Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Jep, ja tuo hämää somessa koska väkeä piisaa. :smiley:

Venäläisen ruletinkin pelaamisessa on neroiksi luodinväistäjiksi leimattavia voittajia kymmenien kierroksien jälkeen, jos otoskoko on riittävän iso.

14 tykkäystä

Kuulostaa, että Nordea tässä on perseestä eikä etf:n liikkeellelaskija.

Ottaisin yhteyttä kuluttajaneuvontaan, ja harkitsisin vakavasti kaikkien pankkipalvelujen siirtoa muualle.

5 tykkäystä

Miettinyt myös noita historiallisia tuottolukuja, lopulta edes tuo 122 vuotta ei ole kovin pitkä aika. Jos varallisuuden kerryttämiseen korkoa korolle menee about 20v, niin tuossa on 6 toisistaan riippumatonta ajanjaksoa.

Teollistumisen aikakausi on myös lyhyt pätkä ihmiskunnan historiassa. Negatiivisia trendejä kuitenkin selkeästi olemassa, ilmastonmuutos ja vähenevät resurssit ja väestönkasvun aika rajultakin näyttävä hidastuminen. Teemmekö ylipäätään virheen jos ekstrapoloimme aika lailla “kultaisen aikakauden” kasvu ja tuottolukuja ?

Toisaalta jokerina joku tekoälyn tuoma tuottavuusloikka mahdollinen ja kestävämpään talouteen siirtyminen vaati investointeja, joista myös kasvua saatavissa :thinking:

4 tykkäystä

Se että yritys tarvitsee merkittävästi pääomaa kasvuinvestointeihin ei varsinaisesti saa anteliasta osinkonjako politiikkaa näyttämään yhtään paremmalta varsinkin, kun yhtiöllä alkaa olla niskassaan varsin iso velkalasti.

2 tykkäystä

Juuri näin. Ja ymmärtääkseni aika monesta etf:stä Venäjä omistukset on myyty tai mitätöity nollaan, jolloin moista ”Venäjä altistusta” ei pitäisi edes olla.

En todellakaan pidä tätä minkäänlaisena ongelmana imo.

3 tykkäystä

Jos hallituksen ehdotus menee läpi ja sinulla on 19.4.2024 yksi Tecnotreen osake, saat 19 ilmaista osaketta. Tämän jälkeen TT lunastaa 19 osakettasi. Jäljelle jäävän osakkeen arvo on tässä samalla 20-kertaistunut, koska yhtiön kaikkien osakkeiden lukumäärä on 1/20-kertaistunut.

1 tykkäys


:rofl::rofl::rofl:

42 tykkäystä

Noniin 2021 avattu OST painui vihdoin pakkaselle. Pelkkiä hesulin osakkeitta hankittu toki Nordean osingot eivät ole vielä kirjautuneet ja kurssi niiasi jo osingon irtoamisen johdosta eli varmaan sitten vielä napsun verran vihertää vielä. Paino tosin kokonaisuudessaan OST:llä vain n 15% mutta näyttäisi sekin olevan liian iso hesulipaino.

4 tykkäystä

Useat europörssit ovat ATH:ssa siinä missä Hesuli mörnii. Jopa Italian, jonka talous ei tunnetusti kasva, pörssi on ollut rajussa nousussa. Ei se vielä 2000-luvun taitteen tasoilla ole, mutta kuitenkin…

:coffee::it:

27 tykkäystä

Tähän erinomaiseen listaan voi lisätä vielä sen, että kohta tekoäly todennäköisesti tekee indeksin voittamisen aktiivisella osakepoiminnalla täysin mahdottomaksi (muutoin kuin tuurilla ja yltiöpäisellä riskinotolla).

Mutta harrastuksena osakepoiminta on erittäin mieluisa, jopa näin indeksisijoittajana ei malta olla vähän pelailematta.

1 tykkäys

Miten se olikaan, onko julkisuudessa esiintynyt ketään indeksisijoittamalla miljonääriksi asti päässyttä? Jos ei, niin miksi ei?

