Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Ehkä tästä viestistä alkaen:

Me muutamat wanhan liiton hyzonistit veljittelimme toisiamme.

Erityisesti veli @KalleH oli tykästynyt samanlaiseen salkkumenestykseen kuin minä ja hänen salkkunsa kulki samoja reittejä pitkin tietysti samanlaisilla valinnoilla kuin munkin salkku. Me ollaan erityisesti aika paljon veljitelty toisiamme.

Ensimmäiset veljet eli velikullat olivat mukana Hyzonissa, josta tuli tietysti ensimmäinen veliosake. :slight_smile:

Veljeys-aate selvästi leviää kovaa vauhtia!

7 tykkäystä

Siis elänhän minäkin missä haluan ja teen mitä haluan,ainut ero ettei oo miljardeja.Sama juttu Mika Häkkisen kanssa,syntynyt samana vuonna ja täsmälleen yhtä pitkä eli 179 cm,varallisuudessa vain pieni ero ja kai se ehkä saattaa osata vähän paremmin hallita auton,mun Seatilla ei kyllä oikein kovaa uskalla ajaakkaan.

Samaa ihmettelen. Kuitenkin minun ja Warren Buffettin yhteisvarallisuus on karvan alle 120mrd. ja ihan kotonamme molemmat asustelemme, aivan kuin kuka tahansa muu persaukinen.

20 tykkäystä

Kevätkokouksessa oli tungosta 2021. Nykyään on hiljaisempaa.

15 tykkäystä

Artikkeli oli mainio!

Tämä elämäntyylikysymys on jännä, monihan ajattelee että kunhan on tehnyt tarpeeksi rahaa niin voi heittäytyä vapaalle ja “nauttia elämästä”, hieno talo tai pari, hienot autot yms. jutut tietenkin ja viettää luksuselämää.

Buffetilla oli 39-vuotiaana 25 miljoonan dollarin omaisuus. Se on summa, millä moni olisi valmis heittäytymään vapaalle. Mutta jos haluaa pelata varman päälle niin voi kerryttää varallisuutta vielä hiukan, Buffett nousi miljardööriksi 55-vuotiaana, mikä olisikaan mukavampaa kuin tuossa vaiheessa heittäytyä vapaalle ja nauttia semmoisesta omaisuudesta, joka ei edes pröystäilevällä elämäntyylillä lopu kesken loppuelämän aikana.

Tuosta miljardööriksi tulemisesta on nyt 38 vuotta aikaa ja koko tämän ajan Buffett on työskennellyt ja samalla kerryttänyt varallisuuttaan (ja lahjoitellut ison osan varallisuudestaan hyväntekeväisyyteen siinä sivussa). Hän todellakin nauttii työstänsä, on intohimoinen sen suhteen ja on valmis näköjään tekemään työtänsä hamaan loppuun saakka. Ja käytännössä koko omaisuus tulee menemään hyväntekeväisyyteen niin se pitää motivaatiota yllä.

On varsin erikoista, että 93- ja 99-vuotiaat miehet johtavat noin valtavaa yritystä. Ja että Buffetin tuleva seuraaja, Greg Abel on jo 61-vuotias eikä ole vielä päässyt edes aloittamaan lopullista tehtäväänsä. Vanhaa porukkaa siis, mutta hyvin se näyttää johtaminen sujuvat vanhalla iälläkin.

29 tykkäystä

Itse mietin taannoin että voiko veljiä kontraamalla vaurastua. Ilmeisesti monikaan ei ole onnistunut vastausmäärän perusteella… :sweat_smile:

6 tykkäystä

Voipi olla, että kun on alkuun yksin näkemyksensä kanssa niin saa parhaan tuoton?

Edelleen on kurssit suurelta osalta järjettömällä tasolla verrattuna riskittömään korkotuottoon… Miksi suurelta osin? Koska ilmaisen rahan aikana anneilla ym kuntoon laitetut taseet tarvitsisivat rahaa nyt jo seuraavien kuukausien- vuoden sisällä. Minun mielestä romahdus on valmis alkamaan, ei näille löydy rahoittajaa.

