Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ihan mielenkiinnosta, mikä kurssi ja mikä tiedekunta? (Mietin omaa sivuainevalintaani :slight_smile: )
EDIT: Niin ja mikä yliopisto ja opintokokonaisuus, jos saa kysyä? (Koska näissä myös eroa)

1 tykkäys

Tampereen yliopisto ja rahoituksen jatkokurssi, opintokokonaisuus on rahoituksen osaamiskokonaisuus, joka on 20 op :slight_smile:

14 tykkäystä

Onkos jotain sivua, josta näkisi Helsingin pörssin kokonaistuottoja (ml. osingot)? Monesti voi ajatella, että Sampo ei ole ollut kovin kannattava sijoitus (5v price return kokonaisuudessaan 4,27%), mutta jos otetaan huomioon osingot taitaa tuotto olla lähempänä 5-10% per vuosi.

Jenkki osakkeista löytää helposti annualisoitua total return tuottoja, mutta näillä sivuilla ei liiemmin OMXH tickereitä löydy :confused:

Eikä tuo vielä mitään, mutta kaiken lisäksi Vepuja näyttäisi olevan jo useampia :open_mouth:

b) Mitkä neljä seikkaa Kinnusen ja Pulkkisien mukaan muodostavat suotuisan kasvupohjan kuplan syntymiselle?

24 tykkäystä

Miten voi olla tuollainen kysymys yliopiston kurssilla. Eihän tehokkailla markkinoilla voi olla kuplia :smiley:

8 tykkäystä

Hyvää työtä Saku ja kiitos kaikkien puolesta! :slight_smile:

Tästä tuli jotenkin kiva fiilis, vaikka en edes omista Puuiloa. :slight_smile:

57 tykkäystä

Aika lailla 10 v sitten tuli Vaasan yliopiston rahoituksen kursseilla itse törmättyä Inderesiin niin sanotun Liisan listan kautta, missä data oli Inderesiltä, ja inderesPodin sijaan kuuntelussa oli varmaan Rahapodi. :smile: (Ensimmäinen inderesPodi taitoi ilmestyä joskus 2018.)

9 tykkäystä

Hesulin 10x sandbaggerit 100 vuodessa, matalalla riskillä.

Nokia
Alma
Ilkka
L&T
Bittium
Tecnotree
SSH
QPR
Rapala
Raisio

40 tykkäystä

Kirjoitan myös maanantain makrokatsausten loppuun viikon kalenterin. Tuorein löytyy täältä:

17 tykkäystä

Tästä tehtiin ihan KL-uutinen. Jotenkin hauska tuo alkulause:

Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela myi 100 000 yhtiön osaketta 860 000 eurolla. Kauppojen perustelu löytyy Inderesin keskusteluketjusta.

Jos perustelut kiinnostavat niin ne löytyvät Inden foorumilta!

edit: jäi tuo lainaus matkalle Puuilo - Halpakauppakentän uusin peluri - #1188 käyttäjältä saku

62 tykkäystä

53 tykkäystä

Mitähän muuta toimari voi tuossa tilanteessa kuin rauhoitella? :smiley:

“Myynti sakkaa, niin löin isosti lappua laitaan. Myy vaan sinäkin”

61 tykkäystä

Sammolta löytyy omilta sivuiltaan kokonaistuottolaskuri, mutta en tiedä löytyykö jostain kaikkia yhtiöitä listattuna, ja onhan tuo (osingot verottomasti takaisin sijoitettuna) hyvin tuottanut:

3 tykkäystä

Aivan sikahyvä avaus tuo 100-baggeri ketju, kiitos siitä :facepunch:.

Samaa analyyttisyyttä kun saisi muihinkin palstoihin ja nimenomaan ne itsestäänselvyyden ja samojen asioiden toistelua saataisiin edes vähenemään niin hienoa olisi.

Ja vielä kun ennusteet jonkun osakkeen kohdalta menee persiilleen 100-baggeröinnin osalta ja toteutuu vaikka esimerkksi ain 15-kertaistuminen, niin kyllähän semmoisten epäonnistumisten kanssa voi elää ja erityisesti jos vertaa omaan nykytilanteeseen…

24 tykkäystä

Kiitos, toivottavasti tosiaan ketju näyttää myös muualle hyvää esimerkkiä vaikka ei jokaisen ketjun jokaisen viestin tarvitse olla pieni essee.

Mutta sinne päin. :stuck_out_tongue:

Ja tosiaan, otsikko on provosoiva ja 100-kertaistujaan tähdätään mutta ei se 15-kertaistuminen 10 vuodessa niin haittaa… :smiley: Sekin piristää jo kummasti portfoliota.

26 tykkäystä

:sweat_smile:
image

Ja pahimmat tiedon nälkäisimmät sijoittajat yrittivät varmaan heti tiedotteen tultua soittaa Juhalle ja kysellä näistä myynneistään! Ja kehtaavat pitää vielä tiedon itsellään! On törkeäksi mennyt meno sanon minä! :grin:

Huh. Onneksi oli sentään paikkaansa pitävää tietoa

37 tykkäystä

Tuli ostettua tälläinen. Erittäin hyvä tapa laskea stressiä ja mukavaa puuhastelua. Kuten Poirot tykkäsi sanoa ”For my little grey cells”

Onko täällä muita Lego harrastajia?


47 tykkäystä

Kyllähän tällainen sisäpiiritieto olisi hyvä jakaa satunnaiselle sähköpostikysyjälle saku69@hotmail.com.

3 tykkäystä

Lisäämällä haun perään GI (gross index) löytyy indeksistä usein osingot huomioiva tuottoindeksi. Joskus tuo kulkee myös lyhenteellä TR (total return).

Esim. Hesulista löytyy OMXHGI: OMXHGI - Seuraa indeksiä OMX Helsinki GI | Nordnet

1 tykkäys

Itsellä tuli kyllä lapsena kasattua valtava määrä legoja. Aivan huippu hommaa! Äiti on onneksi pussittanut kaikki sarjat ja ohjeet varastoon. Kerran tässä hypistelin niitä ja mietin että pitäisikö ottaa joku sarja mukaan kotona käydessä. Aikuisiällä on tullut kasattua myös pienoismalleja. Mulla oli ruiskumaalauskoppi ja kynäruiskukin siihen hommaan. Senkin uudestaan aloittelusta olen haaveillut, mutta aika ei vielä riitä. Mallejakin olisi noi. 10kpl laatikoissa odottelemassa. Uudessa talossa olisi nyt noin 40 neliön ulkorakennuskin joka olisi tarkoitus jakaa harrastekäyttöön puolison kanssa.

Teslan osarin yhteydessä Äxässä nousi esiin useasti Isaacsonin kirjoittama kirja Muskista. Kävin Kokkolan Suomalaisessa kirjakaupassa tänään ja sen päällä oli lappu -50%. Mukaanhan se sieltä lähti :sweat_smile:

5 tykkäystä