1 tykkäys

Oma arvaus, että aika ei riitä. Mun tietääkseni indeksisijoittaminen on kohtuu tuore ilmiö. Siis viime vuosituhannella ei ollut matalakuluisia indeksejä, kuten viimeset 10+ vuotta on ollut. Harva kuitenkaan sijoittaa itseään miljonääriksi palkkatuloilla noin lyhyessä ajassa.

6 tykkäystä

Koska tylsyys. Uutisointi keskittyy pelkästään tuhkimotarinoihin ja kärsimykseen, koska suurinta osaa ihmisistä kiinnostaa ne.

13 tykkäystä

Näin. Indeksirahastoilla parikymppinen säästää itsensä miljonääriksi 45 vuodessa, jos kaikki menee elämässä kuten Strömsössä. Eikä sijoittaminen katkea missään vaiheessa. Tai sijoita pelkästään Hesuliin.

Sitä paitsi, jos itse olisin vajaa 70-vuotias indeksimiljonääri, niin keskittyisin kyllä enemmän jossain Azoreilla levyttelyyn. Jättäisin Seiskaan soittelut jollekin muulle.

21 tykkäystä

Kaikki kunnia uhreille. Tässä tapauksessa venäläisille siviileille. Vaikeaa se tänä päivänä on heitä kunnioittaa, vaikka näin ei pitäisi olla.

Tässä kuitenkin arveluttava esimerkki uhreista.

Mikähän mahtaa olla Moskovan teatteri-iskun oikea uhrimäärä? Ainakin osa ruumiista pitelee tupakkataukoa 🤪 #moskova #CrocusCityHallAttack #TerrorAttack pic.twitter.com/lgXV9UJXNp

— V.E.Rottaja (@rotta_ve) March 25, 2024

Erittäin todennäköistä. Minkäänlaista faktantarkistusta en tehnyt, täten kaffehuoneelle.

1 tykkäys

Eiks tää pätkä pyöriny jo joskus koronan aikoihin twitterissä

1 tykkäys

En kahvihuoneen puolelta odottanut löytäväni syväluotaavaa analyysiä helppojen noppien luonteesta, joten kiitos TJT:lle siitä.

Ylellä on tänään myös lähdetty luotaamaan ilmiötä ja tuotu esiin koko touhun luonnetta vastapainona opiskelun aikarajoitteille ja raskaudella. Ilmiötä olisihan voinut vielä selvemminkin tosin juurruttaa ennen kaikkea joustaviin vapaasti valittaviin opintoihin, eikä mihinkään perusopintojen korvaamiseen, millä on AMK-hallinnon puolella erityisesti fantasioitu.

Ylen artikkelissa ensi kertaa luonnehdettiin helppoja opintopisteitä jo vuonna 2013, aikana ennen nykymuotoisia kaikille avoimia ja ilmaisia moderneja nettikursseja. Sinällään se on siis ollut jo aikapäivät piiloilmiö yliopistoissamme.

2 tykkäystä

Indeksisijoittaminen on tosiaan ollut muodissa ja valtavirtaa nyt ehkä 10 vuotta. Seligsonin ensimmäiset indeksirahastot toki ovat 90-luvun lopulta, mutta ei niitä silloin tuntenut kukaan.

Lehtiä ei myöskään kiinnosta kirjoittaa aiheesta, miten joku säästi itsensä miljonääriksi pitkäjänteisellä kuukausisijoittamisella 20 vuodessa. Se ei sisällä draamaa eikä myy lehtiä.

7 tykkäystä

Eiköhän esim. Bogleheads foorumilta noita indeksimiljonäärejä löydy. Jenkeissä kuitenkin indeksirahastoja ollut paljon pidempään, Vanguardin eka S&P 500 index fund taitaa olla 70 luvulla perustettu.

5 tykkäystä

Ja ehkäpä keskimääräistä indeksisijoittajaa ei muutenkaan paljon kiinnosta moinen julkisuus, että lähtisi naamansa tyrkyttämään johonkin lehtiin. Ja aika vähän niitä aktiivisemmalla osakesijoittamisella nollasta miljonääriksi päätyneitäkään loppujen lopuksi lehdissä näkee. Paljon enemmän on niitä, jotka ovat vaurastuneet oman yrityksensä myymisellä tmv.

4 tykkäystä