Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ei se varmasti olekaan.

Mutta jos testaus olisi samanlaista kuin Usan ammattilaissarjoissa niin noita Boltin aikoja juoksisi useampikin.

2 tykkäystä

Pankeilla ei varmaan ole aina helppoa. Joku taho valittaa, että miksi ette pysäyttänyt rakkaushuijareille lähteneitä rahoja vaikka itse sen hyväksyin ja toisaalta toista tahoa harmittaa, että miksi pysäytätte ulkomaille tekemäni tilisiirron kun olen sen itse hyväksynyt.

Tässä ei kai ole mitään aikarajaa. Sitten kun asia on selvitytty, eli pankille on laitettu selvitys ja ovat ehtineet sen lukea ja hyväksyä, niin rahat alkavat liikkua. Toki pankin näkökulmasta näitä voi olla isompi nippu pöydällä odottamassa käsittelyä ja osaa varmaan tutkaillaan isommallakin porukalla ennen päätöksen tekemistä.

Olen yhden kerran aikakriittisen ulkomaisen tilisiirron osalta ollut etukäteen yhteydessä pankkiini. Selvitin syyt ja mistä raha tulee, niin ei pysähtynyt. En toki tiedä, olisiko tuo pysähtynyt muutoinkaan.

7 tykkäystä

Paristi olen hyödyntänyt aiemminkin tätä. Esim. Titaniumin ja Taalerin ostojen/myyntien kohdalla. Jos olisi aikaa ja viitseliäisyyttä, voisi tutkia suomalaista osinkoanomaliaa. Eli onko havaittavissa osinkotiedon julkistamisen ja irtoamispäivän välissä selittämätöntä nousua. Mutulla sanoisin, että isoimpien osinkoprosenttien yhtiöiden kohdalla on. Mutta tämähän pitäisi todistaa kurssidatoilla.

Esim. Titaniumin kohdalla (joka monena vuonna keikkui osinko-% vertailujen kärkisijoilla) toteutui monena vuonna, että kevään huiput olivat osingon irtoamisen tienoilla ja sama kurssitaso saavutettiin osingot mukaan luettuna vasta joskus kesällä tai myöhemmin. Monesti halvimmalla tuota sai loppukeväästä, kun seuraavaan osingonmaksuun oli liikaa aikaa ja yhtiö muuten tylsähkönä/uutisettomana unohtui sijoittajien mielistä. En ole enää pariin vuoteen seurannut, joten tuorein mutu puuttuu itseltäni ko. yhtiön kohdalla.

Edit:
Onhan tähän liittyviä tutkittukin ainakin gradutasolla:

Edit2: Tuo gradu käsittelee irtoamispäivän ympäristöä, ei vastaa kysymykseeni.

1 tykkäys

Reka nousi parin euron osingon takia about saman verran. Suomalaiset sijoittajat on tyhmiä.

22 tykkäystä

Kanssasijoittajien tyhmyys on välillä ihan hyvä sijoitusstragia. Esim. tilinpäätöstiedotteesta löytyvä osingonjako tieto saattaisi olla nopealla reagoinnilla erittäin voittava lyhyen aikavälin strategia. Tarkemmin sanottuna: osta kaikki yhtiöitä, jotka ylittävät osingon julkistuspäivänä rajan x%. Myy xpäivän päästä siitä, kun Kauppalehti on julkaissut jokakeväisen artikkelin, jossa listataan “kovimmat osingonmaksajat”.

Tämä ei ole sijoitussuositus. Olenhan itsekin typerä Hesuli-sijoittaja miinusmerkkisellä 1-v. tuotolla.

4 tykkäystä

Tätä mietin itsekin, että miten voi olla :smiley: Lähipiirissä ja itsellä korotukset kyllä todella surkeita (mikä ei toki kerro oikeasta maailmasta mitään), jos ei ihan YT:t päällä ja samalla EKP lyö kynsille Euriborin muodossa. No ainakin teen osani tässä inflaation taltuttamisessa!

5 tykkäystä

Vaikka tarve olisi mikä palkankorotuksille niin aina siihen ei ole varaa… Toimimme monella sektorilla vastaan koko maailma kilpailukyvyssä joten ei niitä palkkoja nosteta siten että kilpailukyky rapautuu… Oman soppansa tuo Suomessa verottaja joka riistää monelta palkankorotuksista suoraan puolet itselleen

On rapautunut jo euroopassa vs USA/Aasia yms… Tuottavuus on maissa jossa tehdään pitkää päivää yllätysyllätys parempi kuin maissa jossa tehdään 7.5 tuntia töitä…

2 tykkäystä

“Hesulista haisuli”.

Hesuli on ansainnut paikan virallisena terminä suomalaisella rahoitusalalla.

https://unitedbankers.fi/fi/ajankohtaista/hesulista-haisuli/

61 tykkäystä

Ilkeänä porvarina lisäisin tuohon vielä pienistäkin oireista saikuttamisen, pitkät lomat ja pekkaset ja tietenkin tietyillä toimialoilla (krhm ahtaaja) alituisen lakkoilun.

