PoIitiikkanurkkaus (Osa 2)

Itärajalle täytyy tehdä jotain, Frontexiltä liaää ihmisiä ja jotain? Pitää näyttää Venäjälle ettei tänne vain tulla. Keväällä ja kesällä tämä ongelma tulee kasvamaan.

8 tykkäystä

Eikös toi ole aika iso uutinen mikä Teksasissa nyt tapahtuu rajaan - ja osavaltio vs. liittovaltio toimivaltaan, viranomaistoimintaan jne. liittyen?

Miksen ole nähnyt mielestäni asiasta mitään uutisointia tai mainintaa esim Ylen uutisissa? Pelkkää presidentinvaalia, Gazaa ja sitten jotain kulttuuri"uutista" joita on ruvettu tunkemaan illan pääuutislähetyksiin pakolla mukaan.

Mitä mää olen missannut vai onko kotimainen media missannut jotain pahasti? Ainoa mitä USA:sta on viime viikkoina ja päivinä uutisointu on Trumpin menestys rebujen vaaleissa.

7 tykkäystä

No, mitä siellä Teksasissa nyt tapahtuu?
Ei ole osunut uutisia kohdalle.

1 tykkäys

Tässä on yksi tiivistelmä.

Vähemmän yllättävästi “Usual suspect” heittää löylyä kiukaalle.

En kuitenkaan laittaisi tälle episodille kovin suurta painoarvoa. MAGA heput höyryävät ja Abbott käyttää sitä hyväksi. Siitä on kuitenkin hyvin pitkä matka… Tänne.

3 tykkäystä

Kai sitä “äidin luvalla” tai oman käden oikeudella saa tehdä mitä haluaa?

MAGA hörhöt levittää tämmöistä kuvaa…mistä joukoista on kyse, ei selvinnyt mulle.

No ei yllätä kyllä pätkääkään, että YLE ja päämediat vaikenee asioista.
Sitä asioiden maanraossa pitämistä on tullut tässä viimeisen 5 vuoden aikana havainnoitua liian usein, liian isoista asioista.
Luotto big-median uutisoinnin riippumattomuuteen on melkolailla nollassa.

7 tykkäystä

Kyllä YLE uutisoi mainitusta aiheesta:

Kannattaisi seurata mediaa tarkemmin ennen kuin alkaa sitä noin jyrkästi kritisoimaan. Tämän enempää en tätä aihetta välitä kahvihuoneella käsitellä. Faktat kuitenkin tiedoksi.

21 tykkäystä

” poliittiset kannanotot politiikkaketjuun”

Heh, eipä sielläkään sovi omaa - suorin, mutta asiallisin sanakääntein esitettyä - mielipidettään ilmaista, heti ryntää siivoojat paikalle.
Sanan- ja mielipiteenvapaus murenee kaikkialla, myös näköjään täällä.

Jos mielipiteesi ei ole samansuuntainen lauman mielipiteen kanssa, se deletoidaan.
Tiedoksi, että tällainen yleinen kehitys johtaa jatkuessaan todella rumiin seurauksiin.
Ei ole historiassa ensimmäinen kerta.

3 tykkäystä

Avataan vaalipäivän kunniaksi, toki vaaliketju on olemassa, mutta moni asia ei sovi sinne niin hyvin kuin tänne. :slight_smile:

Ihan rauha vaan, ja sananvapauden nimissä saan myös oman mielipiteeni ilmaista. Täällä on vain aika usein ollut puhetta, että kahvihuone täyttyy muihin ketjuhin kuuluvilla aiheilla. Ei nyt väännetä enempää, mukavaa sunnuntaita sinulle.

Joo kyllähän sitä kannattaa ennemmin luottaa johonkin vodkapullolla ostettavissa olevaan striimaajaan kuin vaikka verovaroilla pyöritettävään yleen jonka toimintaa vahtiii eduskunta JNS yleinen mielipide. :roll_eyes:

7 tykkäystä

Kuten edellä jo mainittiin niin ainakin erikseen esiin nostettu YLE uutisoi tapauksesta. Lisäksi rajauutisia löytyy HS:sta ja IS:sta.

