Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Juurikin näin :+1:

Rahoitustaseesta, joka on osa maksutasetta:

Siellähän on sitten myös arvonmuutokset, joten varallisuusaseman parantuminen yo. taseessa ei edellytä osingonjakoa (anteeksi osinkopuolue :slightly_frowning_face:)

2 tykkäystä

Kriitikot ovat jalat maassa pitäviä itsenäisiä ajattelijoita. Positiivisia näkemyksiä kirjoittavat taas hyväuskoisia bulleroita, jotka ovat rakastuneet osakkeeseen ja yrittävät varmaankin vain puhua kurssia ylöspäin :stuck_out_tongue_winking_eye:

Oikeastihan tuo menee yleisen sentimentin mukaisesti. Välillä härät dominoivat ja välillä taas karhut…

34 tykkäystä

Väärin tykätty? :heart: :metal:

Ehkä syynä voi olla myös se, että viesti on liian pitkä eikä jaksa oikein syventyä.

Sama juttu. Jouduin väkisin vääntämään lauseen lisää :grinning:

1 tykkäys

Yksi sana: karhumarkkina.

Merkit täyteen… :smiley: Merkit täyteen vielä uudelleen… :smiley:

22 tykkäystä

Oho, oma fiilis on ollut että ilmiö on juuri toisin päin. Mutta eipä tässä kovin aktiivisesti ole kerennyt lukemaankaan…

1 tykkäys

Haha, taida olla malliesimerkki perus tuulipuku bullerosta koska tämä oli kirjaimellisesti 100% se mitä mietin eilen :sweat_smile::sob:

Pitää tuoda ilmi oma typeryys jotta joukkolynkkaus estää toiminnan.

E: toiselta foorumilta luin hyvän kieliposkessa heitetyn kommentin.

You buy Small cap value if you want to be right
And you buy Large cap growth if you want returns

18 tykkäystä

Tämä on varmaan ihan ihmisiin rakentunut tapa. Jos erottaa pois sijoittamisesta, niin työpaikan kahvihuonekeskustelutkin kriittisiä; sanot, että olet ostanut vaikka volkkarin, niin kaikki alkaa puhumaan volkkarin huonoista puolista. Kieltämättä se on rasittavaa. Toisaalta taas en tiedä olisiko sekään hyvä, että joku alkaisi vimmatusti kehua volkkarin pyyhkijäviiksen ergonomiaa muun kustannuksella. Tarttuisi ns. lillukanvarsiin.

1 tykkäys

Oma perstuntuma on se, että hyvät karhuviestit>hyvät härkäviestit, mutta lyhyemmät härkäviestit>lyhyemmät karhuviestit.

Ei ole tähän dataa heittää, joten viestini on täynnä mutuilua, mutta mutuillaan silti. Yleensä yhtiöketjuihin tulevat härkäisemmät viestit ovat lyhyitä, mutta niissä kuitenkin löytyy jotain ideaa, joka voisi positiivisesti vaikuttaa yritykseen. Kenties linkki uutiseen, tai oma näkemys markkinasta tms. Ne ovat siis hyviä viestejä yhtiöketjuihin, ja tuovat jotain lisää sinne. Sitten on nämä tavalliset karhuiluviestit. Tullaan tunne edellä lyttäämään firmaa huonon kokemuksen, laskeneen kurssi, tai jonkun muun todella tärkeän fundamenttipohjaisen syyn takia. Nämä viestit ovat lyhyitä, ja ne yleensä kyllä liputetaan olemattoman sisällön takia.

Sitten tullaan niihin pitkiin viesteihin. Pitkiä karhuiluviestejä ei niin paljoa näe, mutta kun näkee, niin ne kyllä luetaan moneen otteeseen. Vieläkin on muistissa monet tämänkaltaiset viestit, joita tulee vieläkin välillä luettua uudelleen ja uudelleen. Pitkät viestit tarvitsee oikeasti syvää tietämystä yhtiöstä fundamenttitasolla asti. Ei riitä kurssin katsominen, ja siitä huutelu. Tykkäykset tulee, kun viesti herättää oikeasti ketjua lukevat ajattelemaan. Kun omistaa yhtiötä, niin joutuu vähän jopa pakonomaisesti pieneen kuplaan. Eikä sinne kuplaan negatiiviset ajatukset päädy helposti, ellei joku oikeasti kirjoita laadukasta tekstiä yhtiöketjuun. Nämä viestit sitten pakottavat yhtiötä omistavaa henkilöä oikeasti uudelleenajattelemaan sijoituskeissiään ja sen vahvuutta. Ei tietenkään pitkissä bulleroviesteissäkään ole mitään vikaa, mutta todennäköisesti karhuviestit herättävät enemmän mietintää keissin suhteen.

Olen jopa tainnut kerran pyytää kumppania luomaan tänne käyttäjän, jotta mahtava karhuiluviesti sai ylimääräisen tykkäyksen :face_in_clouds:

11 tykkäystä

Kokeiltiin tänään uutta live setuppia, jossa raportti näkyy analyytikon lisäksi :partying_face: Tuleeko täällä mieleen risuja/ruusuja tästä?

41 tykkäystä

Toisaalta sijoittajalle mikään ei ole niin hyödyllistä kuin hyvin perusteltu kritiikki.

Perusteeton kritiikki ihan vaan kritisoimisen ilosta nyt taas ei auta ketään.