Samaan aikaan teollisuudesta on kuulunut erittäin huonoja lukuja, mistä löydätte positiivisen vaihtoehdon ajurit??

Kryptoissakin käytetty kaikki mahdolliset pumppaukset?

SP500 18xx on omissa odotuksissa.

[/quote]

Ne jotka toivoivat varastojen tyhjentymisen tuovan teollisuuteen nostetta, joko toivo on menetetty?

Alasta riippumatta q4/23 on ensimmäinen sysimusta neljännes?

Hmm.

4 tykkäystä

Pump for the dumb

4 tykkäystä

Osinkopuolueen mielipide: “Ei jatkoon” :smiley:

YIT sai pankeilta 140 miljoonan euron lainan, ehtona osingonjaon rajoituksia - Talous | HS.fi

Ei maksumuuria.

14 tykkäystä

19 tykkäystä

Urheilun ystäville tiedoksi, Yle Areena Davis Cup. Ratkaiseva nelinpeli Kanadaa vastaan.

Suorat | Areena | yle.fi

17 tykkäystä

Siitä Ultra deeeeeeep dive LMT osakkeenomistajille, eli katsaus siihen onko firmalla hallussa intergalaktista materiaalia ja toisaalta mitä “Schumer billille” kuuluu. On tämä melko HC:ta, sama kaveri oli kesällä kongressin kuultavana

Suurin kysymys tietysti kuuluu: onko maan ulkopuolella el… Eikun siis

entäs JOS, niin miten tämä vaikuttaa LMT:n diskontattuihin kassavirtoihin? Ovatko analyytikot huomioineet tämän käyvän arvon määrityksessä jne.? :joy:

8 tykkäystä

Hyvä Suomi. Voitto tuli. Historian havinaa, välieriin!

29 tykkäystä

Pörssisähkön käyttäjänä seuraan tätä TVO:n järjestämää jännitysnäytelmää.

20 tykkäystä

Tää TVO:n olkiluoto 3 sekoilu on jo melkein yhtä hyvää viihdettä ku Niilo22 videot.

4 tykkäystä

Saihan ne sen käyntiin viimein… Sähköä virtaa taas:)

image

10 tykkäystä

Ja jos saisi etenkin määritelmän, niin ymmärtäisin minäkin mitä sillä tarkoitetaan. Olen sen verran vanha setämies etten ymmärrä.

1 tykkäys

Ei veliosaketta voi selittää. Se pitää omistaa.
T: Smart Eyen, Hyzonin ja Duelin holdaaja.

22 tykkäystä

@Karo_Hamalainen ja Björn Wahlroos

Oletko ostanut Mandatumia, kun se tuli kaupankäynnin kohteeksi Helsingin pörssiin?

Miksi et myynyt Nordeaa Keski-Eurooppaan?

Miksi UPM-Kymmene on sekatavarakauppa?

Vaikka Björn Wahlroos aloitti uransa akateemisessa maailmassa ja toimi 2000-vuosikymmenen lopulta viime kevääseen asti Sammon ja UPM-Kymmenen hallitusten puheenjohtajana ja lähes koko 2010-luvun Nordean hallituksen johdossa, häntä leimaa investointipankkiirius ja yritysjärjestelyt.

Karon Grillin jaksossa Wahlroos kertoo, mistä hän itse tällä hetkellä etsisi väärin hinnoiteltuja kohteita ja millaisella korkosijoituksella hän on tehnyt rahaa viime vuosina. Eivätkä käsittelemättä jää Wahlroosin näkemykset vihreästä siirtymästä eivätkä Kiinastakaan.

Marinadi-osiossa puhutaan Nordean rahastoista, jotka ovat saaneet rahastoluokittajalta vain yhden tähden. Nordea Fundsin toimitusjohtaja Tanja Eronen selittää, mistä rahastojen kehno menestys on aiheutunut.

PS Kannattaa laittaa Karon kanava tilaukseen :slight_smile:

18 tykkäystä

Aamulla järkytys oli suuri ja kahvit pitkin seiniä!

6 tykkäystä