Lifeline Spac I

Lifeline SPACilta on ilmestynyt puolivuotiskatsaus. Luvuthan ei tässä vaiheessa merkitse mitään.
https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/lifeline-spac-i-oyjn-puolivuosikatsaus-11-3062023

Toimitusjohtaja Tuomo Vähäpassi:

Olemme arvioineet katsauskaudella ja sen jälkeen myös uusia mahdollisuuksia. Päähuomiomme on kuitenkin ollut syvemmässä analyysissä ja dialogissa niissä jo tunnistetuissa yhtiöissä, jotka arvioimme osakkeenomistajiemme kannalta mielenkiintoisimmiksi.

10 tykkäystä

Hiljaista ollut tässä langassa. Ruotsissa Buren SPACin myötä listautunut Yubico on mennyt kuitenkin positiivisesti pörssin vastavirtaan viime viikot. Siitähän tuli julkaisu 19.4. ja äänestys oli kaksi kuukautta tästä, juuri ennen juhannusta. Kaupankäynti uudella tikkerillä alkoi sitten syyskuussa.

Eli todennäköisesti tälläkin SPACilla menee noin kaksi kuukautta ilmoituksesta äänestykseen. Ja äänestys pitää suorittaa ennen aikarajaa eli lokakuun puoltaväliä ensi vuonna. Näin ollen todennäköisesti kuulemme uutisia viimeistään elokuussa. Mutta tuskinpa äänestyksen halutaan menevän ihan aikarajalle, joten ehkä kuulemme uutisia jo kevääseen mennessä.

Kauppalehdessä oli juuri uutinen IPO-markkinoista:

8 tykkäystä

Pääomamarkkinoiden tilanne on haastava kuten jutusta tulee ilmi. On se nyt ihme, jos Lifelinen kovan track recordin omaavat kaverit eivät saa rahatukulleen pian ottajaa.

18 tykkäystä

Tehdäänpä pientä gallupia.

Milloin mielestänne olisi otollisin aika julkistaa diili?

  • Q4 2023
  • Q1 2024
  • Q2 2024
  • Q3 2024
0 äänestäjää

Otetaan pieni annos vastuutonta spekulointia

Tuli toisesssa yhteydessä vastaan Unikie Oy

Taloustiedot:

Tuosta hatusta vedettynä 10% kasvua vielä tälle vuodelle 2023.
P/S 4-5 kertoimilla, valuaatio olisi n. 250-300M€

Vähintäänkin mielenkiintoiset toimintasegmentit

Yhteistyötä yliopistojen kanssa, ainakin Oulussa

Capman Growth -yritys, edellinen rahoituskierros 2020.
Eli alkaisi olla sopiva exitin aika :thinking:

20 tykkäystä

Olisiko tässä minkäänlaista sopivuutta Lifeline spaciksi?

1 tykkäys

Arvostus taita valitettavasti olla jo liian suuri. Edellinen rahoituskierros vuonna 2022 oli jo 500 miljoonaa ja sen jälkeen kasvu on jatkunut eli uskoisin että tämä menee lopulta jenkkipörssiin.

1 tykkäys

Rahoituskierros oli siis 500 M€ ja valuaatio 5000 M€ eli on kyllä liian suuri Lifelinelle vaikka arvostus varmasti tuosta laskenutkin.

8 tykkäystä

Tämä firma ei varmaan olisi arvostuksella pilattu, mikähän on mennyt pieleen ?

" We hereby regretfully inform the decision to close down Lumineq Oy operations as of 31st December 2023."

2 tykkäystä

Lifeline SPAC julkaisi tilinpäätöksen. Helsingin pörssin alakulo hidastaa neuvotteluja.

Heinä-joulukuu 2023

  • Lifeline SPAC I Oyj (”Lifeline SPAC I” tai ”Yhtiö”) jatkoi katsauskaudella korkean kasvupotentiaalin teknologiayhtiöiden arviointia ja analysointia Suomessa sekä muissa Pohjoismaissa.
  • Liiketappio katsauskaudelta oli 0,7 miljoonaa euroa ja kauden tulos 1,2 miljoonaa euroa. Etsintävaiheessa olevalle SPAC-yhtiölle tyypillisesti Yhtiöllä ei ollut katsauskaudella lainkaan liikevaihtoa.
  • Yhtiön käyttötilille ja suljetulle pankkitilille talletetut varat tuottivat katsauskaudella korkotuottoja yhteensä 2,0 miljoonaa euroa.

Lifeline SPAC I:n näkökulmasta kielteinen tekijä on ollut voimakkaan laskun mahdollisesti aiheuttama tietty hitaus joidenkin kohdeyhtiöiden kanssa neuvoteltaessa. Mikäli teknologiasektorin arvostusympäristön vakautuminen jatkuisi, vaikuttaisi se mahdollisesti Lifeline SPAC I:n toimintaan positiivisesti.

