Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ja henkilökunnan lounastilan jääkaapissa on niitä ilmaiseväitä jotka joku on nimennyt hassusti ‘Pekka’, ‘Minna’ etc :smiling_face_with_three_hearts:

39 tykkäystä

Mitkä puskurit ovat taas kerran loppu? Mihin viittaat? Suomalaisilla makaa pankkitileillä edelleenkin yli 100miljardia euroa (~15000€/hlö).

Lisäksi Suomalaisilta löytyy vielä jonkun verran sijoitusvarallisuutta.

Keskimääräinen rahastopotti on 20 600 euroa ja keskimääräinen osakesalkku 28 700 euroa.

Tähän päälle tietysti asunnot missä on ylivoimaisesti suurin osa varallisuudesta ja metsät jne. Tähän sitten vielä käteiset ja muu likvidoitava omaisuus päälle.

24 tykkäystä

Otsikko kertoo jo kaiken oleellisen.

Sijoitusrahastoihin 3,2 miljardia euroa uutta pääomaa vuonna 2023 – Pääomien yhteenlaskettu määrä kasvoi edellisvuodesta yli 15 miljardilla

22 tykkäystä

NBA:n tämän hetken kuumimman joukkueen ykköstähti valittiin vuoden urheilijaksi Suomessa!

71 tykkäystä

Ammattilaispihillä ei ole työpaikkaa.:frowning:

4 tykkäystä

@Monte_Cristo, kiitos mukavista palautteista! :slight_smile:

Toivon ainakin, että haastattelut ovat hyvällä tavalla laittaneet haastateltavat pohtimaan ja haastamaan itseään sijoittajana.

Vastaukset ovat ainakin olleet hyviä, joten niistä ainakin lukijat oppivat kaikenlaista hyödyllistä ja omasta mielestäni on todella kiinnostavaa saada tietää aina, millainen tyyppi on nimimerkin takana. :slight_smile:

4 tykkäystä

Diat näkyy nätisti, tosin ainakaan minulla ei vaihda automaattisesti puheen mukana ja äänen laatu on hyvä.
Tuottajana J.P. Morgan

Videosync-teknologialla video puhujasta käyttäjän omalla puhelimella lisämausteena maksaisi …€.

@Yu_Gong tai @Mikael_Rautanen, täytä tyhjä kohta.

1 tykkäys

Jahas, nasdaq oli toipunut plussalle Hexin sulkemisen syvimmästä kuopasta. Pissitysmarkkinat jatkuu…

4 tykkäystä

@Juha_Kinnunen on kirjoittanut kiinnostavat Q4’23-tuloskausietkokommentit. :slight_smile:

Helsingin pörssin Q4-tuloskausi on pian käynnistymässä. Tilinpäätöskausi on selvästi tärkein tuloskausi erityisesti kahdesta syystä: 1) Q4 vastaa yleensä merkittävää osaa Helsingin pörssiyhtiöiden vuosituloksesta sekä 2) suuri osa pörssiyhtiöistä antaa edelleen vuositason ohjeistuksia, joita odotetaan suurella mielenkiinnolla. Lisäksi tilinpäätöksien yhteydessä saadaan luonnollisesti useita sijoittajia kiinnostavat osinkoehdotukset. Tuloskauteen lähdetään taantumatunnelmissa, mutta säästötoimien ansiosta Q4-tuloksien odotetaan keskimäärin nousevan vertailukaudesta. Koko vuosi 2023 oli kuitenkin tuloksellisesti keskimäärin vaikea taloustilanteen heikennyttyä merkittävästi vuoden aikana.

17 tykkäystä

LIDARin avulla löytynyt 2500 vuotta sitten perustettu, ennestään tuntematon kaupunki Ecuadorin sademetsästä

19 tykkäystä

Oma puhelinoperaattorini yllätti minut täydellisesti viime syksynä. Kahden vuoden määräaikainen sopimus oli loppumassa, niin operaattori lähestyi tekstiviestillä 1-2 kk etukäteen ja muistutti, että loppu on lähellä ja kyseli kiinnostaisiko uusi määräaikainen hintaan X euroa. Vertailin nopeasti kilpailevat yhtiöt ja koska X oli ihan linjassa muiden kanssa ja olen ollut tyytyväinen asiakkuuteeni niin otin uuden määräaikaisen.

Jäi silleen hyvä mieli, koska yleisfiilis on itselläkin ollut, että määräaikaisen jälkeen vakio on kallis toistaiseksi voimassa oleva soppari, joka vain astuu itsestään voimaan. (ja joka käytännössä jatkuu kuukauden max. kaksi kunnes asiakas vihaisena vaihtaa operaattoria)

6 tykkäystä

Tarkastakaapa välillä niitä lähipiirinne vanhusten sopimuksia ja liittymiä, että millaisia ovat. Voivat säästää pitkän pennin jos joku vähän perehtyy asiaan (esim. oman isän puhelinliittymä 35 €/kk → 10 €/kk).

13 tykkäystä

“Paras” liittymä tällaisella vanhuksella mihin olen törmännyt on ollut 150e/kk.

