jotain akuuttia omassa taloudessa kävisi voisin aika helposti pienentää säästöön menevää summaa.

Ja kun säästää heti palkasta voi hyvällä omatunnolla kuluttaa loppupalkan. Vaikkakin kyllä perhe ja talo keksii kyllä paikat mihin loput rahat menee.

4 tykkäystä

Monet pitävät minua hintatietoisena pl. jotka muistavat esimerkiksi “kaurahiutalecasen” ja Lidlin joulutarjoukset.

No… tässä yksi kerta sain kaverilta syömistä sellaisessa Minigrip-pussin tapaisessa fiinissä pussissa. Se pussi oli likainen, kun siellä oli ollut rasvaista syömistä ja mietin, että pitäisikö heittää tällainen pussi menemään, kun turha sellaista on pestä. Ajattelin googlettaa, että mitä sellainen maksaa ja ruudulle tuli kuva samasta pussista sekä hinta viereen joka oli muistaakseni noin 4 euroa.

No en sellaista voinut heittää pois ja selostin tästä luxusgrippipussista tutulleni eikä se uskonut ollenkaan, kun kerroin hinnan. No todisteeksi googletin ja ajattelin näyttää, mitä sellainen maksoi no… sieltä tuli hinta esille neljä euroa, mutta esille tuli myös kappalemäärä, joka oli 100 kpl.

4 euroa tai 4 centtiä… ei se niin tarkkaa ole.

Thats-accurate GIFs - Get the best GIF on GIPHY

41 tykkäystä

Guys, what are you talking about?

When HVO100 burns in car engine, it produces much much less CO2 than burning fossil diesel. That’s because HVO100 chemical formula is different from fossil diesel formula.

Anyway, my question still remains unanswered: can HVO100 be produced from fossil oil?