Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Ei pörssiin, Suomessa on liian vähän tällaisia hyviä ”mid-size” perheyrityksiä. Perheen omistuksessa toiminta säilyy ja kehittyy vakaasti. Pörssiin päätyminen johtaa lopulta lyhytnäköisiin liiketoimintapäätöksiin ja yritysjärjestelyihin. Kaikkea hyvää ei kannata pilata pölhölän pörssissä.

6 tykkäystä

Hyvän ja merkittävän yhtiön määritelmä on siis, että se tulee kilpailijan ostamaksi? Myyjän täytyy olla myös halukas myymään. Cargotecin portfolioon Mantsinen kyllä sopisi, ei siinä, mutta Kesla on aika huojuva heitto, yhtiön ollessa noin 1/4-1/8 Mantsisen koosta.

3 tykkäystä

No ei nyt ihan tietysti pelkästään noin toki, että vain hyviä yhtiöitä ostetaan tai vain hyviä yhtiöitä tulee pörssiin. Sen kyllä myönnän että en ottanut selvää Mantsisen ja Keslan keskinäisestä kokoerosta ja siksi oletin Keslan olevan suurempi ja siten ostajan puolella. My bad.

1 tykkäys

Naava on vuosien saatossa tehnyt muutamia osakeanteja. Onko porukka ollut näissä mukana / olettekko osallistumassa viimeisimpään suunnattuun antiin?

Hybrid-työskentely on vaikuttanut vahvasti toimistojen tilaratkaisuihin. Miten koette itse Naavan viherseinien markkinanäkymät?

Yleisenä kysymyksenä voisi palloitella sitä, että kuinkahan konkreettinen Naavan konkurssiuhka on?

Eiköhän se aika konkreettinen uhka ole jos katsot tuoreimman annin valuaatiota.

1 tykkäys

Bumbum. Ei tullut Hesoihin (lienee pieni arbitraasiero markkinapaikkojen välillä).

https://www.reuters.com/markets/deals/wilson-tennis-racket-maker-amer-sports-files-us-ipo-2024-01-04/

19 tykkäystä

Saa nähdä nähdäänkö Relex joskus pörssissä. 2022 vuonna keräsivät ison rahoituksen. Bisnes kuulostaa ainakin luistavan :+1:

( :star: vain tilaajille :point_down: 2022 vuoden uutinen rahoituksen keräämisestä )

23 tykkäystä

Liekkö tämäkään Helsinkiin tulisi, jos päämarkkina jenkeissä ja BlackStone mukana. Kaikkien pääomistajien kannalta parempi viedä veden yli.

8 tykkäystä

Dagsmark Petfood, joka suunnitteli syksyllä 2022 listautumista Helsingin pörssiin First North -markkinapaikalle myyty tšekkiläiselle Vafo Groupille (juttu vapaasti luettavissa):

Lemmikkieläinten ruokia valmistava Dagsmark Petfood on myyty tšekkiläiselle Vafo Groupille. Yhtiöt tiedottivat asiasta keskiviikkona. Yrityskauppa toteutuu saman tien. Kauppahintaa ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tiedotteen mukaan Dagsmark jatkaa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä, ja sen koko henkilöstö siirtyy Vafon palvelukseen.

17 tykkäystä
14 tykkäystä

Fazerin toimitusjohtajan Christoph Vitzthumin mukaan Fazer olisi valmis pörssiin, mutta hänen mukaansa tällä hetkellä markkina ei ole otollinen listautumiselle ja yhtiö ei tarvitse lisää pääomia. (ei maksumuuria)

24 tykkäystä

Tätä Fazerin tasaista flirttailua aiheesta on hieman hankala ymmärtää. Jos ei kerran ole tarvetta pääomille eikä mitään merkittävää kasvunäkymää, niin mikä olisi logiikka listautumisessa?

Toivottavasti jokin muu kuin ylihinnoiteltu anti jossa nykyomistajat rahastaa tuulipuvut. Tuntuu että Fazer haluaa vaan pysyä otsikoissa tämän listautumisen ympärillä vaikka todellista tarvetta pääomille tai brändin lisänäkyvyydelle ei ole.

45 tykkäystä

Lisää Kemppiä pörssiin?

24 tykkäystä

Ei tarvita juuri nyt rahaa, mutta silti kerrotaan että kovasti on intressejä laajentua ulkomaille. Ja se jos joku vaatii pääomaa.

