Inderesin kahvihuone (Osa 8)

27 tykkäystä

Minun näkemys eikä pidä ottaa Absoluuttisena totuutena.

Tuollainen suuri shortteihin erikoistunut talo pystyy jossain määrin vaikuttamaan OMXH eli Helsingin pörssissä hinta tasoon ja haluamaansa hintatasoon algoritmi kaupoilla ja siihen vaikuttaa paljon OMXH pieni vaihtomäärä eli kellä on osakkeita paljon se myös pystyy jossain määrin vaikuttamaan vallitsevaan hintatasoon ja sen pystyy näkemään tarjouskirjasta ja graafilta kun seuraa hyvin pientä aikaväliä.

Pitää myös muistaa että shorttejakin tarvitaan, markkinan tervehdyttämiseen eli jos hintataso karkaa turhan korkealle minne ei yrityksen fundamentit riitä, eli markkinatasapainon ylläpitämiseen tarvitaan lyhyeksi myyntiä vaikka se joskus harmittaa mutta lopulta yrityksen fundamentit eli tuloksentekokyky määrittää mikä on käypähinta yrityksen osakkeelle.
Se mihin lyhyeksi myyjä tähtää on juurikin se mikä on käypä arvo yritykselle sen hetkiseen fundaan nähden. Plussana taas pääset ostamaan osaketta hintaan mikä on sen hetkinen käypä arvo osakkeelle ja miinuksena lyhyeksi myyjän puolelta että pitää olla varma ettei funda muutu nopeasti että kerkiää ostaa takaisin lainatut osakkeet takaisin markkinalta alempaa kuin on ne myynyt lyhyeksi, lyhyeksi myynti ei ole helppoa sekään mutta sitäkin tarvitaan.

Tuosta voi olla montaa mieltä miten paljon pystyy vaikuttamaan vallitsevaan hintatasoon mutta suuria määriä myytäessä hinta tippuu sehän on selvää. Sehän on laitonta jos kurssia manipuloi mutta liikuttaessa harmaalla alueella se tekee joka uskaltaa silti tuota näkee jossain yhtiöissä kun algot touhuaa ja vie osakkeen hintaa minne haluaa siinäkin pätee kellä on suuret resurssit niin jonkin verran pystyy vaikuttamaan mihin suuntaan osakkeen hintaa viedään ja uskon sen johtuvan Helsingin pörssin pienuudesta ja “pienistä” vaihtomääristä.

Tuollaiset 5% osakemäärästä on paljon eikä myynti tapahdu yhdessä eikä kahdessa päivässä niin tuolla osakemäärällä saa varmasti aikaan muutosta suuntaan, suunta kumpi vain.

Ja edelleen minun mielipide eikä absoluuttinen totuus.

4 tykkäystä

Kaverin puolesta kirjoittelen, hän pyysi välittämään terveiset ettei SMCI:n kurssinousua täällä hehkuteltaisi enempää, tulee kuulemma paha mieli kun ei ole ollut tässä mukana. Ja ettei jää epäselväksi, itse olen luonnollisesti ollut mukana @karhulalainen ensimmäisestä viestistä alkaen enkä jäänyt toistuvasti arpomaan kuten ystäväni, enkä varsinkaan sijoittanut ystäväni tavoin Plugiin koska jokaisen lähimainkaan täysjärkisen sijoittajan pitäisi kiertää sellaiset puhallukset kaukaa.

14 tykkäystä

Kun sinun suosikki osake menee alas tai mörnii ja et keksi sille mitään syitä, ainoa oikea päätelmä on että mitään syitä ei ole ja satunnaista markkinavaihtelua ei kannata näissä huomioida.

Silloin tullaan tilanteeseen että omaa pahaa oloa voi purkaa julkisella foorumilla mystiseen pahikseen nimeltä shorttari. Joskus nämä pahikset jopa kertovat mitä ja miksi ovat tekemässä ja silloin heitä kutsutaan nimellä shorttirapsa rikolliset.

39 tykkäystä

Kiitokset! Esimerkkini oli yksinkertaistettu (“5% heti”) ja vastauksestasi on luettavissa, että shorttitalo on valmis kasvattamaan osuuttansa esim. 1% myynnistä tuonne 5% myyntiin asti dynaamisesti tietyn aikaikkunan sisällä, jos kokevat markkinahinnan olevan turhan korkea.

Shorttitaloilla voisi kuvitella olevan normaalit riskienhallinnat käytössä. Esim. maksimishorttimäärä per kohde jne. Jossain vaiheessa shorttitaloiltakin loppuvat rahkeet, jos markkina uskoo toisin.

1 tykkäys

Nyt on pakko huudella julkisemmat kiitokset @Rauli_Juva lle, hyvä raportti ja ehtii vastailemaankin kiireiden keskellä! Useastakin syystä tämä oli itselleni tärkeä asia selvittää :hugs:

Raulin tuoreesta haastattelusta tuli mieleen että eipä ole Tiina ‘A-K 62’:sta näkynyt @Verneri_Pulkkinen Roastissa? Jos saat roastiin niin kannattaa muistaa alkuveryttely :smile:

12 tykkäystä

Minkäs sille voi, että minunkin osakkeet laskevat vain kusetusmarkkinoiden seurauksena. Shorttarit nyt vain sattuvat olemaan iso osa näitä kusetusmarkkinoita.

1 tykkäys

Qt ja Metso meni heti huutokauppaan. Ja muutama merkki lisää.

1 tykkäys

@Mikael_Rautanen asetti eilen uudet laatustandardit yhtiön liiketoiminnasta kommunikoimiseen. Tästä lähtien en pidä minään, jos maailman paras -kommentteja ei seuraa välittömästi ilmoitus johdosta osakekaupoilla.

Tyylikästä, erittäin tyylikästä. Hattu pois päästä :tophat:

16 tykkäystä

It’s friday I’m in love
image

45 tykkäystä

Jos talossa on tulppasulakkeet, niitä pitää olla aina varalla. Samoin 9V paristoja koska palohalyttimistä loppuu patteri aina yöllä.

26 tykkäystä

Elwoodin perjantai

6 tykkäystä

Quutin shorttaajat tällä hetkellä
yes-sweating

32 tykkäystä

Alamäki edessä, mutta Qt ei nyt sitä tuottanut tänään. Saattaa joutua poksauttamaan pian vähän ilojuomaa.

45 tykkäystä

Tässä alkaa olla jo ison maailman meininkiä :grin: Melkeen 40k$ suksiin ja ravintolareissuun.

39 tykkäystä

Harvemmin tulee näin tarkkaa splittiä vastaan :smiley:

CSWC - Capital Southwest Corp
image

1 tykkäys

Kiitos, kiitos. Eipä tässä niin kiire ole, välillä on vaan enemmän tekemistä :slight_smile:

19 tykkäystä

Nähdäänköhän vielä aika jolloin Quutti ketjussa ei nouse esille toimitusjohtajan historiassa saadut palkkiot. :sweat_smile: Olen täysin samaa mieltä että älyttömiähän nuo palkkiot ovat olleet
juha

47 tykkäystä

Yrityksen tavoitehan on tuottaa voittoja osakkeenomistajille omistajalleen, eiks niin :wink:

2 tykkäystä

Milloin Padma ostaa, milloin Juha saa ylisuuria palkkioita. Nämä on näitä.

3 tykkäystä