Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kyseessä on ilmiöjuttu.

5 tykkäystä

Olen AI-optimisti - ehdottomasti. Mutta kun katsoo tilannetta taloudessa sekä pörssimarkkinoilla, niin syntyy vaikutelma tulevaisuuden heikoista signaaleista, jotka herättävät minussa hieman huolta. Miten talousjärjestelmä tulee kestämään orastavat muutokset sekä sopeutumaan mahdollisesti suuriinkin fundamentaalisiin rekonstruktioihin yritysmaailmassa?

Vai mitä pitäisi ajatella siitä, että tällä hetkellä kasvu näyttää lepäävän lähes yksinomaan tekoälyyn ja sen kautta saatavaan tuottavuusloikaan liittyvien odotusten varassa? Mitä on edessä mm. Suomen kaltaisilla perinteisillä valmistavan teollisuuden markkinoilla? Onko kasvu oikeasti ajanut seinään ilman, että vielä edes tajuamme sitä?

On mielenkiintoinen elämys olla samaan aikaan sekä innostunut että hieman huolestunut.

Vieläkö on toivoa vai onko niin, että viimeinen sammuttaa valot? :smiley: :thinking:

3 tykkäystä

Olisko siinä seuraavan vartin otsake?
“The sad seven”
@Verneri_Pulkkinen

5 tykkäystä

Meillähän on tähän jo toimintamallit olemassa. Aluksi lisätään pekkasia ja tiivistetään sosiaaliturvaa siksi aikaa että valmistavasta teollisuudesta vapautunut väki kerkeää muuttamaan kaupunkiin ja kouluttautumaan palvelualoille. Sitten toivotaan että palvelu- ja ict-alat palkkaavat nämä ihmiset. Teollisuudesta on koko viime vuosisata hävinnyt työpaikkoja tasaista tahtia eivätkä perinteiset suuret tehtaat työllistä nykyään kuin muro-osan vaikkapa 80-lukuun verrattuna, vaikka niiden tuotanto onkin monin kertaistunut matkalla. Tuskin maailma kaatuu tähän viimeisimpäänkään muutokseen.

3 tykkäystä

image

klassikko virhe, ostin liian vähän :smiley:
image

1 tykkäys

Taitavat Laatugurussa puhua esimerkiksi 15%, mutta en tiedä mitä herra oikeasti käyttää. Alkaahan tuossa hinnassa turvamarginaaliakin kohta olla :grimacing:

Joo laatugurussa käyttää 15% mutta henkilökohtaisesti käyttää 50% mitä olen herran blokeja lukenut.

Perustelee sitä hänen 12% tuottovaatimuksellaan.

1 tykkäys

No siinä ei varmaan ostonappi liikoja kulu :sweat_smile: Aika harvoin hän taitaa kauppaa käydäkin.

1 tykkäys

Sinäänsä ihan hyvä oppi jota pitäisi itsekkin harjoitella :sweat_smile:

2 tykkäystä

No se on Suppis kun morottaa kaffetupaa Morooo :raising_hand_man:

Olen trendin huipulla ja syön sushiravintoloissa ja subwayssä, eiku…

Tällä(kin) viikolla on kyllä menty vanhan miehen ruokavalion mukaan. Vispipuuroa, kantarellikeittoa, paistettuja muikkuja sekä tietenkin Suppilovahverokastiketta.

Ai miten nämä ruoka liittyvät sijoittamiseen. No ei välttämättä suoraan mitenkään. Nimimerkkiin ainakin. Ja siten, että kyllä nämä omatekemät pöperöt Fodelian / Feelian ruuat EHKÄ voittaa ja ruuanlaitto on kyllä mukava harrastus silloin kun riittää aikaa. Silloin kun ei riitä tai ei muuten huvita, niin hyvä vaihtoehto saattaa olla juurikin Feelian tuotteet. Kohta lähtee tilaukseen niitä satsi, sillä mukavahan se on omistamaansa firmaan investoida :wink: Oon tutustunut jo pidemmän aikaa firmaan mm lukemalla Fodelian ketjua aina palan kerrallaan. Nyt olen menossa 1600/2000 viestissä.

