Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Pohjolan_Eka - olen keski-ikäinen sijoittajamies eli maailman suurin uhri ja kaikkitetäjä, joten:

the godfather quotes | The godfather, Godfather quotes, Marlon brando

28 tykkäystä

Ylipäätään voi sanoa, että yhdenkään yksityissijoittajan ei kuuluisi laittaa rahojaan firmoihin, joiden pääomistaja kohtelee muita osakkaita kuin Jumalan hylkäämän kulkukoiran kadunkulmaan vääntämää paskaa. Kaikki kunnioitus toki kanssafoorumisteja kohtaan, mutta yhtiöketjussa keskustellaan aivan turhaan luottoluokituksista ja kiinteistömyynneistä - mitä merkitystä niillä on, kun teidän pääomistajanne dilutoi teitä 56 prosentin alennuksella nettovarallisuuteen? Jos sitä osinkoa haluaa, niin sitä saa varmasti vähemmällä aivovauriollakin. Olisi vaikea kuvitella esim. @Mirko_Sampo_IR tai @Kristian_Tammela tulossa foorumille kirkkain silmin kertomaan, että nyt Sampo ja Huhtamäki rahoittavat osinkonsa suoraan piensijoittajan kyynelillä.

On myös puistattavaa katsoa, miten esimerkiksi OP:n analyytikon työkalupakista ei löydy tällaiseen tilanteeseen oikeastaan mitään sanottavaa. Missä on “vältä hinnalla millä hyvänsä” -suositus silloin, kun tehdään osakkeenomistajien kannalta täysin katastrofaalisia liikkeitä täysin turhaan? Kukaan ei pakota jakamaan osinkoa, jos siihen ei ole varaa. Alla ote tuosta OP:n analyysistä @EskiMaisa:n viestistä lainattuna, josta näkee surullisesti analyytikon tärkeimmät nostot uutisista. Unohtuiko analyytikolta jotain keskeistä?

30 tykkäystä

Mites se nyt on pojat tuon Rekan kanssa. Huippuosinko tulossa mutta tulos painuu paljon ja kurssi seurannee perässä. Eli ostaako nyt Rekaa osinkomielessä. Koska se irtoamispäivä muuten on suunnilleen kun ei oikein tietoa löydy.

1 tykkäys

Aivan. :exploding_head: :point_down:

9 tykkäystä

Paljonkohan tämä löydös nostaa sähkön hintaa.

5 tykkäystä

Alamme näköjään olla Helsingin pörssissä pohjilla :slight_smile: Kiinnostava keskustelunavaus tuolla psykologia-ketjussa kuitenkin ja tässä lainaamassani viestissäkin on varmaan totuutta mukana.

4 tykkäystä

Ihan kuin olisin kuullut tämän joskus aikaisemminkin… :thinking:

30 tykkäystä

Juuri tänään kaverin kanssa oli puhetta että harmi kun Omxh-shorttia ei löydy NN valikoimasta :sweat_smile: Liian helppoa rahaa.

4 tykkäystä

Miksi kukaan kokee tarpeelliseksi moittia toisten sijoituksia jälkiviisastelun pohjalta?

29 tykkäystä

Sentimenttiin perustuen ei tietenkään voi ajoittaa käännekohtia/pohjia/mitään täydellisesti, jos ollenkaan, mutta eiköhän tällaisia viestejä saada lukea huomattavasti suuremmalla todennäköisyydellä juuri sellaisena hetkenä kun USA:ssa on mennyt pitkään hyvin ja täällä pitkään huonosti.

Muutenkin erinäisiä haudallapomppijoita (käytän termiä hyvin löyhästi) on viime aikoina alkanut ilmaantumaan foorumilla ja twitterissä liittyen moniin muihinkin asioihin kuin Helsingin pörssiin. Esimerkiksi pienyhtiöihin ja arvosijoittamiseen.

13 tykkäystä

Jep! Tuntuu että mainitsee mitä tahansa hieman negatiivisempaa, vaikkapa “onpas tänään ollut pilvinen päivä” tai “jo on ollut nuhaa viime aikoina” niin joku aina kommentoi että “nyt on pohjat lähellä Helsingissä”.

