Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Pieni ikuistus tänne. Veli-Matti Mattilan viimeinen kvartaali-info Elisassa. Kaikkiaan yli 80 tilaisuutta näissä merkeissä. Paikalla Pasilassa poikkeuksellisesti käytännössä kaikki suomalaisanalyytikot (plus meikä) sekä Elisan henkilöstöä.

Inderesin osalta muistettiin Veli-Mattia tietysti kangaskassilla ja kuohuvalla. Toimistolta matkaan lähti myös Inderes-lippis.

Paikan päällä analyytikoilla loppukaneeteissa toiveena, että jossain kohtaa Veli-Matti lähtisi muistelmien tielle.

65 tykkäystä

Pitäisi varmaan jotain Suomen tehdä? Kun kevät ja kesä koittaa niin lisää luvassa…

Venäjä lisää kierroksia. FSB on julkaissut useilla alustoilla tiedon, että itäraja on FSB:n puolelta auki. Itäraja | Norjalaislehti: FSB mainostaa Suomen rajan olevan auki Venäjän puolelta. Osassa ilmoituksia FSB kertoo, että Suomen puolelta raja on kiinni.

FSB kerää tulijoita mm. Pietariin ja siirtää heidät sitten avustajien - Venäjällä hallinto toimii yhdessä rikollisten kanssa - kuljettamana lähelle Suomen rajaa.

1 tykkäys

Mikähän vihje tuossa Jack Welch kirjassa on Veli-Matille?

Jack oli aikoinaan yritysmaailman sankari, mutta ehkäpä nykyään painottuu näkemys armottomasta EPS-miehestä joka jätti jälkeensa savijaloila seisovan konglomeraatin joka meinasi kipata finanssikriisissä. :smiley:

21 tykkäystä

High barriers to entry … hmmm. mitkä ne todelliset vallihaudat Harvialla on ? Itselleni ei tule mieleen, joten siksi kysyn.

Heh, mielenkiintoinen kirjavalinta kyllä. Toivon mukaan tuossa haluttiin piirtää yhtäläisyysmerkkejä Welchin ja Veli-Matin välillä siltä osin, miten molempien yrityksen tekivät kovaa tulosta ja nostivat osakekurssejaan vahvoina vuosina. Eikä niin, että Mattila olisi tehnyt niitä huonoja ratkaisuja (kuten Welch) jotka syöksevät yrityksen alamäkeen sitten vasta myöhemmin :smiley:

2 tykkäystä

Ah historiallinen itsenäinen Texas. :smiley: Tapahtuuko tällä kertaa itsenäistyminen toisin päin eli ei Meksikosta vaan itse Liittovaltiosta?

TEXAS

6 tykkäystä

No suomi on täynnä kiukaita ja raksan uustuotanto on täysin jäissä. Vaikea se on myydä siinä kiukaita ja loput maailmasta kärsii ilmastonmuutoksen mukana tulleista tappohelteistä. Vaikea se on myydä kiukaita…

3 tykkäystä

Ainakin Jenkeissä kunnon talvi taas, sauna lämmittää.

1 tykkäys

Tuskin, Texasilla ei ole oikeutta irrottautua liittovaltiosta ja tuskin sitä väkisin yrittävät ja juu, ymmärrän kyllä sarkasmisi mutta kun itselläkin oli aikoinaan käsitys Texasin oikeudesta irrottautua liittovaltiosta niin korjataan tuo virhe tässäkin ja nyt.

1 tykkäys

Cramerin touhussa on perinteinen 80/20-taktiikka. 80 pinnaa jutuista on aivan kuraa ja näitä voi suoraan kontrata. 20 prosenttia on ihan asiaa. Nämä vain pitää osata erottaa toisistaan :wink:

Itsekin komppaan Crameria Teslan osalta.

1 tykkäys

Mika Häkkisen kuvalla näyttää saavan hyvin tykkäyksiä Ostin/myin -ketjussa :smiley:

Vanha kikka. Joku turistiraflan sisäänheittäjä Rodoksella heittää vähän “Mitä kuuluu, Suomi Suomi, Mika Häkkinen”, niin jo vain lompsitaan sisään. Ei siinä. Itselläkin on Mika Häkkisen fanilippis ja paita ollut päällä jossain lapsuuden hiekkalaatikkokuvissa.

20 tykkäystä

Ahh… Tähän sopii aina ajankohtainen uutinen vuodelta 1860, joka on julkaistu Iowalaisessa lehdessä. :face_with_monocle:

Can a State Constitutionally Secede?

This is one of the questions of the day, and it appears to be no longer a mere abstract or theoretical question. The Constitution makes no provision for secession.

Mutta asia ei ole aivan noin yksioikoinen. :thinking:

But it does not follow that because a State cannot secede constitutionally, it is obliged under all circumstances to remain in the Union. There is a natural right, which is reserved by all men, and which cannot be given to any Government, and no Government can take it away.