Yleensä kun näkee vastaavaa palautetta kommareiden, valtamedioiden ja big-medioiden salaliitoista olla uutisoimatta jotain erittäin tärkeää maahanmuuttoon liittyvää asiaa niin kyse on siitä, ettei kyseinen asia kiinnosta juuri muita kuin herkästi pöyristyviä maahanmuutto- ja mediakriitikoita. Harmi, ettei omasta mielestä tärkeitä Texasin asioita uutisoida etusivuilla kaikissa medioissa.

Minäkin kävin eilen saunassa ja nautin yhden Paulanerin, mutta eipä yllätä, että kommarimediat vaikeni asiasta eikä taida olla persumedioissakaan mitään mainintaa tapauksesta. Ei auta kuin nuolla haavat ja mennä eteenpäin.

9 tykkäystä

Työskentelen alalla, joka jälleen osallistuu lakkoperseilyyn 2.2. Liitto osallistui jo aiempaan poliittiseen lakkoon, ja jatkuvasti viesti jäsenistölleen, että “liiton lakkoon asettamaa TYÖTÄ ei saa tehdä kukaan muu, joten työnantaja painostaa liittoon kuulumattomia yms. murtamaan lakkoa tarjoamalla töitä lakkopäiville.” Tämähän on ihan potaskaa. Ei työntekijäliitolla ole mitään oikeutta kieltää työnantajaa teettämästä töitä muilla siihen kykenevillä henkilöillä.

Nämä humpuukit yhdistettynä teollisuusliiton mielenilmauksen omistamissani yhtiöissä toimikin sitten hyvänä innoittimena lopettaa jäsenyys ko. ammattiyhdistyksessä. Säästyypähän melko suuri summa rahaa vuosittain.

36 tykkäystä

Liikennelentäjäliiton Uuspelto kertoo esimerkin kohtuuttomuuksista, joissa työnantajapuoli on käyttänyt hyväkseen työehtojen tulkintaetuoikeutta.
Työtuomioistuin antoi kesällä 2022 ratkaisun kiistassa, joka koski työnantajan vuonna 2021 yksipuolisesti tekemiä muutoksia päivärahan maksamiseen.
”Tuomiossa äänestettiin 6–0 työnantajapuolen edustajat mukaan lukien, että työnantaja ja (SLL:n neuvottelukumppani) Palta ovat rikkoneet työehtosopimusta”, Uuspelto sanoo.
Kiistan käsittely päivärahamuutoksista kesti työtuomioistuimessa reilun vuoden. Työnantaja saa hyödyntää tulkintaansa käsittelyn ajan.

Lentäjätkin ovat viimein heränneet siihen, että ruotsin mallia kovasti ajavat tahot systemaattisesti unohtavat sen tosiasian, että Ruotsissa työehtoja tulkitaan aina työntekijän eduksi kiistatilanteissa. Suomessa taas työnantajan. Näin ollen on selvää, että Kokoomuksen kaavailema malli paikalliseen sopimiseen lisää suoraan työnantajan mahdollisuuksia saneluun ja sitä tullaan epäilemättä käyttämään surutta hyväksi.

10 tykkäystä

Sen lisäksi, että vientivetoinen malli on typerä, se on emeritusprofessori Seppo Koskisen mukaan myös mahdollisesti kansainvälisten sopimusten vastainen.

Lähde: Asiantuntijalta tyly arvio hallituksen ajamista lakkorajoituksista: ”Tyypillistä autoritaariselle järjestelmälle” | Kotimaa | Yle

Löytyisiköhän hallitukselta viimein jo viisautta keskeyttää tällaisen hullutuksen edistäminen?

5 tykkäystä

Minua ihmetytti tämä Koskisen lausunto:

Koskisen mukaan poliittisia lakkoja koskevat rajoitussuunnitelmat ovat tyypillisiä autoritaarisille järjestelmille, koska poliittiset työtaistelut kuuluvat demokratiaan.

Tätä olisi syytä avata, koska minusta lakko kuuluu suunnata vain työnantajan toimintaa vastaan. Mikäli poliittiset lakot sallitaan, pitäisi silloin olla kuitenkin vahingonkorvausvelvollisuus. Esimerkiksi Nesteen jalostamolla voidaan olla poliittisessa lakossa, mutta lakonjärjestäjä vastaa Nesteelle aiheutuvista ansionmenetyksistä. Sama vaatimus olisi tukilakoilla.

