Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Ainakin jyväskylällä keljon alueella tappanut useamman kissan ja myös näyttäytyvät enemmän. Ovat siis kesyyntyneet. Seuraavan vuoden aikana kuolee varmasti koirakin. Niitä on todella todella paljon… :confused:

@Onni_Maiha jos haluat nähä sen ilman että talo on pesän lähellä, niin pitää mennä passittaan piiiitkäks aikaa että pääset näkee. Pyörit paskassa niin että et haise ihmiselle ja otat jonku hyvän suojan/kolon niin varmasti näkee jo vähän nopeemmi :+1:

4 tykkäystä

Oisipa hienoa joskus nähdä luonnossa ilves.

8 tykkäystä

Tämä ilveskeissi on kyllä huvittava. Metsästän itsekin, joskin pääosin vain lintuja. Ihmettelen kuitenkin monien metsästäjien argumentteja ilvekseen liittyen. Ilvekset eivät käytännössä aiheuta pelkoa tai muutakaan merkittävää haittaa kenellekään.

Metsästäjät korostavat sitä, miten tärkeää työtä he tekevät rajoittaessaan sorkkaeläinten ja vieraslajien, kuten supien kantoja, mutta silti he haluavat ampua ilveksiä, jotka nimenomaan saalistaisivat juuri noita sorkkaeläimiä ja haitallista vieraslaji supia :grinning:

Toinen peruste on se, että saamalla lupia ilveksenmetsästykseen, pidättäydytään laittomuuksista… no ei ole ilveksenmetsästys juuri salametsästystä hillinnyt, sillä täällä omilla kulmilla, Savossa on juuri nyt kymmeniä epäiltynä salametsästyksestä yhdessä ja samassa, julkisuudessakin olleessa juttukokonaisuudessa.

Itse en ole ikinä nähnyt ilvestä, vaikka liikun työkseni metsissä.

23 tykkäystä

Mutta se että kanta on kestänyt kannanhoidollisen metsästyksen ja salametsästyksen kerro juuri sen, että kanta arviot ovat aivan metsässä kun ilvesten lukumäärä kasvaa silti? Itsellä tulee metsästyspäiviä tai osapäiviä (aamu tai ilta) n.150 vuodessa eli elän ja hengitän sen harrastuksen kautta ja tiedän todella tarkasti mitä eläimiä tuolla omilla metsästysmailla pyörii ja täällä ainakin ilvekset aiheuttaa eläinkannoissa pahaa vääristymää.

Viime vuosina pääosin keskittynyt juurikin pelkästään petoeläinten pyyntiin pääpaino ollut supikoirissa.

Miten ilveksen metsästys on enemmän väärin, kun se lintujen metsästys linnuthan ei aiheuta mitään ongelmia eivät syö kissoja, lampaita tai poroja?

Jotenkin pystyn käsittämään sen kemin tehtaan portilla istuvan takkutukan ideologisen metsästyksen vastustuksen. Mutta tätä en ole ymmärtänyt että metsästäjien kesken ei “ymmärretä” sitä mitä toiset metsästää ja tässä se jutun ydin onkin meitä on suomessa yli 300 000 metsästäjää ja porukka ei ymmärrä ja tue toisiaan, siinähän se syy on, että kourallinen takkutukkia voi potkia meitä päähän.

Kyllä suurimpia luonnonsuojelijoita ovat juuri ne ketkä ovat mukana mm. Näissä vieraspeto hankkeissa, turvaamassa luonnonmonimuotoisuutta.

8 tykkäystä

Ministerilön Laanikari tuumailee Karhun metsästyksestä hyvin perustellen näin.

Äkkiseltään ajatellen kyllä kannanhoidollinen metsästys toimii koska luvat jaetaan kannan perusteella. Jos kanta uhkaa vähentyä niin normiluvat sitten nolliin.

7 tykkäystä

Oi mikä ilon ja onnen päivä salkulle, kun et laittanut rahojasi mihinkään Hesulin pörssin Fortumeihin, vaan nyt ehdit tutkia tarkemmin aidosti hyvien pörssien osakkeita samalla kun naapurit häviävät pian rahansa, kun ikuinen kotimainen karhumarkkina kohta taas jatkuu :smiley:

Hexatronic on kyllä mielenkiintoisessa tilanteessa ollessansa voitollinen, sijoittajien vihaama syklinen käänneyhtiö. Ainakin minulla se on tällä hetkellä käytössä syklisten yhtiöiden perusmittatikkuna ja uusia kohteita katsoessa tulee usein mietittyä, että ovatko ne parempia vai huonompia kuin Hexatronic.