4 tykkäystä

Mielenkiintoista. Oma logiikkani sanoo, että kireät rahoitusolosuhteet ja laskenut arvostustaso olisivat nimenomaan positiivista Lifelinelle, joka on ostajan roolissa. Ovatko potentiaaliset yhtiöt sitten niin hyvin rahoitettuja valmiiksi, että eivät ole valmiita joustamaan arvostasossa?

15 tykkäystä

Ei tätähän sijoittaessa arvannut tekevänsä korkosijoitusta😂 Ehkä pitäis vaan luovuttaa se kohteen etsintä ja panostaa niihin korkoihin jatkossakin

23 tykkäystä

Ostajan roolissa nimenomaan pitäisi loogisesti ajatellen olla hyvä tilanne, varsinkin jos kohdeyrityksellä on akuutimpi rahoitustarve.

Listaamattomilla yrityksillä on kuitenkin tiedotteen viestinnästä tulkiten yritysarvon ankkurointi jäänyt parin vuoden taakse. Sitä kautta nykyiseen markkinatilanteeseen suhteutettuna Lifelinen arvonmääritys ei vastaa myyjän näkemystä.

Näkemysten pitäisi alkaa vähitellen kohdata, jotta asiat edistyisivät määräaikaan mennessä.
Listoille saattaminen kestää kuitenkin sen 4-6kk, joten pian tulee kiire.

Yhtiön suljetulle pankkitilille talletetut varat olivat tilikauden lopussa noin 103,5 miljoonaa euroa

Tämähän alkaa näyttämään paremmalta, jotain tuottoa sentään odotettavissa :grin:
Puoleen vuoteen vielä ehtii saada korkotuottoja 2-3M€, suljetulle tilillä tällöin n. 106M€ jakovaroja, eli osakekohtaisena 10,60€

18 tykkäystä

Joitain ajatuksia yhtiöstä.

-Jakokelpoiset varat vuodenvaihteessa 103,5M. Osaketta kohti 10,35e

-Suljetun tilin korko Q4/23 ollut 4,0%

-Mahdollisen sulautuvan yhtiön viimeinen yhdistymisaika 15.10.2024

-Siinä vaiheessa jakokelpoisia varoja lienee ainakin 105,5M (10,55e / osake)

-Osakehinta tällä hetkellä 9,80

-Jos sulautuvaa yhtiötä ei löydetä niin korkoa tulisi sijoitukselle 8 kuukaudessa 7-8%.

-Optio siitä että sulautuva yhtiö löydetään ja kurssi kimpoaa ainakin hetkellisesti 12 euroon. Tai jos joku AI-hypefirma niin ehkä 15 euroon. Mahdollisuus toki jättää laput pitkäänkin pitoon, jolloin saa yhdistyessä yhden warrantin kolmea osaketta kohden.

-Jos yhdistyvät Jankon betonin tai vastaavan kanssa, niin joka tapauksessa saa halutessaan 10 euroa osakkeelta jos äänestää sulautumista vastaan ja haluaa lunastaa osuutensa pois.

Onkohan mun arvioissa jotain aukkoja? Tuntuu minusta riski/tuottosuhteeltaan houkuttelevalta tällä hinnalla.

34 tykkäystä

Lähinnä yritin itse löytää listausesitteestä vahvistusta, onko palautus 10€ vai 10€+ korot mikäli ostettavaa ei löydy. En tätä tietoa saanut vahvistettua.

Liekö sitten pahin riski, että myönnetään lisäaikaa tuon 10/2024 jälkeen?

3 tykkäystä

Vuosikertomuksen 2023 sivulta 39

"Mikäli Yhtiö ei onnistu toteuttamaan Yritysostoa 15.10.2024 mennessä, on Yhtiön hallitus
yhtiöjärjestyksen mukaan velvollinen kutsumaan yhtiökokouksen koolle päättämään Yhtiön
selvitystilaan asettamisesta. Yhtiökokous on tässä tilanteessa velvollinen hyväksymään selvitystilaan
asettamista koskevan ehdotuksen ja tekemään päätöksen Yhtiön asettamisesta selvitystilaan.

Selvitystilassa Yhtiön sulkutilille talletetut varat vapautetaan ja Yhtiön nettovarallisuus jaetaan Yhtiön
A-sarjan osakkeenomistajille pro rata -periaatteella. B-sarjan osakkeenomistajilla ei ole oikeutta jako-
osuuteen selvitysmenettelyssä. Tilikauden lopussa Yhtiön sulkutilille talletetut varat olivat 103,5
miljoonaa euroa ja siten ylittivät A-sarjan osakkeiden alkuperäisten merkintähintojen summan 100
miljoonaa euroa. Yhtiön purkamisella ja siihen liittyvien velvoitteiden suorittamisella tulisi kuitenkin
olemaan vaikutusta mahdollisessa selvitysmenettelyssä A-sarjan osakkeenomistajille jaettaviin
varoihin."

