Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tämä oli tarkennettu pilkun jälkeen, että vuositasolla. Eli ei missään nimessä päivä saati kuukausitasolla. Mutta kun lasketaan vuoden tuotanto ja kulutus, niin silloin omavaraisuus toteutuu. :face_with_hand_over_mouth:

2 tykkäystä

Joo niin arvelinkin. Ollaan omavaraisia, mutta tavaraa ei vain riitä silloin kun sitä tarvitaan. :sweat_smile:

17 tykkäystä

Tulipahan silmäiltyä Hesulin pienyhtiökenttää taas ja katseet osui Elecsteriin ajatuksella, että voisiko tästä lafkasta olla johonkin.

Viimeisimmästä osavuosikatsauksesta:
“Elecsterin Venäjän liiketoiminta on pääasiallisesti paikallisen tytäryhtiömme valmistamien pakkausmateriaalien myyntiä paikallisille meijerialan yrityksille. Pakotteita on laajennettu moneen kertaan ja sillä on ollut vaikutus myös Elecsterin vientiin Venäjälle”

Kiitos, mutta ei kiitos. Näköjään meiltäkin pörssistä vielä löytyy firmoja, jotka tyytyväisinä Venäjällä operoivat. Aamulehden jutussa (maksumuuri) vajaa vuosi sitten sanottiin näin:

" Eurooppa-neuvoston Venäjä-pakotteet eivät kohdistu lääkkeisiin, elintarvikkeisiin ja maataloustuotteisiin, joten Elecster ei riko sanktioita. Asian moraalisesta puolesta yhtiö vaikenee tiedotteissaan, mutta Aamulehdelle toimitusjohtaja Arto Kinnunen tuomitsee Venäjän sotatoimet."

Seuraava yllätys oli vasta viime vuoden lokakuussa tullut liputusilmoitus Sampon omistusosuuden painumisesta nollaan. Ikävä kyllä tämäkin oli vain osakkeiden siirtyminen Mandatumin hallintaan eikä sen jälkeen ole liputeltu mihinkään suuntaan. Onkohan tää nyt sitä vastuullista sijoittamista, mitä Mandatumkin omilla sivuillaan hehkuttaa: “Vastuullinen sijoittaminen on varojen hoitamista niin, että ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintotapaan (ESG-näkökohdat) liittyvät kysymykset otetaan huomioon sijoitusanalyysissä, sijoituspäätöksiä tehtäessä ja sijoituksista raportoitaessa.” Eiköhän Sampokin olis jo sodan syttymisen jälkeen melkein kahdessa vuodessa ehtinyt laittamaan laput laitaan :thinking:

5 tykkäystä

Kyllä, Suomi on sähköntuotannoltaan täysin omavarainen…

Ainakin kesäpäivänä kun ei ole liian kuumaa, tekniikka pelaa (myös naapurivaltioissa Azerbaidzania myöten), on satanut aiempina päivinä rutkasti, aurinko paistaa ja tuulee koko päivän.

(ei totinen viesti, vaikka henkisesti lompakko itkeekin) :smiley:

15 tykkäystä

Fake it till you make it :smiley:

2 tykkäystä

Eikös tuo kurssikäyrä näytä lähinnä käänteistä rallia, mikä tässä on pihvi vai onko se pelkästään Lepikkö!? Hänhän voi olla jo myynyt positionsa!? En tunne lainkaan yhtiötä, siksi kyselen.

Tässä näkyy eli Volvo car kyseessä @JanneBoi83

4 tykkäystä

Aika puhdasta spekulaatiota ja swingtreidin hakua. Tammirallin pitäisi teorian mukaan toimia juuri parhaiten näihin kovaa laskupainetta edellisenä vuonna kokeneisiin osakkeisiin.

Lepikön titaanien taistelu salkku näkyy Sharevillessä, joten ei ole ainakaan vielä myynyt.

6 tykkäystä

Ok, kiitos, ymmärrän, mutta tammirallikäsitettä lienee nyt laajennettu, kun laskua tammikuussakin jo 4,7%. Eipä siinä mitään, onnea yrityksellesi🙂

6 tykkäystä

Tämän ei kieltämättä pitäisi kuulua tammiralliin, eli voi olla että onnentoivottelusi tulevat tarpeeseen :sweat_smile:

4 tykkäystä

MIssäs moine lasku? Omissa hyjeksityjen kohteiden salkussa jo samat mutta plussana… Eikä mitään veivejä tehty…

Löytyiskö hallitukselta vähä fikkaa kompensoimaan näitä sähkön hintoja?