Mielenkiintoinen konsepti ja meininki. Tässä firmassa on sitä jotain omaan makuuni. Ja potentiaalia kuin Kempowerissa konsanaan :smile:

Ja vielä lopuksi. Ai miksi tuo vispipuuro on noin tummaa? Kiitos kysymästä. V: Koska puuro on vielä vispaamatta ja siinä on seassa 1/3 mustikkaa. Suosittelen testaamaan, mikäli puolukan kirpeys häiritsee ja toki muutenkin.

44 tykkäystä

@Suppilovahvero, onko sulla kantarellikeittoon ja suppilovahverokastikkeeseen erityistä reseptiä?

Mulla on sieniä pakkaset täys ja myös marjoi riittää. :slight_smile:

5 tykkäystä

Eipä mitään spesiaalia. Miten milloinkin. Googlesta vaan joku perusohje ja sit soveltaa oman maun mukaan. Puolikas koskenlaskijajuusto sopan sekaan toimii aina. Ruuanlaitossa on se hyvä puoli, että voi ja saa soveltaa ja kikkailla. Leipomisessa tuo ei onnistu, ainakaan yhtä helposti. Ei ole niin justiinsa laittaako 200 tai 400g sieniä tai 1/4 tai puoli pakettia koskenlaskijaa, mutta kokeilepa sama leipomisessa vaikka leivinjauheen tai ruokasoodan kanssa :laughing:

10 tykkäystä

Mitäs osinkopuolue @Verneri_Pulkkinen tuumaa tästä Aktian voitonjakopolitiikan päivityksestä?

Toivottavasti kilpailukykyistä osinkotuottoa ei saavuteta osakkeen heikon kurssikehityksen kautta paikallaan pysyvillä/laskevilla osingoilla :sweat_smile:

37 tykkäystä

Älä ikinä provosoi addiktia

Ja Atte sai näköjään vielä iltahommia Remedyn muodossa…lieneekö osinkopuolueen kosto…

19 tykkäystä

Onko tietoa miksei yhtiöt nosta omistajien tuottoja vaikka ilmoittamalla että “valmistaudumme haastavaan vuoteen 2024 vahvistamalla tasettamme mahdollisia alaskirjauksia varten leikkaamalla osinkoa 33%”. Osake varmaan puolittuisi tästä tiedosta, joten omistajat saisivat jatkossa 33% korkeampaa (osinko)tuottoa.

4 tykkäystä

Kiva kun salkusta löytyy edes yksi yhtiö, joka tekee osakeannin jo ennakoivasti lähellä ATH lukemia, kun yleensä salkkuni yhtiöt tekevät osakeanteja vain pohjahinnoista koska rahat loppu :smiley: :tada:

3 tykkäystä

Perhana tämä oli selvästi kosto! Juuri ehdin istahtaa alas, avata pleikkarin ja tarkoitus oli testata huomenna julkaistavan FF7 Rebirthin demoa. No raapaistaampas ensin kommentti valmiiksi Remedystä. Nyt toki ihan kiva, että positiivisia uutisia tarjoillaan iltaisella :smiley:

31 tykkäystä

Pitäisi perustaa Osinkopuolueen aktivistirahasto, jonka ainoa missio on järkevöittää kohdeyhtiöiden osinkopolitiikka (ja maksaa osinkotuotoilla alati kasvavan puoluekoneiston kulut).

18 tykkäystä

Selvishän se miks @Pohjolan_Eka sijoittaa Magnoraan :stuck_out_tongue_winking_eye::face_with_peeking_eye::open_mouth:

13 tykkäystä

Tiedustelin tähän liittyen analyytikoiden ay-liikkeeltä, ja neljäs päivitys 3 viikon sisään ei istu enää mihinkään raameihin! Huomiselle siis vain kommenttia luvassa ilman Excel-jumppaa.

No ei vitsit sikseen. Sen verran on tuossa vielä muuttujia, että koitetaan sitten tilinpäätöksen yhteydessä arpoa viimeisimmän tiedon pohjalta ennusteita uuteen uskoon, ellei mahdollisesta uudesta julkaisukumppanista ole siihen mennessä jo tiedoteltu. :smiley:

29 tykkäystä