Nice try, mutta tiedoksi niille jotka laukovat tällaisia niin viimeisimmät omxhgi pohjat nähtiin lokakuussa alle 28000 pisteessä, eli nousua on ollut sieltä yli 10%. Onhan sekin jotain (yli keskimääräisen vuosituoton). Samaten ei tuo indeksi shorttaamallakaan voittoa olisi tarjonnut edes viimeisen 12kk aikana, kun ollaan vain sivuliikettä vedetty. Shorttaaminenhan vaatisi hinnan laskua että se tuottaisi, ja mielellään saisi tuottaa vielä yli korkokulujen. Miksi kaiken täytyy aina nousta, eikö indeksi joskus voi mennä vain vaakasuoraan eteenpäin?

Mielestäni tuo oli hyvä ja sentimentistä riippumaton aihe mitä tuolla psykologia-ketjussa puitiin.

5 tykkäystä

Alkaa olla sen verran heikko sentimentti, että pistetääs kyselyä. OMXH eli Helsingin Mörnex teki edellisen ATH:n 9/2021. Milloin tulee seuraava ATH?

Edit: CitizenJ huomautti että GI vai PI, otetaan vaikka tuo PI koska kurssejahan me kaikki seuraillaan eikä kokonaisuustuottoja :smiley:

  • 2024
  • 2025
  • 2026
  • Myöhemmin kuin 2026
0 äänestäjää
6 tykkäystä

Vaatii tarkennusta OMXHGI vai OMXHPI?

aaaaaaaaaaaaaaaaaa

5 tykkäystä

Aiheessa ei ole vikaa, viestin muotoilu sen sijaan on sentimenttiä puhtaimmillaan.

Edit: erehdyin lukemaan käyttäjän seuraavankin viestin :smiley:

1 tykkäys

Puuttui vaihtoehto “Ei ikinä, vajuu 5% vuodessa ja lakkautetaan silkasta häpeästä 2050 ja yhdistetään Tukholman pörssiin”

39 tykkäystä

HEX indeksin “jakaja” (vähän niin kuin osakemäärä) on 25,48.

OMXH PI:n markkina-arvo on nyt 252 miljardia euroa ja täten siis 9890 tämän laskun mukaan kun blumman terminaali sanoo 9877 eli siis riittävän lähellä.

Täten siis voimme laskea, että syyskuun alun 2021 13 450 pisteellä markkina-arvo oli 350 miljardia euroa.

Pörssistä on joitain firmoja lähtenyt ja joitain tullut lisää mikä muuttaa tuota “jakajaa” mutta mennään näillä.

Tarvitaan siis 100 miljardia euroa lisää markkina-arvoa uusiin huippuihin.

Osakevertailun markkina-arvoista voi alkaa miettimään, mitä se vaatisi. :smiley:

Esim. Nesteen tuplaus takaisin vanhojen kuplahuippujen lähelle toisi 20 miljardia euroa… Mutta tarvitaan vielä 80 miljardia lisää…

Lisäys: Hesulin P/E lähivuosien tulosennusteella on 11-12x… Jos P/E nousisi 15x ja ennusteet toteutuisi, indeksi olisi 13 350 pistettä. :stuck_out_tongue:

Lisäys 2: analyytikoiden konsensusodotuksin 12kk tavoitehinnoilla indeksin pitäisi olla 11 230 pistettä.

51 tykkäystä

Harmi, että Aki Pyysing ehti jo höpistä Citykonnasta. Tuleekohan tälle jatko-osa suunnatun annin(ryöstön) vuoksi.

Aki oli jo 18.2 yli “megan kuopassa”, joten on varmaan nykyään suorastaan ikionnellinen Citykonnan omistaja.


Jonkun pitäisi käydä kertomassa Akille, että suurin osa treidaajista tekee tappiota :grin:

40 tykkäystä

Kunhan saadaan ensimmäiset viitteet siitä, että Olkiluodon jäähdytysvesikanavasta löytynyt sammaleläin on säteilymutatoitunut variantti, joka huikealla lisääntymistahdillaan tukkii ko. kanavan alta aikayksikön kaikista vastatoimenpiteistä piittaamatta, niin kyllähän se jonkinlaisen jäljen sähkön hintakehitykseen jättää.

4 tykkäystä

Salkku ottaa hittiä mutta ei koskaan biohittiä…noh on sitäkin joskus salkussa ollut, jos totta puhutaan :flushed:

6 tykkäystä

Mites se Inderesin motto meni …“Analyysi kuuluu kaikille…” :smiley:

Noh, ihminen on erehtyväinen. Voin vaan kuvitella, mikä rumba on tuloskaudella.

2 tykkäystä