3 tykkäystä

Tiesin kyllä, että VR on tuskaillut lippu-uudistuksen jälkeen, mutten arvannut, että näin huonosti menee. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

kuva

55 tykkäystä

No muttamitämitä, ei montaa päivää ku kärpäset jo heräilee horroksesta. Kompensoi hyvin mielialaa kun punaisia lukemia näkee muuallakin kuin salkussa.

29 tykkäystä

Tämä on hyvin surullinen tapaus kaiken kaikkiaan. Alue, jossa tuo vyöry tapahtui, on laajalti hyvin jyrkkää ja siten äärimmäisen lumivyöryaltis paikka. Toki myös sääolosuhteet olivat aivan äärimmäiset.

Tälläiset jyrkät paikat voi helposti paikantaa esimerkiksi ilmaisella puhelinsovelluksella FATMAP, jota suosittelen kaikille tuntureilla/vuorilla laskijoille ja vaeltelijoille! Samoin suosittelen lumiturvallisuuskoulutuksia, joista saa hyvää oppia vaelluksen/vapaalaskun turvalliseen harrastamiseen. Itse kävin jonkin aikaa sitten tällaisen iltakoulumuotoisen lumiturvallisuuskurssin, ja viime päivinä mediassa pyörineet lumiturvallisuusvinkit ovatkin pitkälti tuttuja. Nämä vinkit ovat kuitenkin vain pintaraapaisu aiheesta!

13 tykkäystä

Me ollaan pojat hävitty tää peli. Ei kauaa tämä firma pysynyt poissa pörssistä ja joku muu kuin me käärii voitot.

6 tykkäystä

Mielenkiintoinen tilanne. Olen pojan kuvioiden (eskari, ala-aste) myötä kaavaillut muuttoa toiseen kaupunginosaan ja nyt paukahtikin sähköpostiin tarjous ASO-kämpästä siltä alueelta. Muuttamisen syyt eivät siis ole rahalliset, mutta kuviossa on mukana tietysti taloudellinenkin puoli. Kämpän ASO-maksu olisi 25 k€ ja sattumoisin pieni salkun kikkareeni on päässyt puolessatoista vuodessa samaan summaan. Harmittaisi nyt laittaa salkku sileäksi kun on saanut sen hyvään sisältöön ja painotukseen. Mutta ei se pankkilainakaan ilmainen ole…:thinking:

2 tykkäystä

Todella, todella surullinen tapaus.

Ei voi koskaan olla liian varovainen. Kun ei tiedä taustoja niin toki hyvin vaikea kommentoida tapausta eikä edes halua saivarrella.

Olen itse vapaalaskija ja olen tuollakin paljon liikkunut. Hiihtovaelllus on oma lajinsa, kenties siinä ei ole tapana olla mukana varsinaisia vyöryvarusteita, kuten ei ollut heilläkään. Itsellä on aina vähintään piippari, lapio, sondi -setti mutta myös ABS-setti isommissa paikoissa. Toki opas tuntemattomissa paikoissa ja sopiva ryhmäkoko. Lieneekö ollut sitten kulkijoilla GPS-kelloja kartoilla, koska on ihan ehdoton reitillä pysymiseen kovassa säässä. Toki saattoivat hakea turvaa karmealta tuulelta ja vahingossa siitä pahimmasta paikasta eli Pyhäkurun yläosasta. Pelottavan jylhä paikka.

Nyt tässä parin viikon aikana en ole itse mennyt lähellekään vaaranpaikkoja, sen verran lunta tutkinut ja kuunnellut skipatrolien tarinoita. Pyhäkuruunkaan ei kukaan tässä lumitilanteessa lähde itse tarkoituksella tietäen paikan.

17 tykkäystä

Pörssit ja raportit hetkeksi sivuun, vitosella junnut haastaa jenkkejä hyvällä asenteella!

19 tykkäystä

Kyllä, ns. “baseball-termein” ilmaistuna nyt nuoret leijonat tarkkana:

Your talent is God’s gift to you…

What you do with it

…is your…

Gift back to God…
:new_moon: :new_moon:

Oli hyvä eka erä. Jäbät on tullu pellaamaan. :pray:

5 tykkäystä