Ilmeisesti lisäajan myöntäminen ensi lokakuun jälkeen ei ole mahdollista. Tuota yhtiön purkamiseen liittyvien velvotteiden suorittamisen kulua ei ole avattu. Luulisi ettei siihen miljoonia menisi.

12 tykkäystä

Juu, lokakuun jälkeen ei voi jatkaa ja jakokelpoiset varat jaetaan A-sarjan osakkeenomistajille.

7 tykkäystä

On myös mahdollista että Lifeline spac sijoittaa yhtiöön joka ei markkinan mielestä ole hyvä sijoitus, jolloin kurssi voi laskea vielä nykyisestäkin. Toki ennen tuota sijoituspäätöstä jokaisella osakkeenomistajalla on vaihtoehtona aina valita ottaa rahat ulos, jolloin saa sen 10€/osake takaisin.

Eli ehkä tässä markkina nyt hinnoittelee että on todennäköisempää että sijoitus kohdistuu huonoon yhtiöön, kuin hyvään tai että ei sijoiteta mihinkään.

Mahdolliseen yhtiön purkamiseen menee myös jonkun aikaa, jolloin rahat on siellä jumissa ja ns. vuosituotto ainakin jonkin verran pienenee. Ja toki aina pieni riski että löytyy jotain epäselvyyksiä purkamisen aikana, jonka johdosta rahat jäisivät jumiin pidemmäksikin aikaa.

4 tykkäystä

Pitää muistaa, että yhtiökokouksen pitää hyväksyä sijoitus, muussa tapauksessa mihinkään ei sijoiteta ja varat palautetaan omistajille. Se 10e lunastusvaatimus koskee skenaariota, jossa enemmistö äänestää puolesta ja ne jotka eivät usko keissiin voivat sitten pyytää osakkeidensa lunastusta.

Skenaariossa, jossa moni pitää valittua sijoituskohdetta huonona, käy usein niin, että kurssi pyörii siinä 10 tienoilla, mutta yhä useampi alkaa shortata yhtiötä. Siihen sisältyy kuitenkin riski, että suurin osa pyytää lunastusta, ja osakkeen free float jää todella ohueksi. Näissä tapauksissa nähdään Jenkeissä usein lyhytaikainen short squeeze heti kaupankäynnin alettua uudella tikkerillä (joskus nousevat muutaman sata prosenttiakin).

Jenkeissähän on palveluja, jotka träkkäävät kunkin spacin jakokelpoisia varoja ja siellä yleensä kurssi nousee sitä mukaa, kun likvidointiajankohta lähestyy. Suomessa markkinat eivät ole näin tehokkaat.

7 tykkäystä

Aika kuluu ja tiimalasissa hiekka käy vähiin. :hourglass:

Nostetaanpas taas ehdokasta esille, eli Solarfoods

  • Listautumisesta puhuttu jo aiemmin, nyt nostettu taas esille
  • Valuaation kokoluokka oikean suuntainen
  • Tyypillisempi SPAC -kohdeyhtiö, varhaisen vaiheen kasvuyritys

Yhtiö käynnisti Soleinin tuotannon viime vuoden lopulla Vantaa Vehkalassa. Tehdas maksoi 42 miljoonaa euroa. Vainikan mukaan kyseessä on yksikkö, jossa tuotantoa voidaan testata teollisessa mittakaavassa.

Tuossa kyse siis ensimmäisestä tehtaasta, joka jää kehitysyksiköksi. Teollisen mittaluokan tehdas merkittävästi kalliimpi investointi, johon tarvitaan pääomia. Ja joita siis Lifelinelle olisi tarjolla.

Suurempi, yli 200 miljoonaa euroa maksava tehdas on jo suunnitelmissa. Listautuminen ja listautumisannissa kerättävä pääoma voisi olla merkittävässä roolissa tämän investoinnin rahoittamisessa.

Valuaatio on aiemmin rahoituskierroksella ollut oikealla pallokentällä:

Solar Foods keräsi rahoitusta vuonna 2023 kasvurahoitusyhtiö Springvestin kautta. Kierroksella yhtiön arvostettiin 177 miljoonan euron arvoiseksi.

Tehdas, patentit jne. ainakin mainittu arvokkaiksi. Sopivaa kokonaisarvoa saa arvailla :man_shrugging:


Itsellä on Lifelinea runsaasti ja olen alkanut toivomaan koko himmelin nopeutettua purkamisilmoitusta seuraavassa yhtiökokouksessa. Korkotuotto on ollut kohtuullinen ja rahastoitu pääoma on sopivasti kasvanut. En tiedä, mitä jokin heikko kohdeyritys tähän kohtaan aiheuttaisi. Viivettä ainakin lappujen omasta salkusta poistamiseen.

Onko Solarfoods sitten hyvä kohde LL:lle vai ei? Ainakin riskipitoinen kasvuyhtiö, kuten SPAC-kohdeyhtiöt yleensä. Solarfoodsille ainakin varmempi tie onnistuneeseen listautumiseen kuin perinteinen tapa, näin olettaisin.

16 tykkäystä