Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Onko mallisalkun pakko myydä on salkussa oleva saa myy-suosituksen?

Voiko tästä seurata muuta kuin the Sammakko to the moon!

40 tykkäystä

Ei. Mallisalkku ei saa toimia suosituksia vastaan, mutta sen ei ole myöskään pakko toimia niiden mukaan. Perinteinen selitys tähän on eri aikahorisontti (suositus 12kk, mallisalkku mieluummin vuosia)

5 tykkäystä

Ei ole pakko. :slight_smile: Negatiivisella suosituksella saavat toki myydä.
E. @Musti olikin nopeampi.

4 tykkäystä

Harvian raportit on nykyään tälläistä vihapuhetta.

Toista oli Kajaanin ollessa puikossa. Tavoitehintaa varten olisi katsottu pörssikurssi, pyöristetty seuraavan vitoseen ylöspäin, laitettu Osta suositus ja keksitty joku naseva otsikko kuten: ”Ylälauteella löylyt sen kuin kuumenee!” tai ”Klapia pesään!”.
Vielä on 100% matkaa vanhoihin hyviin aikoihin.

119 tykkäystä

Olen samaa mieltä, minusta se kertoi terveistä markkinoista, kun Vernerin tykätyin viesti on tämä kivien säilytystä varten peltilaatikoita tekevä firman yhtiöketjussa oleva viesti:

Finnish Sauna - GIF - Imgur

36 tykkäystä

Aika uusia kuntosalijäsenyys.

25 tykkäystä

Tässäpä päivän tärkeimmät.

Stockmann ei voi jakaa osinkoa yrityssaneerausprosessin ollessa käynnissä.

Toivottavasti sijoittajat ovat ihan Nesteessä ja osake syöksyy kohti 2 euron tukitasoa =)

16 tykkäystä

Mielestäni koko mallisalkun idea on se että se osoittaa että Inderesin suosituksia noudattamalla voi tehdä ylituottoa. Olisi outoa jos positiota ei myytäisi mikäli “yliarvostus” säilyy. :thinking:

Moikka!

Olen tekemässä opinnäytetyötä “Velkavivun käyttö osakemarkkinoilla erilaisissa korko- ja markkinaympäristöissä”. Eli mikäli olet käyttänyt velkavipua osakemarkkinoilla vuosina 2008-2023 ja sinulla on pieni hetki kertoa omista kokemuksistasi ja ajatuksistasi arvostaisin sitä kovasti! :slight_smile:
Vastaus aikaa on 23.2.2024 saakka. Kysely on luottamuksellinen ja anonyymi. Kiitos vielä etukäteen kaikille vastanneille!

14 tykkäystä

Siinä hetkessä, kun eilen näkyi Harvian Q4 numerot taulussa ja kurssireaktio +20%, tuli kieltämättä ikävä vanhoja hyviä aikoja. Saunaketjun sentimentti oli osaripäivänä katossa, hauikset pullistelivat, perstatuointeja suunniteltiin ja mestarin=analyytikon johdolla iloittiin tulosliven äärellä.

Nyt oli vähän hiljaisempaa. Mutta haluan antaa Harvia-lapuilleni uuden mahdollisuuden. Ne kokivat jyrkän ylämäen ja hirvittävän alamäen. Suomalaiselle kilpahiihtäjälle sopii hyvin pitkät vuorohiihtopätkät eli pitkät loivemmat nousujaksot. Jospa Harvian taival olisi nyt enemmän tällaista, vaikka fomoilu on osa sijoitusviihdettä ainakin joskus. Ne on hienoja muistoja, vaikka krapula on sitten kova.

25 tykkäystä

Sitten kun Plug Power kurssi keulii, älkää ottako ainakaan harkitsematta plug perstatuointeja🥴

15 tykkäystä

No mutta mikä idea😂. Ostin plugia tatska kankkuun, tekstillä plug in.