Kyllä tuosta aika selkeällä sanakirjalla saa suomennettua, että eivät tule pörssiin koska ei saa rahastettua kunnon hintaa ipo:ssa :smiley: Ja ymmärtäähän sen: vaikka pääomistajat ei myykään, niin onhan se vanhoille omistajille parempi diili että firma saa enemmän rahaa ulkomaan valloitusta varten mitä nyt saisi samalla diluutiolla.

16 tykkäystä

Jotenkin tällaiset uutiset usein vanhenevat nopeasti. Uutisessahan mainittiin mahdollisuudesta nopeisiin liikkeisiin ja toisaalta suklaatehdasinvestoinnista, johon tietysti olisi kiva saada rahoitusta halvemmalla kuin pankeista. Ruotsin Cloetta on hyvä verrokki.

2 tykkäystä

https://www.inderes.fi/releases/k-ryhma-muutos-keskon-konsernijohtoryhmassa-1

Fazer varustautuu päälistatason CFO:lla. Tuskin tunkemassa tässä tilanteessa seinän ja karmin välistä, mutta tulossa on, kun varsinainen ikkuna avautuu.

32 tykkäystä

Tietoevry Banking olisi tulossa pörssiin Tietoevrystä eriytymisen myötä

25 tykkäystä

Kauppalehden Markkinaraati rupatteli potentiaalisista listautujista ja pohti, että milloin Helsingin pörssissä nähdään taas uusia yhtiöitä. :point_down:

Miksi listautumiset hyytyivät, millaisia yhtiöitä pörssiin kaivataan ja minkälainen on hyvä listautumisanti?

Muun muassa näistä aiheista keskustelevat Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman, Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtaja Anne Horttanainen ja salkunhoitaja Tomi Korpivaara Aktiasta.

4 tykkäystä

Talouselämä kirjoittaa rakennusalan uudesta sarjaostajasta Kotera Groupista (maksumuuri). Tässä yksi potentiaalinen listautuja tulevaisuutta silmällä pitäen. Pro forma -luvuilla 2023 liikevaihto 75 MEUR ja liikevoitto 6 MEUR.

Rakennusalalle syntyi tammikuun lopussa uusi konserni Kotera Group , kun sijoitusyhtiö Korpi Capitalin osaomistamat LVI Kurikka , RKM Group ja Bark yhdistyivät saman sateenvarjon alle.

Suurimmat omistajat tällä hetkellä Korpi Capital (33 %) ja Bragnum Invest (25 %). Lisäksi “kymmenkunta yrittäjää” (40 %).

Toimitusjohtaja Tuomas Forsberg kuvaa Koteraa sarjaostajaksi, jonka tytäryhtiöt voivat jatkaa toimintaansa varsin itsenäisesti. – Yritysostot mahdollistaa ruotsalaisen sijoitusyhtiön Bragnum Investin tekemä sijoitus.

Näillä kasvutavoitteilla M&A tulee olemaan vauhdikasta, ja uuttakin pääomaa tarvitaan varmaan jossain vaiheessa.

Kotera tavoittelee noin 300 miljoonan euron liikevaihtoa viiden vuoden kuluessa, kun nyt siihen kuuluvien yhtiöiden pro forma -liikevaihto on nyt noin 75 miljoonaa euroa. Pörssilistautuminen on Forsbergin mukaan yhtiölle yksi mahdollinen vaihtoehto jossakin vaiheessa.

22 tykkäystä

Mietin tänään, että kaikki Yhdysvaltojen osakeindeksit ovat ATH:ssa, samaten DAX ja nyt Tukholman OMXS30. Bitcoin ja muut kryptovaluutat raketoi ja suorastaan hurmiollinen meno. “Börsfesten” kirjoitti Dagens industri. Eikö niin sanotun “listautumisikkunan” pitäisi olla apposen auki. Mutta missä kaikki IPO:t? @Mikael_Rautanen voisit vinkata suomalaisille yhtiöille, että nyt on aika toimia.

Omana vinkkinä neuvonantajille, että jos listautuvalla Suomi-yhtiöllä on edes hitusen kansainvälistä liikevaihtoa, kertoimet voi ottaa Tukholman tai Yhdysvaltojen verrokeista IPO hintaa määritellessä, turhahan se on Hesulin mörnijöistä katsoa vertailutasoa :wink:

24 tykkäystä