Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Nopee korjaus, että KH Group ei ole vuoteen ollut pääomasijoitusyhtiö, vaan KH-Koneiden ympärille rakentuva monialakonserni (siksi nimenmuutos Sievi Capitalista). Noista muista liiketoiminta-alueista tullaan myös todennäköisesti irtautumaan sopivalla hetkellä. KH-Koneet sinänsä on pian taas kasvuyhtiö, kunhan rakentamisen sykli kääntyy :+1:

12 tykkäystä

Ei ole silti tainnut vielä myydä niitä yrityksiään ja sijoittaa rahojaan uudestaan.

Ilmeisesti menneet siihen Boreomaiseen suuntaan, mikä on hyvä juttu ja yritys tosiaan voi jo olla arvokkaampi kuin Sievi aikoinaan.

En silti vertailisi KH grouppia ja Kempoweria, kun ei ne oikein ole tasalaatuista tai muistuta liiketoiminnaltaan toisiaan.

1 tykkäys

Tämä vertailu tehtiin äärimmäisellä vakavuudella. :cowboy_hat_face:

This Is Serious GIFs | Tenor

18 tykkäystä

On aina erittäin vakavaa. :sweat_smile::upside_down_face:

Näitä vertailuja näkee vain joskus, jossa tasapäistetään liiketoiminnat vastamaan toisiaan kassavirtojen perusteella.

Tykkään aina toistuvasti itseppäisenä immeisenä kyseenalaista tämän teorian. Ei se kumminkaan käytännössä koskaan toteudu.

Toiset alat on vain seksikkäämpiä kuin toiset.

Lisäys:

Pidän siis P/E-lukuun tai mihin tahansa arvostuskertoimiin pohjautuvia kassavirtapohjaisina vertailuna. Yrityksillä tosiaan on eri arvostuskertoimia ja sille on mielestäni hyviä syitä. Esimerkiksi jos pitää KH grouppia edullisena, eikä tule mieleen, miksi se on edullinen.

Kiinalaiset varmasti pilaa vielä NVIDIAnkin alan ja sekin tipahtaa kuin kovi.

Mut juu… Ei olla niin vakavan asian äärelläzx

2 tykkäystä

Mutta tässä olikin kyseessä P/E-luku.

Esimerkiksi Nvidian reilu arvo on 36,95 dollaria, vaikka kurssi on nyt 739. Tämä laskelma on tehty SAPE-mallilla.

6 tykkäystä

Jos Rasse tai Ransu tai mikä tahansa onnistuu luomaan transcriptin näin intonaatiotarkasti, niin säästyy aika webcastin kelaukselta.

Hieman vakavammin @Markus_Hav , miten olen ollut lukevinan, että Quartrilla olis jo käytössä moinen toiminto, missä transcript tuotetaan koneellisesti? En kyllä löytänyt pikavilkaisulla viitettä, mutta minulla on muistijälki, että olisin sellaisen huomautuksen jossain nähnyt. Toki suomenkieli voi aiheuttaa tässäkin haasteita.

3 tykkäystä

Aamun avaukseen jokapäiväinen sutkaus Bidenilta

Sitten perään joitain asiaakin

3 tykkäystä

Saisiko vielä Karhu- @Sijoittaja-alokas reilun arvon Reveniolle näin Q4 katsauksen kunniaksi?

2 tykkäystä

Kurssilasku kyllä herätti :bear: :bear: esiin ja varmaan ihan syystä. Leikkimielisessä Kempower-ketjussa olleessa äänestyksessä noin 550 äänestäjästä 85 % veikkasi päätöskurssin olevan 25€ tai yli, eli veikkaukset olivat pääsääntöisesti :ox: :ox: lopputulemaan nähden…

5 tykkäystä

Kempowerin kohdalla on kyllä kupla puhjennut. Yllätyin vähän, että olin kirjoittanut ketjuun ihan fiksujakin karhuiluja viime vuonna, mutta luonnollisesti ne oli teilattu :sweat_smile:

Ostin toki viime vuoden lopulla aiemmassa rytinässä takaisin ja varmaan kahmaisen lisää jahka ehtii laskeskella tilannetta auki.