7 tykkäystä

Tämä oli tietysti kieliposkessa heitetty juttu, mutta näin moni tuntuu ajattelevan. Kun joku on kriittinen, kuuntelijat ja lukijat eivät vaadi häneltä kummoisiakaan perusteluja, vaan “tämä on ihan paskaa” riittää pitkälle. Tämä johtuu mielestäni siitä, että kirjoittaja/puhuja saa auktoriteettia automaattisesti siitä, että asettuu asiansa yläpuolelle.

Tätä ilmiötä tuli laiskana poikana hyödynnettyä koulussa esseissä.

11 tykkäystä

Tätä oon monesti miettinyt! Ei tarvitse itse selailla raporttia mukana :+1:

9 tykkäystä

@Kale-possu on todellinen influensseri. :smiling_face_with_three_hearts:

Jopa Suomen oman Blumman suosikkiohjelmassakin häntä lainataan:

23 tykkäystä

Erittäin hyvä oli ainakin tuossa aamun eQ livessä!

8 tykkäystä

Joo ihan totta puhut. Noita en vielä laskekkaan hyviksi karhuviesteiksi.

Kannattaa vaan liputella, jos joku huutelee täällä turhuuksia yhtiöketjuissa. :handshake:

2 tykkäystä

Musta tuntuu, että yleisesti ottaen pidemmällä aikavälillä on juteltu siitä ettei kriittisiä ja karhuisia kommentteja sallita tai ettei niistä tykätä.

Luulen, että keskimäärin ja yleisesti ottaen tykätään enemmän optimistisista ja positiivisista viesteistä kuin kriittisemmistä. Toki erot eivät välttämättä ole loppujen lopuksi suuria, mutta uskoisin keskimäärin optimistisempien viestien saavan tykkäyksiä enemmän.

Toki se on myös niin, että yleensä kriittisemmät tai sanotaanko pessimistisemmät ajattelijat koetaan ehkä joskus fiksumpina kuin optimistisemmat ajattelijat, vaikka molemmat porukat ovat yhtä fiksuja tai hassuja.

Bumtsibumien ja veliosakkeiden kultakaudella pienetkin positiiviset kommentit saivat hurjasti tykkäyksiä ja sitten asiallisesti karhuilevat saattoivat saada välillä aiheetonta kritiikkiä.

Riippuu varmaan kanssa hieman aikakaudestakin, miten tykkäykset painottuvat.

Tärkeintä on kuitenkin se, että miten oman tonttinsa hoitaa Foorumilla ja muualla. :slight_smile:

5 tykkäystä

19 tykkäystä

Mutta miksi, moni saattaa kysyä. Miksi sijoittaisin Helsingin pörssiin? Ja samat ihmiset kysyvät: Miksi joku kiipeää maailman korkeimmalle vuorelle? Miksi joku lensi ensimmäisenä Atlantin yli? Miksi Ilves yrittää voittaa Tapparan pudotuspeleissä?

Me valitsemme Helsingin pörssin. Me valitsemme Hesulin börden… Me haluamme Pölhexistä korkeaa yksinumeroista nominaalituottoa tällä vuosikymmenellä, emme siksi että se olisi helppoa, vaan koska se on vaikeaa. Koska se on äärimmäinen mittari tiedoillemme ja taidoillemme, koska se on haaste jonka otamme vastaan, jota emme voi lykätä, ja jonka tulemme voittamaan.

71 tykkäystä

Joskus Mount Everestiin kiipeäminen saattoi olla jotain ainutkertaista, mutta nykyään sinne on (kuulemma) turistiaikaan sellainen tunku, että saat odottaa pahimmillaan tuntitolkulla omaa vuoroa että pääset nappaamaan selfien huipulla. :smiley: Varteenotettavimpia riskejä tuossa lieneekin nykyään, että joudut venaileen ja paleltuun siellä kylmässä “kuolemanvyöhykkeellä” sen ruuhkan takia.

Eiköhän samanlainen tunku joskus nähdä myös täällä Hesulin reunamarkkinalla. (Tavallaan aika surullista, Mount Everestikin on suositumpi mesta kuin Helsingin pörssi.)

21 tykkäystä

Rationaalisen ajattelun ja tunnetilojen “polttoaine” on rajallinen ja kaiketi ainakin osittain samaa tavaraa. Tällöin on luontaista että syntyy poliittisia ja kaupallisia motiiveja herättää ja lietsoa tunnetiloja.

Voi olla erheellistä ajatella näiden tunnetilojen johtuvan pahuuden tai vääryyden kaltaisesta ihmisten abstraktista sosiaalisesta konstruktiosta. Tällöin juuri päätyy emotionaalisen vaikuttamisen (mitä kritisoi) piiriin.

Todennäköisesti negatiivinen vireystila on vain tehokkaampi ja nopeampi ratkaisu, kun halutaan vaikuttaa ihmismieleen. Tässä syntyy myös ongelman ulkoistaminen, kun keltainen lehdistö, Trumpetit, vassarit, herrat, loiset, akat, kissaihmiset…

Mitä foorumiin tulee, ei ole kauaa kun kuva lauantaisaunasta, minkä tahansa ajoneuvon digitaalinäytöstä tai anekdootti käytettyjen auton myyjän aamuturinoista oli timanttista tykättävää. Ja sehän on osoitus että positiivisessa sentimentissä hyvien ja iloisten asioiden kertominenkin voi kerätä sydämiä ympärilleen. :grin: …niin kauan kuin kurssi kestää.

3 tykkäystä