Inderesin kahvihuone (Osa 8)

27 tykkäystä

Kyllä oma veikkaus on, että Nvidia on maailman arvokkain yhtiö ennen vuodenvaihdetta. Kasvaa 126%, kasvu skaalaa eli tulos kasvaa nopeampaa ja PE/luku on jotain 38 tälle vuodelle. Siksi koko oma salkku on Nvidiassa. $2000 voin harkita myyntiä.

1 tykkäys

Kaikki on Muskin perässä…

2 tykkäystä

Nyt on niin kovaa yritystä, että tästä myönnettäis usein kannustuspalkkio.

1 tykkäys

Katsoin hetken mielijohteesta tasan kolmen vuoden takaista kahvihuonekeskustelua. Oli laskupäivä, mikä tuntui joistakin virkistävältäkin jatkuvan nousun lomassa. SPACit olivat ottaneet kovaa osumaa helmikuusta lähtien, sitä päiviteltiin. Pavel kritisoi sitä, että kun joku haluaa avautua kovasti laskeneesta salkustaan, aina tulee hybriksessä olevia foorumilaisia kertomaan että ”ai mikä lasku, mun salkku ATH ja dipit kuuluu asiaan”. Jarnis sanoi että salkku muuten hyvässä jamassa mutta Nvidia miinuksella, alkaa olla tankkaushinnoissa. Eka sanoi että ei tässä vielä kunnon kuplaan olla päästy ja ostopapereita riittää. Timontti tiesi kertoa, että Putin oli Tarja Halosen kautta tarjonnut suomalaisille mahdollisuutta alkaa valmistaa Sputnik V -rokotetta, ja järjesti kyselyn, maistuisiko Sputnik. (Reilu 500 vastaajaa, 44% kyllä.) Lähes täysin tuntematon Sijoittaja-alokas laittoi meemin Powellista, taisi olla historian ensimmäinen, sai 5 tykkäystä.

Käytännössä aina kun menen katsomaan parin-kolmen vuoden takaisista keskusteluista edes yhtä päivää, siellä on jotain hersyvän mielenkiintoista. Yksi juttu minkä siinä huomaa on, että me olemme aina äärimmäisen tiukasti kiinni juuri tämän päivän uutisvirrassa. Tulevaisuudesta käsin haluaisi aina kertoa menneisyyden ihmisille, mukaan lukien itselleen, että ajattele nyt vähän laajemmin äläkä tuijota noita päivän kursseja ja uutisia koko ajan.

106 tykkäystä

Jälkiviisaana voin todeta että 3v sitten NVIDIA todellakin oli tankkaushinnoissa :smiley:

46 tykkäystä

Onpas surkea uudistus Mobilepaylta. Avaisikohan tämä tilaa kilpailulle?

6 tykkäystä

Olikohan tässä jujuna se että porukat käyttivät tätä tapana “nostaa luottoa” nostamatta luottoa oikeasti vaan kortin puolesta tämä oli aivan kuin mikä tahansa luotollinen maksutapahtuma. Luottofirmathan ottavat luottokortin käteisnostoista ylimääräistä (credit-kortilla käteisen nosto esim S-Pankilla 2,5€ + 3% noston määrästä) ja Mobilepaylla pystyit periaatteessa välttämään tämän “maksamalla” kaverille joka sitten antoi käteiset tililtään normi pankkikorttinostona. Eikä MobilePayllä tästä mennyt mitään kuluja, mutta ei tämä voinut olla MobilePaylle oikeasti ilmaista. Rahaahan nuo tekevät veloittamalla kaupoilta jotka hyväksyvät MobilePayn ja tuo asiakkaiden välinen rahaliikenne on vähän sellainen sisäänheittotuote.

13 tykkäystä

Monta kertaa tuli emännälle siirrettyä luotolta rahat ja emännän siirrettyä ne uudestaan minun tililleni, sain siirrettyä ne n.30 päiväksi kasvamaan korkoa Bank norwegianille. :smile:

10 tykkäystä

Joo kävi sama itellä. Mut en vaan ollu kattonu noita ohjeita.
Onhan tää silleen kallista, mutta pakko jotain harrastaa kun polvi ei kestä enää jääkiekkoa.

11 tykkäystä

@Jukka_Lepikko ja Nordnetin ostetuimmat sekä myydyimmät osakkeet helmikuussa:

19 tykkäystä

Ei saakeli tuotakaan en ikinä tajunnut :sweat_smile: Onnittelut löydöksestäsi!

1 tykkäys

Tuleeks tässä muuten lahjaveron kanssa ongelmia? :thinking:

1 tykkäys

Lepikön lausumasta voidaan johtaa että Harviaa olisi pitänyt kauhoa 60€ pinnasta aikoinaan muttei ostaa enää 13€ korvilta.

En nyt oikein saa ajatuksesta kiinni. Jotkut on ostopaikkoja ja jotkut ei.

49 tykkäystä

Eikös piensijoittajia yleensä syytetä performance chasingistä :smile:

Myös Indereksen analyytikot näyttävät olevan typeriä tuulipukuja, jotka käskevät ostaamaan yhtiöitä, joiden kurssit laskevat.
image

31 tykkäystä

Aikajännekysymys. Treidaajat katsovat “momentumia”. Nousu ruokkii nuosua (kunnes se ei enää ruokikaan sitä :smiley: ).

Tietenkään osakkeen lasku ei ole yksistään hyvä syy ostaa, mutta ei tuo vasen rivi hassumpi yhtiökasa ole pidemmälle miettien… No Citycon kyllä on mutta ihmiset tehköön mitä rahoillaan lystää.

Hesuli on myös niin pieni että käytännössä nuo ostetuimmat ja myydyimmät on samoja nimiä mitkä hölskyy puolelta toiselle. :smiley:

32 tykkäystä

Ai että. Uusi mestari paikalla :wave:. Tässähän ihan jännittää, että koskahan lähetti tuo klubitakin, käyntikortit ja avaimet mestarien loungeen.

23 tykkäystä

Vodkamestari kävi vähän jutttelemassa visiostaan

16 tykkäystä

Juna kulkee mutta täytyy muistaa, että Gazassa on sota vielä, sillä on merkittävää vaikutusta Aallonin liiketoimintaan.

6 tykkäystä