13 tykkäystä

Asenteesta päätellen onneksi on ex eikä nykyinen :smiley: Itsekin ostelen säännöllisen epäsäännöllisesti Feelian hävikkitorilta ruokaa.

Joskus homma voi myös tosin liittymissä olla toisin päin - on vanhan liiton liittymä jota ei enää myydä ja joka on oikeastaan parempi diili. Esimerkkinä itse tällä hetkellä käytän DNAn 4G-liittymää joka tarjoaa rajattoman netin kotimaassa 50Mbit nopeudella mutta puhelut ja tekstarit menevät sitten käytön mukaan veloituksena. Koska puhelujen määrä on olematon, niiden osuus laskusta on jotain 2-4 euron luokkaa kuussa. Ja tästä huvista maksan 20e/kk plus puhe ja tekstarit käytön mukaan. Halvin liittymä missä on rajaton netti vähintään tällä nopeudella onkin nykyään 200 Mbit ja maksaa 32e/kk (tarjousajan jälkeen, joo vuodeksi saa halvemmalla kun vaihtaa). Kyllä, siinä on rajattomasti puhetta ja tekstareita, mutta kun käyttö on olematonta näiden osalta, juuri nyt liittymän uusiminen olisi käytännössä 8-10e/kk lisää hintaa ja vastineeksi nopeampi netti ja rajattomasti puhetta ja tekstareita joita en käytä.

Tätä halvemmalla on vain 10Mbit tuhnuliittymä josta siitäkin haluavat tarjousajan jälkeen 27e/kk.

Jonain kauniina päivänä varmaan vaihdan 5G-luuriin ja siinä kohtaa joutuu sitten maksamaan lisää jos haluaa lisäkaistan käyttöön, mutta toistaiseksi ei ole ollut tarvetta ja puhelintarjonta on ollut niin säälittävää viime aikoina että ei ole innostanut uusiminen.

7 tykkäystä

Parhaat hinnat saa nykyään vasta kun käynnistää numeronsiirron kilpailevalle operaattorille. Lapsille tein tämän jumpan loppukesästä, seuraava vuosi on 16 eur/kk rajattomalla puheella, viesteillä ja 20 Mbit/s rajattomalla datalla. Tuo vaatii toki hieman vaivaa mutta kun kolmella liittymällä tuolla saa 100-200 eur säästöä vuodessa, niin kyllä tuossa pääsee ihan ok tuntipalkalle.

14 tykkäystä

Tuollaisen jumpan tosiaan joutuu tekemään. Sain tyttärelle Moin 300Mbit/s rajattoman netin, mutta maksulliset viestit ja puhelut (joita on yleensä nolla) 12 euroon kun pyöritin operaattoreita. Pojan liittymä on Telialla, 200Mbit/s ja rajattomat puhelut, 19,90e. Nämä vaati aika paljon säätämistä.

1 tykkäys

Olisiko digieuro miten houkutteleva edes tavan kansalaiselle? Ajattelisin nyt mututuntumalla että en vaivautuisi erillistä tiliä edes hankkimaan vaikka sen “maksimiraja” olisi mitä. Artikkeli ei ainakaan tarjonnut isoa porkkanaa.

Rahan siirron nopeus / vähemmät kulut, ei erityisemmin kiinnosta kun en siirtele rahaa ulkomaille tjsp. Enkä usko että kauppoihinkaan tulee mitää “maksutapaetua” vaikka digieurolla olisi pienemmät kulut kuin Visa/Mastercard. Toki olisihan se kiva kansallisylpeyden mielessä että vähemmän rahaa valuisi jenkkien maksufirmoille…

Keskuspankin digivaluutta voi myös monelle tuntua hieman dystooppiselta, jos EU:lle tulee kiusaus sanktioida tai ohjailla digirahan käyttöä poikkeusoloissa.

Ja extrapoloisin että jos itseäni ei kiinnosta, niin on myös paljon ihmisiä jotka ovat laiskempia ja eivät tee asialle mitään ellei ole isompi porkkana tarjolla.

10 tykkäystä

Jos sinne saisi suoraan EKP:n talletuskoron, niin voisihan se kiinnostaa ihmisiä. Itse en kyllä ole digieurosta kovin huolissani pankkeihin sijoittavana, koska EKP kyllä varmasti tietää kuinka riippuvainen Euroopan talous on pankkijärjestelmästä ja sen tarjoamasta rahoituksesta.

Jos talletuksia virtaisi suurissa määrin ulos, heikentäisi se mahdollisesti pankkien kykyä rahoittaa kun yksi varainhankinnan kanava heikentyisi. Siksi jotenkin uumoilisin, että digieurossa olisi katto, jolloin vaikutukset jäisivät pieniksi.

Suoraan sanoen koko projektin hyödyt tuntuvat ehkä vähän kyseenalaisilta. Tai itse en ainakaan näe isoja hyötyjä Euroopan kaltaisella kuitenkin kehittyneellä talousalueella, joissa kansalaisilla pitäisi olla hyvä pääsy pankkijärjestelmään muutenkin.

6 tykkäystä

Sillä voi maksaa kuten käteisellä vaikka internet olis kuollut, kunhan maksupääte ja puhelin tms yhdistyy NFC:llä.

4 tykkäystä