Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Päivän vinkki. Jos jonkun lähipiirissä on mietintää, kuinka antaa huumevalistusta jälkikasvulle, näyttäkää tämä video. Parempi säikäyttää kerran kunnolla. Kuin Walking dead -sarjan jaksoa katselisi… :grimacing:

8 tykkäystä

Tätäkö se Putin tarkoitti ettei hänellä ole syytä hyökätä sotilaallisesti länteen kun länsi tuhoaa itse itsensä?

Ei ihme että Trump on niin suosittu.

1 tykkäys

:smile: :smile: :smile: :smile:

4 tykkäystä

Oliks tää näin huono ja tyhmä kysymys? Vai väärässä ketjussa…:face_with_diagonal_mouth::saluting_face:

Löytyiskö Inden sijoituskoulusta luku p/b:stä?

Tai q/a:ssa saattaa olla jo vastaus

Tämä käytäntö ei yllätä Puuilon osalta. Olen useammassa yhteydessä kehunut firmaa työsuhteiden laadusta ja suhtautumisesta työntekijöihin. Samalla kun muilla kaupoilla on jatkuvasti auki muutaman viikkotunnin osa-aikaisia paskaduuneja ja johtoporras vielä valittaa lehdissä kuinka vaikea on palkata ihmisiä töihin niin Puuilo on aivan eri luokkaa. “Vakituisesti Puuilossa työskentelevästä henkilöstöstä onkin kokoaikaisessa työsuhteessa yli 85%.” Nyt on valitettavasti myös osa-aikaisia auki, mutta tällainen prosentti on aika kova.

Omailmoituskäytäntö sairauslomissa ei ole tietystikään uusi keksintö. Sen on tutkittu vähentävän sairauspoissaoloja ja tottakai sillä säästetään myös työterveyden kuormittamisessa. Lyhyen mahataudin tai flunssan vuoksi on aivan turha mennä paikan päälle vastaanotolle ja jos ei tarvitse lääkekuureja niin myöskään etävastaanotolla ei ole mitään virkaa.

Myös meillä otettiin omailmoitus käyttöön koronan aikaan ja se saatiin onneksi sovittua pysyväksi. Kas kummaa, poissaolot ovat vähentyneet, vaikka saikun ottaminen on huomattavasti helpompaa kuin ennen.

Tuossa tarinassa on myös kysymysmerkkejä. Sarasvuo ei tiedä (kommenteissa) onko kyseessä palkaton vai palkallinen vapaa, vaikka hän mainitsee nimenomaan sairauspoissaolojen vähentyneen. Tottakai sairauksien osalta kyseessä pitää olla palkallinen vapaa tai muuten tuollainen sopimus olisi täysin älyvapaa.

Sarasvuo antaa ymmärtää, että vapaata saa mistä tahansa syystä, kun omassa elämässä tapahtuu jotain tärkeää eikä syytä setvitä. Syitä saikuissa ei tietenkään setvitä, mutta en usko hetkeäkään, että tuota saisi käyttää mihinkään muuhun kuin sairastumisiin ja Sarasvuo on ymmärtänyt jotain väärin. Tuollaisenaan tuo olisi todella outo paketti, kun saikut ja omat tärkeät menot olisi yhdistetty.

Esimies ei toimi tietenkään minkäänlaisena lääkärinä, vaan kyseessä on työntekijän ilmoitus saikkujen osalta. Vaikka Puuilo on pirun asiallisen kuuloinen työnantaja ala huomioiden, niin tuskin hekään antavat palkallista vapaata jos omassa elämässä on jotain töitä tärkeämpää meneillään. Sen sijaan kuuluu monessa työpaikassa ihan perusjuttuihin, että esimiehen kanssa voi sopia palkattomista vapaista. Miksi ei voisi? Eihän työpaikka mikään vankila ole.

7 tykkäystä

Suurin osa poissaolon tarpeista menee päivässä parissa ohitse. Mikäli menet terveydenhoitoalan ammattilaisille valittamaan flunssaa ym niin sitä poissaoloa tulee automaattisesti yleensä hivenen enemmän

Onhan meilläkin firmassa käytössä tuo. Ylemmästä portaasta tullut kuitenkin ilmeisesti tiukennuksia ja esimiehet kannustettu kyttäämään vähäisimpiäkin poissaoloja. Ei oikein herätä luottamusta, vaan enemmänkin ärsytystä, kun poissaoloja tulee muutenkin hyvin vähän

2 tykkäystä

Haha, tähän olisi julkisen puolen (ex)duunarina muutama hyvä case esimerkki annettavana mutta tyydyn vain sanomaan, että saikkua saa helpommin :sweat_smile:

Itse ainakin käsitän tuon Sarasvuon tviitin niin, että ne 5 ylimääräistä vapaata tulee sairaslomien ulkopuolelle. Esimerkiksi kun puoliso kävi läpi raskasta työuupumusta ja omakin jaksaminen oli välillä - olosuhteiden pakosta - vähäistä, niin olisi ollut erittäin tervetullutta saada pari xtra vapaata tyylillä ”No questions asked”. Sen sijaan että alkaa keksiä jotain oireita saikkulapun toivossa.

8 tykkäystä

Iltaa.
Tämä oli pakko jakaa.