Tässähän aiheutetaan vahinkoa syyttömälle osapuolelle. Karrikoidusti sama kuin, jos nuoriso protestoisi eläkeiän nostoa muiluttamalla mummeleita. Tai sähköautojen verovapauden takia potkitaan Tesloista peilejä.

Kyllä mieltä pitää saada osoittaa valtiovallan päätöksiä vastaan, mutta se tehdään omalla ajalla.
Kyllä työntekijällä pitää olla oikeus lakkoilla, mutta sen pitää kohdistua työnantajaan vain asioissa, joihin työnantaja voi itse vaikuttaa.

Ulosmarssit olen valmis hyväksymään kompromissina.

AY-liike on myös vaatinut ansiosidonnaisen säilyttämistä nykyisen kaltaisena. Minusta voitaisiin siirtää ansiosidonnaisen maksu kokonaan kassoille, mutta niiden olisi myös kerättävä varat itse. Loppuisi se lisäpäiväperseily.

YLE on kirjoittanut myös toisen artikkelin eurooppalaisesta näkökulmasta: Lakkosuma jyllää nyt Euroopassa ehkä viimeisiä kertoja – saksalaistutkija varoittaa tietyn kansanosan hylkäämisestä | Ulkomaat | Yle

  • Lakot eivät johdu siitä, että ammattiliitoilla olisi enemmän valtaa vaan siitä, että niillä on vähemmän valtaa. Ammattiliittojen on pakko lakkoilla. Sillä ne ovat jääneet yksin. Niiden täytyy muodostaa kansanliike, tai kymmenen vuoden päästä niitä ei ole enää olemassa.

-Vasemmisto on keskittynyt yhä enemmän identiteetti- ja ilmastopolitiikkaan. Tutkijoiden arvio on, että se karkottaa perinteisiä duunariäänestäjiä. Monet ammattiliittojen jäsenet ovat varsin arvokonservatiivisia, vaikka suhtautuvat talouskysymyksiin vasemmistolaisesti. Kun vasemmistopuolueiden talouspolitiikka on käynyt epäselväksi, moni asettaa toivonsa laitaoikeistoon

  • Ay-liike ei tutkijoiden mukaan voi enää luottaa siihenkään, että sille löytyisi automaattisesti tukea vasemmistopuolueilta. Ei edes silloin, kun ne ovat vallassa. Sekä sosiaalidemokraattiset puolueet että liitot kärsivät nuorisokadosta.

  • Hollantilaisprofessori Paul de Beerin mukaan ammattiliitoilla on nyt kaksi vaihtoehtoa. Ne voivat vastustaa muutoksia […] Toinen vaihtoehto on, että ne laajentavat käsitystä siitä, millaisia ihmisiä ammattiliitot voivat edustaa. Niin ne huomioisivat sen kasvavan työntekijäjoukon, joka haluaa määritellä työsuhteensa ja -ehtonsa vapaammin

8 tykkäystä

Lakkojen varjossa tehdään poliittisia virkanimityksiä

ULKOASIAINHALLINNON virkailijayhdistys ”paheksuu voimakkaasti” kokoomustaustaisen Jori Arvosen nimittämistä EU-edustuston päällikön tehtävään.

Hallitus päätti nimityksestä torstaina. Samassa yhteydessä päätettiin, että nimitys voidaan tehdä, vaikka Arvonen ei täytäkään kelpoisuusvaatimuksia.

”Tehtävään esitetty ja nimitetty henkilö ei ole ulkoministeriön virkahenkilö eikä täytä ulkoasiainhallintoasetuksessa määriteltyjä kelpoisuusehtoja”, yhdistys arvostelee kannanotossaan.

Ilmeisesti persut vastustavat tämmöistä vain oppositioaikoina.

7 tykkäystä

Miksei sitä sunnuntain tuplapalkkaa vain jaeta tasaisesti muille päiville ? En olisi valmis pudottamaan kenenkään palkkaa, mutta jakamalla se muille päiville olisi yrittäjälle tai muulle työnantajalle yhtä edullista pitää paikat auki sunnuntaina, kuin esimerkiksi tiistaina.

2 tykkäystä