En mä sitä sano että kaikkien on pakko painaa pitkää päivää, mutta se on jokaisen oma valinta haluaako maksimoida työnteon vai leppoisuuden. Toki meidän törkeä marginaalivero houkuttelee enemmän leppoistamaan kuin kiristämään työtahtia.

2 tykkäystä

:laughing: Tämä on hieno oivallus.

Voitaisiin sopia että OMXH, kun on yli 10 000, niin se on Hesuli ja ja alle tuon rajan Haisuli. Osinkopuolue toki on onnellinen 5 %:n osinkotuottoon.

16 tykkäystä

Olen pienessä päässäni spekuloinut tuota nousun laaja-alaistumista, että kai se kohta tännekin asti rantautuu. Ihan loogista olisi nousta viimeisenä, jos rahat vedettiin täältä ensimmäisenä :grinning:

Mikäpä tässä odotellassa, jos työpaikka säilyy. Taas nousi vähän Hesuli -paino salkussa Nesteen tankkauksen vuoksi :face_with_peeking_eye:

3 tykkäystä

Tarkennuksena keskusteluun että tuottavuushan ei kasva työtunteja kasvattamalla, tehdyn työn määrä kylläkin. Tuottavuus on tuotoksen suhde panokseen, tai työn tuottavuudessa puhuttaessa arvonlisä jaettuna tehdyillä tunneilla.

Tuottavuutta jos halutaan kasvattaa, tarvitsisimme korkean jalostusarvon työpaikkoja. (Olisiko Novo Nordisk Tanskassa hyvä esimerkki.)

Toki talous ja yritysten tulokset kasvaa kyllä työtunteja lisäämälläkin. Hyvinvointi välttämättä ei. Ja tunneille on raja, tuottavuudelle ei.

6 tykkäystä

Kärsitkö alhaisesta verenpaineesta? Ei hätää, apua ongelmaasi saat helposti. Vain yksi kuva riittää.

29 tykkäystä

Ei taida olla siinä ollenkaan, koska ESG :sweat_smile:

4 tykkäystä

Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin, kun OP-mobiili mainostaa Amerikka-indeksiä.

3 tykkäystä

Suomessa tulisi mielestäni keskittää kaikki paukut pääosin internetissä tapahtuvan bisneksen rakentamiseen. Pääsyy tähän on meidän karmea sijainti. Venäjä naapurina idässä ja muutenkin ollaan täällä Euroopan laidalla syrjässä. Ei täältä ole järkeä lähteä raahaamaan fyysisiä tuotteita ympäri maailmaa. Tekoälyä, pilvipalveluita, softaa ym. näihin isoja satsauksia, ne ovat kuitenkin myös samalla tulevaisuuden aloja. Helpommin sanottu kuin tehty mutta mielestäni tuo meidän huono sijainti pitäisi huomioida enemmän päätöksenteossa ja keskittyä sijaintiriippumattomampiin bisneksiin. Ei ole koko Euroopan tasollakaan muutenkaan liiaksi asti tekkifirmoja.

10 tykkäystä

Inderes-foorumi voisi näyttää esimerkkiä ja laitetaan yhteinen Onlyfans-tili pystyyn :+1:

10 tykkäystä

Tyydyn höpöttelemään itsekseni, mutta jotain osinkokiiman tynkää tässä voisi olla. Keväästä 2018 lähtien kaksi tappiollista vuotta (2019, 2020) osakekurssin suhteen, jos ottaa osingon irtoamista edeltävän päivän ja kelaa siitä noin 1 kk taaksepäin. Muutoin plussaa (2018, 2021, 2022, 2023). Mutta olennaisempi oli se, että tuottoero tällä aikavälillä aina selkeä OMXH25 indeksiin verrattuna poislukien vuosi 2019, jolloin otettiin takkiin indeksiä vastaan. Titaniumin osakkeen tuottovaihtelu 1kk ajalla vuoden 2020 -7% ja vuoden 2022 +21% välillä.
Ero indeksiin prosenttiyksiköissä seuraava:
2018: +5%
2019: -5%
2020: +11,5%
2021: +10,9%
2022: +8,6%
2023: +11,7%
2024: to be seen

Olisi kuitenkin pitänyt käyttää osingot huomioivaa indeksiä, sillä vertaamme Titaniumissakin esiosingollista aikaa. Mutta tämä oli tällaista tehokasta työajan käyttöä palaveria odotellessa. Nopea naputtelu exceliin saattaa sisältää virheitä.

1 tykkäys

Nyt hinnoitellaan korkojen laskua ja siitä hetkestä alkaa pulkkamäki?

Tämäpä. Halvan sähkön varaan voisi rakentaa kehittyneempää bisnestä (vety, serverit, mitä lie) ja loppu internettiin.

Tosin lohduttomalta tuntuu, ettei valtio ole näissä kovin hereillä. Tässä olisi ollut 2 vuotta aikaa ilmoittaa että nyt laitetaan puoli miljardia ammustuotantoon ja varustetaan koko Eurooppa. Sen sijaan Sakolla on YT:t ja vähennetään väkeä.

9 tykkäystä