Inderesin kahvihuone (Osa 8)

taisi olla maksumuurin takana, ehkä voit referoida…

1 tykkäys

On kyllä Harvian osari torstaina kiinnostava. MTV3 kymppiuutisissa nyt sunnuntaina pitkä juttu suomalaisen saunan boomista Japanissa.

Inde on vähennä puolella ja keventänyt jo kaksi kertaa Harviaa… Kurssi sinnittelee tavoitehinnan yläpuolella…
Mitenkähän arvonluonnin välipulahduksen kanssa käypi…?

2 tykkäystä

Mä referoin vähän aikaisemmin saman jutun. :slight_smile:

1 tykkäys

Tiettyjen YouTube-videoiden ääreen tulee palattua kerta toisensa jälkeen. Tämä OneCoin-markkinointitilaisuudessa kuvattu videosarja on umpirautaa:

29 tykkäystä

Kiitos todella paljon mainitsemisesta. Kunnia päästä tähän joukkoon. Voisin itse nostaa Salkunrakentajien huikeasta tiimistä jäseniä, jotka löytyvät X:stä.

Jorma Erkkilä 9809
Harri Huru 7988
Antti Leinonen 1493
Henri Elo 6867
Henri Huovinen 5172

Muitakin tietenkin löytyy, mutta kaikilta ei löydy tiliä sieltä.

Jos ajattelee, mistä talousmedian asiantuntijoiden lausunnot valikoituvat, tässä on yksi mielenkiintoinen tutkimusaiheesta.

Talous nähdään toki tutkimuksessa laajempana aiheena kuin sijoittaminen ja osakepoiminta.

Mielenkiintoinen jaottelu.

Kuka on sijoittamisen ammattilainen?
Vaatiiko se työskentelyä rahoituslaitokselle? Voiko markkinoiden tutkija yliopistolla olla sijoitusalan ammattilainen? Vaatiiko yksityissijoittajan titteli suuren salkun hallintaa ja kenen varoja hallitset: omia vai asiakittesi?

Se onkin mielenkiintoinen kysymys.

Kuka tekee ammatikseen analyyseja…

Analyysien tekeminen taidetaan jaotella lainsäädännöllisesti eri lokeroon sijoitusneuvonnan kanssa.
Suurin osa toivottavasti tekee omat analyysinsa, harva jakaa niitä muille.

Sijoitusneuvonnan antaminen on luvanvaraista hommaa, mutta luvan hakemiseen ei käsittääkseni ollut erityisen tiukat vaatimukset.

Poikani sanoi kerran hauskasti (kopioi varmaankin jotain tubettajaa),
”Jos teet jotain enemmän kuin kahdeksan tuntia päivässä, se on sairaus. Jos saat siitä rahaa, se on ammatti.”
:sweat_smile:

Kaipa jokainen plussalle vuodestaan jäävä ja tarpeeksi siihen aikaa käyttävä on siis hänen määritelmänsä mukaan ammattilainen. :sweat_smile:

Ajankäyttö määrittelevänö tekijänä on myös mielenkiintoinen kysymys. Vaihtuuko pomo vain, jos jäät töistä pois yksityissijoittajaksi ja käytät aikaasi sijoittamiseen yli 8h päivässä vai riittääkö ajatuksena, että elät sijoituksillasi riippumatta siitä, miten käytät aikasi tai mistä pääoma on peräisin?

Hieman sama asia kuin monella meistä oli opiskelijana useampi työpaikka.

Varsinainen sijoittaminen ei aina tarkoita osakemarkkinoille sijoittamista. Toiset ostavat listautumattomia yrityksiä, taidetta, asuntoja, kehittävät niiden arvoa ja myyvät eteenpäin. Yksityissijoittajat saattavat muodostaa yhteisiä projekteja, joissa jokaiselle jakaantuu erilaisia rooleja, vaikka jokainen toimii itsenäisenä yrittäjänä.

Sitten voisi keskustella myös sijoittamisen ja investoinnin eroista.

Ymmärrän, mitä @_TeemuHinkula meinasi ja hyvä lista. Kunhan toin taas oman pohdintani ja monimutkaistan hieman turhaa taas yksinkertaisia asioita. :sweat_smile::face_with_hand_over_mouth:

Toivottavasti kukaan ei loukkaannu. Ei ole tarkoitus vähätellä ketään.

