Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mä pidän Fortumia hyvä kohteena. Nyt on siirrytty aikaan että on ihan ok kun Kwh maksaa 15snt. Ei tuottoa tulee kilisemään ja asia on osittain myös Fortumin omissa käsissä. Heiluttavat itse sähkön hintaa sopivaksi rajoittamalla tuotantoa!

Päivitys: 5/6 lisää vähennä puolella.
Eli 21/32 tänä vuonna negatiivisia suosituksia. Kaamosmasennus Ruoholahdessa?
Kuitenkin jossain Inden podeissa muistaisin kuullenni hiljattain jopa positiivista kommentääriä hesulin arvostuksesta.

12 tykkäystä

Mitä halvempia osakkeet ovat, sitä huonompi sijoitus ne ovat :wink:

2 tykkäystä

Kiitos @Pohjolan_Eka viestistä ja välittämisestä :blue_heart:

Kyllä Ruoholahdessakin välitetään ja koetaan työ merkitykselliseksi (iso kiitos siitä yhteisölle :pray:), joten vastailen tähän lyhyesti näin tekkikehityksen osalta. Esim. @Antti_Viljakainen tai @Petri_Gostowski voi kommentoida tarkemmin analyysin osalta jos kerkeävät :slight_smile:

Me sivuttiin osittain tätä @Verneri_Pulkkinen kanssa viime viikolla toimistolla, joten ymmärrän hyvin mistä fiilis “kaikenlainen kehitystoiminta on vähentynyt ja hidastunut” voi kummuta. Tähän vaikuttanee useampi asia, alla niistä lyhyesti:

  • Uutta Inderesin webbialustaa on kehitetty täydellä fokuksella viimeiset 2+ vuotta (eli about listautumisesta lähtien:). Palaset alkaa hiljalleen olemaan paikallaan, jotta päästään kohti sitä kivaa uuden kehittämistä. Silti näkyvää ja näkymätöntä tekemistä riittää vielä niin analyysin tukemisesta, sisällöntuotannosta ja Premiumin lisenssihallinnasta webcast-integraatioihin. Uusien luovien juttujen kehittäminen stabiilille pohjalle on kuitenkin fiksumpaa, skaalautuvampaa ja myös hauskempaa :smiley:
  • Vanha inderes.fi on ollut käytössä yli 9 vuotta. Sinä aikana niin Internet, Helsingin pörssi kuin myös Inderes ovat muuttuneet valtavasti. Vanhaa alustaa kehitettiin nopeasti eteenpäin pienellä tiimillä, minkä myötä myös teknistä velkaa kertyi. Tämän yhdeksän vuoden taipaleen kuittaaminen ei tapahdu yhdessä sprintissä:)
  • Niin ja vaikka sidosryhmiä on enemmän, niin ei meillä päätökset minkään komitean kautta mene :sweat_smile: Joo kyllä me tiimin kanssa yhdessä suunnittelemme ja teemme päätöksiä, mutta sanoisin että ollaan verrattain flätti, itseohjautuva ja ketterä tiimi. Hienoja jargon-sanoja, mutta väitän noiden toteutuvan meillä oikeasti! Tietty aina pitää tasapainotella nopeiden purkkaratkaisujen vs. säntillisten ominaisuuksien kanssa. Tavoite on kuitenkin puskea nopeasti ulos käyttäjille hyödyllisiä ominaisuuksia, joita voimme sitten jatkokehittää yhteisön kanssa.

Tää vastaus saattoi lähteä vähän tangentille, mutta toivottavasti se valottaa meidän kehitystä ja sen nopeutta. Me ollaan vielä alkuvuonna jonkinlaisessa siirtymävaiheessa, mutta toivottavasti päästään mahdollisimman nopeasti entistä enemmän uuden kehittämiseen. Kyllä mekin itse sijoittajina halutaan tehä niitä siistejä ja hyödyllisiä uusia juttuja :blush: Kiitos siis kaikille niin kärsivällisyydestä, kommenteista ja ideoista!

58 tykkäystä

Näkeekö tämän suositusjakauman vielä jostain vai jouduitko itse laskeskelemaan?

Mitenkään arvostelematta näkemystäsi tai olematta avoin muille kuin omille näkemyksille, kiinnostaa PC–pelaajana tietää mistä päättelet näin? En myöskään ole Remedyä seurannut juuri lainkaan, kun ne pelit ei ole ollut juuri minulle kiinnostavia niin en pysty seisomaan sijoituksenkaan takana, ehkä seuraavalla rundilla?

