Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Valitettavasti ei vielä mitenkään, tarkoitus on kuitenkin tuoda tuo näkymä myös nykyisille sivuille. Pahoittelut tästä!

Tätä @Verneri_Pulkkinen ja muut osinkopuolueen jäsenet saa lobata vielä hetken aikaa :smiley: Tietysti tulevaisuudessa jos mahdollistetaan tuon listan kustomointi, niin sitten saa ainakin helposti näkyville.

7 tykkäystä

Nämä usein liittyy siihen että homma on helppo itse ymmärtää ja siitä sitten nolla tason ajattelulla pohditaan muut eivät ole vielä ymmärtäneet samaa. Näissä perusajatus on usein täysin oikein mutta siitä johtopäätös hyvään sijoitukseen on täysin mutuilua.
Sähköautot tulee: Tesla/Kempower ja kumppanit.
Ilmastonmuutos tulee: Vedyt ja kumppanit.
Uusien autojen tuotanto seis: Kamux.
Sauna on terveystrendi: Harvia.
Isot osingot: Hesuli25.

Olen saattanut sekaantua moneenkin näistä.

10 tykkäystä

Minulta on mennyt vähän ohi tuo Fortumin lasku, vuoden alusta -23% nopeella hiha-arviolla. Onko tähän muuta syytä kuin listaus Pölhexiin?

20 tykkäystä

Kempowerin liikevaihdon ohjeistetaan käytännössä laskevan 24Q1 vs 23Q1 ja Inderesin 24e P/E -luku on 49,13. Kempowerin ketjussa puhutaan Etiopian sähköautojen maahantuonnista ja kurssi on tänään +7,39% nousussa. Yritä nyt sitten tästä yhtälöstä sitten arvioida, että miten kurssi tulee käyttäytymään lähikuukausina ja että millaiseksi sijoittajasentimentti muuttuu :smiley:

40 tykkäystä

Sähköfutuurit ovat laskeneet merkittävästi vuodenvaihteesta ja päälle odotukset pettänyt q4-tulos.

4 tykkäystä

Anteeksi @Sijoittaja-alokas, mutta sulla on suhteettoman suuri valta pörssiyhtiöiden kurssikehitykseen :see_no_evil:

Toivottavasti et @Wallet_Nahlroos päätynyt ostamaan Fortumia noilla opintolainarahoilla vaan laitoit fyrkat vaikka tohon Hexatronicciin tai Mäkisen Ambeaan :grimacing:

16 tykkäystä

Siellä on käynyt McKinsey laskemassa, että jos jokainen etiopialainen ostaa sen laturin niin saadaan tulokseen merkittävä parannus. Jos ajatellaan että tästä tulee vielä trendituote kuten Monclierin takeista niin kohta on tiktok täynnä videoita missä nuoret varastaa stokkalta kempin latureita ja huutaa “tush keissi”. Sokeakin näkee tämän valtavan potentiaalin, puhumattakaan jos nämä tuotteet saadaan kuponkiuutisiin. Nyt big4 konsultit miettimään vaan valmiiksi ne Etiopian verokuviot, rahaa on tulossa!

5 tykkäystä

Mä oon omakätisesti laittanu Fortumin kassavirrat ekseliin viiden vuoden ennusteella enkä päässy lähellekään toivottovia tuloksia.

“No, varmaankin tein päin h*lvettiä kun oon laiska opettelemaan enkä luonnollisesti ymmärrä sähkömarkkinoista mitään. Tiedän vain sen että jumalattoman hyvä diili sieltä ekselin toisesta päästä pitäisi tulla ulos että näiden ‘pääoman allokoijien’ johtamaa firmaa kannattaa ostaa.”

Sitten katoin Inden arvioiman kassavirran tulevaisuudelle ja se oli vielä kertaluokkaa hunompi :smile:

3 tykkäystä

Ilmeisesti myös mulla on suhteettoman suuri valta myös isoimpiin kokonaisuuksiin. :frowning:

10 tykkäystä

Laitetan kahvihuoneeseen kun Stellantiksella ei ole omaa ketjua eikä näitä aina viitsi Qt:n ketjuunkaan laittaa.

Stellantis julkaisi viime vuoden tuloksen joka ylitti ennusteet.

Stellantis Delivers Record Net Revenues, Net Profit, Industrial Free Cash Flows for Full Year 2023

  • Net revenues of €189.5 billion, up 6% compared to 2022, with consolidated shipment volumes increasing 7%
  • Net profit grew 11% to €18.6 billion. Adjusted operating income(1) rose 1% to €24.3 billion, with AOI margin of 12.8%
  • Industrial free cash flows(2) of €12.9 billion, an increase of 19% compared to 2022
  • Strong balance sheet, with Industrial available liquidity at €61.1 billion
  • LEV sales up 27% in 2023, with PHEVs at #1 in U.S. and #2 for LEVs in U.S.(3); 21% increase in global BEV sales in 2023
  • Returned €6.6 billion in cash to shareholders in 2023 through dividends and share buybacks, an increase of 53% compared to €4.3 billion in 2022
  • Dividend proposed of €1.55 per common share, increase of approximately 16% compared to prior year, pending shareholder approval
  • Announcing 2024 open market share buyback program of €3.0 billion
4 tykkäystä

On kyllä kova. Kasvua, kaksinumeroista operating marginia, reilun 20 miljardin nettokassa, yli 7 miljardia (~ 10% market capista) palautuksia ostojen ja osinkojen muodossa. P/E 3,5, tai jos haluaa katsoa kassavirtojen kautta niin Industrial FCF/MCap ~ 17 %.

