Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Taitaa tuo auto olla markkinalla edelleen, mutta hintalappu on 420 €/kk

Mahtaa olla melkoinen ero aivojen kehityksessä, katsotaanko 4veenä tiktok-videoita vai korjataan koneita:

32 tykkäystä

Kahvihuoneella taas kerran ihanan rauhallinen sunnuntai-aamupäivä menossa :laughing:. Hyvää vaalipäivää kaikille!

23 tykkäystä

Pliiiis nämä poliittiset kannanotot politiikkaketjuun. Vaikka ollaankin kahvihuoneella, missä keskustelu vapaata niin herkästä täälläkin kohta väännetään politiikkaa ja floodataan ketjua turhaan. Ugh, ei jaksa näin sunnuntaisin tällaista :joy:

18 tykkäystä

Pitikin tarkistaa, että Elecsterille ei ollut omaa yhtiöketjua. Pitäisi varmaan perustaa?

Kyseinen yhtiö antoi kuitenkin tulosvaroituksen pieni aika sitten ja tässä on Salkunrakentajan juttu siitä sekä hieman yhtiöstä muutenkin.

Elecster-konserni alentaa vuoden 2023 liikevaihtoa ja osakekohtaista tulosta koskevaa ohjeistusta.

Uudessa ohjeistuksessaan yhtiö odottaa koko vuoden 2023 konsernin liikevaihdon pienenevän ja osakekohtaisen tuloksen painuvan tappiolliseksi. Aiemmin Elecster oli arvioinut koko vuoden liikevaihdon säilyvän samalla tasolla tai pienenevän ja osakekohtaisen tuloksen säilyvän samalla tasolla tai paranevan edelliseen vuoteen verrattuna.

3 tykkäystä

Osinkopuolueen päivystävänä dosenttina haluan huomauttaa että 100 kertaistuminen kymmenessä vuodessa osinkoa maksaen on täysin matemattisesti mahdolinen. Esimerkiksi jos yhtiö jakaa 1000% osinkoa vuosittain ja menee sitten konkurssiin.

6 tykkäystä

Yllättyneiden määrä lähennee nollaa :smiley:

Viestin pituuden määrä pitää lähentyä 50.

Vaalipäivän kunniaksi avaan Politiikkanurkkauksen ja siirrän/siirsin sinne kuuluvat politiikkaviestit täältä Kahvihuoneelta.

Kahvihuone yleisesti ottaen tai ainakin pääosin halutaan pitää rentona paikkana, josta voi jutella laajasti erilaisista aiheista ja politiikkaviestit on haluttu suurimmilta osin pitää niille tarkoitetuissa ketjuissa.

Hyvää ja rentoa vaalipäivää kaikille! :slight_smile:

29 tykkäystä

Tässä tullaan jälleen osakeyhtiölakiin, jossa sanotaan, että yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Ja kuten jokainen osinkopuoluelainen tietää, niin voitto = osingot. Näin ollen lakia tulee tulkita siten, että tarkoitus on tuottaa osinkoja osinkopuoluelaisille.

Laissa ei sanota, että toiminnan tarkoitus on pitää yhtiö pystyssä! Ei kai kukaan tällaista edes rohkenisi mennä ehdottamaankaan.

3 tykkäystä

Valitettavasti lakiin on kirjattu osinkopuolueelle kiusaa. Pajatsoa ei saa tyhjentää kerralla. :slightly_frowning_face:

“Suomen osakeyhtiölain kokonaisuudistuksen yhteydessä vuonna 2006 osakeyhtiön kaikkien varojenjakotilanteiden lisäedellytykseksi säädettiinkin maksukykytesti. Maksu­kykysäännöksessä todetaan, että varoja ei saa jakaa, jos jaosta päätettäessä tiedetään tai pitäisi tietää yhtiön olevan maksukyvytön tai jaon aiheuttavan maksukyvyttömyyden (OYL 13:2 §).”