Omat ajatukset (PC–pelaajan näkökulmasta):
Pelin saa Epicistä mutta ei Steamista, missä on mielestäni isompi ostovoima koska jengi käyttää sitä enemmän omasta mielestäni (ostomielessä). Epicin softa on aivan surkea käyttöliittymältään vrt. uudistuneeseen Steamiin, myöskin siitä näkökulmasta että tekisi mieli selailla jotai tai tehdä ostopäätöksiä, Steam on siinä houkuttelevampi ja olen sitä kautta tarttunut mm. tarjouksiin yms, Epicistä haen vaan ilmaisia pelejä kirjastoon ja jätän lopulta pelaamatta.

Ehkä sitten konsolipuolella tehdään ne isot massit?

P.s. Olis menny Steamin wishlistille tarjouskyttäys-mielessä mutta eipä löytynyt, mistä tulikin mieleen kirjoittaa

3 tykkäystä

Minun tyypillinen kontribuutio devauspalavereissa:

42 tykkäystä

Oletkohan nyt varmasti sisäistänyt oikein käsitteen ‘brain storming’ :joy:

15 tykkäystä

Pitää myöntää että laskumarkkinassa aloittaneena olen kujalla pitäisikö mantaa vähentää vai odotella osinkojen tippumista ja antaa olla rauhassa OST:lla :smiley:

Onko jollain ajatuksia miten paljon MANTA ees voi nousta vuosien saatossa? Onko esimerkkicaseja samantyylisestä?

1 tykkäys

Ei ne indeksitkään välttämättä aina tarjoa ostopaikkaa.

Todennäköisesti tässä vain tuhlataan veronmaksajen rahoja käyttämällä aikaa ja rahaa säätämällä laki, jolla ei ole mitään vaikutusta kilpailuun ja verotuloihinkaan, kun bonukset voidaan tosiaan hoitaa antamalla asiakkaille reilut alennukset bonusten sijaan, kun tuskin alhaisempia hintoja lähdetään mitenkään erikseen verottamaan. Menisi aika moni kanta-asiakasohjelmakin uusiksi, jos tätä suunniteltua uudistusta laajennettaisiin finanssialan ulkopuolelle :slightly_smiling_face:
En sitten tiedä, voiko lakiin kirjata sellaisen pykälän, että kaikki alennukset ovat veronalaisia, jolloin OP:n asiakkaita ei välttämättä kannattaisi palkita suuremmilla alennuksilla sen mukaan, että kuinka paljon on varallisuutta, lainoja, vakuutuksia yms. vaan kaikille asiakkaille tulisi sama alennus, eli hintoja vain yleisesti laskettaisiin ja mistään alennuksista tai bonuksista ei edes puhuttaisi, ja tässäkin tapauksessa jäisi valtiolta verotulot myöskin saamatta.
Oma veikkaukseni on, että joko tässä tehdään turhaa työtä ja laki ei mene läpi, tai jos menee, niin siitä ei ole loppujen lopuksi hyötyä kenellekään.

7 tykkäystä

On toki ajatuksia, alaspäin vain 4.22e mutta ylöspäin on potentiaalia aivan rajattomasti, nyt kun isolla kassalla ostelevat halpaa hesulia ja toivottavasti muutakin.

4 tykkäystä

Meinasin kirjoittaa yli 500 sanaisen viestin, mutta deletoin sen. Tärväsin siihen aikaa noin tunnin.

Muistakaahan, että tänne moni kirjoittelee vapaa-ajallaan ja tuottaa sisältöä ilmaiseksi. Silloin pitää tyytyä hieman vapaampaan sisältöön. :heart_hands::heart:

62 tykkäystä

Parempi yhteiskunnalle, että vapaa-ajallaan, ei työajallaan :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

No mikäs siinä. Mutta pyydän vain saada huomauttaa, että minun hyvin harmiton twiittikuva onelineri sensuroitiin tänään kahvihuoneelta samalla kun venäjäketjussa toiset saa puhua viestikaupalla Alaskan luovuttamisesta venäläisille vakavalla naamalla :100:

Tasan ei mee nallekarkit

7 tykkäystä

Kieltämättä ajatuksessa oli iso bugi.

Tämä Alaska-juttu kyllä veti omalla laillaan pohjat ja sanattomaksi että oisko se ylennyksen vai alennuksen paikka vai olenko itse liian selvinpäin näin maanantaina… :smiley:

6 tykkäystä

Tässä olisi ehdottomasti tärkeimpiä muutoksia, joita soisin tapahtuvan. Vaikka omalla kohdalla yhtiöketjujen plärääminen on vähentynyt jo ihan pelkästään kiireen ja sijoitusten vähentyvän Suomi-painotuksen ansiosta, niin kyllä on samalla todettava, että “kas tässä linkki Twitteriin/Kauppalehteen/Salkunrakentajaan/Narniaan, josta löytyy sisältö XYZ” -viestittely on vienyt ihan yhtä merkittävissä määrin intoa avata ketjuja ja tutustua sisältöihin. En ole alan asiantuntija, mutta en myöskään usko että Inderes Groupin etu on loppupeleissä se, että sen foorumin kävijäkuntaa ohjataan aktiivisesti kuluttamaan sijoitussisältöjä muualle.