Toisaalta minulle juuri kerrottiin, että peesaaminen on tulossa Inderesin foorumilla takaisin muotiin, joten mikäli haluat päästä vanhaan kunnon ränta-på-ränta -meininkiin, niin mitä sitä turhaan tutkimaan osakkeita ja lukemaan analyysejä. Peesatessahan jos onnistut, niin olet nero ja jos epäonnistut, niin syy johtuu siitä, että ilkeä nettihuijari puukotti sinua selkään huonoilla vinkeillänsä.

Tunnettu sijoittajaguru M_M_M liputti juuri omistavansa ison possan Ambeaa, joten varmaan tuota kannattaisi ainakin vilkaista:

Myös allekirjoittanut on valmis myymään sinulle sillan poikkeuksellisen härkämäisillä kommenteilla :wink:

Sijoitussuositusten antaminen on kielletty, joten lähinnä pyydän tässä nyt hyvin syvästi, että älkää ostako tässä vuosikymmenen ostomarkkinassa mitään Nokiaa tai siihen verrattavissa olevaa osaketta, vaan koettakaa nyt löytää jotain oikeasti hyviä osakkeita sinne salkkuun. Nousumarkkinassa tulee kyllä monia sijoittajia varmasti harmittamaan kovasti, kun vuosikymmenen parhaissa ostopaikoissa tulikin himmailtua ja säädettyä niissä C-luokan osakkeissa, kun olisi ollut poikkeuksellinen tilaisuus tehdä paljon rahaa :cowboy_hat_face:

37 tykkäystä

Itsellä nuo seuraavat omia ostojani hyvin.
Tässä jonkin aikaa tähystellyt muutamaa yhtiötä, jotka laskeneet pari kuukautta tasaisesti 2-3% per päivä. Nyt rupesivat mielestäni olemaan ostohinnoissa, joten tein ostotoimarin ennen pörssin aukeamista. Nyt kun illalla katsoin niin jäi kaupat tekemättä, kaikki +7-10% :roll_eyes:

Huomenna sit varmaan taas -10%

4 tykkäystä

Nikola julkaisi juuri kolmannen kvartaalin lukunsa. Liikevaihtoa tuli peräti… -1,732 MUSD.

Kyllä, luit aivan oikein. Nikola teki negatiivista liikevaihtoa. Näillä luvuilla yhtiö voisikin hyvin rinnakkaislistautua Pölhexiin :joy:

47 tykkäystä

Mitääääh? Miten tuo on edes mahdollista? Oikaistu aikaisempia lukuja?

“Trucks shipped: 3”

Melkoista komediaa.

8 tykkäystä

Nikola reported negative revenue of $1.7 million in the third quarter, after it paid out about $2.4 million to buy back seven trucks from former dealers as new CEO Steve Girsky refocused the company’s sales efforts on California

Myy 3 rekkaa ja osta takaisin 7 jo aiemmin myytyä :smiley:

Siellä on aika isoja ongelmia rekkojen kanssa ylipäätään:

11 tykkäystä

Hesulisijoittajan perus pörssipäivä. Maanantaista perjantaihin.

39 tykkäystä

Tämä on jo valmiiksi tutkittu hyväksi veliosakkeeksi.

  1. Noussut joskus tosi hyvin. Tuhansia prosentteja.
  2. Laskenut huipuista tosi paljon. -85%.
  3. Kruunu laskenut paljon. -25%/10v.
30 tykkäystä

Sun nimimerkki sopii hyvin tuohon sun ränttiin :grinning: Ilveksen metsästystä en ole koskaan ymmärtänyt ja se saakin mielestäni olla kiellettyä. Emme me tarvitse trofeeta. Karhu vähän rajatapaus. Mutta ehkä sellainen neuvo, että vaikka jotain kielletään, niin kannattaako siitä noin itkeä ja heittäytyä maahan kierimään ja kiljumaan, että me ei muuten enää tehä sitten mitään :sob:

4 tykkäystä

Ihan mielenkiinnosta kysyn, te jotka kerroitte 10% arvonnousuista salkussa, millainen hajautus teillä on tai montako yhtiötä salkussa on? Itselläni heittää yleensä maksimissaan yhden prosentin verran verrattuna OMXH:Iin. Millaisia laskuja teillä on punaisina päivinä?