Pahoitteluni!

10 tykkäystä

Sampo: Sammon omistaminen on tylsää.

Inderesin analyytikot jokaisen tulosraportin ennakkokommenteissa: “Raportissa poikkeuksellisen paljon kiinnostuksen kohtia”

:smiley:

6 tykkäystä

Tokmanni mokasi
Yrityksen viestintäpäällikön mukaan kyseessä on inhimillinen virhe.

Näistä clickbaiteistä voisi laittaa pienen referaatin. Tarjoussanomiin oli päässyt virhe:
– Ota 3, maksa 4, tämän viikon Tarjoussanomissa mainostetaan sivulla 18.

Millä ei ole mitään merkitystä sijoituksen kanssa pitkällä eikä lyhyellä aikavälillä ja on enemmän kahvihuone kamaa.

6 tykkäystä

Monimutkaisista asioista ei kannata ottaa varmoja ja ehdottomia kantoja kovin kevyesti.
Portugali on hyvä esimerkki kun asialle koitettiin tehdä radikaalisti jotain. Saatiin hyviä tuloksia mutta sitten sössittiin homma uudestaan.

26 tykkäystä

:smiley: Kiitos tästä kommentista. Maanantai pelastettu.

10 tykkäystä

Näinkö Portugalissa kävi kaikkien huumeiden käytön ja hallussapidon dekriminalisoinnin myötä vuonna 2001? No ei käynyt, mutta se varmasti johtuu siitä, että Portugali on luotaantyötävän kylmä ja pimeä maa, missä anorektisen narkomaanin on mahdoton elää kaduilla pakkasen paukkuessa… ei kun.

Suomessa tapahtuu muuten vuodessa huumekuolemia kaksitoista kertaa niin paljon kuin Portugalissa.

Termistä sen verran, että tuossa kirjoituksessasi ei ole kyse realismista miltään osin, sillä se on pelkkä mielipide ilman mitään taustoitusta, viitteitä tai faktoja. Lähempänä siis idealismia kuin realismia :grin:

43 tykkäystä

Kävin lukemassa Boomerbookista Nordean tulokseen liittyvää keskustelua. Suurin osa oli harmissaan kun Osinko on jäi odotuksista.

Huvitti.

20 tykkäystä

Pitää tietää mikä on tärkeää! :smile:

7 tykkäystä

Juttu on maksumuurin takana, joten en pysty arvioimaan sitä millään tavoin.

En jaksa millään uskoa, että Oregoniin muutti miljoonia ihmisiä EU-maista ja että he romahduttivat sikäläisen terveydenhuollon. Et toki tarkoittanut, että Oregoniin muutti ihmisiä EU-maista, mutta kuitenkin kirjoitit “juurikin noin tapahtuneen”. Suomi ja muut EU-maat vs. USA ja sen osavaltiot ja kaupungit… kuin vertaisi omenoita ja appelsiineja.

6 tykkäystä

Sepi Saarion kuuluisa sutkautus:

“Osakkeen arvonnousun peruste on kasvava osingonjako”

Minä olen tässä osinkokerääjien luvatussa maassa alkanut ajatella, että näistä osingoista ja niiden merkityksistä puhutaan vähän epämääräisin käsittein, ja siksi tuntuu tulevan paljon osinko-kiivailua.

Otetaan esimerkiksi tuo Saarion lentävä lause. Siinähän kirjaimellisesti - ainakin minun tulkinnan mukaan - sanotaan, että kun osinko kasvaa (kasvava osinko) niin se on syy (on) sille, että osakkeen arvo nousee (arvonnousun peruste). Jos tuon lauseen ymmärtää siten kuin se on kirjoitettu, niin ainoa järkevä tapa suhtautua lauseeseen lienee sama kuin Vernerillä.

Kasvavissa määrin tuntuu kuitenkin siltä, että moni osinkojen nimeen vannova käyttääkin osinkoa signaalina. Kun yhtiö maksaa (tai lupaa maksaa, kuten Suomessa tavoitteita asetettaessa tapana on) kasvavaa osinkoa, niin se on signaali sille, että myös yhtiön tulos kasvaa. Bisnes rullaa ja osakkeenkin arvo nousee.

