Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Viimeisimmässä (Nordnetin) Titaanien taistossakin Paasi vähän peruutteli, että on ollut ehkä tarpeettoman pessimistinen.

Hyvin pyyhkii…

42 tykkäystä

Näillä luvuilla EKP voi nostaa korkoja 0.75bsp just to be sure.

48 tykkäystä

Eivät opi mitään tuolla… Taas annetaan talouden ottaa kunnolla turpaan kun jäädään jenkkejä odottelemaan.

Taitaa romahdus johtua suurelta osin aasiasta jotka rekisteröity irlantiin… (monikansalliset yritykset)
Saksa +0.6%

5 tykkäystä

:exploding_head:

51 tykkäystä

Pekkarinen on kyllä ihan omaa luokkaansa :smile:

“Alalletulokynnys on sellainen ettei riitä että hankkii naulapyssyn ja kompuran ja alkaa tekemään”

“Tämä ala on epärehellisin mitä tiedän. Meitä ei enää kuseteta.”

E: Työntekijöiden tyytyväisyydestä: “…sanooko työntekijä naapurille postilaatikolla että ‘paska paikka mutta pakko jostain perheelle ruokaa saada’” :smile:

Nyt on kova #hattupäästä

52 tykkäystä

4a4

3 tykkäystä

Mitä tahansa ikinä tapahtuu, niin se on jo hinnoiteltu kurssiin!

Cargotec
kuva

Konecranes
kuva

(joo joo tiedetään, pörssit katsoo eteenpäin, liiketoiminta on globaalia, Cargotec onkin yhtäkkiä paljon arvokkaampi osissa kuin kolmen liiketoiminnan yhteenliittymänä jne).

AI hype on helppo ymmärtää, mutta hieman on pitänyt suu auki kateellisena katsella, kun konepajat vetää ATH tykitystä tässä taloustilanteessa.

9 tykkäystä

Avasin Omaveron ja kas siellä olikin taloyhtiömme kiinteistövero odottamassa maksua. Kasvua edelliseen vuoteen 1139,3€ eli 34%. Ja tämäkö on jollain tapaa kohtuullinen korotus veroon? Aivan posketon nosto, huhhuh. Ja sitten vielä valitellaan, että yhyy inflaatio nousee ei saa nostaa palkkoja. Millähän nämä nostot pitäisi maksaa jos ei palkalla. Helsinki on muutenkin kunnostautunut elinkustannusten kasvattamisessa ja nyt vielä tämäkin. Helsingin energia (sori, Helen nykyään) on tuplannut kaukolämmön hinnan parissa vuodessa, sähkön hinta on vähintään tuplannut, jätemaksut, katujen kunnossapito, ym. nousee samassa suhteessa. Tämän vanhan kiinteistön omistamisesta saa maksaa veroja 205 euroa kuussa. Ai että nyt on hyvä fiilis.

36 tykkäystä

Ihan mielenkiinnosta minkä kokoinen kiinteistö kyseessä? Aika iso on vero!

Tontti on 2290 m2 ei kaikkein käytännöllisin jyrkähkö rinnetontti. 2 taloa, yhteensä n. 600 m2. Rakennettu 52-vuotta sitten, eli elinkaarensa päässä. Kiinteistövero jotain euroja vaille 5000e.

3 tykkäystä

Tulipas muuten todella typerä mutta nerokas olo kun tajusin kaksi vuotta Inderesin tilattuani että niin, minähän voin kirjautua television selaimella sivustolle ja katsoa videot/webcastit mukavasti sohvalta käsin :grin:

7 tykkäystä

Nordnet ilmoitti tänään taas kerran osakkeiden lainoitusasteiden muutoksesta. Onko joku muukin tullut miettineeksi, että minkälainen määrä ja minkälaista osaketutkimusta mahtaa olla lainoitusasteen määrittämisen takana? Ja olisikohan toimiva strategia ostaa osakkeita, joiden lainoitusaste nousee ja myydä niitä, joiden lainoitusaste laskee :thinking: Lainoitusasteen nosto viitannee kuitenkin positiiviseen muutokseen yhtiön taloudellisessa tilanteessa ja tuloskehitysnäkymissä. Vai tulevatko nämä signaalit myöhässä sopivia osto- ja myyntiajankohtia ajatellen?

Omista salkkuyhtiöistäni muuttuvat lainoitusasteet tämänpäiväisen ilmoituksen mukaan seuraavilta - ja kaikilta parempaan suuntaan:

Aiforia Technologies Oyj A: 0% → 10%
Lamor Corporation Oyj: 20% → 30%
NURMINEN LOGISTICS OYJ: 10% → 20%
Oma Säästöpankki Oyj: 60% → 70%

4 tykkäystä

Olen pyytänyt omiin omistuksiin lainoitusasteita ja päätös on yleensä tullu vajaaseen viikkoon riippuen lainoitustiimin tilanteesta. En pitäisi noita minään signaaleina.

1 tykkäys

Mielenkiintoisia tilastoja Nordnetin asiakkaista. :cowboy_hat_face:

Sijoitetun pääoman ja säästöasteen määrä riippuu aina henkilöstä, ja on täysin yksilöllistä. Joskus on kuitenkin kiva tietää, miten muilla saman ikäisillä menee ja miten itse sijoittuu ryhmässään. Saatatkin joskus miettiä: sijoitanko samalla tavalla kuin muut ikäiseni?

Hienosti lähtee iän myötä nousemaan osakkeiden määrä salkussa :smiley:

12 tykkäystä

Tarkoitat ymmärtääkseni lainoitusasteen pyytämistä kohteelle, jolle sitä ei ole entuudestaan määritelty. Minä puhuin tilanteesta, jossa Nordnet itse näkee perusteita muuttaa aiemmin määrittelemäänsä lainoitusastetta. Mutta joo, hieman kieli poskessa minä tämän ‘sijoitusidean’ heitinkin.

1 tykkäys

Yhdistä samalla myös bluetooth-hiiri ja näppäimistö telkkariin :slight_smile:

2 tykkäystä

Kyllähän näitä elämää helpottavia keinoja riittää, mutta on myös yritettävä pitää luddiitin maineen rippestä kiinni!

1 tykkäys

Välillä on hyvä katsoa taaksepäin ja kerrata omia onnistumisia. Tästäkin muutama satanen taskuun.

57 tykkäystä

Nyt on kyllä poikkeuksellisen rohkea otsikko Wittedin yhtiökokouksen puhujalla :smiley:

22 tykkäystä