Tässä on dilemma. Mitä tehdä? Ihmisillä on oikeus lähteä “huonosta liitosta”. :muscle:

So, if the rights of the people of the United States as recognized by the Constitution, are not secured to them by the Government, and the people of any State have no other means to redress their grievances except by separating themselves from their oppressors, it is their undoubted natural right to do so.

https://www.historians.org/teaching-and-learning/teaching-resources-for-historians/sixteen-months-to-sumter/newspaper-index/dubuque-herald/can-a-state-constitutionally-secede

6kk myöhemmin… :eyes:

screenshot-2022-07-12-121347_ver_1
Lähde: https://www.twinkl.ch/teaching-wiki/american-civil-war

7 tykkäystä

@Wappie Tuo ostin/myin -ketju on muuten niin kuiva paikka, että olen tykännyt ”maustaa” noita viestejä hieman. Ei todellakaan mikään orkkis tavaramerkki (Alokashan on ”visualisoinnin” OG ja mestari tuolla kurssihuutistelujen ketjussa), mutta useimmiten on itsellä viesteissä aina joku kuva, joka asettaa sille viestille tietyn ”fiiliksen” tai on komedinen lisä. Se voi olla joulun aikaan tonttuhattuinen sammakko nostamassa maljaa tai iso Arska hymyilemässä viiden tuuman kuubalainen suussa (pause :skull:) onnistuneen osakemyynnin yhteydessä.

Exhibit A:

Nyt se oli Häkkisen kiusallinen ” :ok_hand: :neutral_face: :ok_hand: ”, kun ostin Nibeä. Vaihtoehtona olisi myös ollut ”hyvää viikonloppua” ja tämä klassikko:

31 tykkäystä

Vähän rajummin kaikki alhaalla, ei ole tottunut siihen, että nykyaikana jotkut sivustot eivät toimi yli viikkoon. Varmaan tulee jollekin kalliiksi tämä

16 tykkäystä

On kyllä suorastaan ihme, että ei näkynyt Tiedon kurssissa yhtään enempää.

8 tykkäystä

Ois erittäin hyvä paikka tänään laskea reilummin, viikonlopun aikana kryptojen rommailla kunnolla ja maanantaina historiaan jäävä pörssien musta maanantai. Vaikka turha kai näitä lyhyitä ennustelee, nyt vaan tuli tämmönen ulos.

Makroa ja julkistettuja tuloksia jenkeistä seuraavat voi ehkä ymmärtää.

Minun mielestä tämän viikon jenkkidata oli vain tämän syklin huippu ja mahdollinen korkojen lasku siirtyi tulevaisuuteen. Ja sehän on sitten mahdollisesti lakevasta talousdatasta huolimatta mahdollista, ettei inflaatio laskekkaan.
Edelleen energia, rahtihinnat ja komponentti/raaka-aineiden mahdolliset toimitushäiriöt johtuen erinäisistä selkkauksista eri puolilla maailmaa voivat helposti nostaa taantuvassakin kysynnässä hintoja.

Uskon edelleen UPM:ää saavan 10-15€ haarukkaan kun keskeiset indeksit pohjaa tässä taloussyklissä.

5 tykkäystä

Vaikken makrosta juuri välitä tai ymmärräkkään, niin olisiko toimitushäiriöistä johtuva inflaatio jokin este koronlaskuille? Kun se johtuu toimitushäiriöistä eikä esim. ylikuumasta taloudesta?

Eikö aiemmin keskuspankit perustellut korkojen alhaalla pitämistä (vaikka inflaatio oli noussut) sillä että inflaatio johtuu vain toimitushäiriöistä ja on siten hetkellistä?

4 tykkäystä

Foorumilla puhutaan rahasta nimimerkkien takaa. Puhuttiinhan sitä ennenkin, talouslehtien nettifoorumeilla. Avainsanat: nimimerkkien takaa.

6 tykkäystä

Se on totta.

On täällä silti itsenäänkin esiintyviä hulluja, jotka jakavat aika detaljeja laskelmia varallisuudestaan ja salkkunsa sisällöstä.

Itse olen omana itsenäni, mutta vedän rajan siihen, etten avaa numeroita.

Sinänsä aika hieno juttu ylipäänsä, että saadaan ihmiset innostumaan varallisuuden kasvattamisesta hankintojen esittelyn sijaan ja puhumaan taloudesta politiikan sijaan.

Toki on täällä politiikkaakin. :face_vomiting:

3 tykkäystä

Minä voisin keksiä neljä parempaakin syytä tykätä kuvasta, mutta koska olemme sijoitusforumilla, niin totean vain, että täällä lienee paljon Imperial Brandsin osakkeenomistajia.

4 tykkäystä