Vertailukohtaa voisi hakea vaikka koulutuksen merkityksestä työnhaussa. Aika iso osa meidänkin maan väestöstä tekee sellaisia töitä, joissa koulutus ei ole antanut täsmällistä oppia varsinaisen työn tekemiseen. Silti työhön oli pätevyysvaatimuksena jokin tietty tai soveltuva koulutus(taso). Tämä siksi, että koulutuksen katsotaan signaloivan sitä, että hakija ymmärtää jostakin etäisesti kyseiseen työhön liittyvästä riittävästi, mutta ennen kaikkea on hän osoittanut pitkäjänteisyyttä, päämäärätietoisuutta, kunnianhimoa ja ahkeruutta siinä määrin, että on jonkinlaisen tutkinnon saanut pakettiin.

Ennen kuin menee taas sivuraiteelle, niin palataan osinkoihin.

Tuntuu siis siltä, että keskustelussa menee syy ja seuraus vähän minkälaiseen järjestykseen sattuu. Lisäksi ei ole aina ihan selvää, että puhutaanko jo toteutuneesta kasvavan osingon historiasta vai lupauksesta kasvattaa osinkoa myös jatkossa.

Vernerin pomo meni kirjoittamaan jokin aika sitten blogin, jossa sanoi asiasta seuraavaa:

Kypsemmän kehitysvaiheen saavuttaneilla yhtiöillä tasainen voitonjako pakottaa yhtiön johdon huolehtimaan siitä, että yrityksen liiketoiminta ja aiemmin tehdyt investoinnit tuottavat osingonjaon mahdollistavaa kassavirtaa niin lyhyellä kuin pitkällä tähtäimellä.

Piti päättää tämä teksti johonkin tyylikkääseen johtopäätökseen, mutta nyt huomaan, etten keksikään perhana mitään viisasta sutkautusta.

Ehkä Saario voisi muuttaa iskulauseensa muotoon

“kasvava osingonjako - tai lupaus siitä - voi olla osakkeen arvonnousun peruste”

@Mikael_Rautanen voisi tuleviin muistelmiinsa tokaista vaikkapa

“kasvava osingonmaksu edellyttää yhtiöltä kassavirrasta huolehtimista”

Ja erään suomalaisen tilitoimistoyhtiön hallitus voisi naulata asian lopullisesti pakettiin - case-closed - toteamalla, että

“kasvava osinko on suomalaisen sijoittajan perusoikeus”.

31 tykkäystä

No tämä! Ei salkun kivijalkaa ole minun mielestäni järkeä rakentaa arvoansojen varaan, joilta ei voi odottaa tulevaisuudessa kasvavaa osinkoa. Katsokaa esimerkiksi Valmetin ja Keskon osinkovirran kehitystä ja kuinka se korreloi liikevaihdon ja tuloksen kasvun kanssa :sunglasses: Pelkkä korkea osinkotuotto ei ole avain onneen.

1 tykkäys

No nyt on hyvä uutinen meille suomalaisille

Ehkä innostuin liikaa???

8 tykkäystä

Minusta pitkäjänteinen pörssiyhtiön johtaminen on vähän kuin maatilan pitämistä. Osa sadosta syödään (voitonjako) ja samaan aikaan kylvetään seuraavan sadon siemenet tai kasvatetaan viljelyalaa (investoinnit).

Mielestäni tuo @Verneri_Pulkkinen ja Aswath Damodaranin usein korostama ajatus että kaikki yhtiöt ovat matkalla kohti vääjäämätöntä konkurssia on vähän turhan kyyninen.

31 tykkäystä

Kannattiko hän oikieasti kaikkien huumeiden laillistamista vai oliko kyse kannabiksesta?

2 tykkäystä

Naton drone-osaamiskeskus Suomeen? - Uusiteknologia.fi

Ehkä innostuin liikaa???

9 tykkäystä

Tuo 50 merkin raja on kyllä oikestaan välillä vähän ärsyttävä. Äskeinenkin hassun hauska video olisi jäänyt laittamatta ellen olisi sutkannut tuon lainauksen kanssa.

2 tykkäystä