10 tykkäystä

Käytän sanaa kiitos - tai ylipäätään osoitan kiitollisuutta - liian harvoin. Ihmisille, joita oikeasti arvostaa, tulisi sitä arvostusta myös osoittaa. En halua olla sellainen ihminen, joka vain olettaa ihmisten tuntevan sen arvostuksen, jonka he ansaitsisivatkin. Kohtaan itse liikaa tätä oletusta, enkä usko, että olen ainut. Näin perjantain kunniaksi, haluaisin käyttää pienen hetken aikaa ja tehdä kuulluksi ainakin oma tuntemukseni. En kerjää kiitoksia tai muutoinkaan halua huomiota itseeni, vaan haluan vain eräiden foorumilaisten tietävän, että heidän kirjoituksillaan on vaikutusta. Tiedän myös, että kehut esimerkiksi @Mikael_Rautanen suunnasta saavat suuremman vaikutuksen aikaan, kuin tällaisen tavallisen rivijäsenen suusta. Tästäkin huolimatta aion silti kiittää foorumilaisia, joidenka kirjoituksista sekä yleisestä foorumipresenssistä nautin ja toivon heidän jatkavan omaa panostustaan täällä.

Kiitettäviä varmasti on enemmänkin, mutta nostan tähän nyt itselle merkittävimmät aakkosjärjestyksessä: @CitizenJ @anon1925 @Ituhippinen @JHeiskanen @Kale-possu @KalleH @Marianne_Palmu @Mauri @MoneyWalker @NukkeNukuttaja @Pohjolan_Eka @Sijoittaja-alokas @SijoitusSeppo @SuomenBuffet @_TeemuHinkula @Tyhjatasku @Vanerihands @Verneri_Pulkkinen @Wallet_Nahlroos

Taylor Swift Reaction GIF

75 tykkäystä

Kiitos vaan ystävällisistä sanoistasi @Mungeroinen , hyvä, jos kirjoituksistani on jollekin iloa, sijoitussuosituksina niitä ei kuitenkaan kannata ottaa :slight_smile: Kannattaa aina muistaa, että mm. Tokmannissa olin vielä aika härkämäinen yli 20 euron hinnoissa, tämä toki ei ole muuttunut, kurssi vaan on ottanut hieman osumaa :slight_smile:

29 tykkäystä

Olen kieltämättä (positiivisesti) hieman yllättynyt, ettei Harvia avannut tänään -60% laskuun Raulin myy-suosituksen yllyttämänä (piti kaiken varalta vielä uudestaan tarkistaa). Onko sijoittajat sittenkin alkaneet harrastaa pitkäjänteisyyttä ymmärtäen, ettei arvoa luovan firman osakkeita tarvitse sittenkään paiskata heti laitaan (ja tarkoituksena ostaa “sitten ens viikolla halvemmalla” - niin kuin aina) kun yksittäinen henkilö antaa myy-suosituksen lähiajan tuotto-odotukseen nojaten. Jep, kun tuota analyysiä lähti lukemaan niin tuohan oli selvä pidä-myy tai ihan maksimissaan vähennä-myy (kts. Vernerin esimerkit ajattomista vaihtoehtoisista suosituksista).

Yhtiön pidemmän ajan tuotto-odotus on lopulta ihan ok - putsattuna mahdollisista yritysjärjestelyistä mitä yhtiö selvästi skannaa, yhtiö voittaa markkinaosuuksia, jenkeissä rata auki + optiona Aasia ja Euroopan toipuminen = hold. Mutta tämän ilmeisesti onkin moni hiffannut. :+1:

14 tykkäystä

THL: liikuntaa tulee harrastaa vähintään 2,5h viikossa.

Minä, himourheilija:

66 tykkäystä

Se onkin jännä että miksi olisi hyvä harrastaa liikuntaa jossa syke nousee, mutta muunlainen sykkeen nouseminen ei olekaan hyväksi.

Ainakin itsellä tuloskaudella syke pääsee välillä nousemaan hurjista liikkeistä, mutta ehkä tätäkään ei lasketa.

2 tykkäystä

image

image


image

image


image

Jeremiah Johnson Nod GIF - Jeremiah Johnson Nod Approval - Discover & Share GIFs

32 tykkäystä

Stockmann-live ja @Rauli_Juva kommentit sai hymyilemään useamman kerran. :grin:

“Markkinaympäristö…. diiba daaba daa.”

“Tulos olisi ollut parantunut ilman… niin, tulos olisi parempi jos ois enemmän myyntiä ja vähemmän kuluja.”

Tässä tiivistetysti muutamat kohokohdat.

134 tykkäystä