2 tykkäystä

Miten se ilves syö kissan talon sisästä? Ettehän te päästele vaan laittomasti kissoja vapaasti pihalle? Haitallinen vieraslaji ja kotimainen isompi kissa korjaa ongelmaa. En näe ongelmaa!

35 tykkäystä

Nikola Teslalla oli hyvää näkemystä vuonna 1926:

”Kun langaton tekniikka on täydellisesti käytössä, koko maapallo muuttuu yksiksi valtaviksi aivoiksi. Pystymme kommunikoimaan toistemme kanssa välittömästi riippumatta etäisyydestä. Tämän lisäksi television ja puhelimen avulla näemme ja kuulemme toisiamme täydellisesti ikään kuin olisimme kasvotusten, huolimatta tuhansien mailien välimatkoista; ja laitteet, joiden avulla pystymme tähän, tulevat olemaan uskomattoman yksinkertaisia verrattuna nykyiseen puhelimeemme. Mies pystyy kantamaan sellaista liivintaskussaan.”

63 tykkäystä

Nokia areenassa olen itse nähnyt.

5 tykkäystä

Tässä on ainakin se ero, että metsäkanalinnustuksessa kuitenkin ollaan tuomassa saalista ruokapöytään, kuten vaikkapa kotitarvekalastuksessa tai marjastuksessa. Eivät muikut tai mustikatkaan tosiaan ongelmia aiheuta ja Ruotsin Lapin metsäkanalintukannat ovat niin hyviä, että olen kokenut niiden pyynnin kestäväksi.

Ilveksen pyynnissä lihaa ei syödä. Pointti on vain petoeläimen saalistamisessa ja tappamisessa. Ilveksellä on luonnossa oma, tärkeä roolinsa ravintoketjun huipulla ja pelkän harrastuksen takia tappamisen koen ongelmallisena.

9 tykkäystä

Suurpetokeskustelun aiheuttamaan vitutukseen on metsästäjien puolelta yksinkertainen ratkaisu, joka kuitenkin on käytännössä mahdoton toteuttaa.

Mitä voidaan tehdä, niin kaikilta seuroilta SRVA toiminta lopetetaan tähän kauteen. Eihän SRVA toimintaa tarvita kun pedot pitävät suureläimet poissa teiltä ja esikaupungeista eihän?

Lisäksi:
Jätetään kaikki suuristametsästys pariksi-kolmeksi vuodeksi, syynä “pahasti taantuneen ja uhanalaisten suurpetokantojen tukeminen” . Pedot tekee jälkikasvua kuin kanit kun ruokaa riittää ja uhkia ei ole. Kun kanta on suurimmillaan pitäisi hirvikannankin vielä tätä aivan hetki kestää ennen kuin ylisuuri petokanta tämän romahduttaa.
Hirvi luvat jaetaan paikallisen populaation mukaan. Hirvi ja petokanta voi hetkittäin olla suuri samaan aikaan (syklisesti). Tässä tapauksessa metsästäjillä on vuosisadan suurimmat hirvenkaatoluvat ja petokannat huutaa hoosiannaa.
Tällöin kaadetaan kaikki hirviluvat mitä vain saadaan ja katsotaan minne (lue kuinka keskelle taajamaa) ne pedot menee. Tämä tietysti vaatisi koko Suomen laajuista päätöstä metsästäjiltä joka on mahdotonta ilman oikeasti toimiva kattojärjestöä.

1 tykkäys

Alla on Ekan tviitti, laitoin Ekan lainaaman tviitin erikseen, jotta äxättömät näkevät sen kokonaan.

Nikola vois sopia Velisalkkuun, vai mitä sanoo Velisalkkutiimin edustajat @KalleH ja @SuomenBuffet? Negatiivinen liikevaihto kuulostaa kiehtovalta.

9 tykkäystä