Jatkakaa :ok_hand:

18 tykkäystä

7 tykkäystä

Antti Leinonen on tehnyt jutun @Iikka:sta. :slight_smile:

Yksityissijoittaja Iikka Numminen keskittyy osakesijoituksissaan Helsingin pörssiin ja sen pienempiin yhtiöihin. Hän kuvaa tonkivansa kotipörssin roskakoreja. Vaikka Iikan omistamien yhtiöiden liiketoimintaan liittyy paljon riskejä, niiden taustalta löytyy selkeät syyt sijoitukselle.

“Helsingin pörssissä on noin kymmenen yhtiötä, joilla ei ole lainkaan analyytikkoseurantaa ja valtaosa parista sadasta yrityksestä on markkina-arvoltaan varsin pieniä. Se on hedelmällistä maaperää osakepoiminnalle”, Iikka sanoo.

“Pienempien yhtiöiden ymmärtäminen ja analysointi on huomattavasti helpompaa kuin suurten yhtiöiden, joilla voi olla useita liiketoiminta-alueita. Pienemmissä yrityksissä on vähemmän liikkuvia osia.”

5 tykkäystä

Tuosta Sarasvuon kertomasta ei selviä onko se palkallista vai palkatonta.

Monessa paikassa kyllä saa palkallista vapaata helposti muistakin syistä kun sairauspoissaoloon. Jos luottaa työntekijöihin niin eihän tässä ole mitään ongelmaa. Itse en ainakaan viihtyisi päivääkään työpaikassa jossa en voisi tarvittaessa olla muutamaa päivää poissa sen suurempia selvityksiä. Elämässä sattuu ja tapahtuu. Aivan turha tehdä ihmisten elämää vaikeassa tilanteessa enää sen vaikeammaksi.

10 tykkäystä

Voisko tota Faron-ketjua vähän siivoilla? Pitää selata 100 viestiä ”miks myydä lottolappu kympillä jolla voi voittaa miljardin”, ”ostin lisää” ,”isot ei ehkä oo myyny” ennen kuin löytää itse keskustelun aiheen. :sweat_smile:

28 tykkäystä

Tässä tosiaan luottamus näyttelee suurta osaa. Meillä oli aiemmin työnjohtaja, joka ei kehotuksista ja opastuksista huolimatta tajunnut, että kyseessä on ilmoitus. Varsinkin kokemattomampia hän tenttasi niin, että “ilmoitus” kesti kauemmin kuin lääkärin vastaanotto. Samoin jokaisen tapauksen jälkeinen paluukeskustelu kesti liian kauan. Homma oli niin ahdistavaa, että melkein kaikki totesi lääkärin etävastaanoton paremmaksi vaihtoehdoksi. Kun kyseinen esimies vaihtoi työnantajaa niin homma lähti toimimaan täysin moitteettomasti.

Tämä on kyllä ikävää joissain paikoissa. Jos jousto ei toimi sen vertaa niin aivan varmasti kukaan ei ole sitten tulossa ylitöihinkään, ihan sama miten kiirettä pukkaa. Jos menee noin pattitilanteeksi niin saattaahan se aiheuttaa esim lyhyen aikavälin flunssaoireita kun keho stressaantuu tympeästä työnjohdosta. :slight_smile:

Noin sen voi hyvinkin käsittää, mutta eihän siinä sitten olisi mitään mahdollisuutta noin isoon sairaslomien vähentymiseen. Minusta tuo kuulostaa enemmän normaalilta omailmoituskäytännöltä väärinkäsitystä lukuunottamatta. Toivottavasti selventäisi asiaa. Melkoisen vajavaisilla tiedoilla on kyllä julkaissut tämän kehutarinan, kun ei tiedä onko tuo vapaa palkallista. Se on kohtalaisen olennainen tieto. :smiley:

En tunne moniakaan aloja, mutta tämä on ensimmäinen kerta kun edes kuulen, että työnantaja tarjoaa mistään syystä palkallista vapaata. Sellainen ainoastaan tulee omalta osalta mieleen, että joku tuotannon estävä laiterikko on päässyt tapahtumaan kesken työpäivän. Tällöin on päästetty koko sakki täydellä palkalla kotiin, koska töissä ei olisi ollut mitään tehtävää. En ole kuitenkaan kuullut, että kukaan yksittäinen työntekijä saisi palkallista vapaata henkilökohtaisten menojen takia. Se ei olisi mielestäni tasapuolistakaan. Aina otetaan joko pekkasta tai palkatonta.

3 tykkäystä

Mistäköhän tuon siivoamisen edes aloittaisi…

This too shall pass….

55 tykkäystä

Vaatimattomat n. 40-50 viestiä poistettu 24 tunnin sisään. :cowboy_hat_face:

But Wait Theres More GIF - But Wait Theres More - Discover & Share GIFs

21 tykkäystä

23 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 4):

Numberphileltä tullut 10v odotuksen jälkeen lisää “1+2+3+4…= - 1/12” videoita (vaikka nämä on vieläkin vähän hokkuspokkusta):

1 tykkäys

Joo voi helvetti, ite heitin ton lottokommentin vittuuntuneena edellisen kommentoijan vaatimukseen välittömästä koko yhtiön myynnistä ja muutenkin huonosta keskustelusta, alentaen tasoa tietysti entisestään :grin:

Onneksi siivouspartio kävi kylässä sittemmin.

3 tykkäystä

Kiitos @Passi loistavasta katsauksesta Qt-ketjussa!

Seuratkaa kaveria myös X:ssä jos sitä Elon Muskin alustaa vielä käytätte.

29 tykkäystä