1 tykkäys

Nyt on mennyt 3 ja puoli viikkoa hetkestä, jolloin lähdin tyhjän päälle edellisestä työstäni. Tämän viikon maanantaina sain tiedon, että minut on valittu työhön, jota hain. Torstaina allekirjoitin vakituisen työsopimuksen, ja tästä olen todella iloinen. Ensi viikon torstaina siis odottaa paluu sorvin ääreen uudessa työpaikassa. Työ on aika samantyyppistä kuin tämä edellinenkin, mutta luonnollisesti paljon uuden oppimista edessä. Todella hyvä onni siis kävi, että löytyi näinkin nopeasti uusi työ ja vieläpä ihan mielenkiintoiselta sekä omaan työtaustaan sopivalta vaikuttava pesti. Tästä saa olla todella kiitollinen!

Näin jälkikäteen pidän tätä päätöstäni irtisanoutua tyhjän päälle turhan hätiköitynä. Tämän esihenkilöni alaisuudesta lähtemistä en tietenkään kadu, sillä tiesin jo pitkään sen olevan jossain kohtaa edessä. Olisi vain pitänyt jotenkin kestää siihen asti, että uusi työ olisi ollut valmiina odottamassa. Ja yrittää puuttua tuohon epäasialliseen käytökseen jämäkämmin yhdessä HR:n ja esihenkilön esihenkilön kanssa. Menneisyyttä ei voi muuttaa, joten ainoastaan voi ottaa opiksi jatkoa varten.

Tuo vajaa 3 viikkoa ennen kuin sain tiedon uudesta työstä, olivat aika hurjia. En osannut ollenkaan aavistaa etukäteen, miten voimalla tuo tilanne iski tajuntaan jälkikäteen. Tuosta seuranneet katumus, epävarmuus tulevasta ja itsesyytökset aiheuttivat todella voimakkaan stressireaktion, jonka seurauksena menetin yöunet ja ruokahalun. Tämä tietysti pahensi tilannetta entisestään ja vei aika syviin vesiin. Eihän tämän reaktion voimakkuutta tietenkään etukäteen olisi voinut tietää, ja nyt tuli taas opittua lisää itsestäni.

Kyllähän tämä kokemus jätti särön itseluottamukseen. Huomaan, miten päähäni hiipuu ajatus, etten pärjää uudessa työssä ja minut irtisanotaan koeajalla. Tiedän kyllä, että näin tuskin tapahtuu. Ja jos tapahtuu, niin ainakin voin todeta yrittäneeni parhaani. Aiemmin luotin sokeasti kykyyni pärjätä tilanteessa kuin tilanteessa ja nyt pitäisi tuo sama mentaliteetti löytää. Uskon kyllä, että se löytyy kun pääsen keskittymään uuden työn oppimiseen ja menneet negatiiviset kokemukset unohtuvat.

Siinä mielessä hyvä, että lähdin suht ajoissa pois, ettei isompaa vahinkoa ehtinyt syntymään. Nyt täytyy vaan kasata ajatukset ja keskittyä täysillä tekemään oman parhaansa joka päivä uudessa työssä.

Suuret kiitokset yhteisesti vielä kaikille tuesta, neuvoista ja kannustamisessa vaikeassa tilanteessa!

197 tykkäystä

Päivän paras uutinen! :blue_heart:

Kiitos, kun jaoit opettavaisen tarinasi.

Jaoit ajatuksiasi ja kokemuksiasi, joista saa hyvää ajateltavaa sekä motivaatiota yleisesti elämään. Olet ollut paljon mielessäni ja meinasin tässä laittaa sinulle jossain vaiheessa viestiä.

Todella hyvää itsereflektiota ja luulen, että olet tietyssä mielessä monille esikuvana ja annat monille toivoa. Viestejäsi ovat lukeneet varmasti tuhannet ihmiset ja monet ovat varmasti samankaltaisessa tilanteessa, missä sinä olit.

Olen todella onnellinen puolestasi, kiitos sulle! :slight_smile:

45 tykkäystä

Aivan fantastinen yhtiöketjun aloitus!

Minua on hyvin vaikea saada kiinnostumaan mistään mutta nyt kopsahti :hugs:

En halunnut yhtiöketjua sotkea joten alustavasti kommentoin täällä. Katsotaan jos muilta touhuilta ehtii niin tutustun tarkemmin.