2 tykkäystä

Mikäs tässä on jekku, miksi tätä saa P/E 3.5 hintaan? Pakkohan tässä olla joku koira haudattuna?

P/E vähän ehkä huono luku kun isoja investointeja, siksi laitoin myös tuon kassavirran. Halpa se on silti muttei niin halpa.

Mutta kai tuossa on vain yleinen sektorin matala arvostustaso ja syklisyys / epävarmuus syynä.

Varis: “Isoja pudotuksia vs edelliset. Valtaosa analyytikoista otti rajusti alas 2024 tulosennusteita, mutta piti 2025- ennusteet kohtuu ennallaan. Ehkä kireä aikataulu ja hankala ennustettavuus osin syynä tähän (kyynikon toteamus)”

Mietin myös itse kuinka tarkasti ennustekorjaukset voidaan tehdä kun päivä menee raportteja lueskellessa, sitten juostaan infotilaisuuksiin, tehdään haastikset, pitää syödä jossain välissä ja monesti analyytikot iltapäivällä maha täynnä nepalilaista ruokaa pääsevät itse analyysin kimppuun. Jos tuloksia on useita ja Premium-raportti julkaistaan aamuyöstä kahden aikaan, voiko se olla kovin syvällisesti pohdiskeltu? Vai onko firmoja pohdittu jo niin paljon että pelkällä lihasmuistilla voi adjustoida ennusteet oikealle pallokentälle? :smiley:

13 tykkäystä

Tämä kai nyt koskee vain seniori-analyytikoita :expressionless:

Asiaan: Länttään tämän kyssärin kaffehuoneelle kun en haulla löytänyt teknisen tuen ketjua (monta TA ketjua kyllä, mutta nyt on haussa eri alan poppamies):

Onko muilla Edge-käyttäjillä kilkatinkello kadonnut kokonaan etusivulta? Mun pitää kännykän selaimesta tsekkaa viimeaikaiset tapahtumat seuraamissani kohteissa, tietsikalla ei näy :smile:

1 tykkäys

Eiks se aamuyö kerro nimenomaan siitä, että on käytetty aikaa :wink:

Kyllähän hyvä ennustemalli on sellainen, että sen pystyy päivittämään tehokkaasti. Myös mallinnusprosessi tulee hiottua matkalla, eli ne muutamat tietyt parametrit on sellaisia, joiden osalta mietitään tarvittavat muutokset. Todellisuudessahan niitä voi miettiä vaikka kuinka pitkään sinne aamuyön tunneille asti, mutta ei niistä välttämättä tietyn pisteen jälkeen tule yhtään viisaammaksi.

Paljon asioita pitää tietää ja miettiä, mutta tulevaisuuden ennustamisen osalta on myös hyvä tiedostaa, mitä ei voi tietää :smiley: Voimme käyttää loputtomasti aikaa sen miettimiseen, miten iso on Kempowerin tai minkä tahansa muun yhtiön kohdemarkkina vuonna 2035 ja mikä yhtiön markkinaosuus voisi olla. Se ei tarkoita, että lyhyemmässä ajassa tehdyn järkevän arvion osumatarkkuus olisi yhtään huonompi välttämättä.

24 tykkäystä

Taitaa olla kohdennettu isku, sillä omalla Edgellä näkyy. Mitään muuta ideaa en keksi kuin että jos käyttää adblockeria, niin sellainen voi ehkä blockata elementin.

1 tykkäys

Tattis!

Sekakäyttö siis jatkunee :smile:

Edit: Magic! :smile:

Ei oikein näytä tekoäly / sähköä tarvitsevat investoinnit osuvan Suomeen. Microsoft aikoo investoida 3,2 miljardia euroa Saksaan datakeskuksiin ja tekoälyosaajien koulutukseen. Harmi ettei ole edes sitä paksua kaapelia, jolla voisi syöttää Fortumin tarjoaman halvan sähkön Saksaan datakeskuksiin, että päästäisiin edes jotenkin hyötymään tästä :pensive: (ja tietysti tässä tapauksessa sen sähkön voisi myydä sinne paljon “suomitasoa” kalliimmalla, kun olisi silti kilpailukykyistä saksalaisten kivihiilisähköön verrattuna).

5 tykkäystä

Microsoft aikoo rakentaa kolmekin isoa datakeskusta Helsingin seudulle. Ovat jo viime vuonna ostaneet 22 hehtaarin tontin Espoosta ja 46 hehtaaria Vihdistä. Kirkkonummella 50 hehtaaria.

Lopullista sijoituksen kokoa ei ole kai julkaistu mutta en ihmettele jos on miljardiluokassa. Tuottavat valmistuessaan myös kaukolämpöä Fortumin verkkoon.

36 tykkäystä