Onneksi tämän pulman ratkaisemisesta maksetaan osaajille ihan palkkaakin, sillä ikäväähän tuo varmasti on tasapainotella bisnestä ja käyttäjäkokemusta. Mutta jos joku tekisi sen virheen että kysyisi minulta neuvoa, niin linkkien postaaminen ilman omaa kontribuutiota (joko samassa viestissä tai ketjussa ylipäänsä) pitäisi kieltää jokaiselta statukseen katsomatta.

8 tykkäystä

Tänään ekaa kertaa British museum käynti. Oli mahtava paikka vaikka avovaimoa ei niin Rooman Valtakunta kiinnostanutkaan - naiset :roll_eyes: - tälle paikalle iso suositus. Maksutta sisään ja n. 4h kiertelyä ja silti jäi ensi kerralle katsottavaa.



Pakko myöntää, että antiikin kreikassa olisi ollut hienoa asua. Päivät olisi kulunut taistellessa kentaureja vastaan tai valmistautuessa valloittamaan maita ja naisia. Those were the days old chap.

Eilen tuli tehtyä ekskursio Camden towniin ja tarkemmin miesten erikoisvaateliikkeeseen Teddyboy erittäin laadukkaita Old money style tyylisiä vaatekappaleita jotka varmasti säilyvät vuosia. Yleensä kierrän kaukaa second hand liikkeet ja niiden luteiden syömät lumput, nyt tein poikkeuksen ja onneksi, onnistuin löytämään erittäin hyvin säilyneen Burberryn Overcoatin ja muutaman Ralph Laurenin neuleen.

Pörssikin on jatkanut eteenpäin menoa, mutta raskas suomilasti painaa tuotot miinukselle :sob:

Lontoo on kyllä hienonkaupunki. Voisin helposti nähdä itseni asuvan täällä.

Laitan tähän ystäväni kertoman humoristisen tarinan kuvitteellisesta Lontoon eliitistä.

Kuvittele mitä legacy jätkiä asuu siellä jossai Abbey roadilla esi-isän ostamassa tiilikiinteistössä, jonka on ostanut joskus Commander Colonel of the Commonwealth Nigel Hawthorne Hazelmere III rahoilla, jotka saatu tuotettua afrikan timanttiriistoista vanhoina hyvinä siirtomaa-aikoina. Rahaa tulee kuukausittain kymmeniä tuhansia 100v vanhoista sijoitusportfolioista, jotka uusin Rolexia ranteessa pitävä Dash Hawthorne hallinnoi passiivisesti ja elää elämää missä voi joka ilta ennen pään tyynyyn painamista todeta päivän saavutuksien osalta, että S O R T E D

Sit jos sattuu kiusallisuus, että raskaaksi tuli joku temppelineito tai rahvas pyllyvä Starbucks asiakaspalvelija, niin isä Roger Hazelmere Hawthorne 5th soittaa lihavalle korkeimmassa oikeudessa väitelleelle perhejuristille, joka ”fixaa” tilanteen hienotunteisesti

Keskinkertaisella akateemisella menestyksellä varustettu Dash tiesi jo highschoolin alussa, että hän tulee menemään Oxford universityyn tai Camridgeen, jossa hän tulee olemaan yliopiston soutaja tai poolotiimissä ja hän tulee teurastamaan paljon satumaisia Emma Watson- tasosia rotukissoja.

Ennen kaikkea Dash tietää ja tuntee oikeat ihmiset ja hän tuntee miten talousjärjestelmä ja rahantuotto pelaa, koska känninen setä Patrick Hawthorne (rautatiemagnaatin perillinen ja kuninkaallinen hässijä) kertoi pikkujuovuksissaan kaikki keinot ja kikat miten ottaa ja saada haluamansa nykyajan kapitalistisessa systeemissä. Dash on onnellisen tietämätön, että loput kansasta raataa tyhjän takia niskalimassa kuvitellen että joku päivä ”kova työ palkitaan”. Dash on tottunut siihen, että yhden puhetuokion päätteeksi hänen rahallinen palkintonsa vastaa rahvaan vuosiansiota.

Kyllpäs aika rientää, ystäväni Dash odottaa jo L’ESCARGOT clubin aulassa.

  • Ta Ta and Farewell.
51 tykkäystä

:joy:. Kuinka moni kirjoittaja uskoo oman kirjoituksensa olevan niin kovalla tasolla että voi olla rahaa vailla?

4 tykkäystä

Tuohan menee jo ylisuorittamisen puolelle, kun ylläpito odottaa 500 merkin mittaisia (avaus)viestejä ja sinä ihan itse asetat riman 500 sanaan :smirk:

10 tykkäystä