Kävin vähän vasta firman sivuilla kuikuilemassa ja silmäilin 1-9/2023 lukuja (fcf~liikevoitto ~ 0.095*lv, velat~opo jos oikein tihrustin) ja googlettelin ’global uht milk market’, tällä löytyykin paljon matskua.

Cheers!

7 tykkäystä

Voi kiitos, tämä mukava kuulla. Yritin parhaani todella, vaikka en kykene samanlaiseen antiin kuin moni muu. :slight_smile:

Tervetuloa yhtiöketjuun; olisi kiva, jos laittaisit omia ajatuksiasi yhtiöstä, kun kerkeät. :slight_smile:

Kirjoitin väärin yhtiön nimen otsikkoon, mutta onneksi ystävällisesti mukava foorumilainen laittoi asiasta mulle viestiä. :sweat_smile:

8 tykkäystä

Selitin pojalle, että tänään äänestetään uutta presidenttiä ja että nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö jää pois presidentin virasta, niin poika kysyi jotenkin lakonisesti että haudataanko se Niinistö sitten tänään.

28 tykkäystä

Halkoholismille on oma ryhmäkin naamakirjassa - :smiley: oirekuvauksen perusteella vahva suositus - itsekin sovin oirekuvaukseen.

5 tykkäystä

Aika monella on päänsärky ehangeista, vedystä sun muista bumtsibum-kauden tähdistä. Joten et ole sen idiootimpi kuin kukaan muukaan, useampi vaan vaikenee pörssihurmoksen ikävistä sivuosumista.

Vetyosake on itse asiassa hyvä vertailukohde, koska “kaikki tietää” vedyn olevan se ultimaattinen tapa säilöä halpaa energiaa. Tai “kaikki tietää” kaupunkiliikenteen muuttuvan dronetaksien kautta.

Ongelma on, ettemme tiedä mikä tai mitkä ovat alan parhaat sijoituskohteet. Ja milloin se läpilyönti tapahtuu. Minäkin uskon dronejen ja sähkölentokoneiden muokkaavan mm. pendelöintietäisyyksiä, mutta visio tulevasta ei kerro kuinka monen mutkan ja välivaiheen kautta se mahdollisesti toteutuu.

Onko droneilmailun paras omistaja-arvon lisääjä esimerkiksi lennonohjausjärjestelmien tekijä, dronetaksien turvalasien valmistaja vai joku muu ekosysteemin kannalta olennainen yritys? Vai shorttaanko rengasvalmistajia, jos kumipyörien kysyntä laskee ilmailun lisääntyessä.

13 tykkäystä

Soittivat, mutta sanoivat ettei ollut tuolla km-määrällä mahdollista tilata. Sehän antoi siis hinnaksi nolla euroa ja tuli vaan vakuutuksen hinta. En alkanut vänkäämään, mutta kunhan lähinnä ilmoitin, että pieni bugi tuossa tilauskaavakkeessa tuon osalta.

Vastailen täällä kaffetuvan puolella.

Jussi Halme tekee kyllä hyvää sisältöä. Tykkään kovasti. Mukavia 10-15min videoita kolmesti viikossa ja puhuu asioista sellaisella kielellä, että jopa minäkin ymmärrän.

Wäkewä suositus kyllä hänen kanavalleen!

11 tykkäystä

Sen verran olen ehtinyt tänään surffailla että tietoni uht maitomarkkinasta Bangladeshissa, Pakistanissa, Intiassa etc on kehittynyt huimasti :face_with_hand_over_mouth:

Yrityksen historiaakin tavaillut jonkin verran. Löytyy tuosta kompakti artikkeli Wikipediastakin.

Venäjä- ja Kiinariskit vain tahtovat nostaa verenpunaisen varoituslipun ylös jo nyt.

Samoin valuuttariskit näyttelevät yllättävän isoa osaa tässä näytelmässä.

Saattaa olla ’uninvestable’ mutta katotaan nyt

2 tykkäystä