9 tykkäystä

No eipä tonne ketjuun aiemmin uskaltanut mennä, kun keskustelu pyöri tasolla “Onko Kempowerin latureissa logo näkyvissä”. Se on aina sama homma rakettiosakkeiden kanssa, oli sitten kyseessä plugi, hyzon, voxtur, qt, revenio, remedy, kempower tai tesla. Karhujen on turvallisempaa tulla yhdessä ottamaan se boolimalja pois, sen sijaan että taistelis yksin tuulimyllyjä vastaan :smiley:

35 tykkäystä

Kyllä tuo verrokkianalyysi vetää vertoja keskiverto Inderesin analyysin verrokkiosiolle. :joy:

11 tykkäystä

Jaahas tänään on näemmä taas turskapäivä🎉. Marimekko alitti ennusteet hieman, kuten keskimääräinen Hesuliosake Q4, ja Embracer alitti ylä/keskiriveillä hieman ja alarivi haihtui taas johonkin tuntemattomaan paikkaan.

Salkussa myös Elliptic Labs, mutten tiedä menikö hyvin vai huonosti kun joku postasi vaan luvut kommentoinatta niitä, eli turskaa varmaan sieltäkin.

Huomenna sitten Qt-teurastus päivä.

7 tykkäystä

Täällä on kauhean synkkä tunnelma ja pelätään, että Suomen talous sakkaa. Sen päälle Suomi on vientivetoinen talous ja paljon viennistä suuntautuu Saksaan. Kauheasti aiheetta pelätään että Saksankin talous sakkaa.

Jos kuitenkin katsotaan tilastoja, niin Saksasta tuli juuri maailman kolmanneksi suurin talous :partying_face: :de: :beer:

kuva

:rocket:

Ei kun hetkinen

Saksan nousu listoilla onkin vain Japanin pakittamista :frowning:

Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

17 tykkäystä

Vielä on Toivoa.

image

5 tykkäystä

Teit negailijoita vaan harmittaa kun missasitte loistavat tuotot aikaisemmin ja nyt helppo porukalla kokkoontua läksyttämään kun kurssit tippuneet ihan jo taantuman vuoksi. :wink:

8 tykkäystä

Kun TietoEvry-osinkomörnijän vanha omistaja lukee päivän tiedotteet ja huomaa omistavansa myös Banking SaaS-firmaa kohta omana listattuna yhtiönään :smiley:

43 tykkäystä

20,99 on reiluarvo

Mutta käytin tähän tässä tapauksessa taikakaavaa:
P/E-luku : osinkoprosentti (tässä muodossa 1,53, ei 0,0153) = reiluarvo

Tämä ei ole Graham-luku, vaan Alokas-luku.

7 tykkäystä

Tottakai se harmittaa. Firman kurssi nousee hirmuisesti vastoin vaikeaa markkinaa valtavan sijoittajajoukon ostokiiman vuoksi, vaikka tilauskertymä = liiketoiminnan fundamentit on ollut heikolla tasolla jo hyvin pitkään. Ihan varmana se naapuri joka mulle on kehunut Kempoweria listautumisesta lähtien onnistui vielä myymään Kempowerit huipulla ja ostamaan tilalle Nvidiaa, koska tekoäly on nyt kuulemma kova juttu ja on monta sataa prosenttia voitolla. Samaan aikaan itse pitää raataa kädet savessa pienyhtiöpaskassa, että sais sen muutama kymmenen prossaa tuottoa. Vähemmästäkin muuttuu vihreäksi kateudesta :nauseated_face:

51 tykkäystä

Osanottoni, Nvidiat ja muut perkeleet melkoisessa kuplassa, kaikenmaailman rahastot pakotettu pumppaamaan muutamaa hassua yhtiötä jos meinaavat pärjätä indeksille.

4 tykkäystä